Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moj uopste nije skontao za sta sluzi cuca...ali zato prstici, i po tri odjedanput siskaju se u slast :))))

IMG_1330.JPG

ovo se smeje tati...

Poslednja izmena:
neizreciva, pravi je deckonja : )

mi stojimo uveliko, pravi korak, dva ali uz krevet, sto itd.. i da, kupili smo tepih, jednostavno nisam vise mogla bez tepiha, klizao se kao po ledu, pa dok ne prohoda, nama one carapice sa gumenim tackicama skoro nista nisu pomagale a ni one soke sa ojacanjem sa strane isto...

veceras je dobio i temperaturu, mada mu je brzo spala, sutra ga vodim kod dr da mu ne ode na usi jer toliko je slinav da je to strasno, nista mu nije bolje, samo sve gore

neizreciva, pravi je deckonja : )

mi stojimo uveliko, pravi korak, dva ali uz krevet, sto itd.. i da, kupili smo tepih, jednostavno nisam vise mogla bez tepiha, klizao se kao po ledu, pa dok ne prohoda, nama one carapice sa gumenim tackicama skoro nista nisu pomagale a ni one soke sa ojacanjem sa strane isto...

veceras je dobio i temperaturu, mada mu je brzo spala, sutra ga vodim kod dr da mu ne ode na usi jer toliko je slinav da je to strasno, nista mu nije bolje, samo sve gore

Tepih je odlicna stvar za prohodavanje :)
Nadam se da ce brzo ozdraviti :)

sunockret, prele beban : )
evo i nas od pre neki dan
Pogledajte prilog 304165

sali, kada ste poceli da joj obuvate cipalice za hodanje kada je napolju?

i ne znam sta da radim, poceo je da se baksuzi mnogo, kada je dobar on je andjeo ali kada mu dodje zuta minuta to je starsno
najvise me nervira sto je poceo onako da se izvija unazad , kao da se koci i da se zacenjuje od placa, kada mu nesto nije po volji, a ja od toga siznem, kada hocu da ga presvucem npr, ili da ga stavim u kolica ili u as, ne uvek, obicno kada je nesto pospan ili gladan ili bolan ali sve jedno, to je jezivo
ne popustam mu, stavim ga u kolica, as, gde god i uglavnom prestane da place brzo ali je bre bas gadno
i ne smem da se mrdnem od njega, to je sve vise izrazeno, kako prodjem pored njega a ne uzmem ga ili ne sednem sa njim da se igram tako udari u neutesan plac
mozda ima veze sa tim sto sam bila malo vise odsutna od kuce zbog posla, ali to je npr 2h dnevno, on je sa bakom tada, pa mu je to izrazenije, ne znam

nadam se samo da je faza

E, ne znam tacno kad ali ja sam joj pocela da obuvam i da je setam tek kad je ona pocela stabilno da mi hoda dok je drzim za rukice (ili jednu rukicu - jos bolje) pre toga kad sam pokusala a oni mi se nekako obesila za rukice pa kao da je vucem, tada nisam htela, jer mi delovalo da nije spremna. Videces po njemu..ako baca nogice i visi ti na rukama, nije spreman, ako lepo hoda i samo mu treba sigurnost u vidu ruke onda je ok, bar po meni.

evo ja samo da kazem da smo uzeli biogaiu kapi i da mi se cini da nam je vec bolje juce je fino spavao preko dana cak je hteo da spava u krevecu a da se ne nosa :)tako da cemo nastaviti sa ovim kapima i povremeno cajic hipp :)pu pu da ga ne ureknem al lepo spava :)
a kupili smo i lazu za sada su to aventove od 0-6 pa videcemo lepo j prihvatio malo je cucka pa pljune al u sustini ok je ...
toliko mi je zao sto se vreme kvari pa ne mozemo da se setkamo a dolazi i jesen i zima pa ce ta setnja biti teza :(

:) dobro ususkas bebu i sat vremena napolje bez obzira da li je hladno ili nije....ni malo minusa ne smeta bebi, cak joj je i dobro....mi juce nismo mogli napolje, duvao je vetar kad nije padala kisa....magla, jak vetar i kisa bas ometaju...osecam kao da nam je propao dan kad ne izadjemo napolje....

bili na vakcinaciji i sve je ok...70 cm i 9350 :eek:....ko bi rekao, uopste ne deluje da se ubucio....uglavnom, pedijatar mi je moja dobra skolska drugarica, najzad sam dospela do nje....uglavnom, kaze da pod hitno krenemo sa mesom, veliki je i treba mu meso zbog gvozdja....

Kvikveg, pa ne mislis valjda da drizs bebce cele zime u stanu? :eek: I moja je oktobarska bebe, celu zimu smo setale.. Jedino ako bas budu neki uzasni minusi, inace bebama nista ne fali da setaju, stavise, gore im je da budu u 4 zida non stop

- - - - - - - - - -

Neizreciva, tvoj mali i dalje shisha Saru po tezini :D Mi na kontrolu tek sa godinu dana, nismo bile otkad je imala 9 meseci..

mi bili kod dr, nema nista na plucima i grlo cisto, kaze da su opet zubici
urnisu ga bre, vec drugi put ista prica, temperatura i sve, samo sada jos gore, grrrh

e, a naucio je sada da pokaze i gde je pametna glava, sada uci i gde zeka pije vodu, al to ne ume bas lepo : ))

:) mi smo solidno prosli sa prvim zubom, malo nervoze i to je to...nama se vakcina na ramenu bas primila, nikako da se smiri, bilo je i gnoja i jakog crvenila, bas grozno izgleda ali dr kaze da bar znamo da se primila...dobro je da limfni cvorovi nisu otekli....

Jel koristite vi vrece za spavanje za vase bebe?
Mi to sa nasom cerkom (8.5 meseci) nismo koristili do sad, pa ne znam da li ce prihvatiti. Ona jako nemirno spava, stalno se vrti u kreveticu. Jednom smo pre leta videli da je prebacila cebence preko lica i iz straha je nismo vise pokrivali, mada je bilo i leto, pa nije bilo problema. Sada kada je zahladilo poceli opet da je pokrivamo, medjutim nocas je ladno umotala glavu u cebe. :eek: Srecom zena cula da se buni pa se probudila i oslobodila. Nema vise pokrivanja, neko duze vreme.
Mi nju malo jace obucemo , tipa sloj vise, pa kao spava tako, ali opet bude nocu hladno, bojim se da ce se prehladiti. Kontam da probam sa vrecom, mada ona toliko nemirno spava i baca noge na sve strane da sumnjam da ce je prihvatiti....
Jos jedno pitanjce, kada treba detetu oblaciti cipelice za prohodavanje? Znam da su nesto podeljena misljenja.... Ona je pocela pre koju nedelju da se podize uz namestaj i uz nas kada lezimo na podu i onda samo tako stoji i po malo se klati, ko pijana :) Svastika je drzala za rukice pa je napravila kao par koraka, a onda je, po stoti put taj dan pala na dupe....

salek, mi ne koristimo vrecu, koristilo smi je mozda u pocetku nekoliko puta
sada smo dobili super stvar, dormeo cebe, ono ima kao glavu zivotinje koja dodje negde na ledja, ne znam kako slikovito da objasnim, imas slike, pa onda bebac ne moze tako lako da se otkrije (do tada se otkrivao redvono)
a za jos hladnije koristimo jorgan, prosle zime nije skidao, videcemo ove

a za cipelice, ima par postova gore iskustvo sali, ja sam postavilo isto pitanje i po tome mislim da je jos rano
ni mi ih jos ne obuvamo iako sada sve vise u parkicu trazi da ga izvadim iz kolica i da stoji a hladno je pa razmisljam da mu obujem
do sada sam ga stavljala samo u carapicama jer je bilo toplo, ili ga pustim da puzi po igralistu ali sada trazi da stoji a ledeno je pa mislim da je mozda ok da mu u te svrhe obujem cipelice kada je napolju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back