Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma ja sam smorena do bola, sve me zivo boli ali se tesim da ce uskoro da sedi i da ce znati malo sam da se zabavlja jer ide samo tezi i nikako da se naviknem na njegovu kilazu....taman se naviknem on opet dobije :)))...izrasli smo polako 68-cu, jedva je zakopcamo izmedju nogu, nogavice kratke....mislim da nije toliko dugacak ali su mu stvari ipak male :))))....a ja sve kupovala unapred....sutra ce 3 meseca i kao da ima skok u razvoju, gladan je svaki cas, sva sreca da sada imam mleka dovoljno...ovo je od pre neki dan, posle sisanja :)....

Pogledajte prilog 289623
Andjelak mali :heart:

- - - - - - - - - -

Saly, komarnike na prozore... i ne znam jel sme ono sto se ukljuci u struju?

Andjelak mali :heart:

- - - - - - - - - -

Saly, komarnike na prozore... i ne znam jel sme ono sto se ukljuci u struju?

I mi smo koristili te tablete sa adapterom koji ide u struju, dok je Andrija još bio mala beba, jer smo u prošlom stanu imali najezdu. I to je stvarno bilo od pomoći.. ali nikada nismo uključivali u sobi gde je dete nego u drugoj prostoriji zbog mirisa. Sva sreća u ovom nas zaobilaze komarci, valjda što smo baš visoko i nema tih podzemnih voda kao u prošlom kraju u kom smo živeli. Pitaću drugaricu za neki stik koji maže bebi i kaže da je odličan, zaboravila sam kako se zove a i sada je kasno da je zovem ali ukoliko sutra javljam.. A znam za taj chicov da je s....

e al su azurni, u pm :)
dobila sam mejl prekjuce, i evo jos sam tu
sta li rade, hm...
al dobro mi doslo sto su me ostavili jos
znate sta je bilo ono sa nama?
izgleda da je ona Rozeola
tacno tri dana temp. juce odjednom sama spala, i pojavio se osip, al ga bilo manje, onako po licu, vise iza uha, po vratu ispod brade, pa se blago sirilo na grudi i ledja, a jutros, sav se osuso, grozno izgleda :D
al dobro... nema temp. sve drugo je ok
bem ti rozeolu....
eto ja pozurila da vam napisem jer ne znam kad ce da me 'secnu'
pa mozda znaci nekoj mami, da zna, meni u onoj gunguli rozeola na pamet nije pala....

znate sta je bilo ono sa nama?
izgleda da je ona Rozeola
tacno tri dana temp. juce odjednom sama spala, i pojavio se osip, al ga bilo manje, onako po licu, vise iza uha, po vratu ispod brade, pa se blago sirilo na grudi i ledja, a jutros, sav se osuso, grozno izgleda :D
al dobro... nema temp. sve drugo je ok
bem ti rozeolu....
eto ja pozurila da vam napisem jer ne znam kad ce da me 'secnu'
pa mozda znaci nekoj mami, da zna, meni u onoj gunguli rozeola na pamet nije pala....

Nama je dr za Rozeolu rekla "zubici". Ali kod nje je sve bilo zubici. Tek kada sam krenula da googlam skontala sam da su rozole, pa sam se malo umirila.

Vazno je da je on ok. Osip ume bas grozno da izgleda, ali ne ostaju tragovi. Cim prodje, kao da ga nije ni bilo :cmok:

sali, ja ne znam gde je nestao moj post o komarcima
dr nam je preporucila neki sprej, zove se mapez sprej, i ide od 0 meseci
sad koliko je stvarno ok i efikasana ne znam

bokice, tek sada sam videla sta je rozeola, nadam se da je v. do sada bolje

rastemo : )

e i htedoh jos da pitam da li je bolje zelditi skuvano ili sirovo meso, onako u paketicima po obroku?

i jos nesto, da,kako konacno treba da izgleda plan hranjenja kada se uvedu 3 obroka npr? u koje vreme, sta se kad daje, koliko mlecnih obroka tada treba da ima?
nesto sam se tu skroz pogubila kada ide voce, kada porvce, kada zitarice, kada je rucak, kada je uzina, kada na sve to ide mleko itd
a bitno mi je da znam sada kada uvodimo drugi obrok jer tako pravim plan za kasnije?

Taro, slobodno mu daj komadic mesa.
Zamrzavas presno, iseces na kockice pa svaku posebno u kesicu..bar sam ja tako, i mnogi oko mene..verovatno moze i kuvano da se smrzne, ali ne znam sto bi to radila..ovako samo bucnes u vodu, i prokuva 15-20 min ili koliko vec treba, zavisi od mesa i kolicine
Mi sad planiramo treci obrok da uvedemo. Juce napunila 8 meseci :)
Do sad je bilo oko podne voce i zitarice, pa oko pola 6 povrce i meso/zumance.

Sad ubuduce planiram ujutru kad ustanemo oko 9-9:30 da joj dam voce zitarice, pa onda rucak oko 13-14 (povrce, meso..), pa oko 6-7 vecera..tu opet idu zitarice ali ne sa vocem, nego mlecna kasa..sad sta cu joj tu dava.ti tacno, tek cu da vidim, pa cemo uskoro krenuti tako

- - - - - - - - - -

Bila Sara juce u centru prvi put, na Kalemegdanu, pa na Tashu, samo gleda decu i kuce i uziva, brblja, sva je bila puna utisaka :D Jos je mala za one ljuljaske i tako to na Tashu, ali uskoro...

Сали јеси ли пробала комарнике да ставиш?
Можда си писала већ, не видјех. Те таблете мени не дјелују никако подобно за средину у којој је беба. Мене је од тога једно вријеме бољела глава, ал да их побије најбоље, то стоји.
Постоје да се купе они платнени комарници. У ролни је чичак трака, и то се лијепи за окно, а преко тога само добро затегне мрежица.
После само скинеш ако биде сметало када прође најезда комараца.

..ja nisam koristila raid do dve godine..
..zatvorish prozore kad naidju, obichno od najranijeg sumraka pa jedno sat i po,
otvorish kad bude potpuni mrak..
..mi imamo terase, a ne prozore, shto je dodatni problem za komarnike (osim onih besnih rolo varijanti :) )
dva leta su nam radile posao uz manje ili vishe tehnichkih zaebancija) one trakaste mreze u sobi gde je beba..
(ne mogu da izguglam sliku, preklopljene trake od mreze, otezane na donjem delu, ok je sve dok ne duva vetar.. :roll: )

Сали јеси ли пробала комарнике да ставиш?
Можда си писала већ, не видјех. Те таблете мени не дјелују никако подобно за средину у којој је беба. Мене је од тога једно вријеме бољела глава, ал да их побије најбоље, то стоји.
Постоје да се купе они платнени комарници. У ролни је чичак трака, и то се лијепи за окно, а преко тога само добро затегне мрежица.
После само скинеш ако биде сметало када прође најезда комараца.

Pa nisam, mi u principu ovaj prozor od sobe slabo i otvaramo, samo provetrimo, ali vrata na terasi su stalno otvorena, pa ulazi odatle vazduh a sa njim i komarci..
Jedino za vrata da uzmemo komarnik..samo ne znam jel se kroz njega uopste moze izvetriti dobro..
Da, raid necu ipak...

Moze da se izvetri, kako ne, pa prolazi vazduh kroz mrezu najnormalnije. Mi imamo komarnike i na prozorima i na vratima od terase i sve je otvoreno stalno. Pojeli bi nas u suprotnom, ovde pored reke ima komaraca u hladu i u sred dana.

Sent from my GT-I9100 using Forum Krstarice mobile app

Moze da se izvetri, kako ne, pa prolazi vazduh kroz mrezu najnormalnije. Mi imamo komarnike i na prozorima i na vratima od terase i sve je otvoreno stalno. Pojeli bi nas u suprotnom, ovde pored reke ima komaraca u hladu i u sred dana.

Sent from my GT-I9100 using Forum Krstarice mobile app

Isto.

U kuhinji/trpezariji imamo velika klizna vrata na terasu sa komarnikom, u spavacoj sobi prozor sa komarnikom, a u kupatilu i gostinjskoj sobi nemamo komarnik jer je vlasnik stana stavio komarnik na kraju vertikale pa ne mogu uci (jeftinije je tako nego na svaki prozor stavljati po jedan komarnik, a radi posao). Jedino kod Juniora nemamo komarnik, u njegovoj sobi je izlaz na drugu terasu pa nismo stavili jer bi garant pokidao mrezu. I onako tu terasu koristimo samo za sirenje vesa.

mi uzeli rezultate ks
kaze dr nisu bas sjajni, hgb i eritrociti (3700) su nizi, ali kada sam joj rekla da je tek danas poceo meso da jede kaze da je mozda do toga i da mu za 2 nedelje uvedem zumance, svaki dan pa na kontrolu za 2 nedelje

smorih se bas...

mi uzeli rezultate ks
kaze dr nisu bas sjajni, hgb i eritrociti (3700) su nizi, ali kada sam joj rekla da je tek danas poceo meso da jede kaze da je mozda do toga i da mu za 2 nedelje uvedem zumance, svaki dan pa na kontrolu za 2 nedelje

smorih se bas...

E, bzv..nemoj se nervirati, pa dala bi ti Dr da mu dajes da pije nesto da je bas nisko... ja ne znam kakva je nama ks, sa 6 meseci je bila super, a tad je samo sisala prakticno, tek sam joj uvela par namirnica...
A i to sa mesom, neki kazu jedno neki drugo..citam po najnovijim istrazivanjima meso treba odmah davati cim se pocne sa cvrstom hranom...

ALi popravice se sigurno sad kad mu budes davala meso cesto..sa zumancem ja tek stigla do pola..prvo sam joj dala osminu, pa cetvrtinu, pa polovinu...sad cu celo za par dana
Mi idemo tek sa punih 9 na sistematski..pa cu videti

ma vise uopste ne znam koja preporuka je ok, sve ali sve im je kontradiktorno
citala sam i ja skoro taj clanak o mesu, da treba odmah da ga uvedes i po njoj smo zakasnili sa mesom, bas se smorih vise...

sad treba zumance da mu uvodim po nekom sistemu tj semi koju mi je dala, nesto sa pauzama od 24 h pa 48h, postepeno se povecava i to uvodjenje traje li traje, ali ok, za dve nedelje cu mu uvesti i crveno meso neko, teletinu ili junetinu, razmislicu i avokado, pa taman posle zumance, valjda ce biti ok.. samo me nervira sto to znaci da cu mu meso i zumance uvoditi popodne, a ne pre podne, kako bi trebalo valjda zbog reakcija

aa, ko bi rekao da ce ovo da mi bude visa matematika jbt

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back