Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mm i ja smo zamenili tu uloge, po tome :lol:
on histerise, ja kul ...
pa se derem na njega, posto mi bvz pravi probleme gde ih nema i dize tenziju ...
x puta sam mu rekla da ide kod doktora sam, kada mi se nakaci- jao, pa sta mu je, pa sto ovo ono :histericna:
i, kada je bio kod svoje dr. iskukao joj se, ona ga pita za moju reakciju i to je to :)
ako ja kazem da ne treba ici dr, ne treba :)
ali sam x puta zvala halobebu ( koji su mi davali raznorazne:roll: savete), da bih ga smirila ..

Poslednja izmena:
Nego zene treba mi savet.
Mm 'ladno pusti bebu da place :sad2:
Npr.malopre... ja je uspavam... on seo i ruca... odem u wc i cujem nju kako pocinje da kmezi kmezi...
Pa pocinje sve jace i jace... na kraju cujem dere se dete iz petnih zila... izlecem iz wc a ovaj opusteno ide iz kuhinje...
I kaze meni "Evo sad cu"

Ja popizdim!!!
Ne mogu vam opisati!!!
Izderem se na njega kao luda.

Ja ne mogu da nju slusam kako place... kako bre moze da pusti rodjeno dete da se dere?!

On kaze kako se ja svadjam cim beba dreci...
a ja samo hocu da ako je vec zaduzen za bebu da je smiri iste sekunde...

ja sa Tamarom ko tvoj muz...polomim se iste sekunde samo ako cujem/vidim da se zagrcnjuje i davi
uopste se ne uzbudjujem kad se dere nego zavrsavam sta imam...misim pozurim,ne pustim je da urla sto godina al ono....
a sa Irinom cim kmekne ja hop....tj cim vidim da se sprema da kenka i place ja reagujem...odmah se unervozim i po svaku cenu da je smirim
mozda je danas zato ovako malo...hmmmm...

Svi su isti
meni mm kaze "nemoj ti nocas da ustajes, ja cu"
medjutim, kad ona zaplace, on dok ustane, meni vec probijen mozak
jer on frajer ceka da vidi hoce li se uspavati sama ili nastaviti da place...
i onda se iznerviram "nemoj ti da ustajes molim te"
e onda kad joj dodje da se budi vise puta u toku noci, onda pizdim na njega sto on spava a ja ustajem
i tako u krug
vrzino kolo
jaooo...i ko tvoj

e znaci zvanicno je
nemajka sam totalna
TOTALNA!!!!

- - - - - - - - - -

s tim sto se moja nocu ne dere nego stenje i kenka
pa ja kuliram u polu komi pa ona zaspi nekad opet a nekad se probudi i onda je hranim

inace,mama mi otisla danas :(
prebacili krevetac u sobu,ja preselila tamo svoje prnje i sad sa decom spavam

a bebi je od nocas nos katastrofa
zeleno drecavo,zapuseno
preko dana bilo bolje i mi kao ajde necemo kod dr kad je bolje i evoveceras samo pola sata posle ciscenja, zapusen...i probudila se bila
al valjda spava sad ...ne cuje se
bilo veselo nocas...svakih pola sata ustajala da joj dam cuclu...pa joj cistila nos,pa propustila pelena pa presvlaci
bas popizdim kad nocu tako svasta krene naopako :lol:
ujutru prvo kod dr po neke kapi ili AB neki,sta god samo da prodje konacno...traje vec 9 dana
pa u pola 1 kod plasticnog zakazan pregled za ovo nepce

..mm i ja smo, od kad se aleksej rodio "podelili" decu, ja sam ustajala kad kmekne beba,
on kad zove jaksha..
..pri chemu je beba sa nama u sobi i nikad, ali nikad nije uspela da ga probudi :lol:
a jaksha je u drugoj sobi i nikad, ali nikad nisam uspela da chujem kad je zvao, osim ako sam igrom sluchaja bila budna zbog bebe..

..zvuk male bebe koja plache je zvuk koji i na mushkarce i na zene, nevezano za to da li imaju decu
deluje najstresnije od svih prirodnih zvukova..
..ali zensko uho je prijemchivije na viskotonce bebinog placha, a hormoni posle porodjaja blokiraju razum - prvo skochish i potrchish..
..sreca pa to bledi polako posle onih famoznih shest nedelja, gore-dole, to jestvarno neko trece stanje, majke mi.. :lol:

Ali ja sad nisam uopste u onoj fazi kao sa medom...
Ma ni blizu...
Kao da mi je deseto dete... ma kao da je komsijino sam opustena... :)
Ja nocu kad cujem da stenje, prvo pogledam sat, i pipnem sise.
Ako je blizu podoj dam siku odmah, ako nije, pokusam da nastavim da spavam.
A kad svane obicno podojim i predjem u drugu sobu... i ne diraju me...
Kod nas je mm zaduzen za medu, ali opet to je lakse, on se probudi jednom ili nijednom do 6, beba bar dvaput...

Mene zanima kako da mu objasnim da je umiri odmah?
Da ne ceka da se razdere...

Danas je npr.uzas... ceo dan nije spavala u kontinuitetu 15 minuta...
Zaspe... 10 min... evo je dere se...
Nunaj... zaspe... 15 min... dere se...
Menjaj pelenu... uspavaj... zaspe... 10 min... Evo je... dere se...
Dok je ljuljas spava, kako stanes dreci
dok je guras u kolicima spava, kako stanes dreci
dok je nosas spava, kako stanes DRECI

i onda popizdimo oboje...
ja hocu da ucim
mm hoce da radi

sve u svemu... posvadjamo se...

..chichak, podelite vreme, kad ti je vec muz kod kuce.
..izoluj se, dodji da podojish, to ne moze on, i uzmi 2x po 2sata za uchenje..
..onda ostavi knjige i pusti njega da radi..
..pa u krug..

..ne mozesh da trazish da se ponasha kao ti..zato shto nije ti.. :)
..ali kad vec zelish vreme za sebe, da uchish, i imash mogucnost - onda se organizuj..
..znash da joj nece biti nishta, naravno, ali ne ochekuj da joj on bude mama, zato shto nije..
..i dobro je da je tako.. :)

mislim da cic treba da budes sada samo mama, bar dok ne prodju ona prva tri meseca i ne prodju svi ti skokovi, i beba pretsane da bude samo na siki po ceo dan... onda ce ti biti lakse
ovako, iskreno, mislim da si nasla najnezgodnije vreme da se bacis na knjigu
tebi je bar muz tu po ceo dan i koliko skontah dosta ti pomaze, nemoj ga terorisati ako ne skace iste sekunde...

nemoj da se ljutis, ali gledam po sebi, tj po nama, bebi realno ta prva tri meseca najvise treba mama
mama da je nahrani, umiri, privije na grudi, mama je za nju svje i svja, mamin miris je onaj koji poznaje i voli, mamina boja glasa, mamin dodir, mamini otkucaji srca
ne moze to jedan dlakavi muskarac , hrapavog glasa i muskog mozga
da moze, radjali bi i oni i starali se o bebama, msm mogu, ali nije to to...
prva tri meseca je mama zakon i nemoj da se ljutis na druge ako ne mogu da je smire, to je sasvim prirodno

..ne mozesh da trazish da se ponasha kao ti..zato shto nije ti.. :)

eee, mm je mislio da dizanjem histerije pokazuje ljubav i brigu ... to mu pokazala keva .... pa smo razgovarali, naravno posto sam malo dosla sebi, da treba da bude svoj, a ne da reprodukuje sta mu drugi ( keva) kazu. on je bio zbunjen, zato sto ne zna kako treba da se ponasa. tek razvija odnos sa bebom, upoznaje se.... sada je vec druga prica, sada je prirodan i spontan. ali i dalje imitira sve nas u komunikaciji sa bebom, zato sto je se jos uvek boji i ne zna ... u svim segmentima zivota je sasvim drugaciji, zato me je ovakvo ponasanje i bilo frapiralo, inace sam ja zivcek a on flegma ...

- - - - - - - - - -

To je plan ali u toku njegovog cuvanja ona non stop dreci i ja ne mogu da ucim...

a kako mislis da ucis sa bebom i malim detetom ako nemas dadilju i kucnu pomocnicu :confused:
samo ti imas sike, ako hoces da dojis ...
muski preuzimaju potomstvo u punoletstvu, kada se nesto konkretno radi- sto moj drugar kaze :)

Ali Boki vidis, ja imam osecaj da je njemu svejedno dal ona dreci ili ne.
A poenta je da zbog mene da sve od sebe da je smiri.
Da vidis kad je drzi u rukama, ko drvo da drzi se ukoci.
Ja mu kazem pribij je uz sebe i stisni, on kaze Ne znam!!! Ej ne zna!!!
Kao da mu objasnjavam nuklearnu fiziku a ne drzanje bebe :roll:
To je isto radio i sa medom... i vec mi muka da ga obucavam drugi put...

A meni zao da dreci, jer ja uvek nadjem nacin da je mirna, dal skakucem sa njoj,
igram, nunam, stisnem, dam siku, ljuljam u ljulji ili kolicima...
oni svi nunaju kao da je lutka, ne shvataju da mora jace i brze... kao da ce je slomiti

I tako su oni svi tose... :roll:
Jedini moj svekar kad uzme dete ono se smiri

Razmisljala sam sest nedelja ili tri meseca da pauziram,
i odlucila sest nedelja.
Ne pocinjem da radim pa da je ostavljam, samo mi treba oko 3 sata dnevno da ucim.
Tu sam ja. Ali to vreme provedeno u necem sto radim samo za sebe mi prija.
A i imam dva ispita gde su mi ostali samo po kolokvijum, ako ne izadjem sad, posle moram ceo ispit.

Uvece npr.ponavljam kad je uspavam... ali ja ne mogu nocu da ucim... budem previse umorna i dzaba...
Jutro ili rano prepodne je vreme kad ucim i pamtim... sve izmedju je ponavljanje...

A najgore mi je kad smo mm i ja kuci sa bebom, i niko nista ne radi tj.ne uspeva da uradi...
Koje propalo i baceno vreme... onda se ujedamo...

Ali Boki vidis, ja imam osecaj da je njemu svejedno dal ona dreci ili ne.
A poenta je da zbog mene da sve od sebe da je smiri.
Da vidis kad je drzi u rukama, ko drvo da drzi se ukoci.
Ja mu kazem pribij je uz sebe i stisni, on kaze Ne znam!!! Ej ne zna!!!
Kao da mu objasnjavam nuklearnu fiziku a ne drzanje bebe :roll:
To je isto radio i sa medom... i vec mi muka da ga obucavam drugi put...
i

ne zna, ja sa svojim isto rat vodim kada treba da ga podigne ili spusti- kako? lepo, spustis.... on zna da njoj nista ne fali cim se jako dernja, dernjace se i sutra i dok ne poraste, a tada bas pada neki prenos, ili vesti, sta god ... sve je to normalno

Ej, Cicak, nema to veze sa tvojim muzem, niti time da on ne zna kako da je smiri, na koji nacin da je uhvati, nego jednostavno ne moze da je smiri posto ona hoce mamu..ti i da je do'vatis kako bilo, umirices je
Kod nas je i sad ovako.
I sve on uradi identicno kao i ja, ali mama je mama, kad je kenkava ili kad se nesto udari pa zaplace, ja je smirim za sekund, a njemu treba mnooogo duze..

nema nigde pentaxima da se kupi
kazu nestasica
ludilo

jel davao neko Infanrix? rekli mi u par apoteka da je to isto, samo ovu prvu prave francuzi, ovu potonju britanci...
nesam pametna sta sad da radim
a taman mi je ozdravila da je sutra napokon zabodemo
da mi kupili i 3 dana kasnije nema viseeee :poludeo:
tako da cemo sledecu infanrix
isti djavo(ista je i cena)
osim ako do nekog 7 aprila pocnu da uvoze pentaksim
ne znam sta sad smaraju debili...ne uvoze...ej...i to bas sad

- - - - - - - - - -

bili smo kod plasticnog hirurga i kaze da ce po njenom napredovanju, operacija biti od 6 do 10 meseci...po njegovoj proceni sa nekih 8 meseci
mora da ima 8 kg najmanje da bi je operisali

a u DZ za nos dobila marocen

nasli smo u jednoj apoteci na Vozdovcu, otisao mm da uzme
mada sam mogla i infanrix, obzirom na situaciju

rekla sam mm da ne uzima ako je rok isticanja nesto blizu...
u apoteci preko puta mene ima al im istekao rok, baksuzi

ne uvoze pentaxim kazu napravili su vestacku nestasicu zbog onoga krece besplatno, ne krece besplatno...rekose mi u jednoj apoteci

Back