Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..dve strane treba sagledati tu..
..prvo, kako rekoshe nama kad smo odveli dete od 6 nedelja koje je vec ispilo jedan AB pa onda dobilo i 10 penicilina zbog obostrane upale uha koju ni to nije saniralo
pa se ispostavilo da niti sad ima niti je ikad imao upalu uha :neutral: - uho kod dece do godinu dana gleda samo dechji orl, poshto se bubna opna lako zacrveni od plakanja,
a zbog kratkih tuba pritisak izaziva ohtar bol kad god je nos pun..
..drugo - alekseju je proshle godine pukla bubna opna od sekreta, bez simptoma upale uha - bez bolova, bez plakanja, bez punog nosa,
samo T od dva dana i treceg curi gnoj iz uha. :neutral:
..kad sam ja pala u ochaj shto ga nisam dovela ranije, dr mi rekla da me ne bi ni poslala na orl da sam ga dovela juche, poshto ne bi imala osnove da sumnja na upalu uha..

..obe priche su se dobro zavrshile na kraju, ali aj budi pametan pa odluchi da li da vodish ili da ne vodish dete i gde da ga vodish.. :roll:

Pa to...
treba znati kad da ga vodis...
a kad ne...

Ja bezim od nasih lekara jer bukvalno preventivno, zbog svoje nesposobnosti SVIMA daju antibiotike...
Ne zelim.to za svoju decu

ali ajde proceni kad treba kad ne treba...

nama je jedan dr. Jedini koji u nasem gradu ne daje AB kao bombone, poznat po tome da ih ne daje skoro uopste,
rekao jednom prilikom da beba do godinu dana ne moze da ima upalu grla. Zasto nam je to.rekao? Nemam pojma... jel.tacno? Ne znam.
Ali se secam.njegovih reci, ne dajte bebi ab ... nesto u fazonu do godine nema potrebe...
pa se ja trudim da sve te informacije primim k znanju I ponasam se kako ja mislim da treba

Ma ja sam za to ako je vec dobila uput za orl I da ode...

Cic, pitas me kako su skontali da ima upalu? Lol... Pa dijagnostikovao dr, nisu gatali :-D

Boki morala je imati neki simptom ako su je odveli kod dr?

- - - - - - - - - -

Pa kako gde.
ovde.kod mene u dz.

kazem.ti da nemam gde dete da vodim.

- - - - - - - - - -

Ps. Ova moja moronka ne sumnja... ona MISLI da je videla.malo sekreta. Pa evo uput.
ali Ona je mislila.i da medo ima bruh
tako da... :aha:

Nego, ova mala je stvarno bezobrazna za medalju. Za.tri medalje.
Drzim je u rukama I spava kao jagnje, pomerila se nije sat vremena.
Spustim je u kolevku da rasirim ves, ona vristi besna kao ris.
Uzme je muz smiri se. Sedne sa njom ona vristi. Ustane sve ok

pa ebote jel moguce da nas zaebava dete od 2 meseca!?
I tako svaku ebenu noc do ponoci mi nju zabavljamo na smenu...
medo uredno zaspe u 8-9 a ona do ponoci...

Dajte neki konkretan savet kako da je naucim da je u 9 vreme za spavanje?

Ovo je da poludis

- - - - - - - - - -

Pa vodili dete ko sto si ti tvoju vodila... Sta.je bilo ne znam, sistematski, il zbog obicne.prehlade, bem li ga...
Ali ako je dr vasa videla malo sekreta pa zeli da tvoje dete posalje kod orl, ja ne znam sta je tebi? Sta izvodis

Zelela je ona I da moj medo ide kod hirurga zbog bruha koji je samo ona videla :roll:

..to vrishtanje na promenu polozaja tj spushtanje u lezeci polozaj je simptom upale uha..
..to chisto da te sludimo josh malo.. :mrgreen:

..a zaebavanje sa dva meseca je itekako moguce..
..mislim - ponashanje koje nama lichi na zaebavanje, naravno :)
..trebash joj i trazi to glasno i jasno.. :)
..neka deca ne podnose tako lako razdvojenost, nekoj je svejedno..
..a ako je zaeban karakter, marama je jedini spas..

- - - - - - - - - -

Zelela je ona I da moj medo ide kod hirurga zbog bruha koji je samo ona videla :roll:

..pa jeste otishli na kraju?
..shta je bila ona izbochina u preponi koju je imao?

Ma bila je u lezecem polozaju I kod mene u rukama...
ona to oduvek radi... samo mi vec sad dosta...

Trebam.joj za sta... ebote ceo dan sam sa njom...

Ne mogu ja maramu... ja hocu da je naucim na krevetac ne da je jos vise navikavam da je na meni...

Za medu I bruh,
posle njenog "On ima bruh, dacu vam uput za hirurga."
I mog nervnog sloma... kad sam izletela iz savetovalista, odveli smo ga isti dan kod hirurga, koji operise odrasle
ali je pristao da ga pregleda, I covek odmah iz topa rekao "Ne, nema bruh." Jos nam rekao, "Ako.ce vama biti lakse odvedite kod decijeg hirurga u ns, ali isto ce vam reci"
ja posle zvala jednu fantasticnu dr iz ns, dosla kuci kod nas, pregledala ga, sve ok, nikakav bruh.

nemas ti pojma cicak
toliko se nalupetas, za medalju

zena je posumnjala na bruh i sasvim je normalno da da uput da to pogleda neko ko je strucan za to...
sta bi ti, da ti svaki pregled krene i zavrsi se u domu zdravlja
ajme, po tebi drugi dr i druge ustaneve tom logikom ne bi ni postojale
ne razumem uopste tu tvoju logiku
ja od pedijatra uopste ne zahtevam da se razume u sve, ali zahtevam da tamo gde nije siguran u svoje znanje i strucnost, me uputi dalje
jer je to za dobro mog deteta
a ti radis kontra
pa sta i da se na kraju ispostavi da nije nista, bar proveris i skines svaku sumnju s vrata
a ovako ako se ispostavi da dete ima neki problem s uhom posle mozes samo da se kajes
kako mozes da budes tako neodgovorna

Ta doktorica SVIMA deli upute... redom... zato sto je kreten I nista ne zna...
U bolnici u koju je slala redom sve bebe, su joj ZABRANILI da salje I upucuje...

- - - - - - - - - -

nemas ti pojma cicak
toliko se nalupetas, za medalju

zena je posumnjala na bruh i sasvim je normalno da da uput da to pogleda neko ko je strucan za to...
sta bi ti, da ti svaki pregled krene i zavrsi se u domu zdravlja
ajme, po tebi drugi dr i druge ustaneve tom logikom ne bi ni postojale
ne razumem uopste tu tvoju logiku
ja od pedijatra uopste ne zahtevam da se razume u sve, ali zahtevam da tamo gde nije siguran u svoje znanje i strucnost, me uputi dalje
jer je to za dobro mog deteta
a ti radis kontra
pa sta i da se na kraju ispostavi da nije nista, bar proveris i skines svaku sumnju s vrata
a ovako ako se ispostavi da dete ima neki problem s uhom posle mozes samo da se kajes
kako mozes da budes tako neodgovorna

Zovi socijalnu sluzbu ;):mrgreen:

Dajem I dalje entero (sile jel.to sme dugo da se daje?)
I ok je.

Pricala sam sa jednom patronaznom u penziji,
kazem kako beba ima grceve jedan dan pa dva ok pa opet
ona kaze to je znak da prolaze...
dal me tesi ili ne ne znam... mogu samo da se nadam
ne tesi te, stvarno kad prestaju jedan dan ima pa nema i sve tako dok na kraju ne prestanu potpuno
Pa kako su skontali tu upalu ako nije imala simptome?

Kosta me itekako... da dzedzim 3 sata u domu zdravlja za odrasle (tamo radi taj dr),
da mi pokupi nesto tamo... a glavu dajem da mi nista sem onoga sto znam ne bi rekla...pun mi k.ufer ti doktora

a skontaju da ima upala tako sto pogledaju ushi sa onim chudom p[a vide dal je upaljeno
Irina je skoro imala upalu usiju a nije uopste bolelo

Back