Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nemam baš puno vremena, ali ajd maji da odgovorim
da, svađamo se pa se pomirimo, tako funkcionišemo, ali ne često, ne znam otkud ti to
samo ne ćutimo i ne besnimo jedno na drugo već svako kaže šta ima i nađemo rešenje
i znala sam da će neko tražiti detalje, ali nije za forum, tako je bilo i drugačije nije moglo, mm vozi, ali mogli smo samo svi da se uguramo pa čoporativno, a to neću
a to što bi ti išla po svaku cenu pokazuje da nemaš poverenja u muža, ja u svog imam i znam da, kad je neophodan jedan roditelj, on ili ja - svejedno je

da, svađamo se pa se pomirimo, tako funkcionišemo, ali ne često, ne znam otkud ti to
samo ne ćutimo i ne besnimo jedno na drugo već svako kaže šta ima i nađemo rešenje
i znala sam da će neko tražiti detalje, ali nije za forum, tako je bilo i drugačije nije moglo, mm vozi, ali mogli smo samo svi da se uguramo pa čoporativno, a to neću
a to što bi ti išla po svaku cenu pokazuje da nemaš poverenja u muža, ja u svog imam i znam da, kad je neophodan jedan roditelj, on ili ja - svejedno je

Znaci niste "cirasi" (+oni koji sve drze u sebi pa zarade cir) :cepanje:

Vazno je da se na kraju dogovorite, zajedno odlucite kako dalje i da ovako oboma odgovara. Bar ima strasti :rumenko:

Pa dobro,malo malo pa ovde kukas kako ste se posvadjali pa ste onda shvatili razne stvari,parafraziram... i tako u krug.
Druga stvar,mozes dete poslati i sa baba kuranom bas me briga.Svaka cast na poverenju.Imam ga i ja,ali ipak volim da dete kada je bolesno ja vodim kod lekara,jer se ona najbolje smiri uz mene,iako voli i oca.I otac voli nju,i nece nista da joj bude s njim.

I mm je nekoliko puta sam vodio klince kod lekara. mIslim ne zajedno, to bi već teško sam izveo, već jedno, pa drugi put drugo.

Jednom je vodio Stefana, još je bio toliko mala beba da smo mu još i glavicu pridržavali. U kolica, pa prečicama polako. I došao je kući prilično revoltiran. Sećam se da je prokomentarisao nešto u stilu - pa dobro bre, šta je ovim ljudima? Da li me to što mi visi medju nogama automatski diskvalifikuje kao sposobnog roditelja ili šta? Svi su ga, od poznanika koje je usput slučajno sreo, preko sestre, pa do doktorke u dispanzeru pitali da li on to može sam, da li mu treba pomoć i slično. :roll: Isčudjavali se kao da je Bik koji je kod lekara doveo majmuna, a ne otac koji je doveo dete... :roll: Bogami ga je sve to poprilično i uvredilo.
A mene i iznerviralo. Tačno mogu da zamislim komentare - a majku baš briga, on sam, eeeej, saaaaaam vodi dete lekaru, a majka neće, kakva je to majka... i slično. Mislim, zabole mene, ali me baš nervira sve to. Diskriminacija i prema mami i prema tati, realno gledano.

I mm je nekoliko puta sam vodio klince kod lekara. mIslim ne zajedno, to bi već teško sam izveo, već jedno, pa drugi put drugo.

Jednom je vodio Stefana, još je bio toliko mala beba da smo mu još i glavicu pridržavali. U kolica, pa prečicama polako. I došao je kući prilično revoltiran. Sećam se da je prokomentarisao nešto u stilu - pa dobro bre, šta je ovim ljudima? Da li me to što mi visi medju nogama automatski diskvalifikuje kao sposobnog roditelja ili šta? Svi su ga, od poznanika koje je usput slučajno sreo, preko sestre, pa do doktorke u dispanzeru pitali da li on to može sam, da li mu treba pomoć i slično. :roll: Isčudjavali se kao da je Bik koji je kod lekara doveo majmuna, a ne otac koji je doveo dete... :roll: Bogami ga je sve to poprilično i uvredilo.
A mene i iznerviralo. Tačno mogu da zamislim komentare - a majku baš briga, on sam, eeeej, saaaaaam vodi dete lekaru, a majka neće, kakva je to majka... i slično. Mislim, zabole mene, ali me baš nervira sve to. Diskriminacija i prema mami i prema tati, realno gledano.

Ma ne Ata, ali smo različiti.. Ja isto ne propuštam ništa i na redovne kontrole uvek idemo mm i ja sa malim. Ja jednostavno ne mogu a da ne budem tu za njega. Ali mi je sasvim ok to što ti pišeš, ništa strašno.. Samo mislim da dok je tako mali i 90% vremena u početku bebinog života zavisi od majke, otac mu tu dodje kao fizički radnik (radi, ide u nabavku, po pelene itd.).. Dakle više je samnom, ja znam kako da ga smirim kad mu je teško, mislim da bi se mm malo pogubio, nasekirao.. i ne bih mogla da se pitam kako se oseća, da li sam mu potrebna itd. Ali kada malo poraste, neću imati ništa protiv da ga mm sam vodi ;)

Ma ne Ata, ali smo različiti.. Ja isto ne propuštam ništa i na redovne kontrole uvek idemo mm i ja sa malim. Ja jednostavno ne mogu a da ne budem tu za njega. Ali mi je sasvim ok to što ti pišeš, ništa strašno.. Samo mislim da dok je tako mali i 90% vremena u početku bebinog života zavisi od majke, otac mu tu dodje kao fizički radnik (radi, ide u nabavku, po pelene itd.).. Dakle više je samnom, ja znam kako da ga smirim kad mu je teško, mislim da bi se mm malo pogubio, nasekirao.. i ne bih mogla da se pitam kako se oseća, da li sam mu potrebna itd. Ali kada malo poraste, neću imati ništa protiv da ga mm sam vodi ;)

Naravno da i ja idem sa svojom decom kad god mogu, ali kada sam objektivno sprečena, onda sam objektivno sprečena, a dete mora lekaru. Zapravo, tada kad je mm vodio bebana, bila je samo kontrola, ali je još samo tog dana radila naša dr, pa je posle otišla na odmor, a hteli smo kod nje da ga vodimo.
Realno, nije bilo problema, niti sam očekivala bilo kakve probleme. Ume i mm da smiri decu, isto kao i ja. Pazi, stoji ovo što ti pričaš, da je bebi mama centar sveta, ali prosto je mm aktivno učestvovao u svemu od prvog kme, pa na dalje, tako da je bio verziran, a dete apsolutno naviknuto i na njega, glas, prisustvo, njegov dodir... isto kao da sam ja išla. Ja sam mirno sedela kod kuće ( figurativo, realno sam ležala ječeći od bolova :sad2: ), jer sam znala da neće biti problema.

Ali ne pričam o tome, već o reakciji okoline. Zapanjila me je reakcija u dispanzeru, isčudjavali su se kao da su videli osmo svetsko čudo. Mm mi je sve ispričao, a on nije čovek koji preteruje, čak naprotiv, vrlo realno sagledava stvari. Čak je jedna od sestara pitala kako će sad on sa bebom, kad je u knjižici videla adresu i da to nije tako blizu, da li hoće da mu ona pozove taksi i da bude tu da pomogne ako se mali pronervozi. Ovaj pošizeo, načisto... rekao joj - hvala, nisam nesposoban, umem sa svojim detetom.

Ali ne pričam o tome, već o reakciji okoline. Zapanjila me je reakcija u dispanzeru, isčudjavali su se kao da su videli osmo svetsko čudo. Mm mi je sve ispričao, a on nije čovek koji preteruje, čak naprotiv, vrlo realno sagledava stvari. Čak je jedna od sestara pitala kako će sad on sa bebom, kad je u knjižici videla adresu i da to nije tako blizu, da li hoće da mu ona pozove taksi i da bude tu da pomogne ako se mali pronervozi. Ovaj pošizeo, načisto... rekao joj - hvala, nisam nesposoban, umem sa svojim detetom.

E baš svašta.. Ja često na dečijem vidim samo tate sa bebama, ništa neobično.. Jednom je bila situacija da je tata bio sam sa bebom i ušli su zajedno kad i mm i ja sa malim kod dr. I njegova beba je trebala da primi kupovnu vakcinu. Sestra je već bockala mog klinca pa sam se ja ponudila da mu pričuvam devojčicu dok on trkne do apoteke po vakcinu.. Tako da je mm držao Andriju dok je primao vakcinu a ja sa zvečkom animirala bebicu od dotičnog gospodina.. Mislim, nije mi ni ujednom trenutku palo na pamet da razmišljam o tome zašto je tata te male devojčice došao sam u dz. Sigurno da mama nije mogla, pa se čovek opet snašao!

Hvala Bogu da postoje muskarci dovoljno sigurni u sebe. Meni je ok kad je otac ukljucen u sve procese, tako ce se vezati za dete, razumeti ga bolje i razumeti koliko je zapravo obaveza na zeni. Nego, nije tema ali ja juce bila kod ginekologa. Cekaonica puna muskaraca sa zenama, pa jos glasno pricaju. Ok je kad idu zajedno na ultrazvuk ali ovi mi nisu delovali tako, vise neki srednjovecni parovi. Sestra mi iznervirano rece da je pre mene bila zena sa muzem, njegovim bratom i stricem da zajedno gledaju bebu na UZV. Pretpostavljam musku :eek: Majko mila, kol'ko ludog sveta. Ja nesto nisam za to da mm ide sa mnom na preglede, ali idemo zajedno kad sam trudna, voleo je da virne i da vidi sta radi bebac :) E ovo je bilo oftopik, soriska.

Hvala Bogu da postoje muskarci dovoljno sigurni u sebe. Meni je ok kad je otac ukljucen u sve procese, tako ce se vezati za dete, razumeti ga bolje i razumeti koliko je zapravo obaveza na zeni. Nego, nije tema ali ja juce bila kod ginekologa. Cekaonica puna muskaraca sa zenama, pa jos glasno pricaju. Ok je kad idu zajedno na ultrazvuk ali ovi mi nisu delovali tako, vise neki srednjovecni parovi. Sestra mi iznervirano rece da je pre mene bila zena sa muzem, njegovim bratom i stricem da zajedno gledaju bebu na UZV. Pretpostavljam musku :eek: Majko mila, kol'ko ludog sveta. Ja nesto nisam za to da mm ide sa mnom na preglede, ali idemo zajedno kad sam trudna, voleo je da virne i da vidi sta radi bebac :) E ovo je bilo oftopik, soriska.

U pravu si, ja sam mnogo pogrešila u startu i previše obaveza preuzela na sebe što se deteta tiče, pa mi posle kriv djavo što se iznerviram kad se mm ne seti da presvuče malog ili sl. A u stvari nije on kriv, kad god je hteo meni se činilo da on to ne radi dovoljno dobro, brzo ili strpljivo pa sam sve ja trčala da obavim.. a sada se čovek ni ne potresa zato što zna da ću ja to! I realno, sama sam kriva.. ali šta ću takva sam.. Sva sreća pa ga uopšte ne sputavam u podeli poslova oko čišćenja stana i spremanja ručka. On sprema ručak 2 puta nedeljno, dakle vikendom, on usisava itd... Inače,kod nas obrnuto, dok sam bila trudna samo jednom otišao samnom na uz. A sada ne propušta ni jednu kontrolu,pregled, izlazi sa posla kad god treba a meni to ne smeta, drago mi je. I u šetnje uvek idemo zajedno sem kada je na poslu, onda se klinac i ja šetamo sami :)

Nisi jedina..mnoge od nas su napravile istu gresku :) Ali ako budete imali drugo dete, ukljucice se opet. Tako je i mm, prvo smo zajedno kupali stariju cerku, pa su onda pocele ove ili one obaveze, ali kad je druga dosla, on je preuzeo stariju, ja mladju. Imao je neku operaciju pre godinu ipo pa sam ga neko vreme stedela (a nisam trebala, cccc, brzo se opuste), a sad trazim kad mi treba pomoc.

Mm je upucen u sve, i sve radi oko bebe. Jedino sto ga nije podojio. :mrgreen:
Kupamo ga zajedno, u prvim mesecima ga je on sam okupao. Za 11 meseci ja ga nisam sama okupala.
Menja pelene jednako.
Zabavljamo ga zajedno. Mozda cak on vise.
Hranu mu spremam ja, ali i on ponekad uleti. Hrani ga kad nisam tu ili nesto radim.
I ono najbitniji, SVAKO bebino nocno budjenje on ustaje, i dodaje mi ga. Kad zavrsi sa sikom, opet on ustaje i vraca ga. Nikad mi nije ni rekao da mu je tesko, a neretko to bude na svaki sat-dva ili po 5 puta u toku nocu.
Ujutru 4/7 puta mm ustaje, menja mu pelenu i idu u drugu sobu da se ja naspavam, nekad i do 10-11, a medo ustaje u 7.
Kod dr.uvek udjem ja sa bebom ali za vakcine zovem mm, ja izadjem.

Ata, to ti je cista zatucanost i ljubomora. ;)
Cim je on toliko dobar i pozrtvovan otac(a u stvari samo normalan), onda si ti neodgovorna majka.
Pusti price, tuga jedna.

Ja nedavno pricam sa sveki, i pomenuh nesto cuvanje mede, kad pocnem da radim, a ona ce onako zacudjeno:"Mislis da bi ______(ime mm) pristao da ga cuva?" ja se samo nasmejala. Cu priatao da cuva svoje dete?! Pa naravno da ce da ga cuva ako nema obaveze. Nema sta da ga pitam. Kako je meni to razmisljanje tuzno.

Ma sve je to super,i treba tako da tata ucestvuje.

Ali kazem da ja nikad ne bi odlucila da ne idem sa Dunjom na pregled,jednostavno ne zelim da to propustim.
Tata i nama dosta pomaze.Jedino je kupanje i pranje zubica njihova rutina,on je glavni a ja pomazem.Drugo i ne moze kada radi svaki dan do 16-17-18h.
Nocu i dalje on sprema mleko,tj oko 5 ujutru.

Mm je upucen u sve, i sve radi oko bebe. Jedino sto ga nije podojio. :mrgreen:
Kupamo ga zajedno, u prvim mesecima ga je on sam okupao. Za 11 meseci ja ga nisam sama okupala.
Menja pelene jednako.
Zabavljamo ga zajedno. Mozda cak on vise.
Hranu mu spremam ja, ali i on ponekad uleti. Hrani ga kad nisam tu ili nesto radim.
I ono najbitniji, SVAKO bebino nocno budjenje on ustaje, i dodaje mi ga. Kad zavrsi sa sikom, opet on ustaje i vraca ga. Nikad mi nije ni rekao da mu je tesko, a neretko to bude na svaki sat-dva ili po 5 puta u toku nocu.
Ujutru 4/7 puta mm ustaje, menja mu pelenu i idu u drugu sobu da se ja naspavam, nekad i do 10-11, a medo ustaje u 7.
Kod dr.uvek udjem ja sa bebom ali za vakcine zovem mm, ja izadjem.

Dakle on je više mama tu, nego ti :mrgreen:
I mi dete kupamo zajedno, ali nema šanse da je ne učestvujem ..
Inače sam za sve vreme izašla sama svega 3 puta dok je mm čuvao bebca, uglavnom kada sam morala da završavam dokumentaciju neku.. Sve se on lepo snašao, ali eto ne mogu opet..
Skoro mi je došla mama poslovno na dan,dva pa se ponudila da pričuva bebca a da mi lepo odemo do grada.. To nam je bio prvi zajednički, noćni izlazak bez deteta od kako sam se porodila.. Ali nije sve prošlo glatko, kaže mi keva, prvih par sati bio super ali kada došlo vreme za spavanje jecao je i pričao ''ma ma', što obično ne radi uglavnom je ''ta ta'' , čak i u snu kad smo se vratili je imao neki izmučeni izraz.. Jooj, kad sam ga videla :sad2: Sledeća dva dana samo tražio pažnju, da se nosa još dobio temperaturu,preležao te rozeole.. Kako mu se izgubim iz vidokruga, dreka :roll:

E Majo, koliko sam se samo istraumirala na nekim.pregledima, uopste nemam zelju da slusam doktore.
Volim i ja redovne kontrole, ali kad mi je dr.sa medinih mesec dana rekla da ima bruh, mal se nisam srusila. Pa me jos pita onako s visine:"Niste primetili?!"
Dok je pisala uput za hirurga, 5 godina zivota mi je oduzela.
Zgrabila sam.dete, izasla, dala ga mm-u i istrcala napolje po vazduh.

Ja ne reagujem dobro na te stvari i mnogo bi bilo bolje za sve da je mm bio umesto mene. E o takvim stvarima ja pricam. Ja kod lekara zablokiram, samnom uvek neko ide jer ja apsolutno nista ne cujem. Imam neko pomracenje majke mi.:)

PS. medo nikad nije ni imao bruh, nego glupaca neobrazovana! Mislis da bi smela tako mm da kaze? Aha! Da vidis kako cvrkucu kad on udje

Zabice, nekad i jeste. ;)
I meni to ne smeta, cak mi prija.

Mm ostane cesto sa bebom, dok ja negde odem, do frizera, do drigarice, u setnju, do radnje...
A od NG je poceo i da spava kod mojih, preko dana bude kod njih bar jednom nedeljno a spavao je 3 puta, uvece ga podojim i ostane bez problema, prespava noc, mi dodjemo ujutru i svima super.
Meni su tu u gradu i mama i tata kao i muzevi roditelji, svi dolaze cesto, mi idemo cesto pa je on navikao na sve njih i voli da ostane sa njima kad mm i ja npr.odemo do BGa ili NSa...

Zabice, nekad i jeste. ;)
I meni to ne smeta, cak mi prija.

Mm ostane cesto sa bebom, dok ja negde odem, do frizera, do drigarice, u setnju, do radnje...
A od NG je poceo i da spava kod mojih, preko dana bude kod njih bar jednom nedeljno a spavao je 3 puta, uvece ga podojim i ostane bez problema, prespava noc, mi dodjemo ujutru i svima super.
Meni su tu u gradu i mama i tata kao i muzevi roditelji, svi dolaze cesto, mi idemo cesto pa je on navikao na sve njih i voli da ostane sa njima kad mm i ja npr.odemo do BGa ili NSa...

Blago tebi, ja više ni kod frizera ne idem, tako često. Sama sredjujem kosu,nokte, sama se farbam itd.. Ali planiram da krenem na treninge, ima baš fitnes centar u sklopu moje zgrade pa na sat vremena dnevno ništa neće škoditi.. A meni baš treba to, da se malo izduvam :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back