Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ahaaaaa :), zvuci obecavajuce :super:, koliki je bio veeeliki folikul?
Taj pregnil treba da dovede do pucanja folikula? Pa da napenalite tu celiju :).
Kad najranije mozes da znas sta se desava?

:rotf::rotf:
ćemo da je napenalimo!! ahahhaha juče mi legli, a mm nešto se čudno pribija uz mene! a ja, NE STANI ne može danas ahahhahah ima danas sutra mala da spava kod svekrve :zper::zper::brus::brus::gace::manikir::whistling:
Mislim da je folikul bio 20x18 mm, 13.dan ciklusa, danas će još jednom pogledati koliki je i da nije možda sam pukao i onda khm khm.
pa znaću isto kao i "obično", ako ne dobijem, pa uradim test...znači za negde oko 20 dana...

čičak...šta ću. moram nekako još bar jedno dete da stvorim, dok mi ne istekne rok trajanja. i ovako sam matora mama :sad2::sad2:

Kako oblacite bebe?
Mislim koliko slojeva i to?

Ja bebi obucem bodi kratkih rukava, i preko zeku.
Ne stavljam kapicu, samo kratko posle kupanja.
Kad je nosamo uvek je umotam u jorgancic.
Mislim se jel je trebam toplije oblaciti?
U kuci nam je oko 21 stepen

slojeva koliko je potrebno
mala je na mene
smrzotina
cim vidim da su joj ruke i lice hladni,ja je ili ususkam ili dodam sloj
al uglavnom kao ti tvoju...u stanu oko 22-24

Kod nas je sou jer mm tvrdi da ima 22 i vise stepeni, termometar pokazuje uvek oko 22,
I mm je uvek u majici kratkih rukava. A ja smrznuta.
I onda i kad decu sredjujemo... ja samo palim grejalice i dogrevam a ovaj moj gasi...

mm spava samo u gacama kao da je jun mesec
a ja u pidzami dugih rukava, carape skidam samo kada perem noge...
vecito mi je 'ladno
i po celu noc pokrivam decu, otkrivaju se, narocito Ivan
a mm kaze "pusti, vidis da su na mene" :)

I ja tako... ;)
Kad spavaju sa nama...
Inace sam odustala od pokrivanja mede, pokrijem ako mi je usput
ali ne ustajem ciljno jer bi onda mogla celu noc da provedem pored krevetca.
Zato mm ustaje svako malo i pokriva ga...
Mada ja njega obucem kao svemirca, u toplo i debelo, pa i da spava otkriven nece ozebsti.
Ali mm ipak ustane povremeno i pokriva...

mrvica mala, bio nervozan pa sam ga stavila na kauc i blago, vibrirajucim pokretom ga masirala pa je zaspao sada
ne znam sta cu za tu prokletu cuclu, ne moze da spava sa njom ...

- - - - - - - - - -

Sve je to lepo ali za dete koje hoce dzak... moje odsnira i izadje iz njega.:dash:

ja se nadam da ce moje hteti, za sada se trudi da se otkriva i da sutira sve sto mu padne pod noge...
najvoli da sutira cvet zakacen u krevecu

Moja djeca rodjena ljeti pa kada je taj dzak bio potreban vec su imali po 6 mjeseci nisi ih mogao natjerati da ostanu u njemu ni na koji nacin....

isto sa nasom irinom
a beku ne stavljam...ovaj debeli joj je mnogo veliki a ovi sto su joj taman su za toplije vreme......tj temperaturu oko 25 u stanu....tako da jos ne mozemo njih...al dobro,jos se ne otkriva...samo se sulja i okrece malo pa upadne dublje pod jorgan :lol:

bili na kontroli danas
dugacka 60 cm i teska 5530 :D
od 24og januara porasla 6 cm i dobila 1160 g :D
ima butke debele bas je smesna stvarno
Irina je nekako cela bila onako....imalo je...a ova je ovako ok al butke debele...ko prasece :p

primila pentaxim i synflorix
sledeca kontrola 17og aprila :)

- - - - - - - - - -

e da i radili joj UZ kukova
znaci veliko zrno okostavanja u oba...kaze dr ko beba od 9 meseci ima ta zrna velika

synflorix je protiv pneumokoka

da okostavanje je odlicno :)
ne nosimo svedske...ni Irina nije, ni Tamara....Tamara nije ni jedan ceo dan nosila...a Irina je nosila nekoliko dana...i imala kukove ko beba od 6 meseci a Tamara ko beba od 9

kazem ja dr da ne stavljamo a ona odmahuje rukom i kao u fazonu,to nema veze sa okostavanjem niti ima poente nositi ako je sve ok

gledaju oni to njima cickava kad se rode...vidi se problem, ako ga ima, odmah.

po meni je cista glupost stavljati to detetu...ko neka zaba raskreceno dete...i kad stavis na bok da spava, nogica visi onako bez veze ...ne znam
kacila sam klipove na tu temu, sto neki dr iz medjunarodnog instituta za displaziju kukova prica....

Back