Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kvikveg, ja sam isla kuci da siki, jbg, nisam mogla da se opustim i dojim napolju nikako, posebno sto je bila zima kada je bio bas mali pa je bilo i nemoguce
svejedno ni kasnije,kada je bilo toplije, ja nisam mogla, osim naravno ako smo kod nekog, onda odem u drugu prostoriju...

dosli od lekara
izuzetno jaka upala grla sa gnojnim cepovima, uzeo je i bris nosa pa cemo videti, kaze da nije ni cudo sto ne jede, da ne moze da guta, i da je s obzirom na to kolika je upala mala temperatura i da je super podnsoi, kao jak mu je imunitet...

sada mi dodje stvarno da zgromim onu dr iz doma zdravlja, mogla je da reaguje ranije a ne da me posalje kuci kao debila
ne znam da li da promenim dr, videcu

Uh, kakav kreten od dr! Dobro je da si otisla privatno da proveris..jel mora da pije neki ab ili kako se leci to?

hvala vam puno na podrsci starno mi dosta znaci!!!
mame a jos jedno pitanjce...a sta raditi kada sam negde vani sa bebcem a on treba da siki?

Ja sam dojila nju napolju, u pocetku nisam, jer sam bila smotana i sramezljiva, a posle kad sam se opustila jesam, naravno ne bas na najprometnijem mestu, kad sam bila na svadbi tada sam pitala za separe gde mogu da je podojim i bili su predusretljivi, a napolju nadjem klupicu neku i slicno, na Kalemegdanu i td..zavisi gde sam. Na moru naravno gde god...
Ali opet, to je kad je lepo vreme, zimi bas nije zgodno toliko.
Kad sam u gostima, isto sam odlazila u drugu sobu da je podojim, nisam bas pred svima, ali eto..

Nasli smo rodjendaonicu, sad torte gledam po netu, haljinicu treba da joj kupim i tako..slatke muke :D

Uh, kakav kreten od dr! Dobro je da si otisla privatno da proveris..jel mora da pije neki ab ili kako se leci to?

dobio je ab sirup i kapi, nocas je konacno spavao, probudio se jutros rasplozen
u ponedeljak idemo na kontrolu pa ce tada biti rezultati i birsa i onda ce mozda ukinuti ab, al bas je bila gada situacija

jos kazem onoj guski u dz da su mu slinci sve tamniji, znaci nisu onako beli neko zuto/zeleni,ma na sve sam joj ukazivala, kaze ona da nista ne vidi niti cuje
dodje mi da ga vise nikada ne odvedem kod nje, samo jos da vidim koja je procedura za menjanje doktora

super za rodjendaonicu, ja jos ne znamo sta cemo,rodjendaonice ne znam ni kakve postoje, ja sam htela nesto bas intimno, u stanu, ali ne vredi, ni onaj najuzi krug ne moze da nam stane u dnevnu sobu

ja moram lezeci....par puta sam podojila u kolima, u rukama kod sestre u dvoristu ali nismo navikli ni on ni ja i to je bilo bas nikakvo sisanje....inace, nesto se i ne stidim, mogu i pred drugima jer se ni ne osecam kao zensko nega kao mama a sise mi nisu vise sise nego spremista mleka :))))....

- - - - - - - - - -

u ponedeljak idemo na kontrolu pa ce tada biti rezultati i birsa i onda ce mozda ukinuti ab, al bas je bila gada situacija

jos kazem onoj guski u dz da su mu slinci sve tamniji, znaci nisu onako beli neko zuto/zeleni,ma na sve sam joj ukazivala, kaze ona da nista ne vidi niti cuje
dodje mi da ga vise nikada ne odvedem kod nje, samo jos da vidim koja je procedura za menjanje doktora

super za rodjendaonicu, ja jos ne znamo sta cemo,rodjendaonice ne znam ni kakve postoje, ja sam htela nesto bas intimno, u stanu, ali ne vredi, ni onaj najuzi krug ne moze da nam stane u dnevnu sobu

vrlo neozbiljan dr...menjaj ga....ne volim kad zauzmu stav da je mama histericna i da bebi nije nista....missim, ako se vec zena sa bebom potrudila i dosla, red je da se beba pregleda bez obzira na sve....pa to joj je posao...a gnojna upala grla se lepo vidi, znaci da nije bebu ni pogledala kako treba...

Super sto je bolje, ozdravice on brzo..

Za rodjendaonicu - i meni je u stanu lepo, ali u nasem neizvodljivo, a bice bar 6-7 klinaca mladjih od 2 godine, a mozda i vise. I sad zamisljam kako svako trci za svojom detetom i pazi da nesto ne slomi i da se ne povredi, a ni fizicki ne bi stali svi ni u ludilu. Odraslih ce biti oko 20tak, i to su samo najuzi.

Neizreciva, ja isto nisam umela da dojim sedecki dok je ona bila bas bas mala, ali kako je rasla onda sam se izvestila..sad mi je jos najlakse, ne treba ni da je pridrzavam ni nista samo mi sedne u krilo :D
Inace, pocela sam da joj ukidam nocne podoje -evo tri dana nije sikila tokom noci, mada se budi dosta, dajemo joj vode, cuclu, spava sa nama. Siki ujutru tek. Valjda ce nauciti da ponovo zaspi. Inace nisam ni razmisljala o ovome, mada su mi govorili da ukidam nocne sto pre, jer joj nisu potrebni, nego je samo navika, ali ja sam mislila da joj uskracujem nesto time, dok nisam videla kakve muke imaju mame malo starijih beba kad hoce da ukinu nocne podoje..i da je to stvarno samo stvar navike..
Zato nadoknadjuje preko dana.. :)

sali, ja nisam ni znala da postoje igraonice za toliko ljudi / dece, mislila sam da mora da bude mnogo vise dece i odraslih
mi imamo decu od 1 do 10 godina, i odraslih isto 20-30, moram da razmislim

jakov se nocu budi samo kada mu nesto fali, inace se probudi samo jednom oko cetri - pet, kada je sve ok i posle oko 6hvi tu je negde vec spavanju gotovo, prevarim ga do 6.30h i kraj
ali ne znam kako bi reagovao da mu u cetri ne dam da sisa, probacu bas da mu dam vodu, ali mislim da ce odbiti, cuclu necu ni da pokusavam vise, tako da ne znam cime da mu zamenim, a moguce da je samo zedan npr

inace jeo je prekjuce knedle sa sljivama, danas przenice sa zumancem i pavlakom, razvalio se, polako pocinjem da mu dajem ono sto i nama, jeo punjene paprike, makarone sa sosom od tikice i slicno

Ma ima, naravno, ti platis tih 2 i po sata i njihovo pice ide, dobijes 2 konobara, 2 devojke koje paze na decu, niko nije rekao da mora da bude ovoliko ili onoliko ljudi, oni samo kazu koliki je max kapacitet. Ovde je maximum 40 ljudi gde mi slavimo, tako da je to ok..

Ma da ona ima samo jedan podoj nocu, ne bih joj ukidala, nego je pocela da se budi bas cesto (nekad 3-4-5 puta) i onda stvara losu naviku da ne moze da zaspi bez podoja..
Punjene paprike :D Covece, jedino ja jos kaskam u tome izgleda, ja jos njoj sve posebno pravim..ne mogu da zamislim da bas jede sve sto i mi, sto kao sa godinu dana vec moze..svinjsko joj necu davati jos, niti zacinjeno, ni przeno, i dalje joj kuvam samo, na pari ili vodi,stavim ponekad po mrvu soli, ali uglavnom ne, ima da joj uvedem crveno voce i jos gomilu toga sto ide posle rodjendana, belance sam uvela sad, ali mnogo toga jos nije probala.
Ne blendam joj vise, ali seckam bas sitno sve. Doduse njoj tek izbio cetvrti zubic sad.

Jel ga ucis sam da jede kasikom? Ja retko da budem iskrena, posto se sva izmrlja i hranilicu ubrlja, pola hrane zavrsi na podu, pa nikako da joj dajem cesce da se uci da jede sama kasikom. Prstima jede super, ali kasiku uhvati pa krene da stavi u usta i okrene naopacke i svasta..davala sam joj svega par puta do sad

ni ja mu ne dajem zacinjeno, spremim skroz bez zacina pa kada njemu izdvojin deo onda zacinim..ni so mu jos uvek be stavljam, dinstam ili barim a planiran da pocnen i iz rerne da mu spremam... Uvela sam mu maline, super su prosle, sto se tice samo stalnog hranjenja pocela sam da zabusavam, dajem mu prstima, ali melja hranu u ruci a kupila sam mu one "obrnute" kasiku i viljusku, tako da ne mora da okrece kasiku ali nam svakako ne ide bas najbolje : )

ja nisam za to da se zuri sa seckanjem niti da se zuri sa tim da beba jede sama...vidis po deetu kad je spremno i da li hoce....kod mene je sa prvim to islo nekako spontano, nisam ga ni ucila nego je trazio sam da jede...istina, to je bilo kasnije od preporucenog ali meni je tako bilo lakse jer je i ovako mrljavio sa hranom....videcu sada sa Aleksom, on je druga prica, zainteresovaniji za jelo, efikasniji kad jede....

Ako je NS u pitanju, onda ti je najbolja opcija ZVRK u Laze Nancica ;)

Poslednja izmena:
ahahaha sali, ne mogu da zamislim pozu u obliku obrnute kasike : )))

ija, nije ns, beograd je
skoro smo bili u igraonici koja je u zvezdarskoj sumi, ljudi kako je to lepo, ogromno dvoriste u sred sume, nema sta nema za decu i bebe, a unutra su samo igracke, znaci nema onih klasicnih alvirinta, loptica,mreza, gumenih dvoraca i sl nego prave igracke za decu ralicitog uzrasta

Htedoh i ovde da pitam ali mi ne da da okacim sliku.
Nasla sam neki mali prenosivi krevetac-kolevku,
posto mi medo spava u krevetcu,
moram za bebu nesto smisliti a
kolevku imamo neku staru 30 godina
jos je nisam pregledala u kakvom je stanju
a i kolevke mi sve iste, ruzne.

Htela bih nesto kao ovo na slici
ps. slika je na kutku za trudnice.

Ako ste videle nesto slicno javljajte... ;)

:lol: ijao. mi sad imamo horor film....em nece ni sekunda da ostane sam i samo hoce da se nosa, em jede svaki cas pa sad poceo da trazi i nocu em sam ja bolesna....juce me otkidalo grlo i puna sam slajma, danas je bolje ali bojim se da ce i njemu da bude lose...

:lol: ijao. mi sad imamo horor film....em nece ni sekunda da ostane sam i samo hoce da se nosa, em jede svaki cas pa sad poceo da trazi i nocu em sam ja bolesna....juce me otkidalo grlo i puna sam slajma, danas je bolje ali bojim se da ce i njemu da bude lose...

koliko tvoj bebac ima meseci?pitamo posto smo mi u fazonu da se nosamo tj samo kod mame to prolazi kod tate nema sanse i ne buni se i bebe znaju da zezaju i kod koga moze kod koga ne ccc28 cemo napuniti mesec dana a ove nedejle idemo po izvod iz maticne knjige pa onda krece jurcanje za papire te za vrtic za prvo date da vidim da mi umanje cifru,pa za roditeljski dodatak,pa za parking servis,pa u dm za pelene,pa za firmu mi tze neke papire pa knjizica ufffffff zasto mora sve da bude toliko komplikovano zemlji srbiji...iako sam se zalila na bebca malopre moram da priznam da je juce hteo da lezi u krevetui da se ne buni previse...kakav je bio prosle nedele ovo sad je suuuuper samo moramo da istrajemo..a meni je bas tesko zao mi je kad se ljuti :(ne place nesto puno al se buni...

:) 6.5 meseci....ni jednom nije sam zaspao osim kad sam ga u ocajanju pustila da se dere, inace slabo spava danju i to na sisi ili ako ga na ruke uspavamo....missim, nisam ni ja od celika on je preko 9 kg, nece sam da se zaigra zadnjih dana i svaki cas trazi u ruke....vec sam pocela da prizeljkujem da spava....em sam naceta od prehlade a on nemoguc....:lol:...verovatno je uz zube i taj famozni skok u razvoju, mamicu mu njegovu...

ja i dalje imam problek jakova da uspavam danju, mislim sada je ok, zaspi brzo ali u rukama, a sve je tezi i tezi...
uvece i dalje sve ok, sam u krevetcu, samo sto sada moram da sedim ppred krevetca jer ustaje non stop, pa me strah da se ne prevrne, pa to traje od 10 min do 30 min, ali ok, sam zaspi, to mi je super

i htedoh da vas pitam sta mislite o planini za bebu, zimi i koja planina? zlatibor bih izbegla, neka manje urbana a opet ne previse divlja jer ce biti zima?

:) mi smo teorijski hteli jer je vazduh za bebu odlican ali s obzirom na okolnosti i na to da bi mi beba dopala skoro ceo dan dok bi stariji sin i muz bili na skijanju, odustala sam....ako imas ko da bude sa vama i da ti po malo odmogne, zasto da ne....bolje nego zagadjeni grad...

odustala bih od skijanja, tj mm ne skija, pa bih ja mozda par puta samo otisla na stazu, a ostalo bismo bili zajedno, u setnjama i sankanju sa jakovom, ali nisam znala zbog vazduha tj zbog hladnoce, jasno mi je da ne mozemo po ceo dan biti napolju sa njim, ali dva puta dnevno na po dva tri sata je ok ili je mnogo?

odustala bih od skijanja, tj mm ne skija, pa bih ja mozda par puta samo otisla na stazu, a ostalo bismo bili zajedno, u setnjama i sankanju sa jakovom, ali nisam znala zbog vazduha tj zbog hladnoce, jasno mi je da ne mozemo po ceo dan biti napolju sa njim, ali dva puta dnevno na po dva tri sata je ok ili je mnogo?

hladan vazduh je odlican za pluca, ja sam starijeg pustala i da mi spava napolju po sat vremena na minusu i bio mi je uvek jako zdravo dete....bas tri sata mi zvuci previse ali par puta dnevno po saticak ne bi smelo da skodi....jer, ipak ce ti on sedeti, nije to isto kao kad bi mogao da se igra po snegu....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back