Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da je rutina kljuc uspeha :)
Uvek sam ih stavljala da spavaju u isto vreme, kao da se to podrazumeva. Velika ima 5 godina i spava u podne. Isto kao sto idu u krevet uvece u neko dogledno vreme. Ili sam imala srece, il' sam Hitler, k'o sto neki kazu :rumenko:

Ajde bre priznajte sta im stavljate u vodu?! :rotf: :mrgreen:
Ovaj moj budan od pola 7 jutros, samo je odspavao 10 min malopre na sisi i akcija!

A sad ozbiljno, jel imate neki savet kako ste ih navikle na to spavanje?

Ništa u vodu Čičak! Nego lep je dan, uhvatiš dete pa ušetnju bar pola sata pa da vidiš kako će spavati, umesto što provociraš ovde.. Mi se malopre vratili a on i dalje spava :)
A ako ni to ne upali, uvek imaš varijantu da mu srolaš nešto da se komira :zcepanje:
sigurna sam da o tome sve znaš! ;)

Ja mislim da je rutina kljuc uspeha :)
Uvek sam ih stavljala da spavaju u isto vreme, kao da se to podrazumeva. Velika ima 5 godina i spava u podne. Isto kao sto idu u krevet uvece u neko dogledno vreme. Ili sam imala srece, il' sam Hitler, k'o sto neki kazu :rumenko:

..pa to..
..i nikad nisu ishli u krevet po kazni, to sam chula milion puta od nekih roditelja i jezim se toga.. :roll:
..uvek to predstavim kao diiiivno vreme za odmaranje, mljac, jeee, jupi :lol: (shto mi i nije teshko, s obzirom koliko bih rado legla sa njima :lol: )
i kad ustanu pitam da li su se lepo odmorili.. :)

Nikad po kazni, to mi je sasavo (ili mozda nisam imala potrebe, hm) Cu' u krevet po kazni :) Kazna je da se spremi soba ili nesto slicno :)
Moji nekad spavaju sa, nekad 2, nekad tri...zavisi kakav je dan, sta su radili, kad su ustali...ima dana kad preskocimo, ako idemo negde, ali to je izuzetak koji ne postaje pravilo :) Uvek se lepo pozdravimo sa laku noc, laku dan, izljubimo, obecam pricu uvece, dam nagovestaj sta cemo raditi kad ustanu, gde cemo ici, sta cemo lepo da rucamo i sve ok. Da nema tog spavanja ne znam kad bih kuvala, prala, peglala i sl. jer kad su budne, njihova sam :)

Nikad po kazni, to mi je sasavo (ili mozda nisam imala potrebe, hm) Cu' u krevet po kazni :) Kazna je da se spremi soba ili nesto slicno :)
Moji nekad spavaju sa, nekad 2, nekad tri...zavisi kakav je dan, sta su radili, kad su ustali...ima dana kad preskocimo, ako idemo negde, ali to je izuzetak koji ne postaje pravilo :) Uvek se lepo pozdravimo sa laku noc, laku dan, izljubimo, obecam pricu uvece, dam nagovestaj sta cemo raditi kad ustanu, gde cemo ici, sta cemo lepo da rucamo i sve ok. Da nema tog spavanja ne znam kad bih kuvala, prala, peglala i sl. jer kad su budne, njihova sam :)

:worth:

..ja sam jako volela i period kad je bebac spavao dva puta u toku dana, a jaksha jednom, izmedju,
zato shto su bili taman u uzrastu kad im je jako znachila ta jedan-na-jedan interakcija sa mamom, bar deo dana.. :)
..sad su u skoro blizanachkom fazonu, ali josh uvek volim da ukradem vreme sa jednim, pet minuta - pet.. :)

..bebac ustao, odoh da rucham.. :super:

E pa prijatno :)

A to za jedan-na-jedan si u pravu, vidim da njima to mnogo znaci...A i meni, kad mogu da ih izljubim i izgnjecim bez grize savesti, i da se malo ispricamo...ovako moram da rasporedjujem paznju sa "samo da seka pita", i "ajde sad ti pitaj"...bice veselo kad bude jos jedno :)

..evo ja cu prva - blago tebi.. :klap:
..ja sam sa prvim detetom jela sve i svashta, nisam ni razmishljala dalje od kupusa i pasulja.. :)
..sa drugim sam od muke izbacivala redom dok nisam spala na tri namirnice i ni to nije pomoglo;
kao ni kapi, sirupi, chajevi etc - samo kalendar nas je spasio.... :sad2:
..sa malim pilicima sam preventivno pochela sa te tri, pa uvodila jedno po jedno, i nishta nije smetalo.. :klap:

nije bas bilo blago nama. dok nisam provalila sta joj smeta (a ja debil nisam znala na sta treba da obratim paznju), cak su nam i bubasvabe bezale iz stana

Ovo moje dete jos nije zaspalo!!!
Od pola 7 jutros je budan. Beba od 10,5 meseci!
Bili smo sat vremena u setnji, jeli, pili, mazili, igrali, ma jok, ne spava mu se.

Mi tokom dana nikad nismo mogli da napravimo rutinu jer smo oboje kuci(mm i ja), i iako sam ja iz petnih zila dala sve od sebe, uvek se nasao mm ili neko treci u tom momentu i pokvario mi sve.
Ali zato vecernju rutinu ne menjamo od kako se rodio ali on je sam promenio. Svako vece uradimo sve po redu i on odbija da spava(zadnjih mesec dana).

opet ja sa pitanjem, kako sam krenula postavicu uskoro i neku anketu : ))
da li je neka od vas skoro predavala papire za onaj roditeljski dodatak?
zanima me da li majcino uverenje o drzavljanstvu ne sme da bude starije od 6 meseci i da li se predaje original (bilo je price da vise ne vazi to da dokument mora da bude "mlad" 6 meseci)
i gde se overava fotokopija izvoda iz maticne knjige rodjenih za dete?

ja sad skupljam dokumenta za taj deciji
skupila bila u decembru i mm zeznuo jedan papir i sve mi propalo :poludeo:
i sad u poresku i katastar i u penziono opet :roll:

tamo na njihovom formularu koji popunjavas ne pise da se predaju fotokopije,pa sam ja skapirala da se daju originali
nemam pojma
ja sve originale imam
kad vec ides u opstinu da overavas, mozes da uzmes i original...za deciji dodatak se ne placa kad uzimas izvode i drzavljanstvo :)
da i drzavljanstvo verovatno ne sme starije od 6 meseci(mada ne pise al uvek za sve traze mladje od 6,pa za svaki slucaj,da te ne vracaju)

"In Canada, the sale of baby walkers was banned on April 7, 2004.
Canada is the first country in the world to ban the sale, importation and advertisement of baby walkers.
This ban extends to modified and second hand baby walkers, including those sold at a yard sale or flea markets.
Owners of baby walkers may be fined up to $100,000 or sentenced to up to six months in jail."

http://en.wikipedia.org/wiki/Baby_walker

:lol:
:zper:

:lol:

ja sad skupljam dokumenta za taj deciji
skupila bila u decembru i mm zeznuo jedan papir i sve mi propalo :poludeo:
i sad u poresku i katastar i u penziono opet :roll:

tamo na njihovom formularu koji popunjavas ne pise da se predaju fotokopije,pa sam ja skapirala da se daju originali
nemam pojma
ja sve originale imam
kad vec ides u opstinu da overavas, mozes da uzmes i original...za deciji dodatak se ne placa kad uzimas izvode i drzavljanstvo :)
da i drzavljanstvo verovatno ne sme starije od 6 meseci(mada ne pise al uvek za sve traze mladje od 6,pa za svaki slucaj,da te ne vracaju)

cek,sto u poresku i katastar? to je za deciji dodatak ili za roditeljski?
ja mislim na onoh 30.000 din sto se dobija, ne vidim da za to treba poreska i katastar, to je za deciji, nemoj da me plasis : ))

opet ja sa pitanjem, kako sam krenula postavicu uskoro i neku anketu : ))
da li je neka od vas skoro predavala papire za onaj roditeljski dodatak?
zanima me da li majcino uverenje o drzavljanstvu ne sme da bude starije od 6 meseci i da li se predaje original (bilo je price da vise ne vazi to da dokument mora da bude "mlad" 6 meseci)
i gde se overava fotokopija izvoda iz maticne knjige rodjenih za dete?

Ja sam nedavno bas bila i podigla te pare..nazalost ne sme da bude starije od 6 meseci cak ni dan..meni je isticalo par dana pre toga, i pitao mm, i morala sam novo da vadim, tancije mama da mi salje iz Ns..ali besplatno je izdavanje posto se naglasi da je to za roditeljski dodatak.
Fotokopija izvoda se overava u opstini..tu gde je detetu adresa prijavljena

I da, 34 hiljade dignes na posti, posle 20 u mesecu, nakon sto ti stigne resenje..samo poneses licnu kartu

Inace primili smo pentaxim danas, ona je bila mali heroj, nije cak ni zaplakala, i evo je sad guguce i sve je ok, nije ni razdrazljiva cak :)
A ima 6 kg i 62 cm..raste mi dete nesto brzo :)

super sali, bravo za saru, hrabrica : )
ja se jezim kada pomislim na sledecu vakcinu...

mada me buni taj razmak, od 6 nedelja, a nasa dr rekla da dodjemo za 4,5 nedelje, sto znaci da mu nece tada dati vakcinu valjda... moram to da proverim

znaci mora novo drzavljanstvo, to cu zamoliti nekog u sd-u da mi izvadi... a sutra cu overiti izvod u opstini i primkraju sam sa svim papirima, ostaje mi samo iz centra za soc. rad...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back