Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja prdi fes :mrgreen:
jel moguce od tresanja? Ne verujem od kajsija?

Celo prepodne smo zvali dom zdravlja niko se ne javlja. Majke mi dodje mi da im bombu bacim.
a moram je voditi 4 puna meseca, I redovna kontrola I da pitam za krmelje (danas nema), I za vakcinu, I da je pregleda, usi odkud znam sta... da vidim sto dete spava 15 minuta!? Stvarno mi to nije normalno.

- - - - - - - - - -

I kad se probudi ne ume sama da se zaigra... odmah se dere

spava 5x15 minuta, tako joj odgovara
nego bi ti da se ona onesvesti pa da malo iskuliras, e ne moze, mama

Moj bekac ima 4.5 meseci i ne voli da spava popodne. Nekad to uvece rezultira komiranjem tokom vecernjeg podoja u smislu da spava i sisa i ne mrdne do ujutru, nekad ima nastup od sat dva, cvili , kuka, place, rice i zacenjuje se sta god mi (muz, moji roditelji i ja) radili.
Kako resavate te borbe protiv umora/spavanja, tj kako ih uspavate/ utesite kad ne mogu da se uspavaju/ zaspu jer su previse umorni?

Na njenu srecu skoro uvek sam tu... uvek
a kad nisam... u te retke minute... bore se nosanjem, cupkanjem, setanjem, ljulja pa na sank da gleda sta radim, da je visoko... vibracija, skidanje pelene... bebe obozavaju da su golisave... kupanje... ja sad sama kupam moju, obozava vodu... sva je na majku... :mrgreen:
pa fen, usisivac... masaze, pricanje, pevanje... igracke razne... nosiljke, kolica... tv, muzika...

Ja nisam kod kuce u datom terminu 3 puta nedeljno jer idem na pilates. Kad jesam tu gledam da mazim, pevam, nosam...da siku dobije u terminu za jelo samo.
Nek probaju nesto od navedenog... jedno ce da upali... ;)
Kod nas najvise skidanje pelene... cim cuje da joj otkopcavam bodi smiri se... u sekundi...
a kupanje... e tu tek uziva... zvuci vode umiruju

Ja nisam kod kuce u datom terminu 3 puta nedeljno jer idem na pilates. Kad jesam tu gledam da mazim, pevam, nosam...da siku dobije u terminu za jelo samo.

mi vezbamo zajedno :D

ja u guzvi, ne stignem ni da virnem, ni da kucnem, valjda se napokon vracam u normalu :neutral:
htela ja da priupitam stogod, do sada i zaboravila
a za nosu su mi zene rekle u parku da pocnem da stavljam cim pocne beba da sedi, pa sam bila zbunjena

zatvorili temu dojenje, taman kada odvojih neki min ...

Vragana, najbitniji je prelaz temperature.
Znaci ako je izvodis napolje, racunaj da je na suncu 35-40 (meni auto pokazuje 40 jer stoji na suncu) I jako je sparno.
Izvodis je samo rano ujutru I kasno uvece. To bi trebalo biti pre 8 jutro I posle 8 uvece. Meni je to rano I kasno pa je ne izvodim, a previse mi sparno preko dana. Gledam.da je u prostoriji gde ima izmedju 25-27 stepeni.
Nama inace ne radi klima, evo cekam majstore. Taman sam.je pre neki dan htela upaliti da hladi prvi put I cvrc.

Koliko vam je stepeni u stanu?
Nama je oko 26 u dnevnoj

Kupaj je cesce ako je vruce. Cesce doji ili davaj vode ako se znoji. To mozes I po fontaneli da vidis.
Na kasikicu probas da joj das malo vode ako mislis da je vruce jako. I slobodno flasiranu bez prokuvavanja.
Bebu samo u tanki pamucni bodic, bez portikli. I razgaci je. Stavis onu musemu za presvlacenje pa.pamucnu pelenu I skines joj pampers.
ima da uziva strasno :)

Jel se necijoj bebi znoje noge tj.stopala?
stalno u dilemi dali carapice ili.ne.. uglavnom.ih ne obuvam... ali babe me.pitaju pa se zapitam

e, fala
to smo vec pocele
najsretnija je kad je slobodna od svih onih pelena i cuda
spavaca je kod nas problem
tj nije jos, al ce biti
jer tu ljeti bude pakleno - na suncanoj je strani, vanjski zid :(((
jasno mi je za prelaz temperature i to
nego nisam sigurna gdje fizicki da stavimo uredjaj
nekako mi previse da bude u istoj sobi s njom ili je to mozda ipak ok
ujakovi su odrasi s centralom klimatizacijom pa su ok
a mene od ovog frka :P

inace, meni ona sad obucena u bodic - kratak rukav, bez nogavica i carapice
ne mislim da joj je premalo
jer se ne znoji, a nije se ni smrzla (tipa rucice, nozice...)
mada joj obujemo carapice, sta znam
tako mi nekako djeluje ok - stopala se, cini mi se, najbrze ohlade

Ne bih ja stavila klimu u spavacu (ako ne moras; ja ako budem morala jos jednu ja cu morati u spavacu),
Jer uvek moras da mislis I da je gasis pre nego udjes sa bebom, pa kad zaspe gasi pali...
Najbolje je negde tipa hodnik, gde se ne boravi dugo, da tu bude najhladnije I da odatle hladi sobe...

Iskreno ja ne verujem u promaju... ali Bog te bogov... u kolima napanjim klimu da bije u mene I uvece me rame boli...
e sad jel povezano... ili sam prosto omatorila ne znam...
ali s bebom se ne bih igrala... ;)

Najbolji sistem ti je da uvece otvoris sve, I u 5 ujutru pozatvaras.
A klimu palis kad beba spava u jednoj sobi, u toj gde nije ona... sa otvorenim vratima...
pa ugasis kad se probudi...

Nama danas bio majstor... klima greje sve ok ali nece da hladi... kad mi je pomenuo da moze biti 200 e popravka mal ga nisam kroz prozor izbacila..
odneo je neki deo... videcemo.sutra... tacno cu se roknuti ako bude nesto veliko... jbt 4 godine je imamo...
bacila bi ih u medije majke mi...
skuvasmo se

A za stopala... nama je jedna rodjaka dalja pedijatar... moja sveki nekad poprica sa njoj... kad se sretnu...
I ona kaze Nikako carape! Deca disu preko stopala.
e sad jbm li ga... zimi ja medi obujem jer je non stop otkriven... pustala sam bez carapa pa mu noge budu kao led...
leti ne... samo.bodi... I za njega I za nju... I to nadjem sa kratkim rukavima najtanje moguce... bebu pokrijem pelenom a medu tankim pamucnim pokrivacem... samo preko stomaka, nogice da disu ;)

Back