Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Idemo mi do muzevih danas predvece... beba u korpi... muz uze korpu i odnese je u kola i cekaju me...
Ja spakovala neke stvari u kesu, izlazim na vrata kad mm trci sa bebom u rukama i vice "Sta joj je Sta joj je?!?!?!?!"
Ja uzmem bebu,.ona place, lupkam je po ledjima... A ona bljucne... onako momacki i po meni... i to po kosi, juce isfeniranoj...
gledam muza, on se trese, sta je bilo?
Kaze ona pocela da se davi...
O Boze... covek izduvao...
Njoj se vratilo mleko, i verovatno krenulo i na nos, tako je i Pedji, svaki put, a i njoj...
I onda se ona em uplasi em pocne da se davi dok ga proguta...
A on se prepao i ludak umesto da je okrene na stomak, i lupi da dodje dete do vazduha
on je u narucju nosi meni... i to trci...
Ou maj gad :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Poenta: ne pustajte muza sa bebom u ravnoj korpi ako ne ume da reaguje u kriznim situacijama

evo na rts- u pedijatar objasnjava da posle petovalentnih vakcina koje se kupuju (ipak) MOZE da se primi torlakova i nije nikakav problem... :D
i kaze da kad se zapocne imunizacija, daje se u 3 doze sa razmakom od 6 nedelja i taj razmak ne sme da se produzi za vise od 2 ili 4 nedelje maksimala...znaci mesec ipo do dva ipo meseca sme da bude razmak...

tako da vi koji ste primili pentaksim ili infanrix, primate torlak... :)

Moja bebica guguce...
Tako je slatka...
Skroz sam.zaboravila tu fazu kod mede...
Osmehuje se...pa sve aeee geee aguuu... :heart:
Ujutru je nasmjena kao i medo... oboje su najbolje volje cim progledaju... kao njihov tajo...
A onda i mamu oraspoloze, jer sam inace namcor ujutru...
ali kad me medo probudi sa mazenjem, on mene mazi i pita "Mama jesi se pLobudila?" :heart: "DobLo jutLo mama"
kako da covek ne ustane sa osmehom... pa nek je i 5 ujutru... ;)
Jutros je i seku ljubio za dobro jutro. "DobLo jutLo seko zeko" :kiss:

umorna sam kao pas
pre neki dan otisla na kontrolu kod gin dan ranije, mada me je mm to jutro podsetio da sutra treba da idem :dash:
ali sam imala strasnu guyvu sa majstorima, i samo sam u sat vremena pre pomislila da nista necu stici :malav:
danas sam ponovila to isto, zabrinucu se

bebi se ne spava :rida:
ali peva u krevetcu, a ne u mojim rukama :manikir:

neko mi je dirao tastaturuuuu :besna:

Jao ljudi juce je toliko plakala to je bilo strasno.
Najgore od svega je sto znam da je sita i suva a dere se.
Pa je nosam, malo se smiri pa opet vristi, usi mi probi.
Na kraju je spustim na krevet u spavacoj i izadjem, a ona se dere iz petnih zila
a ja ovamo placem od muke.
Vratim se u sobu, uzmem je a ona crvena, suze joj idu. :sad2:
Sad me grize savest i plasim se da ne dobije bruh koliko je plakala.

Jos nisam videla da tako maloj bebi suze idu :( :cry: dusu mi je pocepala.
Zvala sam muza odmah, dosao je, preuzeo a ja sela u kola i vozala se 15 minuta kao manijak da se smirim

Posle se vratim, dam joj da sisa, ona toliko bljucka da pocne da se davi, sve bljucka i dreci pa joj zastane i ostane bez vazduha
Onda me prepala, pa se i ona uplasila pa je opet drecala...
pa je ja drzala na sebi jer sam se bojala da je spustim.

Na kraju se ni ne secam kako smo zaspale, ona verovatno sisajuci a ja tresuci se

Pomislila sam da ona mozda ima taj rascep kao Tamara Siletova... jer se stalno zagrcuje...
Medo dok je sisao lezeci uvek bi mu curilo iz jedne nozdrve mleko a njoj nista
ali zato bljucka to je strasno... i cisto mleko i usireno i zuckasto i balavi...

- - - - - - - - - -

Nos joj se napuni mlekom pa stalno krklja, a vristi kad joj cistim nosic onim burencetom
tacno joj stanu te sline od mleka izmedju nosa i grla i krklja

pocetnicka je greska mlad mame da ne odvoji vreme za sebe,
koje je revitalizuje, daje energiju za novi dan ...
moja beba nije neki drekavac nikada bila, od prvog trenutka sam uzivala sa njim, bilo je malo trenutka da mi je zatrebao tajmaut ... ali on je jednostavno divna zahvalna beba :D voli ponekad da zakera, streptomicin mu dodje 100 na sat po autoputu :) tacno ima frekvencu koja mu odgovara ...

ja danas kao nova, sinoc napunila kadu kupkom :D

Pomislila sam da ona mozda ima taj rascep kao Tamara Siletova... jer se stalno zagrcuje...
Medo dok je sisao lezeci uvek bi mu curilo iz jedne nozdrve mleko a njoj nista
ali zato bljucka to je strasno... i cisto mleko i usireno i zuckasto i balavi...

- - - - - - - - - -

Nos joj se napuni mlekom pa stalno krklja, a vristi kad joj cistim nosic onim burencetom
tacno joj stanu te sline od mleka izmedju nosa i grla i krklja
ne brini, da ima rascep, ne bi nikako mogla da sisa....jer bi bilo potpuno nemoguce da napravi vakuum i povuce mleko

njoj je izgleda nesto stomak malo uznemiren...tako i tamari...naidje dan kad bljuje non stop...koliko god pojela....usireno i kiselo...i kuka,place...sad vise i ne kuka al u tom periodu je bio haos kad tako krene da bljuje

probaj enterokind....misim kako hoces al ja bih probala

ja sad imam drugi problem...mala je slinava vec 3 nedelje
eno je krklja...nemirno spava...opet se pogorsalo :roll:
ocistim al svejedno uvek ima jos...uzas
sad i irina pocela da slini...
u ponedeljak obe kod dr
ne znam vise kako da se izborim sa bebinim slinama...

a Irina jutros u 20 do 7 gospodjica ustala :poludeo:
a kad ide u vrtic, mm je jedva probudi u 7 i 15 :poludeo:

cicak, povedi vise racuna o svojoj ishrani i tome sta jedes
beba ti nema nista dobro od instant klope i eukrema
ima grceve, pomozi joj, jedi laganu hranu, barenu, pisale su ti zene sta i kako jos s medom kada si se porodila i jela svasta a njemu izlazili ekcemi... znaci znas sve...
i koristi neke kapi protiv grceva... skinite je golisavu pa 'vozite bicikli' savijajte nozice ka trbuhu, nek se isprdi dobro...
pij caj s kimom , prijace i njoj preko mleka
utoplite joj stomacic posle, masirajte kruznim pokretima, nek svaki put podrugne posle jela, psol;e svake sike...

posto nam oni lazljivci sa blic non stop shopa na kraju nisu imali kolica za isporucit
mada smo ih unaprijed platili i receno nam je da ih ima, dva puta
mi danas otisli i uzeli cam micro u mendi
lagana su kao pero
pise da su od 0, mada mislim da cemo u pocetku stavljat peskiric ili cebence
al su inace super : )))

Pogledajte prilog 325669

zar ova nisu tamno plava?
cim nesto zvuci previse dobro da bude istinito, kod nas uvek i jeste :)

zar ova nisu tamno plava?
cim nesto zvuci previse dobro da bude istinito, kod nas uvek i jeste :)

realno, to sto rade je ono...kaznjivo
tako da cu ih sutra prijavit trzisnoj inspekciji
jer sam sigurna da nismo jedini koji imaju ovakvo iskustvo s njima
al nebitno
bitno da smo mi nasli bolja kolica na kraju
i duplo laksa, za iste parice
a tamno plava nisu vec nekako sivo plava...znas ona prljavo plava
ona sto su se meni svidjala bila su bas bas tamno plava

Back