Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ne bih preko neta narucivala, a next nema ovde, nego hocu da vidim uzivo i kupim joj. Ima next divnih stvarcica, to jeste..
Monsoon mi ima sulude cene - ne bih bas da dam 60-70e za haljinicu za bebu koju ce obuci jednom ili dva put..imaju oni meni divnih stvari za odrasle ali ne ulazim tamo nikad, zbog cena. Previse mi je to, i kad imam necu da dam toliko iz principa za odecu.

Idemo sutra da razgledamo pa cemo valjda nesto naci :D

e, nisam znala da tako deru za stvari za decu, sada tek videh da stoje cene pored ali se nisam udubljivala u funte, to je bas preterivanje, mislim meni je to mnogo i za npr zimsku jaknu za bebca koju ce nositi samo jednu sezonu...

lepa je haljinica, samo ne znam ima li tih carters stvarcica, ja sam vidjala uglavnom njihove bodice, zekice, pidzamice i te jednostavne stvari
a opet nezgodno je da narucis dok ne proba...

ma mora da ima negde slatkih haljinica, samo treba prosnjurati i setiti se!

:) mi smo uveli i treci vecernji obrok...poceo je da mi se budi nocu gladan i ocigledno je da mu od rucka nije dovoljno samo sisanje....i ovako imamo 5 sisanja na dan....

Svaka cast! Mi smo jos na jednom, a nismo ni taj uveli kako treba:roll:...pojede on skoro celu kasicu ali dok ne dobije mleko place i nervozan je. Ne znam uopste kako da mu zamenim taj mlecni obrok nemlecnim kad je on navikao na mleko i trazi ga:think:

Svaka cast! Mi smo jos na jednom, a nismo ni taj uveli kako treba:roll:...pojede on skoro celu kasicu ali dok ne dobije mleko place i nervozan je. Ne znam uopste kako da mu zamenim taj mlecni obrok nemlecnim kad je on navikao na mleko i trazi ga:think:

pa na pocetku ga i ne zamjenjujes potpuno, daj ti njemu prvo da klopa nesto drugo sta je vec na redu, pa posle nek pije mleko da "dopuni" ako je jos gladan. Vremenom ce traziti sve manje mljeka dok ga potpuno ne izbaci.

:) ja sam mu na pocetku ogranicavala koliko ce da pojede i uvek davala sisu na kraju, tek vremenom sam mu dala da se najede od obroka i onda sam spontano ukinula sisanje na kraju..treba da ti pojede oko 150 ml dohrane....to sam radila i kad sam uvodila drugi obrok sa povrcem, tek kad mi je i tu jeo znacajnu kolicinu uvela sam meso jer posle mesa nije dobro bar 2 sata da pije mleko....sad kod treceg nisam isla tim principom jer sam mu dala pirinac sa mlekom koji mu je poznat od pocetka dohrane.....

moze li neki predlog za crtani koji bi bebcu od 11 meseci drzao paznju?
jakov jos uvek nije gledao crtane, ali posto cemo izgleda opet na put avionom, sami nas dvoje (a on vise nije bebac koji miruje, kao sa 6 meseci kada je sve proslo glatko) i hvata me frka da ce siznuti pa bih da se opremim nekim crtanim filmom ili tako necim igranim da ubacim na iped da gleda, da se umiri malko
ali ne znam sta bi upalilo, koji crtani ili sta vec?

Hocete mi verovati kad kazem da nisam nasla nijednu haljinicu za nju koja mi se jako dopada :D
Obisla sve te prodavnice, Usce, DC, Merkator..na kraju cu joj uzeti kosuljicu neku i suknju ili pantalonice i gotovo! Bas sam mislila da ima ono sto trazim..ali slabo

Taro, ni Sara ne gleda crtace, kad joj pustim da vidim hoce li reagovati, njoj to ne drzi paznju uopste, u stvari joj stvarno nisam ni pustala pa nije navikla..tako da nemam predlog sto se toga tice.
A primetila sam recimo da na emisije o zivotinjama bas zainteresovano reaguje, pa pokazuje prsticem u ekran, cim vidi nesto cupavo sto iole lici na psa vice av av, njoj je to sve kuca :D

e, hvala vam, probacu sa oba, dobih savet i naonoj drugoj temi da isprobam sta voli
on ne goleda tv uopste, pokusavam ujutru u 6h kada me probudi da mu pustim baby tv, bar 15 tak min da odpsavam, ma jok, drzi mu paznju 3 min i onda krece da skace po meni

ovaj ajnstajn i pepu prase mu nisam pustala uopste, bas cu pokusati

hvala zene na savetima, ja ne stizem ni da kucnem ni da citam koju ...

elem, nasa prica:
u Frontu smo imali problema, nije hteo da sisa, jedva ga nekada uspe namestiti sestra, posle 5sec samo odbaci ....
jedna sestra kaze da imam male bradavice, druga da su ok. ... jedna zena mi je rekla da je njeno prvo dete bilo isto tako, nije htelo sisu, dok je drugo sisalo sada od starta bez ikakvih problema ....
i sve polozaje dojenja su nam sestre fino pokazale, ali ne pomaze sa mojim malisanom
prva noc kuci- posto sam nabavila silikone sisao celu noc, nije oka sklopio. sutradan stize patronazna, vidi da nije piskio i odmah formula i flasica ( formulu smo vec imali u steku, rekli mi na izlasku da kupim Aptamil).... ja u soku sto sam izgladnjivala dete pristajem na sve ...
nisam citala uputstvo, mm je zamuckao prve flasice i od tada smo 10 dana hranili bebu po duplo blazoj dozi, 1doza na 60ml :( ja sam bila neutesna kada sam posle 10 dana procitala uputstvo i shvatila ... za to vreme slabo je sisao, verovatno je bio izgladneo ... pa onda ponovo pokusavam da nateram bebu da doji, kako se mm vratio na posao ...
i, sada je standardno, malo sisa preko dana, povuce 2x pa zaspi na minut, a uvece i posle podne mu dajemo flasicu
imamo veliki problem sa bljuckanjem, zbog silikona, a za flasicu ne znam zbog cega ...

Poslednja izmena:
Hocete mi verovati kad kazem da nisam nasla nijednu haljinicu za nju koja mi se jako dopada :D
Obisla sve te prodavnice, Usce, DC, Merkator..na kraju cu joj uzeti kosuljicu neku i suknju ili pantalonice i gotovo! Bas sam mislila da ima ono sto trazim..ali slabo

Taro, ni Sara ne gleda crtace, kad joj pustim da vidim hoce li reagovati, njoj to ne drzi paznju uopste, u stvari joj stvarno nisam ni pustala pa nije navikla..tako da nemam predlog sto se toga tice.
A primetila sam recimo da na emisije o zivotinjama bas zainteresovano reaguje, pa pokazuje prsticem u ekran, cim vidi nesto cupavo sto iole lici na psa vice av av, njoj je to sve kuca :D

dsquared u Svetogorskoj ima super stvarcice za decu, ali su preskupi, mada znam da su ljudi na limundu nalazili njihove jeftine krpice, kopije ...
ako volis taj stil mozes pogledati...

a sto se crtaca tice, ima onaj kanal gde pustaju samo crtace za malu decu, Baby tv, mozete probati

stabilizovali bi smo se ranije da nije bilo sa dozom haosa,
ja citam, i kada sam uhvatila kutiju videla sam sta se desilo....
a nije mi palo na pamet da neko moze da proizvoljno da nesto novorodjencetu ....
patronazna se sokirala kada je cula, a ko zna sta ona sve vidi i cuje svaki dan
mada je to za drugu temu

volela bih da dojim dete, mislim da je dojenje veoma bitno za razvoj bebe, ali sta sam mogla da uradim uradila sam ...
dosadio mi i caj za dojenje
ostaje osecaj neuspeha, da ste izneverili sopstveno dete, ali masa dece bude odhranjena formulom.
sta mu mogu, kada nece dojku da takne bez silikona a ja nemam dovoljno mleka

onaj brend je desigual, ali je ulica Svetogorska- sta je umor :lol:

mame imam problem sa grcevima imamo mesec dana i bas bas nas muce grcevi probalimsmo svasta i kim i caj hipp,biogaia kapi pomognu al ne smemo vise od 5 kapi da uzmemo ,kupili smo i humanu formulu anticolic i to sve bude privremeno i posle opet nocu plakanje i cuda...
danas sam cula za neke kapi colief da li je to neko koristio,koja je cena kako se primenjuje i koliko dana moze da traje bocica?
mislili smo ili to ili espumisan jos da probamo....

probajte espumisan, nista ne moze da skodi

jelenced, sta je tu je, sada se skoncentrisi na sve druge stvari koje mozes pruziti bebcu i uzivaj sa njom

mene urnise ova kisa i lose vreme, u kuci smo po ceo dan i sizimo i on i ja

uf sad je suprug bio u apoteci espumisan 500 din a colief skoro 1700 au...

Mi koristili espumisan, nama super pomogao a ako nista ne pomogne tjesi se oko 3 mjeseca prestaje i to... sta cemo boliiii ih pa placu, nisam citala sve.... da li ste probali sa toplim oblogama, cajem od kamilice, masazom stomacica, vjezbicama ( ono kad skines bebca golog pa mu savijas polako nogice prema stomacicu)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back