Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
Tvoj doktor je blago receno moron po definiciji!@Cicak, bebac ima 4,5 meseca. Nas doca kaze da je minimum 400gr mesecno, ako se dobro secam sa sinom. Kako kravlje posle godine, ko je tebi to rekao? Od 6 moze. Ja sam sinu tako, fomulu nije hteo ni lud, a morali smo od 4 jer nisam imala dovoljno mleka za sve podoje na dan. Formula premostila od 4'6, pa onda kravlje. Nish mu ne fali. Jesi li ti doktor?
Znam da je mleko ok za moju bebu, ali joj nije samo to dovoljno, ocigledno. Ne prestajem da dojim samo pojacavam hranu.
Slusala sam nekog pedijatra pre neko jutro na TV (svojevrsna obrazovna institucija danasnjice, hmpf) i kaze da je bitno da dete od 4-6m nauci da guta i jede blendirano, od 6-8m pasirano, a posle 8 sitno seckano zbog razvoja govornog aparata i kojecega jos. Mislim, ni to nije u kamen upisano, pa koliko dece ne prate tu semu pa se normalno razvijaju...
Secam se da je kuma moje dobre prijateljice samo dojila svoju cerkicu do 8, 9 meseca, jer, boze mili, mala nije htela nista drugo da jede. Ne moram da pominjem da je slabo napredovala, bila mrsava i sitna, a da je njen doktor slao u savetovaliste kod drugih lekara, mislio da je nedokazna i da lose radi za svoje dete.
Za njega sam tri doktora.
Nema potrebe da dete napreduje vise od 200-300 g mesecno.
Bitno je da NAPREDUJE!
Moje dete posle prva tri meseca nikad nije dobilo vise od 300g.
Ko uopste meri precizno i tacno posle treceg meseca?!
Ko mi je rekao da se kravlje mleko ne daje do godine?!
Zdrav razum, i svaki pedijatar, procitaj malo, nije internet samo za zezanje.
Kad bih isli malo dalje, rekla bih ti da kravlje mleko nije preporucljivo nikad u zivotu,
a pogotovo ne u tom uzrastu.
I moram da te pitam:Ko je ustanovio da nemas dovoljno mleka?
PS. Ima ovde zena koje su iakljucivo dojile godinu dana a bebe bile apsolutno nutritivno zadovoljene.
Pa ok je da uvedes npr.griz na mleku itd... mislim ok, meni nije, ali ako dete ne reaguje a ti zelia, tvoje pravo i odlukaUparvo tako do 6 mjeseci nebi trebalo nikako, od 6-12 MOZE kravlje ali ako moze formula jos bolje, posle 12 meni je debilno davati formulu mada je to samo moje misljenje znam i za zene koje djetetu od 2-3 godine i dalje daje formulu.
Ja sam moju djecu dojila starijeg do 18 mjeseci a mladje sa 16 jos dojim ali sam obojici u hranu vec sa 6-7 mjeseci pocela da ubacujem kravljeg mljeka gdje je trebalo da se stavi mljeko jer nikada nisam uspjela da izmuzem dovoljno za jedan obrok, a kupovati formulu radi 200-300 ml sedmicno mi je bilo bezveze.
ja pricam o deci koja piju kravlje mleko
p.s. sto se tice kravljeg mleka i prica kako su nase bake davale i slicno je jos jedna budalastina i to na kub. nekada su postojale zene koje su da kazem po profesiji samo dohile decu - svoju i bilo ciju cije majke nisu imale mleka. pogotovu je toga bilo na selu (da bas tamo gde ima izbora mleka).
al jbg cise se para zaradi na proizvodnji formula i slicno nego na edukovanju i pomaganju zenama
I nasim babama umiralo svako 3 dete... Pa se to uvek nekako izostavi...