Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tsuy, ne kljokaj se bensedinima i ne opterecuj se unapred, milioni dece idu pod noz i vise puta
ja jesam kukala za toplomer i sada me opterecuje, dok se ne pokaze da je mali genije :malav:
ali bre da se odmah trpas glupostima ...
ne razmisljaj unapred, ides dan za dan pa ako bude trebalo da se sekiras cuvaj snagu- posto je neces imati i samo ces kljoknuti
apsolutno nista ne mozes da uradis,
moj mali bratic je vise puta isao pod noz, bubrezi i jos neke gluposti
pa su i ponovili rez preko reza
ali, to su sada rutinske operacije i neizbezne su
nemoj sama sebi biti neprijatelj kada ti treba prijatelj, moras da se pazis da bi bila citava za svoju bebicu

- - - - - - - - - -

nama nama rekli da samao privatno vadimo krv

opet ponavljam, rutinske su kad nije tvoje rodjeno dete
a to zasto se "kljukam" nema veze samo sa tim

najvise me nervira kada neko ko hvala bogu,ne zna kakav je to osecaj, trubi kako se bez reazloga opterecuje roditelj cije dete ide pod anesteziju i noz
misim ono
idu milioni dece, nazalost i za gore stvari
al to nisu moja deca

Mene su ova deca danas iscedila!
Da li je neki skok u razvoju ili šta, ali danas se nisu skidali sa sise i flašice! :) Pukla mi je cela ona Humanina voda od 1,5l, a sise nisam vraćala u majicu :)
Ne znam da li je moguće da je skok, oni su napunili dva meseca, a skok je valjda u trećem, ali s obzirom da su ranije rodjeni, kontam da je možda i skok... Nije ni važno...
Uglavnom, stalno lepo i mnogo ručkaju, zato i napreduju kao tovni prasići :lol: Ali danas su oborili i svoj rekord.
Bila sam mrtva umorna posle celodnevnog hranjenja, ali tako mi je prijalo da večeras odem sa mm i starijim klincima na rodjendan malom rodjaku... i kada smo se vratili, a nismo dugo ostali, prvo što je moja mama rekla bilo je - daj sisu, aman, poješće mene! :lol: A uredno im je davala flašicu... ali mamino je mamino...

I sad idem u krpe, nadam se da ću odmoriti bar dva i po sata dok se Mihajlo gladnica ne probudi i ne uključi alarm... :lol:

nashe se chedoviste vratilo u normalna ritam sna
sisa nocu kao i prije - dva puta
al ustaje normalno i dremka preko dana regularno
e, sad to klopanje - ona je sve veca i jacha
mozda njoj samo mlijeko vise nije dovoljno
al ok, hranicu je kad god zeli pa na slijedecoj kontroli popricat
s pedijatricom

i da - kako izgleda kad zub krene izbijati?
ona ima na donjem kecu, nasred desni, malu bijelu fleku koja je danas veca
missim, nije to fleka vec cvrsta struktura boje kosti ili zuba

...mislim da je to rano...moze da se beli i da izgleda kao da ce sad samo sto nije, a da opet prodje jos prilicno vremena dok izbije,
bar je moje iskustvo takvo...starija cerka je prvi zub dobila sa 14 meseci, hocala je uveliko i jela jabuku sa korom bez ijednog zuba,
mladja je samo odjednom imala puna usta zuba oko 8og meseca, za nepunih mesec ipo su izasli kao da je to najnormalnija stvar,
bez neke muke velike u odnosu na sestru....
...Cupavica je isto kao majka joj, samo sto je ona imala onu ogrlicu i ona joj jeste puno olaksala rast zuba, nije bila nervozna kao sto
znaju deca da budu, a nije ni balavila u nekoj velikoj meri...

...mislim da je ta nervoza jer ih to boli najgora od svega, tako malim im je tesko pomoci, niti znaju da kazu koliko ih boli, ni sta im prija,
dok otkrijes taman i zubici izadju....

pa na tom mjestu gdje izbija zubic
na sluznici ima malo tamnije mjesto sad - kapiram da tu probija kozu ili tako nesto
missim, pricam o stvarima velicine milimetra

ovako nekako kao na prvoj slici

teething_babys_first_tooth.jpg

cicak imas pravo da trazis uput za krvnu sliku
mora da ti da

- - - - - - - - - -

@ jelenced
P.S.
pricas ti koja si se opterecivala sa kineskom robom koja bazdi na formalin i koja ti truje dete

jesam, ispizdila sam zato sto sam na to mogla da uticem
a ono dete je kao moje, tako ga dozivljavam
necu da ti serendam, samo ti pokusavam reci da se ne mucis mazohisticki gde nista ne mozzes da uradis

Која је операција у питању, нисам у току?

Моји су оперисали крајнике, ћерка стављала и цевчице у уши (анестезија, нормално) и то двапут, син ломио руку - операција намештања.

jesi bila u frci?

- - - - - - - - - -

Mojoj bebi su dali malopre vakcinu, i vadili krv iz pete.. a ona mali junak nije se cula.. A meni srce da se raspadne.. tako da razumem te.
mi cemo sutra kuci ako ne pozutimo..

joj :heart:
dusa mala
kako si ti?

starija krajnike dva puta
a mladja uskoro ide da operise rascep nepca

То је син од комшинице радио, сада се ништа не види. Биће све ок, само треба издржати.

jesi bila u frci?

Ко не би. Најгоре је чекање да се врате са операције, косу сам почупала од нервозе.

Tamari se ni sad ne vidi jer je meko nepce...napred i spolja nema nista
al ceo deo od tvrdog do resice u grlu je po sredini rascepljen...

- - - - - - - - - -

i deo tvrdog na kraju
tako da moraju ipak i taj deo koske da rekonstruisu

Извини, све сам погрешно разумела. У брзини сам схватила да је реч о зечјој усни...Који сам ја кретен...:dash:

Back