Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala cure. e sad kad kažete slanina jel mislite na dimljenu, na sapunjaru ili na hamburg (onu barenu)???

barenu i dimljenu, domacu koju pravi moj tata :D

- - - - - - - - - -

ne nerviraj se, sta je tu je. verovatno ni prvi, ni poslednji put. verovatno zena nije mogla da pomeri rodjendan za drugi dan, sve isplanirara, dete zaslinavilo, pa sta je, tu je. ja se nekako mnogo manje stresiram zbog takvih stvari sad sa drugim detetom, a jesam bila preosetljiva na sve moguce situacije i sitnice. proci ce virus, proslavicete rodjendan i bice sve ok ;)

..kad je rodjendan..?
..za boginje rachunaj na bar dve tri nedelje od sad, bice zarazna tek par dana pre nego shto joj izbiju..

..a nos i slici..ebiga.. :(

..prichali smo mnogo puta o slinavcima na rodjendanima i u igraonicama, meni je to :dash: shto zbog njih misheva koje vuku tako kilave :( shto zbog druge dece.. :roll:
..sto ljudi sto cudi.. :roll:
..i ajd da ih povedu i budu s njima i prichuvaju drugu decu od njih, ako je vec zapelo da dodju, ali u 95% sluchajeva to su mame na mobilnom ili u zivom razgovoru sa prijateljicama,
a deci slinci do usta, mazu sebe i sve oko sebe.. :roll:

hvala novka :)

inače potpuno sam ispizdela. bili kod drugarice na rođusu u subotu. puno dece. njeno jedno dete vidno bolesno. mislim curile su joj zelene sline. još je pitam jel beba bolesna, kaže nije malo joj curi nos. ajd ok.
bilo mi truba da Lucu sad demonstrativno odvajam od nje, ali trebala sam.
i još plus pride, pre neki dan mi javlja kako je mala dobila ovčije boginje. ajd ok.

ALI ako znaš da ti je dete bolesno, onda nemoj zvati još 10 kilnaca, ili bar izdvoj to dete... ne razumem. ok, shvatam de je normalno da mi dete ponekad bude bolesno i da će kupiti viruse i tazne gamadi od drugih, ali opet sam malko popizdela. i verovatno je znala da je beba bila u kontaktu sa nekim ko je dobio boginje, pa je mogla unapred reći.

misilm volim ja nju jako ali ovo mi je bilo bez veze. eno sad Luca ne može da diše, pun joj nos, ali baš pun, kao nikad do sad. znači imunitet će opasti, ima da zakači boginje samo tako. a uskoro rođendan, torta naručena, slavlje tri dana...možda ču morati da otkažem sve. izem ti život.

Zuki, ne mozes sve u zivotu drzati pod kontrolom. Nemoj se unapred nervirati, mozda dobije a mozda i ne, videces za 14 dana. Kad joj je rodjendan?Sto se tice prehlade, i ona ce proci za dan-dva. Drugi put jasno kazi sta mislis, objasni i odvedi dete kuci. Bice ti lakse da kazes ne, umesto da kazes da i da se jedes.

..blago tebi kvinsi, ja peezdim josh uvek.. :lol:

..imam averziju ka tome josh od prijatelja chiji je sin malo stariji od mog najstarijeg sina..
..dok je bio mali, pre nego shto se vidimo su obavezno pitali "jel ste svi zdravi?" shto ajd, mogu da razumem, prvo dete, mali je,
kod nas cerka u vrticu i tako to..
..ali kad je malo porastao njihov bekan, pa krenuo u jaslice, obavezno su dolazili kod nas kad je bolestan, kazu "izludece u kuci", naravno, kazu kad dodju, ne unapred.. :neutral:
..pa ebote, ljudi.. :roll:

Zuki, ne mozes sve u zivotu drzati pod kontrolom. Nemoj se unapred nervirati, mozda dobije a mozda i ne, videces za 14 dana. Kad joj je rodjendan?Sto se tice prehlade, i ona ce proci za dan-dva. Drugi put jasno kazi sta mislis, objasni i odvedi dete kuci. Bice ti lakse da kazes ne, umesto da kazes da i da se jedes.

Mene takvo ponasanje isto uzasno nervira.
Jer- nisu sva deca ista i mnogima to nikako da dodje do glave.
Nekome su slinci - nista, prodju za dan, dva. E pa meni i mom detetu nisu, kao prvo ne pamtim da su skoro trajali krace od 7 dana, sto u mom slucaju znaci 7 noci traljavog spavanja jer ne moze lepo da dise. Drugo, bilo je period kad su svake, ali svake sline za 24 h zavrsavale kao nalaz na plucima, pa onda inhalacije i ostala sranja + i dalje ne spavanje. A da ne pricam o deci koje sline ocas posla odu na usi. Pa kako onda da ne popiiiii na slinavo i balavo dete?!

hvala novka :)

inače potpuno sam ispizdela. bili kod drugarice na rođusu u subotu. puno dece. njeno jedno dete vidno bolesno. mislim curile su joj zelene sline. još je pitam jel beba bolesna, kaže nije malo joj curi nos. ajd ok.
bilo mi truba da Lucu sad demonstrativno odvajam od nje, ali trebala sam.
i još plus pride, pre neki dan mi javlja kako je mala dobila ovčije boginje. ajd ok.

ALI ako znaš da ti je dete bolesno, onda nemoj zvati još 10 kilnaca, ili bar izdvoj to dete... ne razumem. ok, shvatam de je normalno da mi dete ponekad bude bolesno i da će kupiti viruse i tazne gamadi od drugih, ali opet sam malko popizdela. i verovatno je znala da je beba bila u kontaktu sa nekim ko je dobio boginje, pa je mogla unapred reći.

misilm volim ja nju jako ali ovo mi je bilo bez veze. eno sad Luca ne može da diše, pun joj nos, ali baš pun, kao nikad do sad. znači imunitet će opasti, ima da zakači boginje samo tako. a uskoro rođendan, torta naručena, slavlje tri dana...možda ču morati da otkažem sve. izem ti život.

:cmok:

I ja cekam da prodju 14 dana da vidim da li cemo putovati i seliti se u tackicama :sad2:

Znaci selimo se za tri nedelje
Cekam da li je Junior zaradio boginje (ako sam dobro shvatila i prehladu usput)
Dobila sam poziv za drzavni ispit koji je za dve nedelje
Uz to sam sama samcata sa Juniorom.

Kako Birica, nasa divna drugarica (u slobodnom prevodu) kaze "normalnost kod nas nije opcija" :cepanje:

Mi bili na alergo testu! Nije alergican NI NA STA!!!
Blago reagovao na prasinu, grinje, i konzervanse... ono sto inace ne treba niko da jede!
Presrecna sam

- - - - - - - - - -

I napunio godinu danas! :heart:

..srecan medonji rodjendanKo, chichak.. :heart:

I ja cekam da prodju 14 dana da vidim da li cemo putovati i seliti se u tackicama :sad2:

Kako Birica, nasa divna drugarica (u slobodnom prevodu) kaze "normalnost kod nas nije opcija" :cepanje:

..dishi, ija, sve ce to jednom biti juche.. :zag:

rođus je 18. ali slavićemo sad za vikend...ispiram joj nos sve u 16, morala sam i razblaženi olint stavljati jer jedonstavno ne može da diše na nos...+ inhalacije koje hvala bogu voli...
nadma se da će se malo oporaviti za rođ, slavićemo u subotu, nedelju i ponedeljak :))

a boginje će nam zahebati put za peštu garant. nisam bila na tom festivalu već 2 godine i baš sam želela da odem...

i ja uvek pitam one koji se najave da li su zdravi. neko uopšte ne misli na to da može i tebe da zarazi....
evo drugarice mi došla 2 dana pred novu godinu, potrošila je 3 pakle papirnih maramica i pola rolne wc papira....još imala T!!! to mi koleginica i na posao ide bolesna da joj ne bi skidali za bolovanje. pizdeli smo u knac zbog nje, naročito ja, jer sam u jedno vreme bila baš loša sa imunitetom pa sam stalno bila bolesna.
i poslednji put nas je sve zarazila....Luca je imala slince ravno dve nedelje...mm i ja T, sline,, grlo....

meni je to izuzetno sebično ponašanje...

- - - - - - - - - -

Čičak srećan rođus Medonji!!!!!!!!!!!!!!
proletelo....

pa kad nije :rtfm: ..... ja vishe nisam normalna ni u tragovima , kad sam danas od direktorke dobila po ushima jer sam rekla da svi mi zhelimo da budemo vishe sa decom ... i sve to lepo, objashnjavajuci situaciju, sa razumevanjem da ne mozhe, da je posao takav kakav je ... zamalo da se pretvori u azhdaju ... kao da sam joj ja kriva shto se udala za svoj posao :sad2:

mali je bolje, ako Bog da i sreca junachka, u petak prima Pentaxim ... Chichak, kakav test ste radili i gde? ja josh malog nisam stigla da odvedem, non stop je imao neki virus ... valjda ce lepshe vreme, pa i to da odradimo

pa kad nije :rtfm: ..... ja vishe nisam normalna ni u tragovima , kad sam danas od direktorke dobila po ushima jer sam rekla da svi mi zhelimo da budemo vishe sa decom ... i sve to lepo, objashnjavajuci situaciju, sa razumevanjem da ne mozhe, da je posao takav kakav je ... zamalo da se pretvori u azhdaju ... kao da sam joj ja kriva shto se udala za svoj posao :sad2:

mali je bolje, ako Bog da i sreca junachka, u petak prima Pentaxim ... Chichak, kakav test ste radili i gde? ja josh malog nisam stigla da odvedem, non stop je imao neki virus ... valjda ce lepshe vreme, pa i to da odradimo

Radili smo Vega test u Subotici. Beskrvan, bezbolan. Na 370 alergena!
Ja sam jedva cekala da napuni godinu da to odradimo pa sam zakazala tacno na rodjendan! :)
Hvala Bogu nema alergija.
Blago reakciju je pokazao na neka dva konzervansa i neke aditive(sto svakako ne planiram da mu dajem)
Mleko, meso, ml.proizvodi, ribe, skoljke, kikiriki, kostunicavo... itd itd na nista nije alergican!!!!

Izguglaj na netu...

Super je jer imas tacan uvid sta je u pitanju, izbacis to iz detetove ishrane, tu imaju i polen i te gluposti... i sprecis dalje sirenje, da ne bi otislo na bronhitis itd...

Test nije ni skup... a s obzirom da se radi o detetu i to je nebitno skroz.

Birice, cudi me da ti neko od pedijatara nije dao uput ili uputio da to odradite. Bilo koji test na alergije?
Ja da sam na tvom mestu ja bi to odmah odradila. Znam ja da se to menja ali ipak je Armin vec velik.
I mozda ti uopste nije alergican na mleko(mozda je prerastao tu alergiju), mozda je neka druga glupost u pitanju, a bzvz mu kupujes HA a mozda tu glupost koristi svakodnevno.
Ja tako razmisljam! :)
Pozzz

..chichak, mislim da ti je dobar plan da uvodish pazljivo jednu po jednu namirnicu i pratish dete..
..ja se iskreno nadam da je medin ekcem posledica nechega shto je davno proshlo,
ali vega test medicina ne priznaje, poshto su i ljudi sa dokazanim alergijama na njemu ispadali "chisti"..

..ljub za rodjendanka.. :cmok2:

Birice, cudi me da ti neko od pedijatara nije dao uput ili uputio da to odradite. Bilo koji test na alergije?
Ja da sam na tvom mestu ja bi to odmah odradila. Znam ja da se to menja ali ipak je Armin vec velik.
I mozda ti uopste nije alergican na mleko(mozda je prerastao tu alergiju), mozda je neka druga glupost u pitanju, a bzvz mu kupujes HA a mozda tu glupost koristi svakodnevno.
Ja tako razmisljam! :)
Pozzz

Meni je dr rekla da pre 2 navrshene godine nisu testovi bash relevantni ... sad imam uput kod dermatologa, samo josh nemam pojma da li mu treba zakazati ... a kako sam vec pisala, mnogo je bio bolestan, pa ni nisam htela da ga vukljam, svejedno mu ne bi radili test ... dermatolog treba valjda kod alergologa da nas preporuchi ... ali kad sam bila sa Arminom kad je imao 4 meseci, bili smo kod alergologa-dermatologa .. e pa nadam se da ce i sad tako da nam zapadne ... i znam shta je Vega test, meni su ga radili u Subotici, i neshto nisam bash ubedjena da je to stvarno ... :bye:

..chichak, shaljem na pp link za temu na drugom forumu u kojoj je uchestvovala i zena koja je otvorila ovu "malu" temu, pa sam je zato donekle propratila..
..ako stvarno zelish da "isterash na chistac" oko alergija kod mede, odatle treba da krenesh..
..batali bioenergiju i ostalo, nema testa bez dechje klinike i dobrog alergologa..

ispiram joj nos sve u 16, morala sam i razblaženi olint stavljati jer jedonstavno ne može da diše na nos...+ inhalacije koje hvala bogu voli...

Junior poceo sinoc da kaslje, tj nije poceo vec je prekasljao jadan celu noc :sad2: Danas vidim curi mu sekret iz nosa, T nema. Inhalirala sam ga sa Fizioloskim, ako ne prodje do sutra vodim ga kod dr da ga pogleda. A taman je izdrzao desetak dana zdrav :besna: Ne ide u vrtic da ne pokupi nesto, kad ono medjutim.... Jos cekam boginje, ali kakve smo srece izbice mu bas pred selidbu :sad2:

Juce sam krenula uciti za drzavni kada je on zaspao i ja raspremala stan (znaci oko23h) procitala sam 20 stranica od 700 i zaspala.

@Zsuki: kako si ti uspela zavrsiti ovaj fax? Svaka ti cast. Na 20 stranica ni jedan jedini grafikon, jednacina, formula, samo neka slova, ma nista razumljivo. Samo neka nabrajanja i bla-bla-bla. Ako ja ovo uspem spremiti trazim orden.

Poslednja izmena:
Junior poceo sinoc da kaslje, tj nije poceo vec je prekasljao jadan celu noc :sad2: Danas vidim curi mu sekret iz nosa, T nema. Inhalirala sam ga sa Fizioloskim, ako ne prodje do sutra vodim ga kod dr da ga pogleda. A taman je izdrzao desetak dana zdrav :besna: Ne ide u vrtic da ne pokupi nesto, kad ono medjutim.... Jos cekam boginje, ali kakve smo srece izbice mu bas pred selidbu :sad2:

Juce sam krenula uciti za drzavni kada je on zaspao i ja raspremala stan (znaci oko23h) procitala sam 20 stranica od 700 i zaspala.

@Zsuki: kako si ti uspela zavrsiti ovaj fax? Svaka ti cast. Na 20 stranica ni jedan jedini grafikon, jednacina, formula, samo neka slova, ma nista razumljivo. Samo neka nabrajanja i bla-bla-bla. Ako ja ovo uspem spremiti trazim orden.

Ljubi nam dLugara, kanda se necemo videti, osim na skajpu, kada stignete :sad2:

a za ono boldovano :cepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back