Only Beer
Buduća legenda
- Poruka
- 29.775
E svaka cast.
I ja imam isto misljenje.
Nasle se dve nesposobne seljanke i nekvalifikovane mame pa se slozile. Normalno.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E svaka cast.
I ja imam isto misljenje.
Ja nisam kupila tu spravicu ipak. Nešto mi je frka da ne nauči, kako da kažem, na pogrešan način da žvaće, pa kad joj daš bez nje kasnije da se tek onda ne zagrcne ili da opet ne mora ponovo da uči kako treba. Kao što cucla pravi konfuziju sisanja, što je i kod nas bio slučaj, dubak konfuziju kretanja, da ovo isto ne pravi konfuziju žvakanja, akomerazumete.
Ja joj dajem prezrele meke kruške, sitne komade meke banane, integralni keks koji se topi u ustima. Sad ću da raskuvavam šargarepu, krompir, cvetove brokolija i karfiola, dulek i tako nešto baš mekano jer i ona ima samo dva donja zuba, da isečem na manje komade i da joj sipam u neki tanjirić da se igra dok je hranim. Više zbog toga što će joj možda obroci biti zanimljiviji jer je već izgustirala taj ritual, kad su se obroci progustili, već joj pravi pritisak i kao da je nervira sve to tutkanje hrane.
opusti se vise zenska glavo i uzivaj![]()
Odlicna si i skroz logicno razmisljas.Za neke stvari sam i previše nonšalantna, čudno je samo da nema još uvek većih posledica, za neke zatežem kao da mi život od toga zavisi.
![]()
Sad stvarno sve svodim na što prostiju formu. Nama je tako laža za mnoge stvari pomogla, za dojenje je bila katastrofa, u stvari početak katastrofe. Ništa više od tih pomagala ne bih koristila. Ima pod, sve dižem u vis, i mačku,nisam uopšte opterećena sterilnošću i čistoćom, očigledno, hranu razbacuje na sve strane, misli da joj tome služi kad joj pomudim u tanjiriću da žvaće, gnječi ručicama i baca,
ali gledam stvarno da sve ide svojim tokom, bez pomagala u koje sad sumnjam da pomažu.
Malo me zanimalo šta se radi povodom stalnog bacanja hrane, kako reagovati kad beba zavrljači tanjirić, smehom, prekorom da to nije lepo, ili budeš hladan kao špricer i praviš se da se ništa nije desiloi naiđem na ovaj simpatični tekst.
http://www.vitamini.hr/10176.aspx
Da, a sa deset meseci očekujem i da pospremi za sobom.Jel ti ocekujes da ce ti dijete od 8 mj sjesti, pojesti iz tanjira ili sam ja nesto pobrkala?
Ni sofi nije nekakva izjelica ali je uobrocena. I kruti obrok izgleda svaki dan isto. Voce u pola 10-10, rucak u 14-14.30, vecera (zitarice) u 17.30- 18.Sjeda u stolicu, jede, nekad manje nekad vise, malo je zanimam, pricam pjevusim..vadim je iz stolice i obrok gotov..nit trcim za njom sa tanjiricem nit je hranim mimo stolice.
Popodne dobije u svojoj zdjelici par komadica voca/ keksica/ smokija koje redovno istrese na pod u smaze sa poda.
Nikad joj ne dajem glavne obroke da jede sama, jos uvijek.
Ебга гравитација.Evo sat i po leži, nalivala sam je čim sam stigla dok je htela, zabavljala, dražila presipanjem vode iz posude u posudu, ona se sve vreme ne piški već svako malo pusti par kapi. I pošto je počela ozbiljno da plače uzela je u krilo da malo stoji i da se smiri. Za deset sekundi sam bila skroz upišana. Piškila fino u mlazu, što ceo dan čekam. Prošištala sam.
Mislila sam da je sa starijom decom lakše, kad prohodaju sigurno je još gore.![]()
Evo sat i po leži, nalivala sam je čim sam stigla dok je htela, zabavljala, dražila presipanjem vode iz posude u posudu, ona se sve vreme ne piški već svako malo pusti par kapi. I pošto je počela ozbiljno da plače uzela je u krilo da malo stoji i da se smiri. Za deset sekundi sam bila skroz upišana. Piškila fino u mlazu, što ceo dan čekam. Prošištala sam.
Mislila sam da je sa starijom decom lakše, kad prohodaju sigurno je još gore.![]()
Cao brankich, a koliko ona sada ima kad tako slabo jede?Ma prvi put kad mi je dr rekao kako, kad je imala visoku temperaturu odem kući ceo dan pokušavali da je uhvatimo i nema šanse, ona se samo vrpolji, ustane, sedne,legne. Nekoliko puta piškila po krevetu, u čašicu ništa. Još taj dan izgubim novi mobilni, nisam mogla da odem do sup-a da prijavim, našli bi ga da sam taj dan stigla.
Ujutro mi pukne film i namestim kesicu, odnesem na analizu i zovu me kad su stigli rezultati da dođemo da odleži par dana u bolnici. Dođemo, ponavljaju tamo sve analize i sestra kad je videla da nemam pojma kako se uzima urin pita kako sam uopšte prvi put uzela. Ja kažem lepo, iz kesice. Kad se nije šlognula. Odmah zvala doktora i onako i dalje u neverici mu kaže da je urin iz kesice. Kao šta mi ovde radimo. [emoji38] Posle sam još i navijala da u novom tom nalazu budu bakterije u mokraći.Isto ovo i u četvrtak, danas jedva uspeli, posle jedno pet sati.
A ona ima i nizak hemoglobin, pa je verovatno podložnija infekcijama. A dr kaže da te urinarne kod beba nemaju mnogo veze ni sa čim, higijenom kako sam ja mislila ili čime već. Da su zbog anatomije devojčice sklonije, a i da su neka deca, kao i odrasli jednostavno skloniji, drugi manje.
Inače za dva i po meseca napredovala je 250g, a i onaj meaec pre toga, šesti 100g. Tačno ću da flipnem od njenog apetita.
Ja nisam imala dobar tel za forum, lap top od Vanje ne smem da pipnem. A ja sam ti od onih sto deci ne daju sve na volju. Zna se sta je za decu.u sredu puni devet meseci. Em mrljav apetit, sisa minut i po, kad jede čvrstu hranu to ne možeš da animiraš, vrti se, ustaje, traži da se nosi, da se spusti, da puzi, i što voli juriš je sa kašičicom, em je tako nerček, ne može sekudu da se smiri u mestu, em neće ni da spava.
Doktori nešto polemisali tamo, kao mnogo malo napreduje, da nije alergija, da se kao prati, pa ako i nakon ozdravljenja bude isto da ide na detačjna ispitivanja. Međutim u bolnici kao dobila 200g za dva dana i opet kao ništa, samo klimaju glavom među sobom, kao ok.
A ja sam napusla sve priče kako treba, opet joj dajem svaki čas da sisa. Videću, regularna kontrola nam je u četvrtak, ako stignemo zbog urina.
Nego tebe baš dugo nisam videla ovde, kako vi napredujete?![]()
Pričala baš sa drugaricom kako beba uopšte nije bila bolesna, kako sam imala sreće i naravno posle dva dana temperatura 39.5, urinarna infekcija i još smo i odležale malo u bolnici.
Sad svako malo moramo da nosimo urin na kontrolu, i to urin iz čaše samo priznaju, ne iz kesice. Tantalove muke da se uhvati. Jutros je plakala dva i po sata jer mora da leži gole guze i ništa nismo uradile, nije mogla mukica da se smiri. Sad čekam da se probudi pa opet sve ispočetka. Samo se žalim, tako....
Vi ste super ako je već utroatručila kilažu, keti mora mesečno da napreduje kilogram da bi do godinu dana uspela da utrostruči, he. Ali što kažeš valjda nije strašno ako je živa i aktivna, mogu samo da zamislim šta Sofija radi kad Keti više ne mogu da držim.Joj cure, zao mi je sto se prolazili kroz sve to.
Vjerujem da si i ti pukla i od brihe i od doktora, komentara..
A za urin..i meni je to hvatanje haos..sto kazr cicak, kad ti objasne kako dodje mi da ih lupim zivota mi.
By the way, nas nije ni poslala sa 6mj da analiziramo urin, poslije saznam da je obavezno.. Sad sa godinu cemo.
Mi smo se taman uhodale u zimske dane, kad ono virus.. Smrcanje, kasalj, slajm.. Trenutno se lijecimo sirupom, pokusavamo izbaciti slajm, parimo se kamilicom i tako.. Apetit joj je grozan ovih 10tak dana, samo ad dolazi u obzir..
Ni ova moja nije izjedlica ni buca..ima malo manje od 9kg. Sutra punih 10mj. Utrostrucila kilazu sa rodjenj,aktivna je, zadovoljna, fino spava..pa kontam da je onda ok.
Sad je ovo stanje bas vidno stanjilo
Brankic, batali vagu, gledaj dete!
Daj joj da sisa kad hoce, nahrani je cvrstom hranom posle podoja i cao.
Moj Pedja je imao manje od 9 kg sa godinu dana.
Nema veze kilaza. Nije ona jedino merilo zdravstvenog stanja deteta.
:-)
Ljubim vas sve :-)
Mi odavno prerasli ovu temu ali mi draga nekako
Vi ste super ako je već utroatručila kilažu, keti mora mesečno da napreduje kilogram da bi do godinu dana uspela da utrostruči, he. Ali što kažeš valjda nije strašno ako je živa i aktivna, mogu samo da zamislim šta Sofija radi kad Keti više ne mogu da držim.
Kako podnosi to parenje kamilicom? Sve planiram da kupim,a nikako stvarno da kupim inhalator, neki obični, jeftin, nikakva ludila sa touch screen-om. Ne znam koliko pomaže kod prehlada i virusa, čudo pravi za dečiju astmu. Nisam mogla da verujem kako je pomogla malom sinovcu mm kojem je u pola noći pozlilo kad je bio kod nas. Doneo prijatelj inhalator i odgovarajuću tečnost, da li su to ipak kortikosteroidi za astmu pa zato naglo poboljšanje, za par minuta mali kao nov, a trebalo je u hitnu ići. Ne znam kako ide sa baš malom decom i bebama koliko trpe da im se stavi to na lice i da li pomaže onako impresivno kao kod astme.
A ni nama niko nije rekao da proverimo urin. Posle razmisljam ko zna od kada je ona to vukla, jer je bila i nervoznjikava i noću neutešno plakala u poslednje vreme.
ne koristimo inhalator.
serpetinu kamilice; pustimo crtani i letimo nad serpom
ja cak razmisljam da sled mj odnesem urin; prije kontrole, jer 9.decembra pocinjem raditi pa da se baba ne zajebava stim.
Već vidim ovu moju kako mojom nepažnjom upada u tu šerpu.Danas mi je opet pala dok sam se presvlačila. Nemam više gde da je spustim na bukvalno par sekundi, a da ne zvekne glavom ili da ne dobije nervni slom što je sputana i vezana. Sad ću lepo da zovem drugarice da vidim jesu li još u ponudi dupkovi njihove dece. Ako i to ne prihvati moram neki sunđer da postavljam pored kreveta. Ima li koga da mu je dete palo tri puta s kreveta!?
A za urin možeš prvo kesicu da koristiš, rezultat je verodostojan ako je negativan. Ako je pozitivan onda juriš čašom da vidiš da li su stvarno bakterije ili je, što je verovatnije, došlo do kontaminacije. Gledaš samo da ti kesica ne stoji duže od dvadesetak minuta. Mnogo je lakše, brže, mada često daje lažno pozitivne rezultate.