Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
posle dugog peridoa nespavanja ova moja se danas potpuno komirala. spavala je juče od 21 danas do 10,30. pa se komirala u 15 i još spava.
malo je izgleda i prehlađena, možda zato...

I Junior nosi od 86 do dvojke-trojke. I njemu su raspareni donji i gornji delovi, ali obrnuto :rumenko: Koliko cm ima, pojma nemam, kilograma ima 10.4 mada kako ga je Birica danas na'ranila ima sigurno vec 11kg:zkez:

A Junior samo :zjede: :rostilj::jede::kolac::njam: Kao da ga ja kuci ne 'ranim. Nekako mi je doslo da me bude stramota, ali me vremenom proslo :whistling:

Okej: ovog necejeda u najavi sam na'ranila, malu zezatorku naterala da spava ... gde je mojih 175 evra? :zper: ... inache Armin je skoro zaspao opruzhen na tepihu u sobi, bash je izgledao kao posle zhurke ... :lol: ... josh i danas je spavao popodne 2,5 sata ... mnooogo dobra zhurka bila ahhhaaahahaaaa :zcepanje:

Okej: ovog necejeda u najavi sam na'ranila, malu zezatorku naterala da spava ... gde je mojih 175 evra? :zper: ... inache Armin je skoro zaspao opruzhen na tepihu u sobi, bash je izgledao kao posle zhurke ... :lol: ... josh i danas je spavao popodne 2,5 sata ... mnooogo dobra zhurka bila ahhhaaahahaaaa :zcepanje:

:cepanje:

Junior je jutros spavao umesto od 10:30/11:00 od 09:30 :think: Da li je i to uticaj jucerasnje zurke?

da li neko zna zasto se trudnice koje su radile VTO salju na carski rez?

ne šalju se obavezno :) jedino ako su bizanci ili trojke ili...

neki lekari preporučuju, kao teško nastala trudnoća, pa da se slučajno ne desi nešto...bez veze.
i trudnoća nastala VTO je sasvim normalna, "prirodna" i ako nema nekih komplikacija potpuno je glupo ići na carski samo zbog toga.

često same žene traže jer u procesu borbe za bebu, naročito ako dugo traje ima puno frustracija, strahova, rizika pa kao da se na porođaju ništa loše ne desi. kao da se na carskom ne može desiti nešto loše.

eto...

Zuki ti objasnila.
Ja sam na svoju inicijativu isla na cr. I nikome ne bi savetovala isto. Ako ne mora.

Medo spavao od juce 22 do 7 jutros, samnom.u krevetu bez budjenja. izgleda mu odgovara ns. :)

9 strana :zeek:
moraću to da pogledam čim budem imala vremena!
kad me nema, kucka se po ceo dan

samo da javim da smo bolje, pulmolog kaže prvi bronhitis, može početi da ređa, al' ne mora da znači :lol:
za sad inhalacije samo, a za drugi analize, testovi i čuda kroz koja sam ja prošla kao mala
pa se nadamo da ga neće biti

neizreciva, hvala :zag:

mame i bebe :heart:

Proslu noc su medu uspavali moji oko 22h, ja nisam bila tu. Kad sam se vratila on spava, legla pored njega i spavao do 7 ujutru. (ja kreten nisam jer sam svako malo ga pokrivala)
Sinoc zaspao uz siku, nocas dva budjenja, posisa pa sedne i mama mama , pa padne pa opet sedne ahahah... na kraju je zaspao tako sto san mu ceskala ledja. Kazu da sam ga razmazila.

A ja ljudi neispavanaaaaaaaaaaa! Nesto mi ovde ne odgovara

9 strana :zeek:
moraću to da pogledam čim budem imala vremena!
kad me nema, kucka se po ceo dan

samo da javim da smo bolje, pulmolog kaže prvi bronhitis, može početi da ređa, al' ne mora da znači :lol:
za sad inhalacije samo, a za drugi analize, testovi i čuda kroz koja sam ja prošla kao mala
pa se nadamo da ga neće biti

neizreciva, hvala :zag:

mame i bebe :heart:

:) odlicno...sad znas sta ti je ciniti a to je najvazije....drzimo sipke da malcu bude i zadnji......

koliko se vase bebe igraju same? koliko vremena provode bez zabavljanja i bez vaseg drustva?
jakova uvek posle jela i podrigivanja stavim da leska, namestim mu igrackice koje gleda i u stanju je da se sam zabavlja i po sat vremena, gleda, mlatara rukama, sisa svoje sake itd... e sad, problem je sto mene pocinje da grize savest sto se tada ne bavim njime :/

mnogo glup osecaj, kontam da bebama treba vremena za sebe... on cim mu dosadi zatrazi paznju koju odmah i dobije, ali kada se tako zaigra sat vremena sve imam utisak da mu ne posvetim dovoljno paznje : s

Poslednja izmena:
čičak, imamo i dužinu k'o vašu, da ne bude da smo burence :mrgreen:
možda zato što smo iz porodilišta izašli sa 3.5 kg i 55 cm

neizreciva, nadamo se

tara, nikad toliko jer sa nama je i baba pa ga svi gnjavimo, ja bih volela da može, ali jednostavno se namesti da je uvek neko pored njega
jedino radnim danima ujutru kad tata počinje da radi, a ja pijem kafu ili sl., zaigra se pa skačem kad mu dosadi

Tara pusti ga dok mu prija.
Ako ga se uzelis capi ga ali sto bi ako si ceo dan sa njim. Nema zasto da te grize savest. Moja snaja u Rimu je pocela da radi posle 3 meseca, e ona pati. Mada njen malac ne. Jos uvek.

Medo se po 2 sata igra sam u ogradici. Nekad ga pustim, nekad ga uzmem, nekad ga nosam 24/7, nekad ne mogu.
Kako god da uradis neces pogresiti.

I Sara se igra sama cesto..nekad se probudi i cuti i igra se sa rukicama, ja mislim spava..tek kad pogledam u nju a ona gleda :) Ili joj dam igracku pa se zanima dete, zveckicu trese, i lutku jednu voli da vuce za haljinu i ruku i tako dalje..ispusta zvuke, brblja, vuce cebence, grize sve sto joj padne shaka :D
Ne diram je dok vidim da joj je zanimljivo, ako se buni nesto onda dodjem..

Inace sve manje spava preko dana (mozda 2 sata ukupno)..ja sam postala bas umorna. Ja sam bila odmorna prva 3 meseca, kad je obicno nekim mamama najteze, meni je bilo milina, bez grceva, ona spavalica velika, ne budi se nocu, ne place..sve sam stizala i jos imala viska vremena..
A sad je sve vise aktivna, i naravno uzivam u tome, ali nekad nemam snage..fali mi da malo vise odspava da mogu da skuvam rucak, pogledam nesto na tv-u i sta ti ja znam vec..
Mnogo je aktivna odjednom :)
I samo se vrpolji, nije mirna kad je drzim u rukama, nego se migolji, izvija, okrece..uh tesko meni kad budem morala da radim a ona 6 meseci napuni

dobro jutro
ja odustala od vraćanja 9 stranica unazad, nikako da sednem duže za komp

ovih dana stalno nešto novo
prvo se prevrnuo sa stomaka na leđa (nepunih 8 meseci, mislim da je većina vaših i ranije)
sutra iz sedećeg položaja na bok pa iz sedećeg na stomak :zeek:
prekosutra samoinicijativno tapšao rukama!
(do sad samo nogama ili ščepa tuđe ruke, igrački šape i tapše, probao rukama ali nije bio oduševljen do sad)

otkako je ozdravio, divlja :)
zakačio 2 virusa, ono sa temp., taman prolazilo, drugi pa bronhitis
bukvalno od dvadesetog januara nije svoj i sad uspeva sve da nadoknadi
ako ništa drugo, bar noću spava k'o čovek :zaljubljena:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back