Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jelenced, tvoje dete je beba jos ako se ne varam?

Ja sam protiv tih spartanskih metoda, ostaviti bebu da place, ne utesiti je, ne navikavati na ruke i slicne gluposti. Pa kad ces maziti bebu, ako ne sad. Kasnije i nece hteti da ti bude na rukama kad prohoda sigurno.
Kad bude malo porasla/porastao onda ces da se bavis vaspitavanjem i sigurno neces dopustati sve..a sad dok nista ne znaju, baviti se nekakvim strogim vaspitavanjem i odmah ih driblati je po meni uzasno..
A na tebi je da vidis sta tebi odgovara.

Razmaziti dete znaci dopustiti mu da dobije sve sto pozeli, uvek, nikad ne reci ne no-no i slicno..to verujem da vodi ka razmazenosti, ali ne utesiti svoju bebu koja place mi je bas jako okrutno.

Moram neshto na temu razmazhenosti ... I nosanja nonstop ... Armin je bio izuzetno kolichno dete, kad vam bebac vrishti od 21 do 01 pa ponovo sve to od 09 do 11 sa vishe ili manje varijacija -- meni nije padalo na pamet da ga ostavljam da place pored svega ovoga ... kad sam mislila da cu d'umrem onda bih legla, njega na stomaku na moje grudi pa tako 10 min ili pola sata ili se uspavamo oboje :super:... jedino sam se bunila kada ga je sveki dizala iz krevetca dok on lezhi miran i razgleda svoje igrachke "on bi da pricha sa nama ":dash: ... ali nije postao od toga razmazhen, to je doshlo kasnije z:lol: ... sad ima 2 god i tri (skoro chetiri ) meseca, od rodjusa treniramo da ne mozhe sve odma'-sad-odma' ... mislim da smo se pomerili sa nulte tachke :zblesav:

koliko su vam stare bebe? Ja sam mojoj do 3 meseca odgovarala na svaki plac, ali kada se poceo javljati kenjkavi plac, tipa dosadno mi je (dodjem ja do krevetica, njusnem da proverim da li se ukakila, ako trpa ruke u usta treba da podrigne, itd. znate vec da tumacite znake) onda dodjem do nje, malo joj nesto otpevam, promenim igracku, polozaj u kreveticu i odem. Taj kenjkavi najcesce prestane za dva minuta jer se zaigra. Sada ima 5 meseci. Cesto joj menjam i lokaciju, malo u kolica, naravno da je i pronosam, ali gledam da je zabavljam glasom i ako je ukolicima, dovezem je da me vidi (ketrec mi je jos na selu, a kolica vozam po stanu sve u 16!). Uspavljujem je u kolicima pa je prebacim u krevetic, retko se unervozi i trazi na ruke. Toliko retko da se vec oducila od lezeceg u narucju. Inace dojim na jastuku, sedeci, ili lezeci. Ovo vam sve pisem iz iskustva sa prvim detetom, nadam se da ce vam nesto pomoci.
Moram da priznam da ovo zgepce nosam i mazim vise od prvog, sa prvim sam se bojala da cu ga razmaziti, pa sam ga ucila da bude samostalan. Sin od 2,5 spava sam u drugoj sobi. Da vam kazem, posrecilo nam se dosta, mada jeste oduvek bio u svom kreveticu i sam se uspavljivao.
Ako ih i razmazite, sve se to da ispraviti.

..ja sam mnogo nosila decu kao bebe.. :) ..ne dugo, ali chesto..
..i ne samo kad plachu, ishla sam logikom : ako ga uzimash samo kad plache, plakace da bi ga uzela.. :)

..ali od 5-6 meseci na dalje, od kad su umeli da se "igraju", ja sam bila parter-mama, jorgan duplo pa na pod, peshkir preko, zalegnemo i onda se mazimo.. :)
..u pochetku sam ih stavljala sebi na stotmak, grudi, kolena da skakucemo i ljuljamo se (ja lezim, naravno :lol:)
a brzo su pocheli da planinare po meni kao po najmekshoj penjalici.. :)
..za sve umorne mame kojima otpadaju ledja, noge, kukovi, topla preporuka, dobro bebama dobro vama.. :)
..aa i ako skoknesh da dodash neshto u ruchak ili promeshash sherpu, sve mirishe na tebe i znaju da se vracash za cas, pa je manja drama nego da ih spushtash u nosiljke/ogradice/shtagod..

birice ja nisam pricala o grcevima nego o nosanju ovako
kad place ja ne mogu da je ostavim
ustvari ja sve to onako teoretski fantaziram a u praksi nosam
prvo je pustim ako kuka onako bez veze,pa ako ne prestane ja je uzmem (posto nekad zakuka par puta i nista)
danas i juce je bas onako nervozna
danas je od 9 jutros do 10 uvece spavala samo sat ipo iz 3 puta
a u medjuvremenu je trazila da je nosimo(moras da hodas a ne da je samo drzis i npr sedis ili pricas nesto da bi je zabavio) i bila nervozna...grceve nije imala uopste...(verovatno ce nocas :( )
jos je mala
i Irinu smo nosali kad je bila bas manja...isto je trazila da hodamo
kasnije stavim na krevet pa se malo mazimo i zezamo...trudim se sto manje da nosim dete(pod nosim mislim na nosanje kroz stan i bebu zalepljenu za mamu u svakom trenutku, sa irinom sam morala nekad i da piskim dok mi je bila u rukama iako sam se kao trudila da je ne naviknem na to)

z:) ja sam se nanosala teske bebe i sve me zivo boli od toga....ali, tako mora, ne mozes malu bebu pstavljati da place, grcevi, prilagodjavanje, potreba za paznjom...imali smo tesku fazu posle meseci i tada i nisam uvek mogla da mu izadjem u susret i bilo je plakanja a ja to tesko podnosim, ne znam sta mi je gore: to sto on place ili sto ja vise ne mogu da ga ispostujem...sada smo u mnogo boljoj fazi jer sa 8-9 mes vec vidis kad place iz obesti a kada je upitanju problem....ja sam za to da je rano sa vaspitavanjem i da je ljubav i samo ljubav ta koja maloj bebi pravi srecnu buducnost....

mora sa mlekom da se pravi...kao pire za nas al u zavisnosti od uzrasta, stavljas ili ne stavljas margarin ili sta vec...i umesto kravljeg mleka svoje ili adaptirano

al mora da se izmesa sa mlekom da bi bilo kako treba
Jesam sa AD ali mi ispalo kao gust lepak, to ni ja ne mogu da gutam. Ovo ne bi bio bizarno da do sada nisam napravila zilion pire krompira. :besna:
PS. sta znaci kada vas prijave? Nova sam na forumu a ne mogu da pofatam sve.

ma ne zamaraj se, ni moj nije hteo ali zato sam uvela sargarepu i sa njom zajedno je isla i tikvica i krompir....nije bas to tako strikno da moras svaku namirnicu posebno da uvodis, probas pa ako ne ides pravis kombinacije koje beba voli, bolje i to nego da ne jede tu namirnicu....moj nece kiselo ali mu zato jogurt kombinujem sa zitaricama i slatkim vocem, nece zumance sa povrcem uz rucak pa ga kombinujem sa grizom, dugo nije hteo cisto voce pa sam ga od starta davala sa zitaricama, tek od nedavno hoce da pojede samo...moras malo da prevaris bebu :))))

ma ne zamaraj se, ni moj nije hteo ali zato sam uvela sargarepu i sa njom zajedno je isla i tikvica i krompir....nije bas to tako strikno da moras svaku namirnicu posebno da uvodis, probas pa ako ne ides pravis kombinacije koje beba voli, bolje i to nego da ne jede tu namirnicu....moj nece kiselo ali mu zato jogurt kombinujem sa zitaricama i slatkim vocem, nece zumance sa povrcem uz rucak pa ga kombinujem sa grizom, dugo nije hteo cisto voce pa sam ga od starta davala sa zitaricama, tek od nedavno hoce da pojede samo...moras malo da prevaris bebu :))))

Ona jede ne bira, nego to tutkalo se ne da progutati. Danas cu sa tikvicama, videcemo kako ce ici.

Joj jexy, meni nista govorili nisu sta daju,
na infuziji sam bila dva dana, cini mi se, fraxiparin znam, i jos su nam.dva dana davali po inekciju za skupljanje materice.
Za bolove niko nije pitao.
Ni pri otpustu.

A drugarica iz bg mi kaze da su njoj prepisali diklofenakduo da pije kuci ako ima bolova.
Da ne smeta ako doji.

Jexy jesi ti pod totalnu?

Back