Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Već vidim ovu moju kako mojom nepažnjom upada u tu šerpu. :D Danas mi je opet pala dok sam se presvlačila. Nemam više gde da je spustim na bukvalno par sekundi, a da ne zvekne glavom ili da ne dobije nervni slom što je sputana i vezana. Sad ću lepo da zovem drugarice da vidim jesu li još u ponudi dupkovi njihove dece. Ako i to ne prihvati moram neki sunđer da postavljam pored kreveta. Ima li koga da mu je dete palo tri puta s kreveta!?

A za urin možeš prvo kesicu da koristiš, rezultat je verodostojan ako je negativan. Ako je pozitivan onda juriš čašom da vidiš da li su stvarno bakterije ili je, što je verovatnije, došlo do kontaminacije. Gledaš samo da ti kesica ne stoji duže od dvadesetak minuta. Mnogo je lakše, brže, mada često daje lažno pozitivne rezultate.
Tri puta?! Amaterski :lol:

Jel imala neka beba bronhiolitis? Masa danas 5 meseci, Sara joj prenela virus, bili juce kod dr, dala inhalacije berodualom i pulmicortom, i Ospamox ab ako zatreba..ja joj nisam davala jos, ne zna ni dr da li dam ili ne, da popizdis. Kao moze otici na pluca i ako ima nize temp, a ne mora..nije imala preko dana temp, i evo sad ima 38. Ja joj necu davati lekove za skidanje osim ako ne predje 38.5 ali nemam pojma za taj antibiotik.
Uzasno me nerviraju sto ni oni nista ne znaju, sad sama treba da odlucim dati veceras ili ne..sad spava a slabije je sisala popodne, jer ima slajma, nosic cistimo redovno inace ali eto..
Sara pila ab prvi put sa 2 i po godine, a evo sad treba bebi od 5 meseci da dam..uzas. Opet, ako ne dam mozda se nakaci i neka bakterija na virus..

Stvarno kad reče sa drugim detetom, sad kad smo bile u bolnici stvarno sve male bebe stare mesečak dana i manje, sve zakačile neki respiratorni virus od starije dece u porodici.

I ja mrzim antibiotike, a keti ih je baš isprimala i još duži naredni period svako veče mora da pije sirup Palitrex. Ali hbg, sreća da antibiotici postoje i da može da ih pije inače bi svašta bilo.

Sally, možeš da joj daješ i probiotik ako budeš rešila da joj daješ antibiotik, imaš Multilac baby, posavetuj se sa dr ili apotekarima. Ne znam baš koliko deluju, a koliko su šarena laža, ali barem umiruje malo majke. :)

Pa nije mi dr rekla da mora, to me i nervira, dala bih, naravno, nego ona rece uzmite za svaki slucaj u apoteci, pa ako bude trebalo, dajte...Ipak nisam dala juce, temp je isla do 38 i ne preko, ona je ok i sikila i spavala posle..od jutros je bila bolje mnogo, bez temp, ali sad opet raste, 38 ima opet..ovo je treci dan temperature, znam da je taj bronhiolitis virusni, mada bi bilo pametnije da smo odradili odmah krvnu sliku. Ali sad sta je tu je..ako se ne poboljsa stanje do veceras, verovatno cu joj dati

brankich, znam da se daje probiotik uz antibiotik, ne znam na sta mislis kad kazes sarena laza, ali ide jedno sa drugim posto ab pobije sve bakterije pa i one dobre, onda se da probiotik, zbog tih dobrih bakterija..
Imam vec biogaia kapi, ostale su joj pa cu dati i njih pride..

To sa antibioticima je uopšte bezveze je tebi prepušteno da odlučuješ, ali super da je sad dobro i da si na vreme reagovala, a opet dala šansu da se provučete bez.

A mi konačno danas bile na kontroli. Znači tuga koliko ništa ne napreduje, 280 grama za period od preko tri meseca. Sad sa preko devet meseci 7780g.
I dr, kad sam joj skrenula pažnju na to jer kao da je previdela, još se i čudi, kao na šta mislim kad kažem da ne napreduje, kilaža eto 280 grama, ali zato ide u visinu. Pokazala mi kako stoji ona u odnosu na neke referentne vrednosti na dijagramima. Sa kilažom jeste da kilavi, ali i dalje nije ispod dozvoljenih granica. Ali zato kaže sa visinom bije rekorde i pokazuje mi koliko je iznad nekih krivih. Kaže visina joj ide na uštrb težine. Beba je super.
Ja se oduševila, sve je ok, dok posle nisam počela da mozgam da nije žena pogrešila, da ne misli da smo došle nakon mesečne kontrle, a ne nakon tromesečne. Kao važi za odličnu dr, da li je moguće da misli da je beba dva meseca mlađa, da tako bezvrze pogreši. Stvarno mi vala ništa nema logike.. Ni njeno objašnjenje, ni da tako pogreši oko banalnih stvari.
Znači puca mi više glava od jurcanja da jede i treme pred merenje, mozganja stalno o istom. Jedva čekam da više poraste i da je lepo upišem na džudo.

Brankic, bebe najvise napreduju na majcinom mleku. Ako hoces da ti se beba ugoji onda to forsiras. Pricam o bebama do godinu dana. Nakon godine treba da unose i cvrstu hranu.

I opusti se. Molim te opusti se. Batali vagu. Ne gledaj. Ne meri.
Gledaj bebu.

Sta ces raditi kad napuni 2 godine pa od druge do trece ima istu kilazu ili dobije prehladu ili cak bez prehlade smrsa kilu? A.i to se.desava. i to je najnormalnija pojava.
Deca ne rastu pravolinijski... vec u skokovima..
nekad visinu nekad kilaza nekad motorika.

Opusti se i uzivaj... imas zdravo dete i to je najbitnije

Pa ona je čičak sa 5 meseci imala 7400, sa skoro devet i po 7780. Mislim da će mi to nenapredovanje sa dve godine biti mačiji kašalj, kad ona kao beba kad se najviše raste, razvija i napreduje drži liniju.
I nije samo vaga ko vaga, već što ona konstantno zeza sa hranom, ne odmara me, od početka do sada, i koliko vidim to se neće mnogo menjati ni u budućnosti. Pa ne da ja ne mogu da forsiram dojenje već se unazad neko vreme borim da održim laktaciju i uvećam količinu mleka. I ništa ne vredi kad imaš malog sabotera koji nema živaca da sisa, čekanje ne dolazi u obzir, ne voli kad mu se tutka, kad je previše, kad je premalo, uvek moraš da joj praviš atmosferu i ambijent da ona ne primeti da sisa ili jede. Da bar imam rezervnu opciju, da i flašicu ne odbija, pa te boli uvce, ovako ne znaš gde ćeš.
I kad mi neko kaže da se opustim, ja ne znam šta to znači. Jer sam po prirodi jako opuštena, bogami i bahata, kad bi videla šta joj ja sve dopuštam da radi, stavlja u usta, nikakva malte ne ograničenja ne postoje, ali stalno te drži u nekoj tenziji. Svekrva je juče prepodne čuvala, hranila, pazila, posle zvala da mi kaže da ceo dan razmišlja kako je meni sa njom. Ima neku crtu, od nje samo da poludiš.
Da znam da je to do tih skokova, nego to je kod nje prosto tako.

Onda je prihvati takvu.
Ne želim da zvučim grubo ali napisaću ti nešto.
Zamisli kako je ljudima sa bolesnom decom, sa daunovim sindromom, sa decom zaostalom u razvoju, itd itd... neću dalje da nabrajam...
Zamisli kako su oni svoju decu prihvatili takvu kakva jesu i jednako ih vole kao što mi volimo naše.
Zamisli šta bi ti ljudi na svetu dali da imaju jedan takav tričav problem.

Kreni odatle ako će ti biti lakše.

Moja prijateljica je imala takvu bebu, i šta je radila, kljukala, kljukala, kljukala... i sad ima trogodišnju devojčicu koja lepo jede. Sa dve godine se sve regulisalo. I iskrena da budem mala joj je punačka.

Bitno je da dete napreduje.
Razumi da vaga sa 5 meseci možda nije dobro pokazala.
Možda se iskakila nakon toga, možda ova vaga sad nije dobro pokazala.

Šta ćeš kad se prehladi i bude na AB i izgubi 500 g. Hoćeš se ubiti?

Ma idi beži...
Gledaj dete.
Jel vesela? Raspoložena? Savlađuje sve za njen uzrast?(i to manje više)
Ako je sve to ok, batali nervozu...

Pa ona je čičak sa 5 meseci imala 7400, sa skoro devet i po 7780. Mislim da će mi to nenapredovanje sa dve godine biti mačiji kašalj, kad ona kao beba kad se najviše raste, razvija i napreduje drži liniju.
I nije samo vaga ko vaga, već što ona konstantno zeza sa hranom, ne odmara me, od početka do sada, i koliko vidim to se neće mnogo menjati ni u budućnosti. Pa ne da ja ne mogu da forsiram dojenje već se unazad neko vreme borim da održim laktaciju i uvećam količinu mleka. I ništa ne vredi kad imaš malog sabotera koji nema živaca da sisa, čekanje ne dolazi u obzir, ne voli kad mu se tutka, kad je previše, kad je premalo, uvek moraš da joj praviš atmosferu i ambijent da ona ne primeti da sisa ili jede. Da bar imam rezervnu opciju, da i flašicu ne odbija, pa te boli uvce, ovako ne znaš gde ćeš.
I kad mi neko kaže da se opustim, ja ne znam šta to znači. Jer sam po prirodi jako opuštena, bogami i bahata, kad bi videla šta joj ja sve dopuštam da radi, stavlja u usta, nikakva malte ne ograničenja ne postoje, ali stalno te drži u nekoj tenziji. Svekrva je juče prepodne čuvala, hranila, pazila, posle zvala da mi kaže da ceo dan razmišlja kako je meni sa njom. Ima neku crtu, od nje samo da poludiš.
Da znam da je to do tih skokova, nego to je kod nje prosto tako.

evo da te utesim
Starija mi je bila mirna...dobra...jesna...takvih 10 komotno da imas i da ne poludis

mladja...
necejed....nemirko...vristavac(ko sta ona samo urla...pogotovo u busu kada idemo negde,ziv blam me pojede i popizdim do te mere da bih je dala osobi koja sedi ili stoji pored i otisla kuci)
lose spava...sve zivo dira,gurta u usta
kad je bila beba jedva da je pila mleko...posle kasice jedva da je jela
morala sam da glumim ludilo da bih je prevarila da pojede nesto
od svojih punih 7 meseci je postala haos
jeste slatka i divna ali me maltretira i danju i nocu
ziva bila
i tako

- - - - - - - - - -

i u odnosu na stariju je mrva...i visina i tezina
uvek bila
opusti se
svako dete je za sebe
bitno da su nam zdrava deca...
jos je mladja imala i rascep nepca pa smo i tu imali haos...pa ja dobila boginje kada je bila stara samo devet dana...pa tu haos...sahranjivala sam je u mislima vise puta
sad mi dodje smesno kad se setim

Onda je prihvati takvu.
Ne želim da zvučim grubo ali napisaću ti nešto.
Zamisli kako je ljudima sa bolesnom decom, sa daunovim sindromom, sa decom zaostalom u razvoju, itd itd... neću dalje da nabrajam...
Zamisli kako su oni svoju decu prihvatili takvu kakva jesu i jednako ih vole kao što mi volimo naše.
Zamisli šta bi ti ljudi na svetu dali da imaju jedan takav tričav problem.

Kreni odatle ako će ti biti lakše.

Moja prijateljica je imala takvu bebu, i šta je radila, kljukala, kljukala, kljukala... i sad ima trogodišnju devojčicu koja lepo jede. Sa dve godine se sve regulisalo. I iskrena da budem mala joj je punačka.

Bitno je da dete napreduje.
Razumi da vaga sa 5 meseci možda nije dobro pokazala.
Možda se iskakila nakon toga, možda ova vaga sad nije dobro pokazala.

Šta ćeš kad se prehladi i bude na AB i izgubi 500 g. Hoćeš se ubiti?

Ma idi beži...
Gledaj dete.
Jel vesela? Raspoložena? Savlađuje sve za njen uzrast?(i to manje više)
Ako je sve to ok, batali nervozu...
Možda bih i ja posle drugog detet došla do nirvane. :aha:
Ona jeste na AB već dvadeset dana i biće minimum još deset do kontrole. Nadala sam se da je kalirala zbog urinarne jer onda imam neko objašnjenje, ali ona samo stagnira i pre i posle izlečenja, potpuno nevezano.

Ne pravim ja bauk od toga što mi je dete mršavo, ja bih neko sa krofnicama, ovo mi nije po volji, nego što ne znam šta joj je. Da li jede nedovoljno, nešto neodgovarajuće ili postoji neki krupniji problem.
Jedna dr kaže joj to je baš malo, sigurna sam da ima nešto, ali ne možemo sad time da se bavimo, to treba detaljno ispitati. Druga sleže ramenima, jeste baš malo, kao pratićemo, videćemo, treća kaže ma to je ok.
U bolnici me kao umirilo ono što je i njih umirilo, to je da beba napredovala za dva dana skoro 200g, i posle je delovalo da se malo goji, odjednom opet ništa, olakšala, deluje opet mršavije. I tako i bi, ništa. Kilaža opet pala na staro.
Kad sve bude prošlo misliću i ja da je to bilo nepotrebno gubljenje živaca, kako su to trice i kučine spram većih problema, sad me prilično nervira i visi mi nad glavom.

I zaista mi znači da čujem da je još neko imao takav problem i da je sve prošlo u nekom trenutku.

evo da te utesim
Starija mi je bila mirna...dobra...jesna...takvih 10 komotno da imas i da ne poludis

mladja...
necejed....nemirko...vristavac(ko sta ona samo urla...pogotovo u busu kada idemo negde,ziv blam me pojede i popizdim do te mere da bih je dala osobi koja sedi ili stoji pored i otisla kuci)
lose spava...sve zivo dira,gurta u usta
kad je bila beba jedva da je pila mleko...posle kasice jedva da je jela
morala sam da glumim ludilo da bih je prevarila da pojede nesto
od svojih punih 7 meseci je postala haos
jeste slatka i divna ali me maltretira i danju i nocu
ziva bila
i tako

- - - - - - - - - -

i u odnosu na stariju je mrva...i visina i tezina
uvek bila
opusti se
svako dete je za sebe
bitno da su nam zdrava deca...
jos je mladja imala i rascep nepca pa smo i tu imali haos...pa ja dobila boginje kada je bila stara samo devet dana...pa tu haos...sahranjivala sam je u mislima vise puta
sad mi dodje smesno kad se setim

Joj jesi me utešila, više bih volela da se završilo sa filmskim obrtom - mala je sad super, a ova druga je podivljala, ali dobro, daj šta daš. :mrgreen :
Ja stvarno ne idemviše nigde. U šetnju ili do familije. Ne znam kako će da se ponaša, podivlja začas, ok negde blizu i gde možeš da pokupiš pinkle i odeš kući, ali nešto malo dalje, to kad mi je do egzibicija.

Joj jesi me utešila, više bih volela da se završilo sa filmskim obrtom - mala je sad super, a ova druga je podivljala, ali dobro, daj šta daš. :mrgreen :
Ja stvarno ne idemviše nigde. U šetnju ili do familije. Ne znam kako će da se ponaša, podivlja začas, ok negde blizu i gde možeš da pokupiš pinkle i odeš kući, ali nešto malo dalje, to kad mi je do egzibicija.

nisam rekla da starija nije sad podivljala :mrgreen:
salim se...misim jeste sad postala....hmmm...
ali opet je dobro dete
a mala...pa...nema jos dve godine,videcemo
drugaricina mala koja je bila gora od moje mladje(starijina vrsnjakinja...starija ustvari 6 meseci) je sada sa skoro 6 godina ok...

- - - - - - - - - -

mada nikad nije bila autobuski drekavac...ali je bila bas bas baaaas nemirna i bezobrazna da tako kazem ajde...

- - - - - - - - - -

meni presedne kada znam da idemo negde dalje busom
do vrtica kada idemo,bude ok,jer sedi na sedistu sama...i tada se ne dere...posto je prazan bus,mogu da je stavim na ono naopako sediste pa ako ukoci,nece odleteti....ali ovako ako negde idemo i ima ljudi,to je pakao
u kolica vise nece,od letos...to je mm kriv :lol:
i tako

- - - - - - - - - -

a nece ni da hoda nego moras da je nosis(11 kg)
pokusala sam da isteram svoje kao,tako sto nisam htela da je nosim,drala se,vukla sam je za ruku,pricala...na kraju krenula bez nje kao da je uplasim da krene za mnom...al ona se okrenula na suprotnu stranu,sva besna i krenula trci od mene...:roll:

Pa brankic eto ti odgovora. Ab.
Ona smrsa pa se ugoji i sve tako.
Ali ako nema naglog pada, ona je zdrava.
Nemoj ocekivati nista od vage, pokusaj da budes srecna sto je tu sa tobom zdrava.

E sad...
ja cu vam ispricati moj slucaj...
mozda se negde nadjete...
Sa Pedjom prosla sito i reseto. Prvo dete. Dan danas nekad imam osecaj da se bojim tog deteta. Jer mi je sve s njim prvi put i uvek mislim Mogla si bolje, maogla.si lepse, mogla si vise. Jesam li dobro sto sam mu to rekla. Jesam li dobro sto sam to uradila.
Sve u svemu, mislim da je problem u meni. U tom strahu i zelji da budem najbolja za njega. Da mu pruzim 150% sebe.
I onda kad mi pukne film, kazem sebi, idi u ocin, nek bude srecan sto sam.tu. On samo hoce da ja budem zadovoljna i srecna. Tako su i oni srecni. Jer nas osete. Osete sve nase nemire i sumnje. Sve nase dileme.
U danima kad upadnem u zen fazu, i kad me nista ne moze pomeriti,svi su oko mene zadovoljni, deca mirna, dobra, slusaju. Tacno po tonu glasa oni reaguju.
I stvarno je sve do nas i nase opustenosti.
Zadovoljna majka=zadovoljna beba.

A to je tek potvrdila Elena kojoj osmeh ne silazi sa usana.
S njom je meni sve tako lako. Ona je tako lagana. Mogla bih 5 takvih u isto vreme. Jeste ponekad me i ona izvoza, ali je generalno sjajna.
I znam da je to delom sto oseti moju opustenost. Iskustvo. Nemam strahove sa njom(sem onih klasicnih kad skace i mislim se slomice glavu :lol: ) ne preispitujem se s njom, vec samo radim,rutinski.

Nadam se da ste me raumele o cemu pisem :) ;)

nisam rekla da starija nije sad podivljala :mrgreen:
salim se...misim jeste sad postala....hmmm...
ali opet je dobro dete
a mala...pa...nema jos dve godine,videcemo
drugaricina mala koja je bila gora od moje mladje(starijina vrsnjakinja...starija ustvari 6 meseci) je sada sa skoro 6 godina ok...

- - - - - - - - - -

mada nikad nije bila autobuski drekavac...ali je bila bas bas baaaas nemirna i bezobrazna da tako kazem ajde...

- - - - - - - - - -

meni presedne kada znam da idemo negde dalje busom
do vrtica kada idemo,bude ok,jer sedi na sedistu sama...i tada se ne dere...posto je prazan bus,mogu da je stavim na ono naopako sediste pa ako ukoci,nece odleteti....ali ovako ako negde idemo i ima ljudi,to je pakao
u kolica vise nece,od letos...to je mm kriv :lol:
i tako

- - - - - - - - - -

a nece ni da hoda nego moras da je nosis(11 kg)
pokusala sam da isteram svoje kao,tako sto nisam htela da je nosim,drala se,vukla sam je za ruku,pricala...na kraju krenula bez nje kao da je uplasim da krene za mnom...al ona se okrenula na suprotnu stranu,sva besna i krenula trci od mene...:roll:

Ahaha, ma nema šanse da okremeš situaciju u svoju korist. Carica.
K, nije pravila problema u prevozu još uvek, osim što se propinje da ćapi tašne i šta joj se već učini zanimljivo. Ali je zato vrištala od trenutka kad smo ušle u savetovalište za bebe do trenutka kad smo izašle. Jeste se naplašila u bolnici, ali brate toliko dranje bez prestanka. Haos je napravila, ljudi su odahnuli kad smo izašle.

Pa brankic eto ti odgovora. Ab.
Ona smrsa pa se ugoji i sve tako.
Ali ako nema naglog pada, ona je zdrava.
Nemoj ocekivati nista od vage, pokusaj da budes srecna sto je tu sa tobom zdrava.

E sad...
ja cu vam ispricati moj slucaj...
mozda se negde nadjete...
Sa Pedjom prosla sito i reseto. Prvo dete. Dan danas nekad imam osecaj da se bojim tog deteta. Jer mi je sve s njim prvi put i uvek mislim Mogla si bolje, maogla.si lepse, mogla si vise. Jesam li dobro sto sam mu to rekla. Jesam li dobro sto sam to uradila.
Sve u svemu, mislim da je problem u meni. U tom strahu i zelji da budem najbolja za njega. Da mu pruzim 150% sebe.
I onda kad mi pukne film, kazem sebi, idi u ocin, nek bude srecan sto sam.tu. On samo hoce da ja budem zadovoljna i srecna. Tako su i oni srecni. Jer nas osete. Osete sve nase nemire i sumnje. Sve nase dileme.
U danima kad upadnem u zen fazu, i kad me nista ne moze pomeriti,svi su oko mene zadovoljni, deca mirna, dobra, slusaju. Tacno po tonu glasa oni reaguju.
I stvarno je sve do nas i nase opustenosti.
Zadovoljna majka=zadovoljna beba.

A to je tek potvrdila Elena kojoj osmeh ne silazi sa usana.
S njom je meni sve tako lako. Ona je tako lagana. Mogla bih 5 takvih u isto vreme. Jeste ponekad me i ona izvoza, ali je generalno sjajna.
I znam da je to delom sto oseti moju opustenost. Iskustvo. Nemam strahove sa njom(sem onih klasicnih kad skace i mislim se slomice glavu :lol: ) ne preispitujem se s njom, vec samo radim,rutinski.

Nadam se da ste me raumele o cemu pisem :) ;)

Nisamznala da AB utiču na kilažu, na pad imuniteta da.

A ja se pronalazim delimično u tvojoj priči, jesam nervozan tip i zbog silnog čitanja oko negovanja beba ( a čitam jer veze nemam, nemam ni neki veći krug drugarica i komšinica sa bebama, zato vas i ovde gnjavim za svaku glupost) vidiš da se ne uklapa u neke generalizovane priče i kalupe i odmah glavobolja. Hbg.
A stvarno nisam primetila da moje raspoloženje mnogo utiče na njeno. Uglavnom je obrnuto. :D Mada moguće, uopšte ne mogu da se odvojim i pogledam sa strane. Mislim da je nervoza tokom trudnoće dosta uticala, da joj ni genetika nije baš sjajna, :sad2: sve nerčeci u fažiliji sa obe strane.

Ahaha, ma nema šanse da okremeš situaciju u svoju korist. Carica.
K, nije pravila problema u prevozu još uvek, osim što se propinje da ćapi tašne i šta joj se već učini zanimljivo. Ali je zato vrištala od trenutka kad smo ušle u savetovalište za bebe do trenutka kad smo izašle. Jeste se naplašila u bolnici, ali brate toliko dranje bez prestanka. Haos je napravila, ljudi su odahnuli kad smo izašle.

i moja se dere kod dr...to je pocela sa 11 meseci,posle operacije...jbg

Beba ima skoro 11meseci i sad je fascinirana što sama može bilo gde, ide uz nameštaj, pusti se na korak dva, puzi i kako otvori oči odmah bi na pod, kako je pustiš više ne možeš da joj skreneš pažnju na nešto, samo zamakne iza ugla. I naravno svašta stavlja u usta, ako nađe neku mrvicu isto završi u ustima. Naravno oralne infekcije, imala je malu groznicu na uglu usana i dobila je soor (to je možda i od amtibiotika, pije preko dva meseca, iako male doze, ali verovatnije ipak od nehigijene). Danas bili kod pedijatra jer sam se istripovala za crvenilo na ribici, da se nije vratila urinarna infekcija.

I pedijatar za to crvenilo kaže da je uobičajeno, to je ok, ali kaže da izbacimo lažu, baš zbog tih oralnih infekcija, jer cuclu vuče svuda, pa stavla nazad u usta, šta radi stvarno. Nađe je, uzme, vuče svuda, ali to radi i sa igračkama. Onda kaže da joj dajem više vode, da je lako dehisrirana, a ona vodu neće, pa neće.
Pa pitanja, ko ima sličnih iskustva:

1. Kako da je odviknem od laže. Nije zaspala bez laže deset meseci već.

2. Kako ste rešavali problem guranja svega u usta, razvlačenja igračaka po podu. Jeste li puštali da svuda deca puze, ili samo po njihovim sobama. Pranje igračaka onda svaki čas?

3. Kako naterati bebu da pije više vode, ima li nekih fora?

1. Ne znam. Istu muku mucim. Sto se tice spavanja, daj joj siku umesto dude. Mozda tako i ja pokusam. Elena je vec velika, ja cu samo jedan dan sve pobacati. Drecace 3 dana i zaboraviti da je ikad imala.
2. Nikako..To mora da prodje. Pustala sam da puze svuda. Uglavnom dnevna soba i kuhinja. Nikakvu dodatnu higijenu sem usisavanja nisam sprovodila.
Nikad im igracke nisam oprala. Eno ih sve kao nove. I ovako ih je previse. Plasticne i gumene da, njih properem kroz vodu.
3. Das joj nesto slano. Prvo, izbaci sve tecnosti: caj, sok, mleko itd... kupi joj onu non spil solju, napunis do vrha i ostavis u njenoj blizini, da moze sama da sesluzi. I daj joj nesto slano. Ti pij vode cesce, imitirace te.
Ishrana mora da sadrzi puno povrca i voca. Jako malo slatkisa i suvih namirnica. Puno supe

- - - - - - - - - -

Moji i ja, posle pice pijemo vodu kao kamile. Ne znam zasto ali sam primetila bas posle pice

- - - - - - - - - -

Jesi pojacala dojenje od kako pije antibiotike?
To ti je prirodni probiotik.
Ja bih cak uz pojacano dojenje davala i probiotik.

Sta je to kad tako dugo pije AB misa mu malenog?

Back