Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
koliko beba od cetri dana treba da popije ad mleka u obroku i na koliko sati treba da jede?
nama pedijatar u bolnici rece oko 40 ml na 3 sata a jutros patronazna kao da je nateramo da jede 60 na tri sata...nemoguca misija
ona je nocas na sat vremana jela po dvadeset ml i juce pfeko dana
danas smo je naterali da jede cetrdeset al ne izdrzi tri sata nego dva i nesto malo i kuka
a naplasila nas patronazna daa ce joj ad mleko unistiti creva ako jede na manje od tri h...a ona trazi jbg ne mogu da ne dam
iz bolnice nas pustili na moj potpis jer je kalirala skoro deset posto ....kao mnogo je..ja reko pa kad seatre bezobrazne ne daju mleko iako znaju da tamari to nije dohrana nego jedina hrana jer ne moze da sisa
davale su joj po dvadeset trideset ml na 4, 4.5 h
i zato sam potpisala da izadjemo da bih hranila dete jer su bezobrazne krave....
ja pokusala mleko da izmuzavam al dzaba,naglo nadoslo i buknulo sve,a ja masirala i pumpom vukla i napravila i modrice i buknulo jos vise, htela sam da umrem nocas i dr mi reko da uzmem one tablete za prekid :( sad mi je boljemalo, deluje lek...
al ovo sa ovim glupim ad mlekom me bas muci i brine.....
:besna:

kako bre svimana dolazi mleko sem meni :confused:bebu hranis koliko trazi, meni sada beba ponekad pije 30ml...
i bas me interesuje kako ce unistiti creva, vreme se racuna od pocetka ishrane a ne zavrsetka...
na 3 sata je zato sto je toliko potrebno da svari, meni nekada trazi tacno na 3 sata da jede...
kazu neki da treba ranije poceti sa sledecom flasicom da ne ogladni, da vec nesto krene da cirkulise crevima
nama je patronazna rekla da jedemo po upustvu sa kutije, ali niko nije uspeo toliko nafilovati bebu...

ne sekiraj se, sada cete se lakse uhodati, samo ako se plasis zagrcnjavanja izvezbaj i raspitaj se za ono treskanje ledja u tom slucaju.

sestre nemaju pojma,
ja sam saznala kako se podize beba tek po izlasku, do kada sam primenjivala sestrinsko direkt podizanje umesto rolanja bebe

kako bre svimana dolazi mleko sem meni :confused:bebu hranis koliko trazi, meni sada beba ponekad pije 30ml...
i bas me interesuje kako ce unistiti creva, vreme se racuna od pocetka ishrane a ne zavrsetka...
na 3 sata je zato sto je toliko potrebno da svari, meni nekada trazi tacno na 3 sata da jede...
kazu neki da treba ranije poceti sa sledecom flasicom da ne ogladni, da vec nesto krene da cirkulise crevima
nama je patronazna rekla da jedemo po upustvu sa kutije, ali niko nije uspeo toliko nafilovati bebu...

ne sekiraj se, sada cete se lakse uhodati, samo ako se plasis zagrcnjavanja izvezbaj i raspitaj se za ono treskanje ledja u tom slucaju.

sestre nemaju pojma,
ja sam saznala kako se podize beba tek po izlasku, do kada sam primenjivala sestrinsko direkt podizanje umesto rolanja bebe
Sta kako?
Kad ne stavljas bebu dovoljno dugo na dojku da sisa vec joj dajes ad.
Prosto.
Nece ti se mleko stvoriti magijom, vec sisanjem/dojenjem.

Sile se pre par dana porodila, i moze doci do pocetne prepunjenosti dojki ali ne mora

kod mene je tako..treci dan BUM
i ako nema bebe da izvuce ja sam cao
u porodilistu sam stavljala cimerkinog malog da mi pomogne da bih mogla da razradim zbog odrzavanja al nije hteo
i nocas sam naebala
ali bas
imam i modrice
i d nije lek ko zna sta bi bilo jer je konstantno nadolazilo iakose ne prazni,sto sam vise cackala bilo je gore...a ko za baksuz nijedna beba u okolini koja moze da izvuce
ma'......otplakala brdo puta od nocas....
prosto jos ne mogu da verujem da je ovako sve

a mla mezeza za medalju

Ja sam zavrsila u Visegradskoj malopre
Nabila sam temperaturu 38. 6 I odem
Kaze sestra sa temperaturom preko 38 se ostaje u bolnici, kad se nisam srusila
Elem dodje dezurni i pregled, uz i zakljuci covek da mi se neka silna zgrusana krv skupila iznad reza, pa je skinuo deo konca, pa pritisnuo....majko moja kad je to grunulo...haos
Sutra idem da mi uzmu bris rane da provere ima li kakve infekcije...
A uz sve to, valjda mi se i upalila leva sika malo...pa mi sestra ponovo pokazala izmlazanje i masiranje da razbijem to tvrdo...i evo poslednja dva sata sam masirala siku...pa je Milja sikila i sad mi je sika kao pamuk
Spala mi je temp na 37.4. Ok to je prihvatljivo...ludilo
Tsuy druze moj evo i Jeki ti besane noci provodi...
...kad je moj Ivan prosli put izgubio na tezini pa kad smo uveli ad, ja sam to njemu cini mi se mnogo cesto davala...prvo 30ml na sat i po do dva, pa 60 na dva, dva i po sata, da se povrati dete..al on je tad imao mesec dana....

cicak, aj iskuliraj jednom, molim te. niko ovde ne mora da se pravda zasto ne doji ili zasto je odlucila da prekine laktaciju. nauci da znas kad treba da sjases.
sile, daj joj kad trazi da jede. cim primetis da se unervozila daj joj. kad razmak pocinje da se smanjuje, povecaj dozu. uopste nema pravila koliko ce da pojede. ima dece koja popiju 90ml pa cute 3, 4 sata, a ima I onih koji piju po 40 ili 60ml na svaka dva.

hvala
bila je patronazna i okupala je
mene rana boli i stomak me boli....umorim se dok jenosim da podrigne a mora da slucajno ne bljucne vise pa da ne ode gde ne treba
retko bljuje od ovog nana
uspela sam da joj uvalim od 40 do 55 ml na tri sata...kako kad....mada je nocas bila ko zmaj
popila 50 pa posle pola sata 30 i ladno sat kasnije trazila jos i popila jos 30
nakljukala sam je ko guskicu :)
jutros popila 55 :)
mene strah da ne odemo u utorak na kontroslu pa da bude gubitak ili ista kilaza ko na otpustu pa da me napucaju jer sam potpisala da je vodim kuci jer su u fazonu bili da ne moze jer je izgubila 350 gr za dva dana kao....od cega je prvo dan bilo manje 230 gr...nepuna 24 h od rodjenja....mislim da nisu lepo izmerili kad se rodila...
a sestrre bezobrazne nisu je hranile lepo i ja potpisala
sad mi frka jer ako vaga pokaze da nije ok ima da mi ebu sve po spisku

joooj, jexy, uf ...... proci ce :malav:

ovaj moj bas malo jede znaci, ne mogu ga vise siliti nego sto radim, nekada mu dam i u polusnu da jede..
a nervira me sto u zadnje vreme sve sto posisa izbljucka, da li od vilenjenja, a formulu manje :confused:

Tsy, sta te patronazna isparanoisala???
ako puni gace, nemas se ste brinuti :D
dobro izgleda, vesela i napreduje... usemicete se

one teraju skolski po kutiji da rteras dete na 3 sata, da bi bile sigurne da ce se roditelji potruditi,
ali je jedino bitno da slusas bebu i dajes joj na zahtev ;) ...
jedino ako spava vise od 3 sata ako zaostaje savetuju da je probudis i das...
ne znam da li bi ti smela da joj dajes da jede u polusnu.

koliko beba od cetri dana treba da popije ad mleka u obroku i na koliko sati treba da jede?
nama pedijatar u bolnici rece oko 40 ml na 3 sata a jutros patronazna kao da je nateramo da jede 60 na tri sata...nemoguca misija
ona je nocas na sat vremana jela po dvadeset ml i juce pfeko dana
danas smo je naterali da jede cetrdeset al ne izdrzi tri sata nego dva i nesto malo i kuka
a naplasila nas patronazna daa ce joj ad mleko unistiti creva ako jede na manje od tri h...a ona trazi jbg ne mogu da ne dam
iz bolnice nas pustili na moj potpis jer je kalirala skoro deset posto ....kao mnogo je..ja reko pa kad seatre bezobrazne ne daju mleko iako znaju da tamari to nije dohrana nego jedina hrana jer ne moze da sisa
davale su joj po dvadeset trideset ml na 4, 4.5 h
i zato sam potpisala da izadjemo da bih hranila dete jer su bezobrazne krave....
ja pokusala mleko da izmuzavam al dzaba,naglo nadoslo i buknulo sve,a ja masirala i pumpom vukla i napravila i modrice i buknulo jos vise, htela sam da umrem nocas i dr mi reko da uzmem one tablete za prekid :( sad mi je boljemalo, deluje lek...
al ovo sa ovim glupim ad mlekom me bas muci i brine.....
:besna:

savremena ad mleka se daju na zahtev kao sto i dojis na zahtev....cak to pise i na kutiji....nemaj brige, samot i daj bebi koliko hoce, nista ne forsiraj a visak ce i tako izbljuckati....i da, vodu takodje nudis ali ne forsiras bez obzira sto je na ad mleku....ne mora da pije ako nece....

:neutral: neonatologija je u subotici uzas....sestre u globalu katastrofa a doktori samo gledaju kako da ti uvale letak od firme koja ih filuje parama.....u mom slucaju su napravili ogromne propuste, mogla sam da ih tuzim....uglavnom, trazila sam dan ranije da idem kuci, to je bio teror za porodilje, skoro sve smo plakale od muke....

Ljubim sve nove mamice, drzh' te se, bice sve ok .... shaljem vam puno pozitivne energije :zag::heart:

Ne stizhem da vam pishem, pa to ti je :evil:

Elem, moj mali je jeo sa 2 nedelje po 80, ponekad i 90 ml na 3 sata ... sam se budio u minut ... meni savetovala patronazhna ( koja je inache tezhak debil :roll:) da mu dam toliko da ostane uvek malo u flashici kad se najede ... ali on je bio vreca bez dna, pa bi i ovako bljuckao, a ne znam shta bi bilo tek onda :roll: .... Tsuy, ti njoj daj po malo, pa cesh se izveshtiti za par dana ... :super:

bravo za tamaru, mico : )
a patronaznu izdrzi jos ta 3 dana, mada ne znam sto dolazi ako je otpao pupak , ili to nema veze sa tim?
jakovu je mesec dana trebalo da otpadne pa je dolazila ceo mesec : )
a bila neka sto krklja kao luda, kaslje, a sve onaj pusacki kasalj, uzas
i svaki put napomene da nije bolesna nego od cigara, al gadno bre, uzas, prepovija bebu i krklja sa sve onim slajmom pusackim, fuj

Back