Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E danas mi se konacno stuzilo...
Nisam spavala dve noci... ne zbog dece vec ja ne mogu zaspati...
Mala me urnise preko dana, bukvalno urnise...
Sisa 45 minuta pa 15 spava, ako je spustim iste sekunde se dere kao magarac...
Niko i nista je ne mogu smiriti...
Uz to Medo histerise, vristi, baca... osecam se da ga zapostavljam... vidim to po njegovom pogledu :(
Nista ne stizem... Po ceo ebeni dan sam u pidzami, prljave kose, s njom na sisi... u kuci...
Izduvacu :besna:

I sad mi se place... :cry:

Uz to Medo histerise, vristi, baca... osecam se da ga zapostavljam... vidim to po njegovom pogledu :(
Nista ne stizem... Po ceo ebeni dan sam u pidzami, prljave kose, s njom na sisi... u kuci...

Daj si malo vremena, skini bebu sa sike, pa znas da ustvari ne jede 45min. Hoce li dudu? Ako je meda zdrav, ja bih ga u vrtic ipak, tamo ima drustva, paznju, igra se, a ti mozes da se posvetis bebi bez grize savesti I sebi, takodje. Dodje li ti neko da malo pronosa bebu? Nisi ti super mama, kao ni jedna od nas, samo ces se ubedaciti sto ne mozes sve sto mislis da treba.

Samo polako, treba pregurati dan po dan, sve majke djece sa malom razlikom znaju taj osjecaj kada si rastrgan izmedju potreba bebe i starijeg djeteta koje je nedovoljno staro da shvati zasto vise nije u centru paznje.
ja sam bila losa majka pa sam mog starijeg slala u obdaniste tako da sam pre podne mogla da se posvetim bebi a posle podne kada dodje suprug on je preuzimao bebu a ja se posvetim starijem ( isli u setnju, na igraliste, igraonicu) ponekad isao i suprug sa bebom ponekad samo nas dvoje ( godilo i njemu i meni)
Nesto si pricala da bi ti svekrva cuvala medu, pokusaj da ga posaljes na koji sat a ti lezi pored bebe, odmori se.... iscrpljena nisi nikom od koristi a naj manje sebi....

e cicak, ja se toga najvise plasim, da cu vlajka da zapostavim :( tj on je bas mali, i bojim se kako ce on da dozivi prinovi, eto...
ja cu se zaista truditi, a sta ako on pomisli u toj maloj glavici da ga ne volim ko pre??? :( roknucu se

a na tvom mestu, ja bih bebu u kolica , pedju za ruku i napolje s oboje u setnju, eto...
bebe vole da se seckaju, bar moj je odma spavao, cim izadjemo posle pet minuta truckanja bi se umirio i zaspao ko klada
i ti onda mozes lepo s pedjom da uzivas na vazduhu, da prcate, da se mazite na klupici, u setnji, da sutate loptu u parkicu, da crtate kredom pk trotoaru ;)

Joj ja razumem Cicak, tako je moja mladja isto, non stop na sisi, po 45 min pa za 10 min opet, ceo boziji dan, niti smo mogli u setnju, niti sam mogla normalno da pricam sa starijom, u jednom trenutku sam pomislila "samo da hoce da prihvati dohranu I da pocnemo da zivimo normalno". Nocu se bez preterivanja budila 20 puta. Hvala bogu da mi je to drugo dete, da je prvo bilo takvo, odlepila bih. Jos sam se porodila u ranu jesen pa je brzo pocela kisa I suludi vetar, ne mozes nigde sve I da hoces. Vidim da su moje drugarice koje su radile ovako kao Nikodija bile rasterecenije, prepodne dete u vrticu I one sa bebom, popodne neko sa bebom a one sa starijim detetom. Ja to nisam mogla jer starija nije isla u vrtic dok nije napunila 3,5 god, predaleko nam je vrtic. Ali je moje starije dete bilo tako dobro...nju nisam osetila, ni ljubomoru, ni nezadovoljstvo, uzivala je u tatinoj paznji, isli su cesto u setnju i nakafu zajedno :) Mozda biti mogla tako, bar ti imas system razradjen-mama, svekrva..

I da vas nesto pitam- da li je dete nekog od vas imalo problem da razlikuje zelenu od plave boje? Moja cera za zelenu stalno govori plava. A I za plavu :)

Moj stariji je jako rano naucio boje ali je pre jedno mjesec dana ( sada ima 3.5 god) poceo da mjesa zelenu i plavu ali ne da ne vidi boju nego kaze plavo kao trava ili zeleno kao nebo, pre neki dan mi je bas izvukao zivce kada mu kazem daj mi boju trave da mi zelenu ali kada kazem daj mi zelenu bojicu da mi plavu... ( ja se iznervirala on umro od smjeha) da li je to cisto privlacenje paznje ili nesto drugo ne znam ali odavno zna sve boje a sada ovo.....???

e cicak, ja se toga najvise plasim, da cu vlajka da zapostavim :( tj on je bas mali, i bojim se kako ce on da dozivi prinovi, eto...
ja cu se zaista truditi, a sta ako on pomisli u toj maloj glavici da ga ne volim ko pre??? :( roknucu se

a na tvom mestu, ja bih bebu u kolica , pedju za ruku i napolje s oboje u setnju, eto...
bebe vole da se seckaju, bar moj je odma spavao, cim izadjemo posle pet minuta truckanja bi se umirio i zaspao ko klada
i ti onda mozes lepo s pedjom da uzivas na vazduhu, da prcate, da se mazite na klupici, u setnji, da sutate loptu u parkicu, da crtate kredom pk trotoaru ;)
Dusa me zaboli kad je dojim a on kaze:"Mama moze k'ilo?" (pita me da ga stavim u krilo :cry: )
Ili kad trazi da ga ja hranim, "Hocu mame"
Znas kad cesto, trazi da slusamo pesmice na telefonu, jer zna da onda sedne pored mene na krevet, ja ga zagrlim i mazim i ljubim a u drugoj ruci drzim bebu koja sisa...
I ako beba menja sike, on dodje s druge strane... pa se sve pribija uz mene... mazulja :heart:

Znas kad je poceo on mene da mazi. Ujutru osetim na ramenu njegovu rukicu kako me mazi i kaze mm-u:"Mama pava, dLaga mama." :heart: pa nasloni glavicu na moju...

Ma rasplacem se odmah cim pomislim na to sta je u njegovoj glavici.

Moj stariji je jako rano naucio boje ali je pre jedno mjesec dana ( sada ima 3.5 god) poceo da mjesa zelenu i plavu ali ne da ne vidi boju nego kaze plavo kao trava ili zeleno kao nebo, pre neki dan mi je bas izvukao zivce kada mu kazem daj mi boju trave da mi zelenu ali kada kazem daj mi zelenu bojicu da mi plavu... ( ja se iznervirala on umro od smjeha) da li je to cisto privlacenje paznje ili nesto drugo ne znam ali odavno zna sve boje a sada ovo.....???

Pa I moja, krenula da zalepi list I kaze "a sad ovaj plavi list". Ja rekoh, kakav plavi list...ne znam, to se vec desavalo, ona ima 4,5 god

Ja sam dvaput do sad izasla sa medom u setnju, kratku ali mi je bas prijala.. a i njemu... :)
Sad ova mala toliko dreci da ne mogu do wc a ne iz kuce...
Medu uzme i sveki cesto, pa prosetaju, evo je sad kod nje, setaju...
I pored svega opet me sludi malena...
A verovatno mi je i to sto nisam spavala dve noci...

Jos noc pre toga odrapim 3-4 sata. Jeeeeee!!!! To mi je rekord sna za jedan dan od kad sam se porodila.

Mislim da nama svecano pocinje skok sa tri meseca
ovih dana je spavala kao velika a danas kao zec, sve na po pola sata i izmedju sisanje naravno...
oke su se sredile, nosic je bolje, nadam se da ce do kontrole u sredu biti sve ok i da cemo napokon primiti tu famoznu vakcinu...

Ivan je ok, zavrsava i on sutra sa terapijama, pa kontrola
ne znam da li cu ga odmah nazad u vrtic, mislila sam da ga posaljem malo na selo kod mojih
a najbolji je kad je u vrticu, popunjen mu dan
ovako ne znamo sta cemo sa njim, popizdelo dete od dosade

Ja sam nesto slomljena i fizicki i emotivno
boli me nesto ruka, da li imam upalu misica ili neki zivac ili nesto ne znam
popih sinoc brufen pa je danas malko bolje
a emotivno
kako koje dete rodim, ispracam nekog dedu u vecna lovista...
prosli put tatinog tatu, sad maminog :(
al i to je zivot...idemo dalje

Pa I moja, krenula da zalepi list I kaze "a sad ovaj plavi list". Ja rekoh, kakav plavi list...ne znam, to se vec desavalo, ona ima 4,5 god

Imam utisak da im proradi masta pa prosto ne zele da boju zovu kako treba vec kako oni misle da treba, ja sam sebi to tako nekako objasnila... pre neki dan oboio jedan pravougaonik na sred lista u razne boje slicno dugi jednu pored druge ali bez ikakvog smisla i sada mi objasnjava sta je nacrtao... vidis mama, ovo je reke ( plava linija) i ovo je auto i ja i brat sjedimo nazad a ti i tata napred (smedja linija) i ovo je nebo ( plava linija) i pao mrak( crna linija) i nista se nije vidjelo i bile zvjezde ( zuta linija ) ???? i jos je tu bilo ... ispricaoi cjelu pricu i sve je to vidio u onim njegovim skrabotinama :)

Jexy, bas mi je zao zbog dede :(
ali to je zivot sto kazes.
Ja sam obe babe izgubila dok sam bila trudna sa Pedjom. I babinu rodjenu sestru koju sam volela do neba

- - - - - - - - - -

A sme brufen za bolove?
Meni rekli samo paracetamol.

Zvala ja halo bebu da pitam
nisam vise mogla da izdrzim a panadol nije pomagao
kazu moze, ako ne pomogne moze i diklofen samo da ne preterujem

meni se Irina prehladila nesto...curi joj nos i kija ko luda...
valjda nece i mala da zakaci sad...
jos uvek ima los apetit od vakcine....preko dana uzas, sve ko vrabac jede, na 3 sata po malo a uvece posle kupanja se odvali...i nocu jede ok...ne kapiram nista

i taman je bila izbacila jedan obrok nocni, i pocela opet pre nedelju dana i kao nista :roll:
jbte zene mi pricaju kako im bebe nocu sa mesec dana vec izbace jedan podoj ....i flasicu(neke doje neke ne) a moje obe, jedna sisala, druga evo ne i svejedno me cima svaka 2 ipo sata :rida:

sinoc pojela u 21:10 180 ml :eek:
ja mislila sad ce da spava do 5 a ona eto je oko 1:40 opet...znaci koliko god pojela, ona se budi od 1 do 2 i 30...u to neko vreme, kako kad
i tada pojede oko 130 i opet, znaci pola sata prodje otprilike dok pojede i dok operem flasicu i 2 ipo sata kasnije eto je opet
toliko o teskom varenju ad mleka :roll:

Poslednja izmena:

Back