Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mislim cicak da ih nisi razumela, ne pricaju sada o tome nego o tome da si rekla kako treba sputavati decu koja hoce da idu...
i ja znam iz svog okruzenja decu koja su se rano digla na noge i isla svuda uz namestaj, rano prohodala, kako zamisljas da im roditelji to ne dozvoljavaju? da ih vezu za radijator?

Када неко стоји у кревецу са 6 месеци, онда није ни чудо кад прохода пре првог рођендана.

naravno da ih ne mozes sputati, tada su najaktivniji ja mislim

a sto se tice vodanja za rukicu ja nekada u parkicu dam jakovu rukicu jer trazi, to dok nije prohodao sasvim, ne vodam ga ispod miske ili ne znam sta po kuci,ali da mu dam jednu rukicu da hoda, on tada uhvati samo moj prst i pici

srecna vam nova godina :)
sve najlepse vam zelimo :heart:

e a mi kupili maloj obicnu flasicu sa obicnom cuclom i dete normalno pije na to...samo sam rupicu isekla da bude kao crtica i to je to...
da sam znala ne bih kupovala ono sr.anje od 3660 sto ne valja ni za sta :roll:
jos smo i narucili 3 rezervne tj drugarica moja u londonu pa nam poslala...bacismo 6 hiljada ni za sta :/

- - - - - - - - - -

Nisam to ja izmislila vec je misljenje fizijatra.
:)

100 fizijatara 10000 misljenja
vecina prica da dete samo zna kad je spremno i da ga ne treba sputavati
kao sto ne treba ni na silu terati i stavljati da hoda ako ono jos ne ustaje samo

Sretna Nova Godina svim mamam i bebama!!

Cicak ne lupetaj vise tu pricu sa forsiranjem, sta znaci forsirati bebu da puzi ili hoda, ja sam protiv povodaca, dubkova i slicno pa mi dete stalo na noge sa 8 meseci i prohodala potpuno znaci trk preko sobe sa 11 i po, a krenula je korak po korak vec sa 10, nisam je cak ni ohrabrivala ni vodala za rukicu, nego je pustila da sama radi ono sto je spremna..i koga vise boli uvo i ta poredjenja da li je neko prohodao mesec-dva-tri ranije ili kasnije..svako u svoje vreme i gotovo.
Isto kao sto te mame smaracice sto zapitukuju Bokicu i cude se, tako si i ti samo suprotno, sad ko god je prohodao pre mede, znaci da je forsirano...budalastina
I ta rec forsiranje mi je vise smesna..to koriste mame kad neko dete uradi nesto pre njihovog...ako koristi nosu a njihovo ne - forsirano je, ako prica vise od njihovog - forsirano je..smesno je vise
Evo od Sare jedna devojcica samo mesec dana starija, a prica mnogo vise, sad bih ja trebalo da kenjam kako je ona forsirana....a mene tako boli uvo, pa svakom je svoje dete najposebnije i najbolje i najlepse na svetu

naravno da ih ne mozes sputati, tada su najaktivniji ja mislim

a sto se tice vodanja za rukicu ja nekada u parkicu dam jakovu rukicu jer trazi, to dok nije prohodao sasvim, ne vodam ga ispod miske ili ne znam sta po kuci,ali da mu dam jednu rukicu da hoda, on tada uhvati samo moj prst i pici

meni je to sasvim normalno, pa dete trazi pomoc i zainteresovano je da prohoda samostalno ali jos nije potpuno spremno, zasto mu ne pomoci da stekne sigurnost?...moje prvo dete je bilo bas aktivno i napredno fizicki a pri tom lagano i samostalno je sa 10.5 meseci hodao i svi ti problemi koji su mogli da nastanu zbog tako ranog prohodavanja smo resili sportom i pored naglog rasta....moj malisa jeste lenj za neke stvari ali to je tako i ne mogu ja puno da uticem, vezbamo pomalo i to je to....sad je skontao da je zabavno migoljiti se i da tako uspeva svasta da dohvati, motivacija je postignuta, sad ce on brzo sve da savlada :)

mislim cicak da ih nisi razumela, ne pricaju sada o tome nego o tome da si rekla kako treba sputavati decu koja hoce da idu...
i ja znam iz svog okruzenja decu koja su se rano digla na noge i isla svuda uz namestaj, rano prohodala, kako zamisljas da im roditelji to ne dozvoljavaju? da ih vezu za radijator?
Pa bese prica kako kad se dete ustane, treba mirno prici i spustiti ga.
z:) hvala....u dispanzeru na zidu vezbe za bebe od 9 meseci: podignite bebu na noge tako sto cete je povuci za rukice i nek stoji na nogama par sekundi, ponovite vezbu par puta....gde si cicak, sta kazes na to???? :))))

A pored te slike stoji reklama AD mleka, jel da?
Sta nam to govori o nasem zdravstvu?
Nemojte o njima molim vas ;)

sretni nam praznici :vatromet:

mi ponekad sikimo, nekada samo sa silikonom a najvise flasicu ...
dr nam je startu rekla lenja beba, mene nije potreslo preterano zato sto ne smatram da je lenj nego da jednostavno ne moze da siki iz tih i tih razloga... kada mu se siki definitivno nije lenj :)
imali smo i incident padanja, ali se super izvukao, ni modricu nije dobio a pomislila sam da ce vrat da slomi :sad2::zima:

Tsy, ne nerviraj se sada previse, cuvaj zivce - trebace ti ....
par hiljada tu i tamo nista ne znaci

ni ja vladetu uopste ne forsiram, on sam puze, dize se, ide kroz kucu drzeci se za zid i namestaj, prelazi sa stola na krevet itd, gura gurlicu, ali samostalno ne pravi korake, znam da ima dece koja prohodaju kasno, i verujem da ce on biti jedan od tih...
znači ne treba da brinem sto moj mali sa 9 ipo meseci jos ne ustaje uz namestaj, sam puzi, bas je brz, seda sam iz lezećeg već mesec dana, i sedi na podu igra se,ali da ustane na noge jok.

Ajde uslikaj mi i to cudo da vidim.
Jel dz Zvezdara?

ne, subotica, deciji dispanzer, imaju jaku kampanju za dojenje za razliku od bolnice gde kad vide probleme sa dojenjem odmah iz dzepa vade prospekte za AD mleko....cak su nas poslali kod zubara sa 9 meseci

- - - - - - - - - -

znači ne treba da brinem sto moj mali sa 9 ipo meseci jos ne ustaje uz namestaj, sam puzi, bas je brz, seda sam iz lezećeg već mesec dana, i sedi na podu igra se,ali da ustane na noge jok.

pa ni moj nije zainteresovan da stane na noge a ima 9 m i 3 ned....istina, treba 10 kg uspraviti :)))), teska guza....

ne treba da brines
moja starija cerka isto nije ustajala sama dugo/....ne znam kad je tacno pocela al znam da u tom uzrastu nije sigurno
a propuzala je tek sa 10 ipo
posle prohodala sa skoro 13 meseci i to je picila ko da hoda mesecima vec
i nije padala ko strela iako je bila u dubku od punih 8 pomalo
ovu malu ne znam dal cu uopste i stavljati u dubak...mozda ko stariju samo kad moram da uradim nesto pa da se ne dernja :lol:
zavisi kakva bude

da li je bila neka tema o naj mami i naj-po knjizi detetu godine? ako nije, molim da se titula dodeli cicku i medi! dvadeset i kusur godina, jedno dete i bezbroj procitanih internet sajtova je vise nego kvalifikuju.onda jedno osam mesta prazno, pa mooozda november, bar je brojcano jaka, pa moze da pridje, a ima njih cetvero, valjda je nesto pravilno ubola za sve ove godine. ako nije, tu je cicak da izlista jos neki sajt i uputi je u tajne i zamke majcinstva. ispod november moze samo neka mama sto je samo i iskljucivo dojila 6 meseci ili vise i dete koje ni u snu nije pomislilo da sedne pre devet punih meseci ili da prohoda pre dvanaest!
sve ostale dobijaju zlatnu malinu, a deca se upisuju u belu knjigu forsiranih.

e, da, skoro da zaboravim. nagradno pitanje (zadatak) dana: molim vas, objasnite vezu izmedju preporucenih vezbi za bebu od devet meseci i ad mleka.
ja evo dumam vec desetak minuta otkako sam procitala prepisku. mozda ako pedijatri preporucuju te vezbice, to se odnosi na decu koja su hranjena ad mlekom, jer su ona mutanti otrovani tim zlom, pa se za njih primenjuju ranije nego sto neki sajtovi preporucuju? ili, posto pedijatri u ovoj zemlji nista ne valjaju i rade samo i iskljucivo protiv dece i njihovog zdravlja, preporucuju te vezbe da bi deca posle nosila rudo cipele i oni zaradili pare na njima kao sto ubiru procenat od ad mleka koje preporuce?
ne znam, nisam pametna. rudo ipak pokriva socijalno.:think:

Back