Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a da mu nisu zubi
?
ja nemam pojma kako desni treba da izgledaju, meni to kod njega sve normalno izgleda, on zuba jos nema
a primetno je nervozniji uvece
eno sad tr[pa u usta onu svoju zvecku, zvace je sve u 16....
a moja glavobolja danas.... mozak ce mi ekspoldirati
eno, ona moja drugarica mi bas to danas kaze kako ej njenoj maloj desetak dana bila kao povisena tep pre izbijana zubica....
a kao i ona nije videla otecene desni, crveno, sta god...

a da mu nisu zubi
?
ja nemam pojma kako desni treba da izgledaju, meni to kod njega sve normalno izgleda, on zuba jos nema
a primetno je nervozniji uvece
eno sad tr[pa u usta onu svoju zvecku, zvace je sve u 16....
a moja glavobolja danas.... mozak ce mi ekspoldirati
eno, ona moja drugarica mi bas to danas kaze kako ej njenoj maloj desetak dana bila kao povisena tep pre izbijana zubica....
a kao i ona nije videla otecene desni, crveno, sta god...

neko kaze da je temperatura moguca zbog zubica a neko da je povezana sa tim sto tada stavlaju sve i svasta u usta
jakov je isto bio nervozniji kod izbinjanja i gurao sve u usta, tacno vidis da glodje i da ga nervira taj osecaj, iritira..,
i bas to budjenje nocu na pola sata, nekada i 15 minuta ga je drzalo par noci do izbijanja
i sada je u toj fazi a dr nam je rekla samo sto nisu izbili

desni su malko onako nateceni kao, ne znam kako da ti objasnim

jel bali dosta?
mozda ga bale iritiraju pa povrca, ne znam..

mozda je on zaradio onda neki virus, stomacni il kakav god....
zasapo je sada.... sisao i zaspao....
nek malo odmori, merila mu dok je sikio i dalje je 38 bila....
sad spava u sobi, tamo je prijatnije, izmericu mu posle spavanja....
samo da covek crkne od muke...
ne verujem da ce danas biti nesto bolje il gore, tako da cu sacekati sutrasnju kontrolu najverovatnije
msm, pu pu pu
da ne ureknem nista, ne bih nbi volela da bude nekih promena na losije
mozda mu zaista neki virus protrcava

Ako niko od vas nema dijareju i nepovraca onda nije virus,moguce od zubica,pisala sam vec pre par dana sta se nama desavalo...ako predje 38,5 skidaj mu temperaturu,i daj mu samo da sisa sto cesce,nemoj nista mlecno i tesko,samo sargarepicu,krompir nemoj zbog temperat)jabuku,bananu,pirinac ,nesto lagano...i sto vise vode zbog temperature..nadam se da ste bolje danas...nas je drzalo 7dana ,izbili nam jos 2 i cekamo jos 4 bele se..

pa to sad i meni pada na pamet, sinoc je opet nemirno spavao, dva puta je kakio retko, prdeo celu noc, jutros temp. 38 sa 2.....
videcemo danas sta kaze dr....
evo raspolozen je jutros, igra se, smeje, prica... al vece kad dodje.... plus ta temp. sto me nervira....

Da dodam da se bude jos dugo nakon sto prestanu sisati. Samo umesto sike, traze flasicu.

Ja stvarno ne znam kako da iskuliram to često noćno budjenje i sisanje?!? cuclu nije nikada hteo pa sada kada mu dam on je izgrize najstrašnije i ispljune i nema šanse da mu je opet stavim. Probali smo i da ga mm uspava a da ja ne budem fizički prisutna u sobi i to je bilo strašnooo! Urlao je kao nezdrav, preznojili smo se i mm i ja. Pošto pije i kravlje mleko probala sam i flašicu da mu gurnem umesto sike i ni jedanput mi nije uspelo, gura flašicu, stisne usta i zube i NEĆE! Šiznuću!
Možda bih trebala da ga pustim da se dere ali iskreno strah me je! Do pre mesec dana je bio idealno mirno dete, a sada besni za sve živo, zabacuje glavu, udara nogicama o pod, hoće da klepne ručicama, šutira se, šizi.. Ja mu se tada samo sklonim iz vidnog polja i sačekam da prestane, i nekada to uspe ali češće ne.. Pa mogu zamisliti kakav bi konćertino imale komšije da mu uskratim noćne podoje! :eek:

Moja beba se toliko promenila za ovih mesec dana, pa to je strasno..mislim najveca promena do sad..zubi, sedi sama, stoji, igra se, lista knjigu, tapse, prica, imitira, mase..ma haos.

ALi bukvalno pre mesec - mesec i po dana nista od toga nije radila..
Gledam je kako se igra sama, i sve mi cudno..

sali, divna je <3

kada citam ovo ne mogu da docekam da i djura pocne sve to da radi, nekakome uhvati neizdrz, znam da nam je sve to iza ugla i zamisljam ka\ko je prelep osecaj i jedva cekam : )

saly, divna je :)

mi smo ok, ima temperaturu al ponasa se ko da je nema.... do uvece verovatno, onda ce dusu da mi izvadi...
cekamo, za neka dva sata imamo kontrolu
treba da primi inu trecu za hep. b al verujem da ga danas nece bockati zbog temperature
i opet je kakio, kasastije.....
malo sam zagledala desni, pa sta znam, ako se dovoljno dobro zagledam, mozda mi deluju malkice nateceni, al pojma nemam....

Saly cerkica ti je medic mali slatki...koliko tacno ima?joj i ja bi jednu malu devojcicu :rumenko:

hvala, 8 meseci puni sad za 2 dana..

7 i po meseci
7450 gr i 73cm
kaze dr da bas raste dosta.... (rodjen s 2500 i 48)
kaze dr verovatno mu od putovanja bilo lose, ovako je zdrav, a zubi, kaze mozda tek za petnaestak dana.... vakcinu nam pomerili za utorak...

Super, samo da je on dobro :) Covece, kako je fino napredovao, vec je utrostrucio porodjajnu tezinu, super

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back