Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
lilava,ja nisam kupovala njihalicu i nije nam ni trebala, lepo je leskario na krevetu, sad opet sve zavisi od bebe, ali mozda mozesd da nadjes neku jeftiniju, kratko se to koristi

sto se kruske tice nama je super prosla, al sve je to individualno, mada je ja nisam dala tako brzo, tek posle mozda mesec dana od uvodjenja, kada sam mu prvo uvela svo povrce i dozvoljene zitarice ja sam presla na voce..

mi smi naucili da padnemo kada ustanemo, naucio je tasi tasi, da mase papa, da ti da neku stvar kada mu kazes daj, da najde macu i kucu i ovcu u sobi na zidu, ma kao sundjer je, transformacja u poslednjih mesec dana je cudo, krece se neverovatno, napravio je prve korake sam, drzeci se za sto naravno, pravo je malo cudo a ja se topim kako raste i kako napreduje odjednom : )

svaka cast za malenog :ok:...

i mi meni je kruska dosla nekih mesec dana posle uvodjenja hrane ali evo ne ide nam...presla sam na kajsiju pa cemo videti....vise ne nudim sisu posle dohrane, danas je uspeo da zaspi i odspavao dobru turu i razvukao hranjenje na 4 sata....

- - - - - - - - - -

pa dabome da ne valja , ja jela u trudnoci zbog zatvora i prdela sam sve u 16 :mrgreen:

jel ima neka od vas prirodni sundjer i da ga koristi za kupanje bebe?

da li da kupim njihalicu i da bacim 250 evrica. Jos nisam otisla da vidim uzivo, a ovako preko neta mi deluju mnogo kratko, mada ako bi htela da leskari u njoj bar po 20ak min mnogo bi mi znacilo.

moje dete sisa ruke pa samo prsti, da ti se zivot smuci a ona to u slast

previse para za nesto sto se realno kratko koristi....mi smo uzeli ljulju i dali za nju nekih 7 hiljada ali onu cvrscu do 18 kg tezine gde moze bas velika beba da stane i bas nam je super i za kakanje i za hranjenje...ima neke opcije i vibracije i muzike ali vibracija trosi baterije kao luda a muzika mu dojadila...ima i neku precku iznad njega sa igrackama i to smo skinuli jer mu se nije dopala....svaki dan je u njoj ali ne izdrzi puno od jednom, dosadi mu....

Poslednja izmena:
..lilava, shta je njihalica..?

..mi smo imali obichnu ovakvu lezaljku

Chicco_lezaljka_easy_relax_green.jpg

super za pod, za na krevet dok su manji i manje djipaju u njoj,
koristila nam je i kao hranilica dok nisu stabilno sedeli (zato smo uzeli jednopolozajnu hranilicu i ushtedeli dosta)..

..za sve shto se ne koristi duze od pola godine-godinu nismo imali nameru da bacamo pare na besne 196-u-1 modele..

plus jedan glas.

Lilava, mi smo kupili Graco ljuljasku i prezadovoljni smo. Kosta oko 150 eur, jedini nedostatak je sto je do 9 kg tezine pa je bebe brzo prerastu, ali ja sam se rukovodila da ce mi trebati i za drugo dete:) Moj sin je obozava, odmah zaspe u njoj a meni puno znaci da malo odmorim ledja. Ima 6 brzina, tri polozaja naslona i dosta muzike a moze da se koristi i kao hranilica. Evo slicice
16151.jpg

kako sam poludela danas u radnji jednoj
otisla sa jakovom koji ima 9 meseci i sad posto je radnja za decu imaju male stolice i stocic i na njemu lego kockcie u kutiji
i stavim ja njega odusevljenog da sedne, nije bilo dece, on se zaigra kockicama i dolazi neki klinac, 5- 6 godina i krece da uzima onako drcno kutiku i kocke i ja ga pustim, reko ok, ima jakov u ruci dve kockice nek se igra njima, i on krene da mu otima kockice iz ruke, al onako bas bezobrazno i grubo, vidids da je dete besno i jakov se rasplace najstrasnije, sve to gleda tata njegov kroz izlog i kao dobacuje decaku nesto kroz osmeh, pri tom mu na pamet ne pada da udje u radnju i odreaguje... doslo mi je da zavalim i malog i tatu, na kraju uzmem jakova izadjem ispred i ljubazno mu kazem da bi bilo lepo da je odreagovao jer je u pitanju beba, kaze meni tata " pa sta je trebalo da radim, da ga prebijem?", ja u soku , reko nije prebijanje nacin da reagujete, postoji milion drugih nacina da skrenete detetu paznju kako da se ne ponasa, i on kao "ma jeste"
znaci stvarno mi je doslo samarcinu da mu opalim

ovo je prvi put da sam se osetila tako, ne znam jesam li preterano reagovala ni kako da reagujem sledeci put? mislim nije to u pitanju da se on koska sa vrsnjacima pa da ga pustim..

:) ja bih stala u odbranu deteta i ne bih dozvolila da mu decak oduzme kocke....pa nek tata udje da kaze sta ima...bice toga cesto kasnije, ja sam sa starijim sinom imala x situacija ali nikad se nisam prvo raspravljala sa roditeljima...prvo sam obezbedila da mi dete ne bude ugrozeno na najfiniji nacin ili ako je on bio taj koji pravi problem prvo sam sa njim resila....uglavnom imas posla sa roditeljem koji je veci problem nego dete jer da je on ok ne bi ni dozvolio da se lose ponasanje deteta razvije....ajde ok, svako dete pokusa ali roditelj je tu da ga koriguje....

inace mi smo danas jeli pravu zbutjku :)))): kajsija, krompir, tikvica i pirinac da zgusnem masu....odlicno je jeo i evo sad zaspao....zadnjih dva dana zaspi posle dohrane posteno :)

da neizreciva, imas prava, trebalo je prvo da odreagujem da njega zastitim, ali sam se zbunila, ocekivala sam da otac odreaguje i u tom cekanju je ispalo tako, a nisam nikada bila u slicnoj situaciji,deca uvek fino reaguju, bar ona starija, mislim nisu tako gruba.. ma bzv, bas mi je krivo, ali naucicu da reagujem , sada cu se sledeci put snaci...

a vama svaka cast za kombinaciju : ))

meni je jedan pijani deda udario po butini sina kada je imao 6 godina...sedeo je na ogradi i lupio nogicama po njegovoj garazi....sve se tako brzo odigralo da nisam stigla ni da reagujem i dok sam smirivala sina kojis e od straha upiskio u gace on je vec bio odjurio nazad u garazu, a videla sam i da je pijan a drzao je neki stari noz u ruci kada sam krenula da se obracunam sa njim....uplasila sam se jako ali sam vikala na njega iz sve snage, da sam mogla i udarila bih ga....jedino me je noz sto je drzao sprecio da ga napadnem...to mi je najgore iskustvi na relaciji dete-nepoznati, nekad se covek iznenadi i teze snadje, pogotovu kad ni ne ocekujes tako nesto...na igralistu vec znas da ce biti svacega :)))) i onda si ko zapeta puska, mada sam ja uglavnom imala situacije da je moj zezao neko dete pa je posle morao da bezi da ne dobije batina, i dan danas je takav...

Poslednja izmena:
evo mame i mi da vam se pridruzimo :)mali broj mama nas zna od pre 4 godine,ali sada smo dobili drugu bebicu i verujem da ce mi vasa pomoc trebati :)
za sada imamo 16 dana bebac se zove Relja :)
imam pitanjce vec u startu...da li vasa beba stenje ili proizvodi neke zvuke dok pokusava da zaspi?

hvala drugari :) iskreno nesto sam bas bas bas slabo dolazila na krstaricu vise preko fb ...no rekoh da se pohvalimo a naadm se da cemo se malo i ovde aktivirati :)
od lazara a i ovog malog bebca ne stizem puno toga...a bebac je dobar samo sto bas bas trazi paznju voli da se drzi sto nije bio slucaj kod lazara...al ajde ek nam je 16 dan pa cemo videti za kasnije kako ce ici...ova beba i siki i na dohrani je kad siki onda ne spava stalno gleda tamo vamo a kad dobije dohranu momentalno zaspi ..al ajde preko dana koliko god mogu dajem da siki pa videcemo koliko ce biti :)

Evo i nas, vratili se juce sa mora, bilo nam je predivno, najlepse letovanje do sad :)) I mi smo uzivali kao i pre a jos je veci uzitak bio gledati nju kako se brcka i uziva dok se igra u pesku :heart:
Imali smo drustvance tamo, puno beba Sarinog uzrasta, i komsije sa bebom i devojcicom od 12 godina koja ih je lepo animirala i cuvala cak dok se mi kupamo ponekad :D

Tamo smo putovali nocu a vracali se preko dana, nocu je 10 puta bolje, Sara je spavala sve vreme (11 sati je trajao put, 2-3 kratke pauze smo samo pravili) ona se samo dva put probudila, podojila sam je i brzo je ponovo zaspala..probudila se tek kad smo stigli, tako da je put prosao odlicno. U povratku je bilo malo napeto dok nije zaspala, smorila se u kolima pa se bunila neko vreme, ali nije bilo strasno..

Od apoteke nam nista nije bilo potrebno srecom, jedino sam odelaca mogla vise poneti, to se prlja samo tako, morali smo prati stvarcice, jer nije bilo dovoljno, a ponela sam i mnogo vise nego sto sam planirala prvenstveno..ponco frotirski je odlicna stvar, to smo tamo uzeli, kupace pelene su bezveze, posle ih nismo ni stavljali, samo gacice kupace kad sedi u pesku..

Ova guma je bila pun pogodak, ona je sama plivala u njoj nogicama buckala :)

mame treba mi pomoc...bebac ima 17 dana i primecujem da bi stalno sikio ili pio mleko na flasicu kako god...posle bljucka znaci nije uvek gladan...i kod kuce imamo jednu lazu (dudu) i probamo sa tim kad dete odusevljeno smiri se za cas posla i za cas zaspi,ali ova laza nije bas dobra ima dosta one tvrde plastike okolo pa bih ja da kupim jos koliko danas neku dobru koju vi preporucujete???
nesto sam razmisljala o aventovim ili onim skroz gumenim onim ruznim :)

mame treba mi pomoc...bebac ima 17 dana i primecujem da bi stalno sikio ili pio mleko na flasicu kako god...posle bljucka znaci nije uvek gladan...i kod kuce imamo jednu lazu (dudu) i probamo sa tim kad dete odusevljeno smiri se za cas posla i za cas zaspi,ali ova laza nije bas dobra ima dosta one tvrde plastike okolo pa bih ja da kupim jos koliko danas neku dobru koju vi preporucujete???

moj mali i dan danas koristi NUK silikonsku ( ima i sa latexom, one zhute, ali meni se nisu dopale) ... ima 1 - 2 - 3 velichina, mnogo lepih dezena i takoto ... jedini problem je shto NUK ne proizvodi kutijice za lazhe, ali one super staju u kutije os dm lazha ... nadam se da sam pomogla ... ove su anatomske, ja pitala dr da li mogu da mu se deformishu zubi, rekla je ne ... evo sad ce 2 godine i hvala Bogu nema problema nikakvih :bye:

moj mali i dan danas koristi NUK silikonsku ( ima i sa latexom, one zhute, ali meni se nisu dopale) ... ima 1 - 2 - 3 velichina, mnogo lepih dezena i takoto ... jedini problem je shto NUK ne proizvodi kutijice za lazhe, ali one super staju u kutije os dm lazha ... nadam se da sam pomogla ... ove su anatomske, ja pitala dr da li mogu da mu se deformishu zubi, rekla je ne ... evo sad ce 2 godine i hvala Bogu nema problema nikakvih :bye:

Junior je isto koristio NUK silikonsku do nekih 8-9 meseci. Mada su njemu ostajali otisci onog dela za koji se drzi cucla iako nije dugo cuclao. Mozda zato sto je imao bucmasto lice? Mozda ti je najbolje da uzmes 3-4 modela pa probas koji vama odgovara :cmok:

Junior je isto koristio NUK silikonsku do nekih 8-9 meseci. Mada su njemu ostajali otisci onog dela za koji se drzi cucla iako nije dugo cuclao. Mozda zato sto je imao bucmasto lice? Mozda ti je najbolje da uzmes 3-4 modela pa probas koji vama odgovara :cmok:

joj ma i ovaj moj ima buckasto licepa ova cuclica koju imamo kuci mu smeta kod obrascica...zato se mislim dal avent ili ona skroz od kaucuuka ili kako god...

a sta ste davali bebcima protiv grceva sta mislite da je najdelotvornije?

- - - - - - - - - -

:) ja sam uzela neku silikonsku od chicco-a, skroz bzvz izgleda, obicna je zuta ali ima anatomski oblik i cela je mekana...istina, ne koristi je kao cucu nego kao igracku....

http://www.encimenci.com/proizvod.a...a-CHICCO-Physio-Soft-kaučuk-0m+&kat=2&sn2=130

e da ova mi deluje bas dobro ili ta recimo ili avent...

imali grceve i davala sam biogaju i po malo caja....ja sam uzimala caj za dojilje i mislim da je on najvise pomagao od tih didataka ishrani....inace, nisam za grejanje stomaka termoforom, probali smo ali mislim da je to prejako i da je dovoljno masirati, nosati i ako dojis da pazis sta jedes.....to nije bolest, proci ce...

pa dok im je veoma jak taj reflex za sisanje mogu malo da im ostaju tragovi od lazhe, i Arminu su, ali im to ne shkodi, mislim isto kao kad spavaju pa im se "izguzhva" lice :lol: ... kvi, ti uzmi onu koja ti se chini najadekvatnijom, ali se raspitaj, da li se one proizvode i u vecim velichinama ... ako se jednom navikne, nece svaka beba da prihvati drugi tip dude ...

Armin je koristio, pio Espumisan kapi, pomogle su mu ... nisu grchevi proshli sasvim, ali ih je dosta ublazhilo ... on je bio dosta kolichna beba ...postepeno sam prestala da mu dajem Espumisan sa 4,5 meseci ...

sali, divno, bas lepo iskustvo sa mora, blago vama, uzivali ste svi i odmorili se iskupali i sve redom : )

nama izbija 8 zubic i ja siznuh od njega, plus se prehladio, nosic zapusen skroz, kasljuca, non stop mu cistim nos, ne znam da li je od zubica ili od cega, nocu ne spava, budi se jadnicko i danju i nocu na pola sata
sta se radi za prehadu i nosc u tom uzrastu, osim fizioloskog i pumpice, koristim i neku mast za pluca, za bebe, onako kao mentol pa citi disajne puteve... sta jos? neki caj?

kivi, za cuclu ne znam, za grceve bioa gaia i espumisan, mada nama nista nije pomagalo kao termofor i kada ga raspojasan pa savije nogice u kolenima

neizreciva, bravo za prvi zubic : )

Mi smo imali ovakvu, pljunuo ju je negde oko prvog rodjendana i vise nije trazio, dobro se pokazala
ima dve velicine 0-6 meseci i 6-18 meseci

4625.JPG

ona zuta chicco nam je sluzila da ceska zube :)

..ima nuk i 18+ velichinu.. :)

..jaksha je batalio tek oko treceg rodjendana, aleksej je josh uvek ima..
..ja sam sisal apalc do iza chetvrtog, moja sestra nosala cuclu u dzepu od haljine/pantalona/shorca do istog vremena..
..imamo zdrave i prave zube, a ni psiholoshki nam (bash mnogo :zblesav: ) ne fali nishta.. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back