Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne mora se povlaciti kozica uopste.
To je individualni savet lekara.

Mi jesmo u pocetku. pa posle par meseci prestali.
Pre neki dan bas probam, i moze da predje skroz. Eto.

Moj brat i snaja nikad nisu.
Kod njih se to ne radi.

- - - - - - - - - -

I ne mora sa tri godine.
Obicno se ceka do 7-8 godine.

kako onda perete pisu - i ja sam protivnik nekog vucenja i bilo sta na silu ali moram da pomjerim kozicu da bi oprala ... ili se to ne pere ...

sada se sjeti pre nekog vremena sam imala raspravu sa mm on tvrdi da se djecacima ne brise pisa papirom posle piskenja a meni je logicno da mu obrisem jer uvjek ostane bar jedna kap ... sta vi radite ... da li briseta djeci pisu posle male nuzde ili ne....

Ne mora se povlaciti kozica uopste.
To je individualni savet lekara.

Mi jesmo u pocetku. pa posle par meseci prestali.
Pre neki dan bas probam, i moze da predje skroz. Eto.

Moj brat i snaja nikad nisu.
Kod njih se to ne radi.

- - - - - - - - - -

I ne mora sa tri godine.
Obicno se ceka do 7-8 godine.

- - - - - - - - - -

I to je sitna intervencija. mislim secnu kozicu.

..chich, ovo nije bash tachno.. :)
..moja kuma je u italiji skoro 15 godina, i sa cerkom i sa sinom je dobijala gotovo identichne savete i od babice i od pedijatara kao shto savetuju kod nas..
..sin joj sad ima malo preko godinu i po, chisto radi vremenskog okvira, cerka skoro shest..

..dodushe, rekao im je pedijatar da ako su panichari ili nespretni ili imaju otpor prema tome iz bilo kog razloga
bolje ne diraju nishta, poshto je manja shteta od nediranja nego od grubosti ili nepaznje ili traumiranih roditelja..

..normalna higijena dela koji moze da se otkrije, to je sva mudrost..

kako onda perete pisu - i ja sam protivnik nekog vucenja i bilo sta na silu ali moram da pomjerim kozicu da bi oprala ... ili se to ne pere ...

sada se sjeti pre nekog vremena sam imala raspravu sa mm on tvrdi da se djecacima ne brise pisa papirom posle piskenja a meni je logicno da mu obrisem jer uvjek ostane bar jedna kap ... sta vi radite ... da li briseta djeci pisu posle male nuzde ili ne....
Kupam ga najredovnije, bez navlacenja pise.
Jel odrasli navlace pisu kad se kupaju?
I ne brisu se. To i ja nedavno saznah, :mrgreen: samo otresu
..chich, ovo nije bash tachno.. :)
..moja kuma je u italiji skoro 15 godina, i sa cerkom i sa sinom je dobijala gotovo identichne savete i od babice i od pedijatara kao shto savetuju kod nas..
..sin joj sad ima malo preko godinu i po, chisto radi vremenskog okvira, cerka skoro shest..

..dodushe, rekao im je pedijatar da ako su panichari ili nespretni ili imaju otpor prema tome iz bilo kog razloga
bolje ne diraju nishta, poshto je manja shteta od nediranja nego od grubosti ili nepaznje ili traumiranih roditelja..

..normalna higijena dela koji moze da se otkrije, to je sva mudrost..

Mojima niko navlacenje nije ni pominjao i oni to ne rade.
A snaja je panicar zivi, nema tog pedijatra kojeg oni nisu posetili. ;)

mm navlaci malom pisu kad ga kupa, samo lagano koliko moze i to opere. bas se nekad skupi skrama kada ne dira nekoliko dana. posto debeljko piski sedeci na adapter, ja mu malcice I obrisem pisu posle piskenja. kad piski napolju stojeci, samo otresemo.
a sto se saveta dr tice, mislim da je svuda isto, pa I u presvetoj italiji :P
od razlicitih lekara cujes razlicita misljenja I svuda je tako

Kupam ga najredovnije, bez navlacenja pise.
Jel odrasli navlace pisu kad se kupaju?
I ne brisu se. To i ja nedavno saznah, :mrgreen: samo otresu

Mojima niko navlacenje nije ni pominjao i oni to ne rade.
A snaja je panicar zivi, nema tog pedijatra kojeg oni nisu posetili. ;)

..da li stvarno pitash ovo za kupanje kod odraslih mushkaraca ili nas zezash po običaju..? :)

..a za snajku - reshena misterija, izgleda.. :lol:

i mm obavezno onako malo navuce jakovu pisu kada ga kupa, mislim tacno koliko moze, ni mrvicu nasilno, tako nam rekla i dr
a pisu kada piski u nosi mu ne brisem, samo protresemo : )

Moram da se izvinem suprugu ja ga naljepila kako on izmislja :) a stvarno nikada nisam pratila muskarce u wc pa ne znam da li ga brisu ili ne :D a nisam se ni kupla sa njima pa nemam pojma kako odrzavaju higijenu tog djela ali mi je logicno da pomjere kozicui kada ga peru - malo mi je fuj sama pomisao da ga niklada ne operu kako treba.....

Moram da se izvinem suprugu ja ga naljepila kako on izmislja :) a stvarno nikada nisam pratila muskarce u wc pa ne znam da li ga brisu ili ne :D a nisam se ni kupla sa njima pa nemam pojma kako odrzavaju higijenu tog djela ali mi je logicno da pomjere kozicui kada ga peru - malo mi je fuj sama pomisao da ga niklada ne operu kako treba.....

kakav danak neiskustvu nikodija bre : )))

Jel kod vas svih muzevi kupaju decu?

- - - - - - - - - -

Vidis kako sam te nasmejala ;)

- - - - - - - - - -

Evo kaze mm obavezno se navlaci i pere.
Nego jel sterilise majku mu? :mrgreen:

..smejem se tarinom komentaru, chichkava.. :lol:

..mm kupa klince skoro iskljuchivo od oko treceg rodjendana pa dok ne umeju sami, mada nece ostati neokupani ako nije tu ili ne stigne, naravno..

Ovoj maloj jos pupak nije otpao pa je jos nisam kupala.
I nju hocu sama da kupam. Mm moze eventualno da donese vodu i da sredi posle
ali ja imam zelju da to sama radim.
Medu moze da kupa sam... mada i ja volim njega da brckam, to mi nekako nasa rutina..
ali je on vec veliki, jos malo i sam ce se kupati

..josh jedno pet-shest godina, pa cesh moci da odahnesh.. :)
..pokushavace i ranije, verovatno vec i pokushava, ali "bez popravljanja" makar da ispere kosu do kraja - negde oko rekreativne u prvom razredu.. :lol:

Inace me ovaj pupak bas ono zaebava.
Gaza se obavezno zalepi, pa dok ja nakapam joda i sacekam da se to odlepi,
pa dok skinem, pa nakapam novo, pa obrisem okolo malo, pa stavim novu,
i jos preko onu mrezicu oko stomaka
Ona se redovno razdere... ja budem mokra ko krpa...
ona se dere ja se smotam, grci nogice, pa je drzim...
Ma smori me to previjanje uzas.
Jedva cekam da otpadne.

Jel moguce da stavim previse joda?
Da se zato zalepi?

Back