Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jakov nece da bude sam u sobi nikako
mnogo mi je nezgodno da kuvam dok je on u dnevnoj sobi, stavili smo ogradicu na vrata, tako da on ne moze da izadje i da ga vidim ali samo delimicno ali on se buni kada je sam u sobi, jednostavno uopste nece da bude sam, sedne pored ogradice i place, iako me vidi, nekad se zaigra i tada je super, em mi je na oku em je miran, ali retki su ti momenti za sada

Sara je valjda prosla tu fazu da place kad izadjem iz sobe, sad jedva ceka da izadjem iz sobe jer onda pocne da cacka ono sto joj ja ne dam inace, da dohvati misa, baci ga na zemlju, cacka daljinski i td.. :D
Inace je umela da dodje do vrata zatvorenih i lupa o njih iz sve snage..

E, vidim da si pitala za naturino, mi smo njoj te uzeli, falcotto, fine su, mekane, nije ih ni 2 meseca nosila, sad mi je vec postalo hladno za njih, jer smo uzeli kao sandalice, a nije bas mnogo hodala u njima, tako da nemam mnogo iskustva. ALi mislim da su ok. Jeste jednu nogicu malo ka unutra uvrtala, ali to je tako koje god smo joj obuli cipelice (ima neke nasledjene od brata). Samo kad bosa hoda ne uvrce, pa mislim da nije do cipelica.

Sara je valjda prosla tu fazu da place kad izadjem iz sobe, sad jedva ceka da izadjem iz sobe jer onda pocne da cacka ono sto joj ja ne dam inace, da dohvati misa, baci ga na zemlju, cacka daljinski i td.. :D
Inace je umela da dodje do vrata zatvorenih i lupa o njih iz sve snage..

E, vidim da si pitala za naturino, mi smo njoj te uzeli, falcotto, fine su, mekane, nije ih ni 2 meseca nosila, sad mi je vec postalo hladno za njih, jer smo uzeli kao sandalice, a nije bas mnogo hodala u njima, tako da nemam mnogo iskustva. ALi mislim da su ok. Jeste jednu nogicu malo ka unutra uvrtala, ali to je tako koje god smo joj obuli cipelice (ima neke nasledjene od brata). Samo kad bosa hoda ne uvrce, pa mislim da nije do cipelica.

e super za naturino
gde ste ih uzeli?
ja sam mu probala ciciban, polino, i te naturino i ubedljivo su najbolje, on lepo stane u njima, ulozak je odlican
ali sam ih videla u beba kids-u za 6.500 din sto mi je premnogo, pa trazim neke starije modele na snizenju, vec mu trebaju cipele
a one polino sto sam uzela su tuga ziva, kada stane u njima to je jezivo, mislim ja sam tada kupovala , pojma nisam imala sta da gledam, bile na akciji i tako sam bacila 1.500 dinara

U beba kidsu smo uzeli, bile snizene na 3 hiljade, ali njih inace proizvode u Rumi, ima fabrika, Italijan je drzi, znaci iste kao i inostranstvu su, i tamo su mnogo jeftinije nego u BK, rekose mi da mozes za 2 hiljade da biras koje ces..sad ne znam da li se isplati ici u Rumu zbog jednog para cipelica, ali eto prenosim ono sto znam :D
Jako lako udje nogica u njih, ne zapinje peta i nisu duboke jako, bar ove Sarine :)

da, da cula sam za rumu, ali jedino da idem pa da kupim odmah dva para, jedan borj veci, mislim ne isplati se drugacije
a ima na fb stranica, mozes da narucis, upola cene je sve, pa se sada premisljam da narucim, mada verovatno neko ko je ili iz rume ili ima dil sa fabrikom ili nesto vec
nasla sam preslatke za 3.000 din, danas treba da potvrdim porudzbinu pa razmisljam, vise bih volela uzivo ali sta znam

:) ovaj moj je kao majmuncic, samo bi na ruke...ne vredi ni da sam u sobi sa njim ponekad a kad se tusiram ili sam u kuhinji on je u kolicima i gleda sta radim....izdrzi 15-20 min tako...daleko smo mi jako od toga da on ostaje pomalo i sam u sobi, kontam da voli drustvo ali bas ga pretera sa zahtevima za nosanje....tesko podnosim da place ali jednostavno ne mogu vise....dusu sam iskasljala....:neutral:

grand_tour_2012_crna_716.jpg

uzeli neonato grand tour 9-36 kg...moze da se obori sediste na 60 stepeni, solidno testirano a i cenovno nam odgovara....10 500 din...moje dete je izraslo jaje iako nema jos 13 kg, ne znamo sta cemo sa nogama :)))

Jaje je dobro da se koristi sto duze, odn dok glava ne ide preko ivice sedista (do godinu dana). Prvo autosediste, odn jaje, je bolje od ovih kasnijih zbog toga sto se okrece suprotno smeru kretanja, pa usled naglog kocenja ili sudara dete utone ledjima u sediste, za razliku od klasicnog sedista gde je sila sva na vratu i ramenima, odn tu gde ga drze pojasevi od sedista. Isto tako ne treba koristiti jaje ni kada ga dete preraste, sto je oko godinu dana, zato sto glava deteta pocinje da "viri" iz sedista, pa mozete da zamislite sta se desava u slucaju naglog zaustavljanja....
E da, hvala na cestitakama na predhodnoj strani :)

:) sve ja to znam ali on vise ne moze da stane u sediste....noge su mu presavijene u kolenu i bas mu je nezgodno....planiramo jos jedno vreme da ga koristimo bas zbog bezbednosti i zbog kicme ali ne verujem da ce mu prijati....jos jedna nepogodnost bebe rodjene sa 5 kg...:roll:

Ja moju devojcicu nisam jos stavljala u jaje a presisala je treci mesec. Vozili smo je u nosiljci. Nekako mi je bilo zao da je "grcim" u njemu.

E sad bilo je par pokusaja kuci da malo "sedi" u tome ali izdrzi 15-ak min i tu je kraj.

A uskoro ce prerasti nosiljku, tako da...

Mislim da i ta varijanta koju sam ja uzela 3 u 1 nije najbolje resenje , bar u mom slucaju.

Nosiljka mi se super isplatila, jaje nikako a kolica cemo tek videti...

Pitanje za sve mame koje su koristile obican i prenosivi krevetac Koji uzeti za kod babe i dede?

Gledala sam naj,nja,naj jeftinije varijante jer vrlo retko cemo ga koristiti, drveni sa dusekom i posteljinom bude negde oko 10000 rsd a prenosivi nesto manje oko 8000 rsd isto sa dusekom i posteljinom, ali meni taj prenosivi ne uliva poverenje, mada citam da ih dosta hvale, e sad mozda su to neke skuplje bolje varijante....

I neka mi neko sapne ko je zuji zolja :D

Poslednja izmena:
:) prenosivi moze da ti sluzi i kao ogradica.....

- - - - - - - - - -

Ja moju devojcicu nisam jos stavljala u jaje a presisala je treci mesec. Vozili smo je u nosiljci. Nekako mi je bilo zao da je "grcim" u njemu.

E sad bilo je par pokusaja kuci da malo "sedi" u tome ali izdrzi 15-ak min i tu je kraj.

A uskoro ce prerasti nosiljku, tako da...

Mislim da i ta varijanta koju sam ja uzela 3 u 1 nije najbolje resenje , bar u mom slucaju.

Nosiljka mi se super isplatila, jaje nikako a kolica cemo tek videti...

mi smo uzeli kolica sa switchom i dunjicom pa nam nije trebala ni nosiljka a jaje smo uzeli jeftino, kao da smo znali da cemo kratko da ga koristimo....

Lilava nije bebama neudobno u jajetu, to je pravljeno anatomski bas za njih..o sigurnosti da ne pricam..a nosiljka je sigurna kao da stavis bebu u krilo vozas se, al dobro, vas izbor

Za prenosivi krevetac - u kom smislu ne uliva poverenje? Mislis da je nesiguran? Ne moze im se nista desiti u njemu :) A ima smila uzeti prenosivi ako cete ga ikad prenositi negde (na put, na more, i td) a ako ti treba krevetac koji ce bas uvek stajati tamo kod babe i dede, onda ti je obican bolja varijanta verovatno.
Mi imamo prenosivi, nosili ga na more, kod babe i dede u Ns kad odemo u njemu spava i slicno. Znaci za to i sluzi, da se nosi.

Neizreciva, mislim da je to sediste skroz ok..mi smo sa nasim zadovoljni takodje :)

lilava, meni je fizijatrica rekla da jaje, ma koliko delovalo neudbno i slicno, ne sme da se dovodi u pitanje u autu, veca je korist nego steta od njega, i ako je uopste ima...
ja se ne bih igrala sa tim, jakova ne vadim iz sedista pa i kada udari u najstrasniji plac, ranije iz jajeta a sada iz as... imao je sada fazu nedelju dana da nece u as, mislim i sada moram da glumim cirkuzanta tokom voznje, kako vase bebe? hocu da mu kupim igracku da mu bude samo za as, ali nemam pojma sta, ima li neko ideju? mislila sam onu aktivnu kocku, ili kako vec se zove...
inace, postao je pravi vrtihuz ali cim je ozdravio nije vise onako kenjkav, ma drugi bebac, samo jos da mu izbije famozni 8. zub, ja ne mogu da verujem da je tolika razlika izmedju donjih dvojki, a kazu svi da izlaze u paru

mi imamo prenosivi krevatc i sali ti je lepo rekla, ako ce vam biti samo na jednom mestu nema svrhu, mi nas prenosivi nosimo gde god da idemo i on spava u njemu, lepo njemu, lepo nama :)
dokupili smo samo neki dusek u aksi, onaj sto se isti sklapa u 3 dela i milina
pokusala sam da ga koristim kao ogradicu, ima i vratanca na rasfeslus pa moze da se namesti da sam udje/izadje ali nema sanse duze od 5 min da provede u njemu

:) e tara nama su sad izasle donje jedinice i gornja dvojka u roku od 3 dana....za donje sam znala i cekala ih a gornju dvojku nisam ni sanjala...jako je smesan sa tim zubicem jer se gornje jedinice jos ni ne naziru....i da, stiglo sediste, taj nagib je bas mali jer kad upadne u sediste bukvalno i sa tim nagibom sedi...velicina mu je dobra ali to sedenje nije....necu jos da ga montiram definitivno, morace da se gura u jajetu jos jedno vreme...

Lilava nije bebama neudobno u jajetu, to je pravljeno anatomski bas za njih..o sigurnosti da ne pricam..a nosiljka je sigurna kao da stavis bebu u krilo vozas se, al dobro, vas izbor

Za prenosivi krevetac - u kom smislu ne uliva poverenje? Mislis da je nesiguran? Ne moze im se nista desiti u njemu :) A ima smila uzeti prenosivi ako cete ga ikad prenositi negde (na put, na more, i td) a ako ti treba krevetac koji ce bas uvek stajati tamo kod babe i dede, onda ti je obican bolja varijanta verovatno.
Mi imamo prenosivi, nosili ga na more, kod babe i dede u Ns kad odemo u njemu spava i slicno. Znaci za to i sluzi, da se nosi.

Neizreciva, mislim da je to sediste skroz ok..mi smo sa nasim zadovoljni takodje :)

e to oko anatomije jajeta znam al mi nekako zdudana u njemu, jos kad sveki vikne jaaaaaooo u sta su te to stavili, jadno dete :roll:

nosiljka se isto veze tako da nije bas kao krilo a i nase auto relacije su jaaako kratke i jaaako retke.

za krevetac se jos klackam.....

lilava, meni je fizijatrica rekla da jaje, ma koliko delovalo neudbno i slicno, ne sme da se dovodi u pitanje u autu, veca je korist nego steta od njega, i ako je uopste ima...
ja se ne bih igrala sa tim, jakova ne vadim iz sedista pa i kada udari u najstrasniji plac, ranije iz jajeta a sada iz as... imao je sada fazu nedelju dana da nece u as, mislim i sada moram da glumim cirkuzanta tokom voznje, kako vase bebe? hocu da mu kupim igracku da mu bude samo za as, ali nemam pojma sta, ima li neko ideju? mislila sam onu aktivnu kocku, ili kako vec se zove...
inace, postao je pravi vrtihuz ali cim je ozdravio nije vise onako kenjkav, ma drugi bebac, samo jos da mu izbije famozni 8. zub, ja ne mogu da verujem da je tolika razlika izmedju donjih dvojki, a kazu svi da izlaze u paru

mi imamo prenosivi krevatc i sali ti je lepo rekla, ako ce vam biti samo na jednom mestu nema svrhu, mi nas prenosivi nosimo gde god da idemo i on spava u njemu, lepo njemu, lepo nama :)
dokupili smo samo neki dusek u aksi, onaj sto se isti sklapa u 3 dela i milina
pokusala sam da ga koristim kao ogradicu, ima i vratanca na rasfeslus pa moze da se namesti da sam udje/izadje ali nema sanse duze od 5 min da provede u njemu

eee bas vala cirkuzant. mislila sam da ce to manje trebati sto vise raste :confused:

e to oko anatomije jajeta znam al mi nekako zdudana u njemu, jos kad sveki vikne jaaaaaooo u sta su te to stavili, jadno dete :roll:

nosiljka se isto veze tako da nije bas kao krilo a i nase auto relacije su jaaako kratke i jaaako retke.

za krevetac se jos klackam.....

Ma pusti babe nek pricaju..one znaju sta je bilo u njihovo vreme aktuelno, i onda ce to da namecu, ne kapiraju da se menjaju vremena i mi u korak sa time...i gomilu dezinformacija ces cuti. Na jedno udje na drugo izadje :)
Mi smo nedavno tek izbacili jaje i uzeli vece AS, a ona ce za 10tak dana godinu da napuni.

E, Taro ja sam razmisljala o tome za more - Sara se inace ne buni u kolima za kratko, do Ns-a uvek zaspi, ali sam se bojala kako ce biti na tako dugom putu pa sam mislila da uzmem ovo, i stavim njene igracke tu u dzepice, jer obozava da ceprka i rovari..medjutim nisam uzela ispalo je ok u putu..

http://www.bebabrestill.rs/autosedista-sr/dodaci-za-autosjedalice-sr/baby-organizer-za-kola.html

Jel ima neko ideju gde sve da pogledam svecane haljinice Sari za rodjendan, ali da nisu one seljacke vencanice za bebe, nego relativno svecane ali sa ukusom :)
U Zari sam gledala preko sajta, ima nekoliko bas lepih, ne znam gde jos, u H&M i C&A su uglavnom su to obicne, za svaki dan...

sali,imamo mi ovo u autu, nije isto ali slicno, sa tim dzepicima i jeste puno igracaka ali on ne moze da dodje do njih, morao bi mnogo napred da ide, mali je on, i ovo na slici je vece dete koliko vidim, tako da to jeste prakticno da stoje igracke, maramice, voda i slicno ali samo za to

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back