Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma ne vredi se uopste nervirati
vas nece na stomak
moj hoce
al moj zato nece i tacno vidis da mu na pamet ne pada da uhvati nesto rukom i prinese ustima
zato zna da se uhvati za pisu
ili da te pocupa
al da mlatne rukom igracku, ili da je dohvati, sanse nema
lencuga...

Ni moj bebili beb nije hteo na stomak. Tj. nije hteo na krevetu ili u ogradici. E, onda smo počeli da ga spuštamo na pod. Debela ćebad, par komaTa i na to ga spustimo, okružimo omiljenim mekanim igračkama i divota. Sam se okretao na stomak da bi dohvatio igračke. Pa je počeo i da puzi na stomaku, joj što je to smešno izgledalo :lol: Pa se u sledećoj fazi podizao na sve četiri i klatio kao pijanac, valjda još nije imao tu orijentaciju, usaglašenost pokreta ruku i nogu. I ta je faza dosta dugo trajla. Da bi na kraju propuzao pravilno. I ubrzo potom i prohodao.
Elem, spustite klince na pod i okružite ih igračkama. Sami će hteti na stomak, i brže će naučiti da se okreću. Jačaće muskulaturu, pre će početi samostalno da dohvataju igračkice... više je prednosti.
I ne brinite što je dete na podu. Kod mene je vila promaja, vrata od terase ne dihtuju, izmedju spoljnih i unutrašnjih vrata sam natrpala brdo pelena i opet duva :( Pa su mi klinci svejedno po ceo dan na podu. Kako da sprečim puzvca? Dobro, hoda on, ali puzanje je i dalje prva ljubav. Više i ne stavljam ćebad na pod, prosto nema svrhe kad je mobilan i ide po celoj kući.

samo dapohvalim centar za soc. rad, danas predala, sutra gotovo resenje njihovo...

opet danas bio budan dobar deo setnje, ja sam se smejala sve vreme facama koje je pravio kada je reagovao na jato ptica, autobus, sunce itd. : )
posle je zaspaoikomirao se

Ni moj bebili beb nije hteo na stomak. Tj. nije hteo na krevetu ili u ogradici. E, onda smo počeli da ga spuštamo na pod. Debela ćebad, par komaTa i na to ga spustimo, okružimo omiljenim mekanim igračkama i divota. Sam se okretao na stomak da bi dohvatio igračke. Pa je počeo i da puzi na stomaku, joj što je to smešno izgledalo :lol: Pa se u sledećoj fazi podizao na sve četiri i klatio kao pijanac, valjda još nije imao tu orijentaciju, usaglašenost pokreta ruku i nogu. I ta je faza dosta dugo trajla. Da bi na kraju propuzao pravilno. I ubrzo potom i prohodao.
Elem, spustite klince na pod i okružite ih igračkama. Sami će hteti na stomak, i brže će naučiti da se okreću. Jačaće muskulaturu, pre će početi samostalno da dohvataju igračkice... više je prednosti.
I ne brinite što je dete na podu. Kod mene je vila promaja, vrata od terase ne dihtuju, izmedju spoljnih i unutrašnjih vrata sam natrpala brdo pelena i opet duva :( Pa su mi klinci svejedno po ceo dan na podu. Kako da sprečim puzvca? Dobro, hoda on, ali puzanje je i dalje prva ljubav. Više i ne stavljam ćebad na pod, prosto nema svrhe kad je mobilan i ide po celoj kući.

Ja ga do sada nisam stavljala na pod ali ću to definitivno početi da radim.. Na krevetu hoće da se prevrće, ali me strah polomiće se, jedan trenutak nepažnje je dovoljan. Stavim ga u ogradicu, neće ni da mrdne odmah skviči da ga uzmem, tu je jedino miran ako mu stavim taj beby džim pa se onda igra,podiže i tako izdrži nekih 20 min. dok mu ne dosadi.. Idem da mu namestim novi playground na podu, pa kad se probudi da divlja malo tu..

E, tako vam i treba kad izvodite decu napolje :mrgreen: Koj će vrag deca u šetnji, molim lepo? Da skupe ba'terije, firuse i pseću kaku, pa da to donesu kući... :roll: strašno, šetate decu, cccccc... :roll:
KOd mene to, bre, bel dan nema da vidi, osim kroz prozor, i mirni smo :lol:

Joj, razumem; Jexy, kako vam je. A i on, mišić mali, em ga svrbi, em ne može da shvati zašto ne sme da skače, zašto ne sme napolje... :(
Proći će to brzo.. za nas, naravno, a njemu će biti kao večnost :(
Neka ozdravi što pre, ljubi ga puuunoooo :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back