Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sto je kod mene najjace od svega, ne znam na koju foru,
ja sva ovako stroga i opasna, uvek se iskontrolisem da ne pucnem medu.
A ne da je zasluzio u zadnjih mesec dana, nego za medalju,
i u onim situacijama kad sam mislila da cu ga prebiti, ja ladno iskuliram.
Samoj sebi se posle divim, ne razumem kako to uspevam. Ja sam zivac i nisam bas flegma
ali u zadnje vreme, i prema medi fantasticna sam , za divno cudo. Mislila sam da cu biti bas
onako prsnica.

Ja jutros ispizdeh na mm
Zvoni mu sat za posao, sto je negde oko pola 4, on ga pomeri snooze..pa tako jednom,pa drugi,pa treci put...
Pitam ga 'sto pomeras sat pet puta' kaze 'pa ne mogu da se probudim'
Sta bre ne mozes hebemmitisunce da ti hebem...em legnes pre mene, em spavas celu noc...i onda kad beba prestane da me cima, cimas me ti sa snooze...
More....
Nocas kad bude zvonio ima da ga iskljucim, posto ga uvek cujem pre njega, pa nek zakasni na posao...grrrrrrr

Kad ja prsnem, da ne bi bilo svega, a takva sam da bih I psovala I viknula, ja onda bukvalno, sto kaze zule, izletum iz sobe cutke I samo kazem mm da on preuzme, mada ne moram ni da kazem, cim me vidi krece on ka sobi, I tako sam resila da zauzdan jezik jer ne zelim da posle pola dana jedem sebi dzigericu zasti sam rekla ono il ovo....

Zule, nismo jos isli, bilo ono divno vreme pa smo u kucu ulazili samo da spavamo....
Aj zajedno u subotu, samo ja da nadjem neku kupaci :-D B-)

Ja jutros ispizdeh na mm
Zvoni mu sat za posao, sto je negde oko pola 4, on ga pomeri snooze..pa tako jednom,pa drugi,pa treci put...
Pitam ga 'sto pomeras sat pet puta' kaze 'pa ne mogu da se probudim'
Sta bre ne mozes hebemmitisunce da ti hebem...em legnes pre mene, em spavas celu noc...i onda kad beba prestane da me cima, cimas me ti sa snooze...
More....
Nocas kad bude zvonio ima da ga iskljucim, posto ga uvek cujem pre njega, pa nek zakasni na posao...grrrrrrr
muski su uvek umorni iako spavaju za razliku od nas :lol:

Jexy jel ti muz pekar kad ustaje tako rano? (moj brat radi u pekari, on ustaje jos ranije)
Sirot covek.

A ti spavas garant do 9 :mrgreen:

Nije, elektricar je al mu smena pocinje u sest a radi u Zemunu
Ili kad ustane ujutru pa kaze " Nije mala bila losa nocas nije se budila"
To sto je ja cujem pre no sto se razdere pa joj dam sisu da ne budi Ivana ne znaci da se nije budila uopste....

Moj muz uvek pre cuje bebca od mene i skace ko iglom da ga ubodu.
Beka se probudio u pola pet, ja ga nahranila i presvukla i vratila se da spavam.
U pola sest cuje se on opet, ali sitno, cavrlja sam sa sobom u krevecu, MM skace, sapuce (on je ubedjen da me nije probudio posto skoci u krevetu sa 100 i kusur kila) :
- Macak on je gladan, probudi se.
- Nije gladan prica sam sa sobom.
- Maaaacak. (nekad mislim da on Beku voli vise od mene :)))
- Idi vidi.
... ode
- Spava i prica...
- Ja bih samo da spavam, ne mogu da pricam.
- Izvini.

To sto je ja cujem pre no sto se razdere pa joj dam sisu da ne budi Ivana ne znaci da se nije budila uopste
....

ahahahaha svi su isti

- - - - - - - - - -

mi se bas jutros podzapali na tu temu ko je vise umoran :evil:

- - - - - - - - - -

naravno na kraju zakljucili da nema poente oko toga polemisati i da smo moroni sto se uopste i raspravljamo

I plus nista ne radi, na porodiljskom je :mrgreen:
Pa to.
Realno, spava dokle hoce... mm oko 11 prica sa svekijem i kaze:"Cicak i beba jos spavaju" a ja tu noc oka sklopila nisam.
Pa jos nema nijednu obavezu sem da podoji dete...
i 'malo' je pronosa po kuci...
Garant svo vreme samo lezi i gleda serije
:mrgreen:

To sto je ja cujem pre no sto se razdere pa joj dam sisu da ne budi Ivana ne znaci da se nije budila uopste....
I moj to prica svima od kako se rodila... kaze:"Ona spava celu noc, ja nju ni ne osetim"
Onda idu unakrsna ispitivanja publike "A jel je dojis nocu?" "Kako spava celu noc?" "Ne budis je da sisa?" :roll:
A ona se budi uredno i redovno da sisa, nego je ja cujem odmah i prikacim na sisu...
I onda mm jos doda:"Cicak i ja uredno spavamo celu noc." e tu vec ostrim kandze... :mrgreen:

mi se i dalje svađamo za vikend ko će ustati sa njom :) i uvek kao brojimo sate ko koliko spava, ko debili majke mi.

inače, da se pohvalim, proizvela sam jednu dosta dobru jajnu ćeliju, bila sam danas da šmeknem šta se dešava kod mene....pošto sumnjamo da su mi u prošla dva ciklusa folikuli prerasli u ciste bez ovulacije, ovaj put ću dobiti pregnil inekciju, kako bi joj malo pomogli da sazri i pukne...
joj. malo mi frka, opet se polako i sigurno približavam hormonskim terapijama i VTO, ne ponovilo se...

o ovom vam ništa nisam rekla, oMah da zaboravite šta sam napisala i da mi potajno držite fige. :)

mi se i dalje svađamo za vikend ko će ustati sa njom :) i uvek kao brojimo sate ko koliko spava, ko debili majke mi.

inače, da se pohvalim, proizvela sam jednu dosta dobru jajnu ćeliju, bila sam danas da šmeknem šta se dešava kod mene....pošto sumnjamo da su mi u prošla dva ciklusa folikuli prerasli u ciste bez ovulacije, ovaj put ću dobiti pregnil inekciju, kako bi joj malo pomogli da sazri i pukne...
joj. malo mi frka, opet se polako i sigurno približavam hormonskim terapijama i VTO, ne ponovilo se...

o ovom vam ništa nisam rekla, oMah da zaboravite šta sam napisala i da mi potajno držite fige. :)

Nemam pojma sta sve znaci ali drzim fige!

parenthing.jpg

LN

:manikir::zag::cmok2:

joooj, kada se setim, folikuli lalala
nemislimo na vas :)

moj bebac ne voli voce
ili ne voli voce sa pirincanim pahuljicama
dala bananu- nece ...
za sada krompir, sargarepa i bundeva vode, bas je dosta u stanju da pojede

i brine me vec, nece uopste da spava nocu bez cucle.... bas sam se nadala da je necemo koristiti nesto...
sada ne znam sta da mu radim ... najlakse mi je da mu tutnem cuclu ...

Kako ovo znas? Kako znas da je u folikulu jajna celija I da je dobra? I na osnovu cega sumnjate da su folikuli prerasli u cistu bez ovulacije?
:zper::whistling:

ok. znači da preciziram. imam par folikula, jedan lepi veeeeliki. što je za mene velika stvar. naravno ne znam da li u njemu uopšte ima jajne ćelije, možda je ćorak :) i to mi se već dešavalo. ali pozitivno razmišljam!
tri meseca pijem metformin i ciklusi su mi sad tačno 28 dana. prošla dva ciklusa sam otprilike nedelju dana nakon očekivane ovulacije imala jake probadajuće bolove povremeno u predelu jajnika. isto kad sam imala ciste od po 15 cm...i često mi se dešavalo već da mi folikuli ne prsnu već da nastanu ciste. nismo sigurni da je to bio slučaj u poslednja dva ciklusa jer nisam mogla da odem kod dr na UZ. ali kao da ne rizikujemo da propustimo ovaj folikul u kom je možda jć, da joj malo pomognemo. eto. i tako ja pristadoh na pregnil....koji sam by the way JEDVA našla u NS. užas.

ja nisam imala promene raspolozenja niti +/- napade, fluktuacije ...
ni u trudnoci, ni sada
bilo je trenutaka kada sam neverbalno prigovarala mm sto nije aktivniji, tj. sto je morao da preuzme neke moje poslice koje bih ja obavila za 5min, a njemu bi trebalo pola sata ... sto je sasvim razumljivo sa obzirom da se lomio od posla, da je meni strasno mnogo pomogao sa majkom i da je u njeno ime dosta morao da putuje, da zavrsava neke njene obaveze .... sto sada kada okrenem film niko ne bi radio ... o tome ne mogu da kucam, mnogo mi je tesko...
na bebu sam se mozda jednom uponoci stala sa onim-sta hoces aaaaaa
ali mi je bebac toliko dobar da stvarno nikada nisam imala vecih problema :heart:

beba se oblaci isto kao sto oblacis sebe, mala beba +jedan sloj
napolju uvek kapicu
dnevna temp 20-22, za kupanje 24, nocna min18

ok. znači da preciziram. imam par folikula, jedan lepi veeeeliki. što je za mene velika stvar. naravno ne znam da li u njemu uopšte ima jajne ćelije, možda je ćorak :) i to mi se već dešavalo. ali pozitivno razmišljam!
tri meseca pijem metformin i ciklusi su mi sad tačno 28 dana. prošla dva ciklusa sam otprilike nedelju dana nakon očekivane ovulacije imala jake probadajuće bolove povremeno u predelu jajnika. isto kad sam imala ciste od po 15 cm...i često mi se dešavalo već da mi folikuli ne prsnu već da nastanu ciste. nismo sigurni da je to bio slučaj u poslednja dva ciklusa jer nisam mogla da odem kod dr na UZ. ali kao da ne rizikujemo da propustimo ovaj folikul u kom je možda jć, da joj malo pomognemo. eto. i tako ja pristadoh na pregnil....koji sam by the way JEDVA našla u NS. užas.

Ahaaaaa :), zvuci obecavajuce :super:, koliki je bio veeeliki folikul?
Taj pregnil treba da dovede do pucanja folikula? Pa da napenalite tu celiju :).
Kad najranije mozes da znas sta se desava?

Back