Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zene, sta ste davali deci za zubice da je pomagalo? Osim zvakanja onih glodalica, i svega sto im padne po ruke..
Cula sam da neke daju taj calgel, ali ne znam jel tacno da on sadrzi i alkohol :/ ? I da li uopste pomaze, razmisljam da uzmem..

Mojoj deci su pomagale Dentinox kapi, sadrže lindokain (anestezijica), a ukoliko ih baš baš muči ( da ne mogu da cokaju i spavaju) davala sam im po pola doze Eferalgan sirupa (dozira se po kilogramima). Lek ne spušta prirodnu temperaturu, a deluje protiv bola.

Sa cim ste poceli kad ste uveli cvrstu hranu bebama, sa pirincanim kasicama, ili nekim vocem ili povrcem?

Opet postoje suprotstavljene teorije, kao i kod svakog moguceg pitanja..tacno da popiz...is i ne znas sta je najbolje moguce resenje..
Taman sam mislila, ok, pocecu sa pirincanim pahuljicama koje cu praviti sa mojim mlekom, a posle citam da to nema nikakvu hranljivu vrednost, da se samo zbog gvozdja daje i kao nije alergens bla bla, i to ako pocinjem u cetvrtom mesecu ima smisla, LLLI je protiv toga da se njima pocinje i tako dalje..

Ja necu jos poceti, nego kad napuni 6 meseci, pa ne znam jel ima smisla da uopste dajem te pirincane ili ih preskocim i lepo krenem sa nekim krompirom/sargarepicom i slicno?
Verovatno i nema neke razlike ogromne..

ja sam se odlucila da cu sa punih 6 meseci (verovatno tada, a mozda i malko kasnije da mu dam jos fore da samo sisa jer je poceo divno napredovati) poceti sa vocem, pa povrcem, pa tek onda po redu sa svim drugim kako vec ide dalje....
odlucih timredom, jer je voce slatkasto kao i majcino mleko pa ce verovatno lepo prihvatiti, pa polako povrce i tako....
i ja citah dosta, pa sam tako resila
mada kolko skontah, mozes i s povrcem poceti il sa zitaricama
sto zena, dvesta misljenja :D :mrgreen:

ja sam se odlucila da cu sa punih 6 meseci (verovatno tada, a mozda i malko kasnije da mu dam jos fore da samo sisa jer je poceo divno napredovati) poceti sa vocem, pa povrcem, pa tek onda po redu sa svim drugim kako vec ide dalje....
odlucih timredom, jer je voce slatkasto kao i majcino mleko pa ce verovatno lepo prihvatiti, pa polako povrce i tako....
i ja citah dosta, pa sam tako resila
mada kolko skontah, mozes i s povrcem poceti il sa zitaricama
sto zena, dvesta misljenja :D :mrgreen:

Pa to, a ja kao hocu da nadjem najbolje moguce resenje..samo sam se smorila citajuci i citajuci..

Bravo za tvog malisu, samo nek napreduje <3

Pa to, a ja kao hocu da nadjem najbolje moguce resenje..samo sam se smorila citajuci i citajuci..

Bravo za tvog malisu, samo nek napreduje <3

on kao da je tek poslednjih nedelja sebi dosao, merim ga svaki petak,. vise onako za sebe
ove nedelje dobio 340 grama :)
kontrola je u petak, za nedelju dana
na karju ce stvarno imati kilu i po vise ko sto je i dr narucila :D

sally ja sam počela sa pirinčanim pahuljicama, pa pirinač-kukuruz. nedelju dana. pa onda jedno povrće, jedna voćka na tri dana. naizmenično.
pahuljice su super zato što imaju sličan ukus mleku, pa im nije takav šok. em treba tu sad nešto sa nekom kašikom raditi, em nije mamno mleko pa je ovako manji šok :)
taman dok savlada da treba otvarati usta kad se to nešto približi, pa šta sad s tim čudom u ustima, pa kako raditi jezikom da to stigne malo niže da može da proguta....puno zadataka za malu glavicu...
voli i dan danas te mlečne kašice, posle njih možeš da muljaš u voće u povrće da malo "obogatiš" obrok :)

- - - - - - - - - -

inače Luca danas prohodala....

Mi smo sa povrcem.
Mislim da je najzdravije.
Voce prihvate uvek jer je slatkasto pa je zato bolje prvo da prihvate povrce.

Nemam nista protiv pirincanih pahuljica(mada ih ne koristim, ranije sam pomalo dodavala), ali meni je to 'hemija' za male stomacice.
Prirodno, sa domacim, svezim namirnicama je najbolje

Suki, bravo za devojku!!! Zamisljam tvoj ponos :heart:

sally ja sam počela sa pirinčanim pahuljicama, pa pirinač-kukuruz. nedelju dana. pa onda jedno povrće, jedna voćka na tri dana. naizmenično.
pahuljice su super zato što imaju sličan ukus mleku, pa im nije takav šok. em treba tu sad nešto sa nekom kašikom raditi, em nije mamno mleko pa je ovako manji šok :)
taman dok savlada da treba otvarati usta kad se to nešto približi, pa šta sad s tim čudom u ustima, pa kako raditi jezikom da to stigne malo niže da može da proguta....puno zadataka za malu glavicu...
voli i dan danas te mlečne kašice, posle njih možeš da muljaš u voće u povrće da malo "obogatiš" obrok :)

- - - - - - - - - -

Ja sam isto ovako. U pocetku sam pravila kasu sa mojim mlekom, posle sam kupovala one koje vec sadrze mleko u sebi.

:klap: za Lucu. Mogle bi ste se vas dve DOSETATI do nas, nece je Kum prepoznati koliko se dugo nisu videli :cmok:

- - - - - - - - - -

Bravo, cestitamo :)))

Danas kao i juče super vreme za skitanje.. Mi šetkali porodično danas sigurno 2 sata, dok se Andrija nije komirao, a zatim mm i ja seli na krempite a on spava li spava...
Evo sličke od danas

DSCF4266.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back