Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moj spava u vreci i ne voli na stomaku ni sa strane....cim je naucio da se prevrne sa boka na ledja poceo je da spava iskljucivo na ledjima....ni ne pokusava da se okrene cak ni na bok....ja ga ne bih dirala, velika je to vec beba, nek spava kako voli.....mi smo poceli sa pirincom a sada smo na banani....voli sve sto je slatkasto, tikvica i krompir su slabo prolazili....

Hvala ti:) Mi smo danas probali jabuku, bio je bas sladak kakve je grimase pravio i mrstio se ali i dalje otvarao usta za jos. Dala sam mu samo dve kasicice, sutra cemo povecati kolicinu.

:think: mi smo poceli sa neutralnim zitaricama da se ne bi navadio na slatko ali nije upalilo, ne svidja mu se krompir i tikvica, pojma nemam kako ce ici sa povrcem kad predjemo na dva obroka dnevno....moracu svai dan da mu dajem sargarepicu uz bezukusno povrce da bi jeo....

neizreciva, postepeno mu izbacuje sargarepicu dok se ne na navikne na nove druge ukuse
a jesi li mesala sa svojim mlekom malo?

ja sam prestala da ga stavljam na bok sa 4 - 5 meseci, mozda i ranije, nije bilo svrhe, pitala sam fizijatraicu, rekla je da ga pustim da spava kako hoce
sada obavezno zaspi na stomaku sa podignutom guzom i prvo se 15 min mlati po krevetcu, sedi, stoji, dize se dok ne ppadne od umora i ne zaspi i obavezno nesto gudnja dok pada u san : )))

neizreciva, postepeno mu izbacuje sargarepicu dok se ne na navikne na nove druge ukuse
a jesi li mesala sa svojim mlekom malo?

ja sam prestala da ga stavljam na bok sa 4 - 5 meseci, mozda i ranije, nije bilo svrhe, pitala sam fizijatraicu, rekla je da ga pustim da spava kako hoce
sada obavezno zaspi na stomaku sa podignutom guzom i prvo se 15 min mlati po krevetcu, sedi, stoji, dize se dok ne ppadne od umora i ne zaspi i obavezno nesto gudnja dok pada u san : )))

dodavala postepeno na tri dana zbog alergije kako se i preporucuje i sargarepa mu se svidja ali krompir i tikvica nikako...ne izmuzavam mleko nego sam dodavala pahuljice od rize i riza-kukuruza koje su slatkaste ali izgleda da ni to nije dovoljno....ne svidja mu se i mnogo manje pojede pa mu dajem iz dva puta jednu porciju....

..mislim da ja nikada nisam ni davala chist krompir bez nekog drugog povrca..
..ionako ce jesti meshavine povrca, ja sam krompir-shargarepa osnovu koristila za najveci broj ruchkova..

ja sam krompir pomesala sa riza pahuljicama ali je opet bezukusno i nije mu se dopalo kao ni kombinacija krompir-tikvica....tako cu i ja, sargarepa u sve te bezukusne varijante, nema mi druge, voli dete slatko na mamu a bogami i na tatu :D...

Juniorova omiljena kombinacija u to vreme a da sadrzi krompir je bio: glat kuvani krompir pomesan sa sljivom. Ukus je po meni bezveze, ali je on bas tamanio.

njegova varijanta knedli sa sljivama : ))

ni jakov nije voleo krompir, to je jedino sto nije voleo, ali sa tikivicom, ili bilo cim drugim ga je jeo
sada jede i sam krompir, kao prilog jelu...

probaj da nadjes onaj sladak krompir, ja ne znam ni kako se on bira ni sta, samo imam srece da naletim na njega, on bas ima lep ukus

:) danas mu uvodim krusku pa sam uz nju skuvala malo sargarepe, krompira i dodala malo rizinih pahuljica...bogme je islo odlicno, pojede 2/3 tanjirica i jos posle pomalo sisa ali opet bude glaadn za 2 sata....kontam da mu je to sad vec navika to sisanje na 2 sata ali mislim da mu necu vise nuditi sisu posle kasice....bas me zanima koliko ce da izdrzi do sledeceg sisanja....

Lepo mi zvuci ovaj tvoj recept Neizreciva. Zapamticu, pa cu i ja tako nesto pripremiti za koji dan:) Koje pirincane pahuljice mu dajes, jel Milupine? Ja sam te kupila, valjda ce mu se svideti:)

ma ja to intuitivno ali pazim da mu uvodim postepeno novu hranu na tri dana zbog alergije....i nekako da mu bude fino....uzela sam oba startera od milupe cistu rizu i rizu-kukuruz pa mi dobro dodju za zgusnjavanje kasice nakon miksanja....uzela sam odlican rucni secko od 600 w i bas lepo izmiksa hranu...cak i male kolicine

:roll: kruska ne valja, ima grcice od nje, budio se nocas....jedno vreme je van upotrebe, ima toliko drugog voca koje mogu da mu dam....nekako mi i bilo bzvz cak i kuvanu da dam jer je i odraslima teska ali ajde, ja citam i na par mesta sam nasla da moze u prvoj turi voca...od sada slusam i svoju intuiciju i ne pratim slepo ono sto je preporuka....

pa dabome da ne valja , ja jela u trudnoci zbog zatvora i prdela sam sve u 16 :mrgreen:

jel ima neka od vas prirodni sundjer i da ga koristi za kupanje bebe?

da li da kupim njihalicu i da bacim 250 evrica. Jos nisam otisla da vidim uzivo, a ovako preko neta mi deluju mnogo kratko, mada ako bi htela da leskari u njoj bar po 20ak min mnogo bi mi znacilo.

moje dete sisa ruke pa samo prsti, da ti se zivot smuci a ona to u slast

Poslednja izmena:
lilava,ja nisam kupovala njihalicu i nije nam ni trebala, lepo je leskario na krevetu, sad opet sve zavisi od bebe, ali mozda mozesd da nadjes neku jeftiniju, kratko se to koristi

sto se kruske tice nama je super prosla, al sve je to individualno, mada je ja nisam dala tako brzo, tek posle mozda mesec dana od uvodjenja, kada sam mu prvo uvela svo povrce i dozvoljene zitarice ja sam presla na voce..

mi smi naucili da padnemo kada ustanemo, naucio je tasi tasi, da mase papa, da ti da neku stvar kada mu kazes daj, da najde macu i kucu i ovcu u sobi na zidu, ma kao sundjer je, transformacja u poslednjih mesec dana je cudo, krece se neverovatno, napravio je prve korake sam, drzeci se za sto naravno, pravo je malo cudo a ja se topim kako raste i kako napreduje odjednom : )

lilava,ja nisam kupovala njihalicu i nije nam ni trebala, lepo je leskario na krevetu, sad opet sve zavisi od bebe, ali mozda mozesd da nadjes neku jeftiniju, kratko se to koristi

sto se kruske tice nama je super prosla, al sve je to individualno, mada je ja nisam dala tako brzo, tek posle mozda mesec dana od uvodjenja, kada sam mu prvo uvela svo povrce i dozvoljene zitarice ja sam presla na voce..

mi smi naucili da padnemo kada ustanemo, naucio je tasi tasi, da mase papa, da ti da neku stvar kada mu kazes daj, da najde macu i kucu i ovcu u sobi na zidu, ma kao sundjer je, transformacja u poslednjih mesec dana je cudo, krece se neverovatno, napravio je prve korake sam, drzeci se za sto naravno, pravo je malo cudo a ja se topim kako raste i kako napreduje odjednom : )

..eto zashto nije spavao i shta zapravo znachi skok u razvoju.. :)
..treba te kockice presloziti u glavi, mi matori bi skrenuli kad bi toliko novog trebalo da prihvatimo odjednom.. :)

..lilava, shta je njihalica..?

..mi smo imali obichnu ovakvu lezaljku

Chicco_lezaljka_easy_relax_green.jpg

super za pod, za na krevet dok su manji i manje djipaju u njoj,
koristila nam je i kao hranilica dok nisu stabilno sedeli (zato smo uzeli jednopolozajnu hranilicu i ushtedeli dosta)..

..za sve shto se ne koristi duze od pola godine-godinu nismo imali nameru da bacamo pare na besne 196-u-1 modele..

..lilava, shta je njihalica..?

..mi smo imali obichnu ovakvu lezaljku

Chicco_lezaljka_easy_relax_green.jpg

super za pod, za na krevet dok su manji i manje djipaju u njoj,
koristila nam je i kao hranilica dok nisu stabilno sedeli (zato smo uzeli jednopolozajnu hranilicu i ushtedeli dosta)..

..za sve shto se ne koristi duze od pola godine-godinu nismo imali nameru da bacamo pare na besne 196-u-1 modele..

Mi smo imali i imamo jos uvek ovakvu slicnu
i uz sve nabrojano, nama je sluzila i u kolima za prevoz do mojih, pre 6 meseci
jer nismo imali onu nosiljku, jaje kako se vec zove
posle je presao u sediste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back