Ni moj bebili beb nije hteo na stomak. Tj. nije hteo na krevetu ili u ogradici. E, onda smo počeli da ga spuštamo na pod. Debela ćebad, par komaTa i na to ga spustimo, okružimo omiljenim mekanim igračkama i divota. Sam se okretao na stomak da bi dohvatio igračke. Pa je počeo i da puzi na stomaku, joj što je to smešno izgledalo

Pa se u sledećoj fazi podizao na sve četiri i klatio kao pijanac, valjda još nije imao tu orijentaciju, usaglašenost pokreta ruku i nogu. I ta je faza dosta dugo trajla. Da bi na kraju propuzao pravilno. I ubrzo potom i prohodao.
Elem, spustite klince na pod i okružite ih igračkama. Sami će hteti na stomak, i brže će naučiti da se okreću. Jačaće muskulaturu, pre će početi samostalno da dohvataju igračkice... više je prednosti.
I ne brinite što je dete na podu. Kod mene je vila promaja, vrata od terase ne dihtuju, izmedju spoljnih i unutrašnjih vrata sam natrpala brdo pelena i opet duva

Pa su mi klinci svejedno po ceo dan na podu. Kako da sprečim puzvca? Dobro, hoda on, ali puzanje je i dalje prva ljubav. Više i ne stavljam ćebad na pod, prosto nema svrhe kad je mobilan i ide po celoj kući.