Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e moram sad nesto da vas pitam

koristili smo medelinu flasicu za decu sa rascepom,blabla,nebitno
i otkrijem ja nubijevu silikonsku flasicu...mnogo je bolja i vise popije i brze...znaci preporodili smo se
i posto su oznake na flasici iste boje kao flasica, uzmem ja u medelinu sipam vodu i ugrejem u mikrotalasnoj,pa prespem u nubijevu...ne znam dal sme silikon u mikrotalasnu...nebitno
elem...sipam ja u medelu 90 ml
i prespem u nuby
kad ono u nubyevoj 100 ml :think:
onda uzmem nukovu neku sto imam,sipam u nju, ono 100 isto...avent, 100 ml
neka mebby, 105 ml
nip flasica, 100 ml
ko koga ovde zeza?
i ko je sad tacan? nuby ili medela...kapiram nuby jer su i ostale iste ko ta

sto znaci da sam detetu davala slabije mleko :lol:
eto ti,flasica koja kosta 3660 dindzi...nek se nose u tri lepe
sad jos covek treba da proverava jel tacna mera ili nije :roll:
u svakom slucaju,resila sam da ne fantaziram nego da sipam koliko treba u toj flasici iz koje pije i da ne razmisljam o tome :roll:

borna kiselina definitivno
nama rekli u porodilistu da svako jutro bebi cistimo time okice
ja to uopste ne radim :rumenko:
al znam da je to i za infekcije super jer ubija bakterije
a moze i mleko,u njemu ima antitela koliko volis

a joj, borna nikako, izbacili su je i u savremenim kremama za guzu a kamoli da je dobra za bebine oci....protiv su i kamilice koja je mnogo blaza od borne.....ne kazem napamet jer sam bas puno citala o tome, imali smo problem sa ocima par dana nakon izlaska iz porodilista....sto se ne cudim :))), kakvi su uslovi bili dobro smo i prosli.....

Jexy, Sari je krmeljalo jedno oko isto neki period dok je bila bas malecka, i meni je i dr i patronazna savetovala acidi borici kapi za oci, ali da joj kapnem unutra, ne brisem sa njom, a fizioloskim i gazicom da brisem.
Doduse, ja nisam bila revnosna nesto u tome, tako da je to njoj jednostavno samo od sebe proslo nakon mesec-dva recimo...

a joj, borna nikako, izbacili su je i u savremenim kremama za guzu a kamoli da je dobra za bebine oci....protiv su i kamilice koja je mnogo blaza od borne.....ne kazem napamet jer sam bas puno citala o tome, imali smo problem sa ocima par dana nakon izlaska iz porodilista....sto se ne cudim :))), kakvi su uslovi bili dobro smo i prosli.....

pa sta onda hoce ovi?
to su mi sad rekli,kad sam Tamaru rodila
:think:

pa sta znam, ja nisam bila toliko rigorozna, ajde pasulj, grasak i boraniju nisam jela ali mleka koje obozavam,paradajza i citrusa se nisam odrekla....

Ja sam bila jos manje rigorozna, cak sam jela i pasul, grasak i boraniju ( pa boraniju i grasak smo dobijalu u porodilistu za rucak ??? ) naravno pazila sam mozda prva tru mjeseca posle sam jela sasvim normalno kako i pre trudnoce ( samo mnogo obilnije jer mi se apetit strasno poboljsao ) ali bez obzira na to mljeka sam imala savim dovoljno. Ja sam prisatilca da se ni u cemu ne pretjeruje, ja bi probala dan dva i limun pa ako nema nikakve promjene na bebi i nastavila bi, nije to neka hemija pa da moze nesto mnogo da steti ali ipak treba malo propratiti....

Bese ja dok dojim ne smem limun?
konkretno, radi se od solji doncafe tople vode sa iscedjeno pola limuna ujutru
ne bih smela a?

taj limun sa toplom vodom ujutru mi tako prija.....ne znam kad smem ponovo da ga uvedem u rutinu...

i ako ne prekinem da jedem nocu, malo sutra cu da skinem visak

probaj i vidi kako ce da reaguje. moze da se desi i da se ojede guza od toga (procitah negde, a sto nemam pojma). ja sam uvela sebi agrume veoma rano i proslo je ok.

z:) ja nisam mogla da jedem ni grasak ni boraniju a kupus nisam ni pokusavala, jasno su mu se pojacali grcevi od mahunarki.....jedem dosta slatkog i mali obozava da sisa pa nisam izbegavala ni ljuto ni kiselo kad mi se bas jelo....a evo i sada sisamo sa 10.5 meseci 2 puta na dan (pre dva dana sam uvela podoj u toku dana) i volela bih da na tome ostanemo jos bar pola godine.....

Evo nas.
Anastasija

Prilozi

• 1390911299427.jpg
    1390911299427.jpg
    45,1 KB · Pregleda: 8

Back