Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
samo ti deluje smesno(to sto pisem). Ne sumnjam.
Nijedno dete ne place bez veze.
Ne radi se ni o kakvom "propagiranju" nicega.
Radi se o sasvim drugim stvarima a posto vidim da je to za tebe totalna nepoznanica, bilo bi ti vise nego zamorno , da ti bilo sta dalje u vezi toga kazem.
Pozdrav! :)

ne place bez veze ali itekako zna da se dere kad mu je dosadno....hoces reci da poznajes moju decu boje nego ja???....:))))

kada pomislim da je vecina forumasica ovde mama sa malom bebom, to znaci biti vrlo cesto u 4 zida sa malom, slatkom, plačućom bebom (napolju smrz, a ako sam srecna beba je zdrava!), hormoni + neispavanost, plus frižider ka kom gravitiram i ruke po koljima se lupam zbog toga, a da ne pominjem odrzavanje kuce i porodice, kao jos dva paralelna univerzuma - moram kanda paziti na ton kojim nesto pisem ovde. Nema mesta za licne uvrede necijim tudjim misljenjem, sve se mi ovde krckamo u istom loncu (primecujete analogije sa hranom?) i delimo muke, misljenja i savete ovde, na forumu.

kada pomislim da je vecina forumasica ovde mama sa malom bebom, to znaci biti vrlo cesto u 4 zida sa malom, slatkom, plačućom bebom (napolju smrz, a ako sam srecna beba je zdrava!), hormoni + neispavanost, plus frižider ka kom gravitiram i ruke po koljima se lupam zbog toga, a da ne pominjem odrzavanje kuce i porodice, kao jos dva paralelna univerzuma - moram kanda paziti na ton kojim nesto pisem ovde. Nema mesta za licne uvrede necijim tudjim misljenjem, sve se mi ovde krckamo u istom loncu (primecujete analogije sa hranom?) i delimo muke, misljenja i savete ovde, na forumu.

ja se ugojih vise posle trudnoce nego za vreme iste, ali ja sam se trudila da dosta jedem zbog mleka,

a cokolade i napolitanke zbog khmkhm

ja se ugojih vise posle trudnoce nego za vreme iste, ali ja sam se trudila da dosta jedem zbog mleka,

Jednom sam citala jedan tekst gdje su ble navedene istine i zablude u vezi dojenja, sad pored onog svaka majka moze da doji djete i ne postoji ne kvaltetno mleko, postojala ja jedna tacka gdje se kaze da je istina da se dojenjem gube kalorije ali da retko ko spominje da majke koje doje imaju mnogo veci apetit nego majke koje ne doje svoju djecu, tako da je veci procenat gojenja posle porodjaja kod zena koje doje nego kod zena koje ne doje svoje djete.

o, da, isto tako. Vratila sam se iz porodilista sa teyunom od pre trudnoce i onda pocela da raaasteeeem....
Odlucila sam da izbacim slatkise i vestacki secer, a posto dojim moram redovno da jedem, pa cu oplesti po vocu. Kolac od jabuka se ne racuna? hmpf, vidim ja, nema tu pomaka dok god dojim... A koleno me otkida, sredila sam ga kada je starije dete imalo par meseci i sada ga osecam, kao da imam volu u kolenu, ili je lepo i okruglasto nateklo...
Ubi me ovo vreme kod kuce, ja jedem iz dosade i nervoze, kada nemam sta da radim. Pocela sam par kucnih projekata, muy samo prevrce ocima, a ja sakupljam karton od rolni toalet papira. Sta da vam kayem...

..najbitnije je ne doci kuci iz porodilishta sa 20kg+, onda nema ni razmishljanja o naglom gubitku kilograma i toksinima.. :)
..sve razlike i u potrebama (proteini, masti, kalcijum, technost) kod dojilje pokriva litar mleka ili srazmerna kolichina mlechnih proizvoda..
..problem je samo kod mama koje ne podnose kazein, ili kod beba koje burno reaguju grchevima na mleko u majchinoj ishrani..

..vaznija od hrane je technost, dehidrirane mame imaju manje mleka..
..a mnogi ljudi brkaju osecaj gladi i zedji, verovali ili ne..

Mislim da ima u odredjenoj meri ali nije opravdanje za prejedanje.
Mislim da je bitno ne gubiti naglo na tezini dok dojis, jer svasta nesto iz salcepsa koji se tope (toksini) moze da dospe u mleko. Sta vi mislite o tome?

Mleko nastaje iz krvi, ne nastaje direktno od hrane i vode koju unosimo u organizam.
Da, naglo gubljenje kilograma nije preporucljivo

..najbitnije je ne doci kuci iz porodilishta sa 20kg+, onda nema ni razmishljanja o naglom gubitku kilograma i toksinima.. :)
..sve razlike i u potrebama (proteini, masti, kalcijum, technost) kod dojilje pokriva litar mleka ili srazmerna kolichina mlechnih proizvoda..
..problem je samo kod mama koje ne podnose kazein, ili kod beba koje burno reaguju grchevima na mleko u majchinoj ishrani..

..vaznija od hrane je technost, dehidrirane mame imaju manje mleka..
..a mnogi ljudi brkaju osecaj gladi i zedji, verovali ili ne..

Sad si otvorila lavinu.
"Nisam imala mleka"
"Mora da si dehidrirala i izgubila mleko" :roll:
Ou maj gad

voda cicak voda. biologija srednje skole i rad celija.

mi smo imali frku kad bi ja konzumirala mleko i mlecne proizvode. od grceva, ekcema do fuj i bljak stolice. sad me frka ako drugo budem dojila sta i kako sa mlecnim proizvodima onda :confused:

- - - - - - - - - -

p.s. da li da probam da ih konzumiram ili da preskocim od starta...

Pa da po ceo dan prducka okolo :mrgreen:

Zeleno povrce, salate, izguglati sve sto sadrzi kalcijum i
isplanirati.

..dosta toga shto sadrzi kalcijum i zeleno je je jako teshko za varenje..
..dobro si rekla - izguglash, pa proverish..

- - - - - - - - - -

ja sam pila obogaceno Ca pirincano mleko tada i koristila ga sa zitaricama. susam nisam jer ga volim kao slatkis pa bi mi to bio izgovor da se ozderavam :rumenko:

:lol:
..pa ti nemoj slatkish..sipash jednu kashichicu u zitarice, mleveni josh bolje..dosta za jedan dan..

Back