Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ma verujem da je mislila na neko uvrnuto verovanje tipa, ako mu das ribu dok ne prica, celog zivota cecutati ko riba :mrgreen:
pazi, lupila sam, a garant je nesto tako :mrgreen:
Могуће, али можда је и нека временска одредница типа око годину дана проговоре, а година је таман за рибу итд.

Ma o tome sta sve jedemo bolje da ne razmisljamo, kupio moj muz integralni pirinac koji je regularno u roku do jula iduce godine, kad sam otvorila kesu umalo se nisam onesvestila od smrada! Mi danas opet pokusali krompir malo vise razredjen islo je malo bolje ali opet to nije to ali sta sad bicemo strpljivi, za par dana cemo uvesti tikvicu pa cu da vidim kako ce onda da reaguje, uopste nije jesan na tatu :)!

Najbolje je da pitate pedijatra.. Samo znam da je riba jedan dobar izvor proteina i omega ulja i neophodne su za zdrav razvoj bebe. Riba se može uključiti u ishranu pred kraj prve godine u dvanaestom mesecu, mada ako u porodici postoji istorija alergija, sa ribom bi trebali sačekati do 3. godine. ;)

http://www.babycenter.com/0_age-by-age-guide-to-feeding-your-baby_1400680.bc

Signs of readiness for solid and finger foods

Same as 6 to 8 months, PLUS
Picks up objects with thumb and forefinger (pincer grasp)
Can transfer items from one hand to the other
Puts everything in his mouth
Moves jaw in a chewing motion

What to feed

Breast milk or formula, PLUS
Small amounts of soft pasteurized cheese, yogurt, cottage cheese (but no cows' milk until age 1)
Mashed fruits and vegetables (bananas, peaches, pears, avocados, cooked carrots, squash, potatoes, sweet potatoes)
Finger foods (small pieces of ripe banana; scrambled eggs; well-cooked and cut up yellow squash, peas, and potatoes; well-cooked spiral pasta; teething crackers; low-sugar O-shaped cereal; lightly toasted bagels, cut up)
Small amounts of protein (eggs; pureed meats, poultry, and boneless fish; tofu; well-cooked and mashed beans with soft skins like lentils, split peas, pintos, black beans)
Iron-fortified cereal (barley, wheat, oats, mixed cereals)

How much per day

1/4 to 1/3 cup dairy (or 1/2 oz. cheese)
1/4 to 1/2 cup iron-fortified cereal
1/4 to 1/2 cup fruit
1/4 to 1/2 cup vegetables
1/8 to 1/4 cup protein foods

Feeding tip

Introduce new foods one at a time, with at least three days in between to make sure your baby's not allergic.

Najbolje je da pitate pedijatra.. Samo znam da je riba jedan dobar izvor proteina i omega ulja i neophodne su za zdrav razvoj bebe. Riba se može uključiti u ishranu pred kraj prve godine u dvanaestom mesecu, mada ako u porodici postoji istorija alergija, sa ribom bi trebali sačekati do 3. godine. ;)

kod nas alergije koliko ne zelim i bojim se uvodjenja ribe ali zato dajem malom maslinovo ulje i ulje od uljane repice zbog zdravih masti...a proteini ce ipak i dalje do godinu dana ici preko ostalog mesa, proteinskog povrca i mlecnog....

ma verujem da je mislila na neko uvrnuto verovanje tipa, ako mu das ribu dok ne prica, celog zivota cecutati ko riba :mrgreen:
pazi, lupila sam, a garant je nesto tako :mrgreen:

Hahaha, garant je nesto tako :D Kao i ono za ogledalo..
Ja inace i dalje ne znam sta znaci da dete proprica, sta se racuna u to. Jesu li to prve reci, prvo imenovanje sa smislom, ili kad pocne da izgovara citave recenice?

Ja jos ne racunam da je propricala, a mnoge reci sasvim lepo izgovara, i zna im znacenje. Racunacu kad budem razumela vecinu toga sto prica, i kad sklopi recenicu, da..

A za ogledalo je bilo nesto tipa - nikako ne sme beba da gleda svoj lik u ogledalu, da ne bi poludela, ili tako neki idiotizam, ne secam se tacno..

:zcepanje: da da i ja sam to cula cak me je i komsinica (mladja osoba) upozoravala da prekrijem ogledalo , imamo ogromno ogledalo u hodniku, izmedju dnevne i spavace tako da djete jedno 1000 puta u toku dana prodje pokraj ogledala, tako da sam se sa prvim naslusala komentara nije dobro da se djete ogleda a mali obozavao da sjedi ispred ogledala i pricasa "drugarom" sa druge strane :)

Ja znam da ne bi trebale bebe da se ogledaju do 40 dana, da ne bi sanjale svasta... Ko zna sta tu ima i ko je izmislio sve to..

beba do 40 dana i ne prepoznaje ogledalo, jedva da prepoznaje majku vise po glasu i mirisu a manje po vidu.... mogu reci da ja nisam postovala ni jedno od babinih gatki i da su mi djeca zdrava, prava i napredna, znaci ogledali su se cim su pokazali zanimanje za ogledao ( koja budala ce dati novorodjencetu ogledalo kada ni zvecku nemoze da drzi), odjecu susila kako sam stigla i kada sam stigla, carape uvjek obuvala kako treba, jedino su mi starijem djeteu vezali crveni konac oko ruke :zcepanje: reko hajde neka ostane da se ne svadjam a nece naskoditi djetetu.

beba do 40 dana i ne prepoznaje ogledalo, jedva da prepoznaje majku vise po glasu i mirisu a manje po vidu.... mogu reci da ja nisam postovala ni jedno od babinih gatki i da su mi djeca zdrava, prava i napredna, znaci ogledali su se cim su pokazali zanimanje za ogledao ( koja budala ce dati novorodjencetu ogledalo kada ni zvecku nemoze da drzi), odjecu susila kako sam stigla i kada sam stigla, carape uvjek obuvala kako treba, jedino su mi starijem djeteu vezali crveni konac oko ruke :zcepanje: reko hajde neka ostane da se ne svadjam a nece naskoditi djetetu.

Zavisi ko sta veruje, ja mojoj nisam ni crveni koncic stavila.. Ne bih ni znala nista od toga da mi bake nisu punile glavu... Naravno,poslusam ja ali na kraju uradim onako kako ja mislim da treba :)

Ja nemam pojma kad je medo propricao... nisam ni pisala...
Rano je poceo Mama tata... ali to nije prica...
Trenutno kad odgovara spoji dve, tri reci najvise... "Mama daj" "Sedi tu" i najaktuelnije "Ovo je... (pa pokaze prstom i kaze) medo/tata/k'ema/..."
od nedavno govori i sta je cije, "Ovo je mamino, ovo je tatino"

A danas nam je otpevao celu pesmicu Cico maco, ovako:
"Cico maco, 'ta jadis, mije jice, b'kove, te nece' satove"
(cico maco, sta nam radis, mijes lice i brkove te da neces u svatove)
E takve pesmice zna i peva

- - - - - - - - - -

Najveca glupost koju sam u zivotu cula je savet za prekid mleka a to je: strcnes malo mleka na plotnu sporeta!
Veci idiotizam cula nisam za svog veka :mrgreen:

- - - - - - - - - -

I ja znam tj.imam rodjaka koji su vodili decu na to izlivanje straha.

Sta reci. Nou koment! :(

mislim, dete se budi nocu, vau koji fenomen!

Back