Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kod nas isto kaos - jutros od 4 do 6 se budila nekoliko puta
ispadne joj cucla, prekine je neki zvuk...skroz netipicno za nju...kapiram da je to ovo ludilo oko spavanja u 4tom mjesecu : (

...jos malo dok ne nauci da sama svoju cucu nadje i stavi u usta...onda te nece buditi:)
...verovala ili ne brzo to nauce..a samo cujes cok, cok...:heart:

- - - - - - - - - -

Mirna je rodjena sa 47cm duzine i 3060g tezine, pustena kuci 2860
prva kontrola i imamo 53,5cm i 3830g, znaci porasla je 6,5 cm i 970g

...pa bravo, lepo vi rastete:super:
....ja mislila da su moja deca radjana najsitinija...obe bilo po 48cm...
...i sad jedna 168, a druga 174....:)

...jos malo dok ne nauci da sama svoju cucu nadje i stavi u usta...onda te nece buditi:)
...verovala ili ne brzo to nauce..a samo cujes cok, cok...:heart:

- - - - - - - - - -

...pa bravo, lepo vi rastete:super:
....ja mislila da su moja deca radjana najsitinija...obe bilo po 48cm...
...i sad jedna 168, a druga 174....:)
vladeta se rodio s 48 duzine i ranije a eno ga visok sada bas bas, preko 90 cm ima, videcemo krajem oktobra i koliko tacno, s godinu i po imao 90

e, mi pazarili kengur ili nesto tako...na kraju smo probali sve sto je bilo u aksi i mendi pa uzeli ovakvu

T2Y4OkXrJaXXXXXXXX_!!274992013.jpg

neki aiebao hip carrier
cinio se najbolje rjesenje
s obzirom na polozaj nogu i sve
meni malo cudno djelovalo to
al ona zapravo ne sjedi zaista vec
je tezina rasporedjena izmedju dupenceta i ledja
tj ona je stisnuta uz ledja onog ko nosi
a i polozaj nogu je da su dosta siroko postavljene
na ostalima je uze..
gledali smo infantino, kiko, tigex i jos neke..nemam pojma koje vec
htjeli smo onu kao tajlandsku, al izgleda nam nije sudjeno
valjda je i ova ok tj nije stetna

Tamara je teska 8100
duga 72 cm
dr nam je napisala potvrdu da odnesemo kod plasticnog
huh
etoi tih 8 kg
sad mi je stvarno pocela prpa
a tek kad zakazu operaciju ima da odlepim
vise me strah nego kad je Irina vadila krajnike
uopste mi nije jasno zasto moram da se informisem o svemu kad znam koliko scenarija moj mozak moze dnevno da smisli
moja kuma je ustvari pametna sto je kao pala sa marsa
ta ni u trudnoci nije znala kad je koja nedelja
a ja sve moram da znam
I kako rade operaciju I koliko traje....I ovo I ono
I stalno moj mozak vredno misli o toj anesteziji
mala mi je mnogo za sve to
a ako cekamo da krene da prica imace sigirno problema
a ako se sredi pre toga velike su sanse da joj nece ni trebati logoped za zadnjenepcane ....
izvinjavam se .....ja to sve istresam ovde da me ljudi u okolini ne bi gledali ko negativnu lujku...sto verovatno I jesam
al ja sam uplasena
I moj mozak je lud
samo da prodje ta operacija I da bude sve super
mukica moja

:) normalno je da si uplasena i da imas razna scenarija u gl avi....i mog ceka najmanje dve operacije sledece godine: pomeranje urinarnog kanala na vrh penisa i skidanje kozice....s obzirom da nije upitanju fizioloski problem nego estetski lakse podnosim ali ipak je to problem koji kasnije moze da dovede do problema sa krivljenjem penisa i moramo operisati....ja se od kada sam saznala za to psihicki pripremam....i mislim na to svaki dan....ne mogu drukcije

Sile, nisi luda vec brines... uz to uzmes I umor I nocna budjenja I naravno da si sa stotinu scenarija... ali znas dobro I sama da ce to sve biti ok.
I kad se zavrsi kao kamen s ledja da je skinut. :zag:

Moja beba je nemoguca! Nemoguca! 4 puta se budila od ponoci do 4 I onda vise nije htela da spava.
Ja bukvalno spavam sat ili dva u toku cele noci I to sve po 15 minuta. Neopisivo sam nenormalna. Ne znan kako to da opisem.
Osecam se premoreno I izgubljeno u svemiru. A jos spremam ispit. I Pedja mi slini. 3 meseca nije isao u vrtic I bio zdrav, krenuo sad I posle 5 dana, kaslje slini otislo grlo. O ebem ti zivot kako je svilen. :roll:
Mala je sad zaspala, sad u 9! I osetim da je usrana. I sad tako usrana spava. Tacno ce pokupiti neku infekciju.
Ali brate uvek se to desi, da se usere I zaspe. I onda je probudim I idi u kuLac... a nocu se uvek od prdeza njenog mislim da je ukakana pa je presvlacim u 4 ujutru I nista, samo piskila.

a kad pominjete pisu. Ja odavno ne navlacim medi. Vise od godine. I juce probam, nesto bio miran dok sam ga presvlacila. I ono vidi se glavic, onako crven, veliko to. Nisam htela da ga prevucem bio me strah ali dodje do recimo pola glavica.
Mama mi kaze da ona nikad to bratu nije radila

Sile, nisi luda vec brines... uz to uzmes I umor I nocna budjenja I naravno da si sa stotinu scenarija... ali znas dobro I sama da ce to sve biti ok.
I kad se zavrsi kao kamen s ledja da je skinut. :zag:

Moja beba je nemoguca! Nemoguca! 4 puta se budila od ponoci do 4 I onda vise nije htela da spava.
Ja bukvalno spavam sat ili dva u toku cele noci I to sve po 15 minuta. Neopisivo sam nenormalna. Ne znan kako to da opisem.
Osecam se premoreno I izgubljeno u svemiru. A jos spremam ispit. I Pedja mi slini. 3 meseca nije isao u vrtic I bio zdrav, krenuo sad I posle 5 dana, kaslje slini otislo grlo. O ebem ti zivot kako je svilen. :roll:
Mala je sad zaspala, sad u 9! I osetim da je usrana. I sad tako usrana spava. Tacno ce pokupiti neku infekciju.
Ali brate uvek se to desi, da se usere I zaspe. I onda je probudim I idi u kuLac... a nocu se uvek od prdeza njenog mislim da je ukakana pa je presvlacim u 4 ujutru I nista, samo piskila.

a kad pominjete pisu. Ja odavno ne navlacim medi. Vise od godine. I juce probam, nesto bio miran dok sam ga presvlacila. I ono vidi se glavic, onako crven, veliko to. Nisam htela da ga prevucem bio me strah ali dodje do recimo pola glavica.
Mama mi kaze da ona nikad to bratu nije radila
odlicno si to opisala
sjedi, pet :lol:
zaebanciju na stranu i ja sam presjedila od 15 do tri pa skoro do 4
cici nije plakala, nije bila nevesela, lijepo je jela, al eto...nismo mogle zaspat
mislim da je krivica na meni jer me uhvatila bila neka nervoza
tipa ne mogu sjedit/lezat u jednom polozaju duze od pet minuta, a moram...
i dijete to lijepo osjetilo : (

Tamara je teska 8100
duga 72 cm
dr nam je napisala potvrdu da odnesemo kod plasticnog
huh
etoi tih 8 kg
sad mi je stvarno pocela prpa
a tek kad zakazu operaciju ima da odlepim
vise me strah nego kad je Irina vadila krajnike
uopste mi nije jasno zasto moram da se informisem o svemu kad znam koliko scenarija moj mozak moze dnevno da smisli
moja kuma je ustvari pametna sto je kao pala sa marsa
ta ni u trudnoci nije znala kad je koja nedelja
a ja sve moram da znam
I kako rade operaciju I koliko traje....I ovo I ono
I stalno moj mozak vredno misli o toj anesteziji
mala mi je mnogo za sve to
a ako cekamo da krene da prica imace sigirno problema
a ako se sredi pre toga velike su sanse da joj nece ni trebati logoped za zadnjenepcane ....
izvinjavam se .....ja to sve istresam ovde da me ljudi u okolini ne bi gledali ko negativnu lujku...sto verovatno I jesam
al ja sam uplasena
I moj mozak je lud
samo da prodje ta operacija I da bude sve super
mukica moja

Ima ljudi koji su u stanju da ne razmisljaju, ti nisi, ja nisam...
Kad je tata trebalo da operise abdomnalni ja pre toga na netu gledala kako to izgleda, ziva nisam bila, kako neces brinuti kad je dete u pitanju.
To je sad rutinska operacija, bolje da joj urade dok je manja, nece se secati, pa joj nece biti strs,
nece biti artikulativnih problema, pa nece trebati ni logoped...
Moja mladja kumica se rodila sa kraneostenozom (brze srastanje kostiju glave), operisana je sa 8 meseci, kuma i kum zivi nisu bili a i mi sa njima,
ona se vec posle budjenja iz anestezije slatko smesila doktorima, a nama trebalo godinu dana da se opasuljimo.
Eno je sad 5 ipo ima, sve je u redu, oziljci se vec dugo ne vide, velika devojka :)

Back