Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
cickava Tamara nije bas neki dobar spavach
ja lepo spavam ali mi je san isprekidan zbog nje
nemam nesanicu
jednostavno sam navikla da lezem oko 12,1....ceo zivot tako
a i uvece kada stavim decu u krevet i dok sredim sta treba i spremim se i eventualno malo sednem za komp, eto ti 1 sat
cak i na tari, legali smo oko pola 10 uvece i ja sam buljila u mob do ponoci i tek u ponoc osetim da mi se prispavalo :lol:
ne lezem punog stomaka i ne jedem slatkise vise...nekad preko dana
i testa malo jedem

nocas me smorila tamara skroz
zaspala sam oko pola 1
i u 1 i 15 eto nje
ok...dam joj vodu,nastavimo da spavamo
u 5 i 15 eto je opet
popila mleko i cvrc
vrti se,mumla,stenje uzdise
oko 6 se malo smirila kao i ja ustanem da je pokrijem kad osetim da se ukakila
presvucem je i cvrc
i konacno oko 15 do 7 zaspimo
al oko 7 i 15 mm dodje po irinu u sobu da je vodi u vrtic i kada je zatvarao glupa vrata,beba se probudila i to je bilo to od spavanja
onda je bauljala po sobi, ja sam lezala
izadjemo iz sobe oko pola 9
posle je zaspala u 11 i 10 i spavala bednih pola sata
taman sam stavila njoj da se kuva i htela sam da malo odmorim kad eto je

a sto se straha mog tice tu mi ni najbolji psihic ne bi pomogao
dva puta sam prosla sa irinom i ne vredi
uvek isto
mislim da mi je sada i gore jer vadjenje krajnika traje maks pola sata a ovo tamarino sat ipo
plus treba nedelju dana da lezimo u bolnici
kad je tudje dete u pitanju ide fazon "bice to ok,opusti se,to je rutinska op. blabla"
kad je tvoje dete cicak, to je horor u glavi

Mislim da smo mi drzava sa najvecom potrosnjom lekova, AB I za smirenje.
Farmaceutske kuce zive od ovako jadnih siromasnih drzava koje same truju svoj narod
a lekari tako naucili u skoli. Za sve prepisuju lekove. To je najlakse. :roll:
Da ne pricam o tome kakvi su lekari po selima ovde... ne znaju nista sem penicilina...

Nikad necu zaboraviti kad sam bila u It, prehladim se, temp, grlo, sve me boli...
mislila sam umrecu... zovemo dr.dodje pregleda me... ja poluziva...
kaze nista, virus... rekoh A lek? Inekcija?
Ma ne dolazi u obzir, samo paracetamol ako raste temp bas jako. Ja sokirana... pocela da molim za inekcije...
ma ni da cuje... na kraju rekoh Ja cu otici u ambulance, tamo ce mi dati. Kaze ona Ma nece. Samo lezi.
Toliko me je sve bolelo da sam, dok sam sama lezala po ceo dan, razmisljala kako prekratiti muke, dal da skocim sa terase ili kako da se ubijem :mrgreen:
Posle 2 dana proslo. Polako ali proslo.
Onda sam zvala dr.da se zahvalim I izvinim jer sam napala bila da mi da inekcije ko luda.

A kod nas bi mi iste sekunde prepisali 10 penicillina mogu ruku da dam.
Tuga.

Onda kad pomislim sta mi sve spucamo od lekova u nasu decu nije mi dobro

pa ne bi ti dali injekcije za obicnu prehladu
s druge strane, znam slucajeve gdje su ti premudri stranjski doktori slali djecu s gnojnom anginom
ili upalom pluca u najavi kuci da odleze pa poslije problem...
ne rade oni to tako zbog pacijenata vec zato sto im je receno da sto manje lijekova izdaju i pretraga narucuju
pa ti se svede na isto - sirotinjo i bogu si teska : P

Zato čim ti dete dobije temperaturu uradiš CRP, gotovo za čas i definitivno svima pristupačno. Tako i sama vidiš da li je virus ili bakterija- po vrednosti i onda možeš kod doktora ili možeš dalje sama... Najstarijem sinu za gnojavu anginu pomaže samo i isključivo longacef, može i kao sirup- Cefzil. Nije da nismo pokušavali sa penicilinima, ali ni posle 7 ne bude mu ni malo bolje... A u DZ ne mogu da mi prepišu Cefzil, pa ga ja svakako sama kupim...
Kad sam tek postala mama čudom sam se čudila mamama koje misle da su pametnije od ljudi koji su se za to školovoali, ali sam tokom vremena razumela da postoji više od 3 tipa dece i da je najčešće potrebno više od 7 minuta da bi se videlo o čemu se radi... Na svu sreću, klinci mi i nisu bolešljivi, tako da jednom ili ni jednom tokom godine budu pod antibioticima.
Meni je veći problem to što se kortikosteroidi prepisuju uvek i za sve... i histerija koja nastane kad odbijem takvu terapiju...

Ne razumem cemu sluze dr.
Ako ne mogu da ustanove kad ti treba lek kad ne. To im je osnovni posao I ni to ne rade. Ne znaju.

Mm otisao prosle godine, nesto je kasljucao grlo se ugnojilo. Odmah AB.
On naravno nije pio. Proslo ga posle par dana.
Sad otisao, opet pluca cista, malo upaljeno grlo odmah AB.
Ovaj put kaslje pa ih pije, (cini mi se) ali sve u svemu ne mora ni ici kod dr.kad uvek ide ista terapija, za sve
uzas

Ne razumem cemu sluze dr.
Ako ne mogu da ustanove kad ti treba lek kad ne. To im je osnovni posao I ni to ne rade. Ne znaju.

Mm otisao prosle godine, nesto je kasljucao grlo se ugnojilo. Odmah AB.
On naravno nije pio. Proslo ga posle par dana.
Sad otisao, opet pluca cista, malo upaljeno grlo odmah AB.
Ovaj put kaslje pa ih pije, (cini mi se) ali sve u svemu ne mora ni ici kod dr.kad uvek ide ista terapija, za sve
uzas

Чичак, шта би са мужем и оним налазом?

Zato čim ti dete dobije temperaturu uradiš CRP, gotovo za čas i definitivno svima pristupačno. Tako i sama vidiš da li je virus ili bakterija- po vrednosti i onda možeš kod doktora ili možeš dalje sama... Najstarijem sinu za gnojavu anginu pomaže samo i isključivo longacef, može i kao sirup- Cefzil. Nije da nismo pokušavali sa penicilinima, ali ni posle 7 ne bude mu ni malo bolje... A u DZ ne mogu da mi prepišu Cefzil, pa ga ja svakako sama kupim...
Kad sam tek postala mama čudom sam se čudila mamama koje misle da su pametnije od ljudi koji su se za to školovoali, ali sam tokom vremena razumela da postoji više od 3 tipa dece i da je najčešće potrebno više od 7 minuta da bi se videlo o čemu se radi... Na svu sreću, klinci mi i nisu bolešljivi, tako da jednom ili ni jednom tokom godine budu pod antibioticima.
Meni je veći problem to što se kortikosteroidi prepisuju uvek i za sve... i histerija koja nastane kad odbijem takvu terapiju...
Ovo nije tacno- da li je virus ili bakterija se vidi Iz leukocitarne formule a ne iz vrednosti CRP-a. Povecan CRP mogu da daju I bakterije I virusi.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

I Cefzil prepisuju u dz, mi smo dobili recept pre dva meseca.

Mislim da smo mi drzava sa najvecom potrosnjom lekova, AB I za smirenje.
Farmaceutske kuce zive od ovako jadnih siromasnih drzava koje same truju svoj narod
a lekari tako naucili u skoli. Za sve prepisuju lekove. To je najlakse. :roll:
Da ne pricam o tome kakvi su lekari po selima ovde... ne znaju nista sem penicilina...

Nikad necu zaboraviti kad sam bila u It, prehladim se, temp, grlo, sve me boli...
mislila sam umrecu... zovemo dr.dodje pregleda me... ja poluziva...
kaze nista, virus... rekoh A lek? Inekcija?
Ma ne dolazi u obzir, samo paracetamol ako raste temp bas jako. Ja sokirana... pocela da molim za inekcije...
ma ni da cuje... na kraju rekoh Ja cu otici u ambulance, tamo ce mi dati. Kaze ona Ma nece. Samo lezi.
Toliko me je sve bolelo da sam, dok sam sama lezala po ceo dan, razmisljala kako prekratiti muke, dal da skocim sa terase ili kako da se ubijem :mrgreen:
Posle 2 dana proslo. Polako ali proslo.
Onda sam zvala dr.da se zahvalim I izvinim jer sam napala bila da mi da inekcije ko luda.

A kod nas bi mi iste sekunde prepisali 10 penicillina mogu ruku da dam.
Tuga.

Onda kad pomislim sta mi sve spucamo od lekova u nasu decu nije mi dobro
pa ne bi ni kod nas za virus daLI penicilin
ima budala koje daju za svaki slucaj al uglavnom ne daju

- - - - - - - - - -

Ali tamo mi nisu odmah dali AB.
Lepo mi objasnili, samo kad se bas bas mora ide AB

mama mi kaaze da u kanadi ni za bakteriju nece da daju ab :lol:
puste te da se boris pa ako bas ne ide,onda ti krknu ab :lol:

dal je virus ili ne se gleda iz leukocitarne formule a ne samo crp
Irina npr kad ima bakteriju njoj granulociti budu poviseni
ukupni leukociti ne....bili samo jednom poviseni kad je imala anginu
crp joj je uvek bio do 6
a crp preko 10 se racuna kao infekcija i sta ti ja znam
dr mora da gleda malo siru sliku
nije svaki organizam isti
al meni je vrhunac bio kad je dr u misovicu rekla da je virus a ono bakterija, rezultat jasan ko dan
katastrofa
dete t 40, granulociti skocili, leukociti blizu gornje granice, crp 6
a ona vice virus
ja se raspravljala sa njom a ona ko pijan plota :roll:
posle nasa dr dala ab i dete se preporodilo posle prve doze

virus obara leukocite ukupne
a limfociti rastu

Tsuy, ne kljokaj se bensedinima i ne opterecuj se unapred, milioni dece idu pod noz i vise puta
ja jesam kukala za toplomer i sada me opterecuje, dok se ne pokaze da je mali genije :malav:
ali bre da se odmah trpas glupostima ...
ne razmisljaj unapred, ides dan za dan pa ako bude trebalo da se sekiras cuvaj snagu- posto je neces imati i samo ces kljoknuti
apsolutno nista ne mozes da uradis,
moj mali bratic je vise puta isao pod noz, bubrezi i jos neke gluposti
pa su i ponovili rez preko reza
ali, to su sada rutinske operacije i neizbezne su
nemoj sama sebi biti neprijatelj kada ti treba prijatelj, moras da se pazis da bi bila citava za svoju bebicu

- - - - - - - - - -

nama nama rekli da samao privatno vadimo krv

Back