Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jexy, kada jelence bude imala potrebu da nekome nesto objasni, ona ce to svakako uraditi :)
a, verujem da deca sve uce u funkciji, ne pasivno, i da nebavljenje detetom moze uticati na usporen razvoj i poremecaj govora npr.
zato sto se jezik uci u funkciji, a ne stavljanjem deteta pred tv
a ako dete samo prebacujemo iz kolica u autosediste i druga pomagala, ziveci svoje zivote trudeci se da nas dete ne remeti, verujem da ga ostecujemo

sto smo mi danas uzivali, a vec pocinju vrucine :(

jelence, dalji komentar na bilo kakav tvoj komentar je cist vishak...

chich,,meni kistina nasa objasnila da je to tako dok se ne regulisu ponuda i potraznja h
dok se telo ne prilagodi bebinim potrebama, a ujedno prodje i pocetna hormonska napetost
ja vise nemam ‘kao da ce da puknu‘ osecaj, normalno su mi mekane grudi
osetim samo nekam par puta dnevno let down, kao da mi grc mali uhvati bradavice...

mada, pre par dana sam bila ukocena pa je nisam lepo stavljala na siku
probudim se sa bolom, temp dogura do 38.4
spasle me tople obloge pre, hladne posle podoja, besomucno masiranje i beba da siki
i spasih se neceg veceg, al je bilo ebeno

i azurirala sam onu nesrecnu krsta aplikaciju i sad ne radi
izem im sistem
laptop mi je sakriven od Ivana, 100god mi treba da procitam i ukucam nesto ovako
uz greske of kors

nego
prilicno sluzava stolica bi mogla da bude od kolicine fizioloskog kog rokamo u nos?
sto mu dodje jedna ampula od 5ml pre skoro svakog podoja...
nadam se da su to slinci smrdljivi....
ne znam
i mi rokamo u nos nekad sa strane da izleti a nekad dok je na ledjima pa proguta
i nema u stolici nista...a slinaca koliko volis onako belicasti,zuti,zelenkasti...kako kad....sad joj se i zapusi zgusnulo se
onako je stolica kao senf vec duze vreme :lol: stabilizovala se
juce nam se ujutru taaako us.rala...sve izaslo iz pelene po ledjima :lol:
morali smo da je kupamo

jexy, kada jelence bude imala potrebu da nekome nesto objasni, ona ce to svakako uraditi :)
a, verujem da deca sve uce u funkciji, ne pasivno, i da nebavljenje detetom moze uticati na usporen razvoj i poremecaj govora npr.
zato sto se jezik uci u funkciji, a ne stavljanjem deteta pred tv
a ako dete samo prebacujemo iz kolica u autosediste i druga pomagala, ziveci svoje zivote trudeci se da nas dete ne remeti, verujem da ga ostecujemo

sto smo mi danas uzivali, a vec pocinju vrucine :(

dete treba da bude u kolicima napolju i da posmatra svet oko sebe i uci...ne vidim da je moju cerku bilo kako unazadilo vozikanje u kolicima veci deo dana od njenog sedmog meseca do nekih 14-15 meseci...sve dok je vreme bilo lepo, ona i ja smo bile napolju....vozile se ili sedele u parkicu
ne treba previse fantazirati
ranije su deca stalno bila sama pa su i progovorila i svasta nesto
danas se fantazira samo tako...ljudi su uvek isli iz krajnosti u krajnost

Mene ne bole bradavice nego kao kanali...
Osetim kao iz ledja da krece, i kako se pune, i to mi onako neprijatno...
Mislim, tako je bilo i sa medom... nista novo... I bol... i curile tako svaki put...
A sad su mi mnogo mekse nego s njim...
Prvi put su mi sest meseci bile kao kamen...
Sad su vec mekane... retko se prepune...
ali i dalje curi dok sisa

kad smo kod grudi....bila vam ja danas na uz dojki, jerbo sam napipala neki čvorić i ushrala se najstrašnije. još me i bolelo. elem. otišla kod slavnog onkologa hirurga...znači matori perverznjak. i pre tri god sam bila kod njega i znam da sam i onda pizdela što je preverzan, ali ajde prođe toliko vremena možda sam preterala prošli put...kad ono ista priča. znači ladno mi je rekao da imam super grudi, kako su lepe, pune i kako se dobro drže s obzirom da sam dojila i da se mm sigurno raduje. pa još da bi eto i on mogao da pomogne kod steriliteta jer je po babama najbolji lek za ster.promena petlića! i kao ko je napipao čvor ja ili mm? ja ga pitam kako se samo-pipka da naučim, a on pa vi bi to džaba i radili sa takvim grudima, kao čvrtse su,velike, imate puno žlezdi, i trebala bi promena da bude baš velika da je ja napipam...
sve on to kao u šali ali našta to liči. ovaj put se nisma iznervirala toliko, jer mi je bilo bitno da nemam rak :)

Mene ne bole bradavice nego kao kanali...
Osetim kao iz ledja da krece, i kako se pune, i to mi onako neprijatno...
Mislim, tako je bilo i sa medom... nista novo... I bol... i curile tako svaki put...
A sad su mi mnogo mekse nego s njim...
Prvi put su mi sest meseci bile kao kamen...
Sad su vec mekane... retko se prepune...
ali i dalje curi dok sisa
pa da tako krece iz dubine ka bradavici
ja sam i sad curila mesec ipo dana iako nisam dojila
misim ono sto sam pumpicom izvlacila je smesno
i samo odjednom prestane...kao da je neko na dugme iskljucio jedan dan
al i sad kad pritisnem iscuri malo
idemo sad 25og na kontrolu kod plasticnog pa cu da pitam kadf najranije moze da se operise i da joj zatvore to pa ako moze, da sisa ...ako ne onda jbg
ja se sve nadam da nece cekati do godinu dana i da ce ona hteti
da je dojim bar deset dana, za svoju dusu :(

- - - - - - - - - -

kad smo kod grudi....bila vam ja danas na uz dojki, jerbo sam napipala neki čvorić i ushrala se najstrašnije. još me i bolelo. elem. otišla kod slavnog onkologa hirurga...znači matori perverznjak. i pre tri god sam bila kod njega i znam da sam i onda pizdela što je preverzan, ali ajde prođe toliko vremena možda sam preterala prošli put...kad ono ista priča. znači ladno mi je rekao da imam super grudi, kako su lepe, pune i kako se dobro drže s obzirom da sam dojila i da se mm sigurno raduje. pa još da bi eto i on mogao da pomogne kod steriliteta jer je po babama najbolji lek za ster.promena petlića! i kao ko je napipao čvor ja ili mm? ja ga pitam kako se samo-pipka da naučim, a on pa vi bi to džaba i radili sa takvim grudima, kao čvrtse su,velike, imate puno žlezdi, i trebala bi promena da bude baš velika da je ja napipam...
sve on to kao u šali ali našta to liči. ovaj put se nisma iznervirala toliko, jer mi je bilo bitno da nemam rak :)
ahahahaha ludak

ja htela da vas pitam nesto vazno, ali sam zaboravila i sada se ne mogu setiti :malav:

pa da pitam kada ste pocele davati sokove, i kakve sokove dajete deci da piju?
po savetu svoje dr., uobrocavam bebu po preporuci casopisa nutricija, i koji god cedjen sok da sam mu dala nece da pije ...
popije samo vodicu u kojoj je skuvana kruska, dinja ....

ja nisam davala sokove jako dugo...do neke skoro 2 godine
davala sam one hipove instant cajeve umesto sokova i vode posto nije htela vodu uopste :/
a voce nisam imala cime da cedim(osim pomorandze i limuna al to ne voli ni dan danas) tako da to isto noisam davala nego je voce jela

slobodno daj tu vodu u kojoj kuvas voce

- - - - - - - - - -

i, jeste li nasle nacin da ispecete 2 vockice van rerne ?
ne razumem

Back