Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je sve individualno! Recimo, moja mama je mene i mog brata stavljala u dubak ja sam prohodala sa 11 meseci a on sa 13. I ništa nam ne fali i nikakav problem sa kičmom nemamo a ceo život sam se bavila nekim sportom.. Čista glupost! Ali poštujem tudje mišljenje i stavove oko ne korišćenja dubka. Moj stav je da ću ga koristiti i ajde me tuži zbog toga socijalnoj službi :P Msm, stvarno kako te ne mrzi više :mrgreen:
Ja ne poznajem nikoga od rodbine, prijatelja i poznanika ko nije koristio taj dubak ali ispade da ovde ni jedna od vas nije i neće. No, to je opet tudji stav. Ja isto mogu da se foliram da neću da bih bila prihvaćenija medju istomišljenicima ali NEĆU! Prema tome, boli me uvo šta ko misli o tome što ću ja svoje dete stavljati u dubak. Tražila sam mišljenje o tome, dobila ga, zahvalila se i odlučila kako ja mislim i osećam kao majka svog deteta šta je najbolje za njega.

..a zashto si trazila mishljenje, tachno..? :think:

Imam i ja pitanje :)

Kada ste decu počele da stavljate u dubak i šta mislite o tome, da li je dubak potreban ili nije?

Danas ga pedijatri ne preporučuju,ali smo mi ipak odlučili da klinca pustimo da malo vežba u njemu... Videćemo kako će ragovati,doneli dubak ali ga još nismo isprobali. Da li nam za dubak trebaju odmah hodajuće cipelice ili može i u običnim patofnama!?

..a zashto si trazila mishljenje, tachno..? :think:

Evo iznad piše! Dakle odluka je već bila doneta!

Uostalom tema se ne bi ovoliko razvukla da nisam pitala :whistling:

E stvarno me mrzi više da kuckam za istu stvar sto puta, ovo treba da bude pozitivna stvar i razmena mišljenja a ne nametanje svoje volje.. Ispada da se tu nešto pravdam :confused:

Stvarno nemam vremena da polemišem toliko, msm zato i ne visim na ovoj temi 24h dnevno.. ali mora da su one koje to čine najuzornije mame, koje najviše vremena provode uz komp i znaju sve.. Posebna je priča kako to zaista funkcioniše u praksi.

Ajde ćao! :bye:

Drage mame :D , nije mi pitanje bas za ovde, ali ajde vi ste kompetentne da odgovorite.

Pol bebe, kada vam je prvi put saopsten i da li se kasnije "menjao" i kakav je bio konacan ishod?
Meni je doktor sa malo vise od 4 meseca rekao da nije siguran ali da misli da je devojcica.
I ja se jako radujem, ali me zanima kolko je "pouzdano".
Dajte uzorak ;)

Drage mame :D , nije mi pitanje bas za ovde, ali ajde vi ste kompetentne da odgovorite.

Pol bebe, kada vam je prvi put saopsten i da li se kasnije "menjao" i kakav je bio konacan ishod?
Meni je doktor sa malo vise od 4 meseca rekao da nije siguran ali da misli da je devojcica.
Dajte uzorak ;)

..na double testu, oba puta "pogodio".. :)

Dajte uzorak ;)
Rano nesto su nam rekli, sa 12 nedelja. Na ekspertnom samo potvrdili. I tako ostalo do kraja. ;)

Ne idi... blizina nam tvoja treba ne idi... ne ostavljaj nas sad... :mrgreen:

Pi ebem ti zivot, ode zena nista pametnija neg sto je dosla. Novka, kis, zene, nismo nizasta! :ljutko: ajmo zapaliti onaj dzoJint :mrgreen:

Ja sam toliko duvala i puhala i oduuuvala mozak!
Pricala sam Tri praseta za laku noc. :)
A popodne sam bila srecna sto je za promenu trazio Crvenkapu (tri puta za redom, al' dobro) kad ono-veceras opet 3 praseta. :dash:
Chi, trokira mi ovaj telefon, doduse, ja ga arcim, svasta pootvaram, instalirala sam gomilu stvari...
Je l' tebi zaglavljuje, gasi se?
Moram da menjam, ne znam da li S3 ili da predjem na iPhone...

:cool:Ja prvi put čujem za ovako glupu predpostavku, bez uvrede. Sada pedijatri obavezno pokazuju roditeljima odredjene vežbe koje treba da rade sa decom videćeš u ostalom kada budeš išla kod svog pedijatra sa bebom... I da ponovim ono što sam napisala, npr. da se vežbaju zglobovi kod dece kako bi se lakše oslanjali, pridržavali ručicama. Zatim ustajanje sa strane iz ležećeg položaja i tako dalje. Bar je u Beogradu tako, imam dve prijateljice kojima dr. iste vežbice pokazuje prilikom svake kontrole. Sa detetom mi je hvala Bogu sve u redu i da ga ne hvalim previše sve jako brzo kapira.. Rodjen je u terminu, dakle ništa mu ne fali. Danas pedijatri tako rade, bar oni dobri

bogme kod nas ne pokazuju osim ako dete nema neki problem....dete vezba i kad ga stavis na stomak pa se igras sa njim, vezba i kad mu das igracku, stavis na bebi dzim, omogucis mu povrsinu da puzi, da se okrece....sve je to priroda uredila....ne bih se ja time opterecivala dok god sve ide svojim tokom....

Ja sam toliko duvala i puhala i oduuuvala mozak!
Pricala sam Tri praseta za laku noc. :)
A popodne sam bila srecna sto je za promenu trazio Crvenkapu (tri puta za redom, al' dobro) kad ono-veceras opet 3 praseta. :dash:
Chi, trokira mi ovaj telefon, doduse, ja ga arcim, svasta pootvaram, instalirala sam gomilu stvari...
Je l' tebi zaglavljuje, gasi se?
Moram da menjam, ne znam da li S3 ili da predjem na iPhone...
Ne. Doduse ja ga i ne koristim sem za internet.
Mm ima iPhone 5. Ta petica je u rangu ovog S2. A i ista velicina ekrana(meni bitna stavka).
Meni muz hoce da uzme Galaxy note, ili tu S3, meni svejedno, samo da je sto veci displej, iovako sam corava. :mrgreen:
Mislim, isto se brzo trosi baterija na iphonu i samsungu. Mm ima milion aplikacija.

i meni u cetvrtom mesecu, pocetka, pogodio dr, ja mu nisam verovala pa je ukljucio 4d da mi dokaze da je musko
i kada se sad samo setim koliko sam navodno zelela devojcicu, hehehe : )

mi juce bili u setnji i prvi put se probudio u toku setnje, prvo je bio zbunjen i cutao a onda se rasplakao najatrasnije, samo sam ga uzela, malo grlila, mazila i vratila u kolica i posle je sve bilo ok, kontam da se uplasio odjednom celokupnog dozivljala, jer je zaspao kod kuce...
ja se uplasila naravno da nije gladan : ))

i poceo je vestac da se budi u sest i ne nastvalja da spava nego prica ne prestaje, smeje se, ne budi nas ali je sve teze ne cuti ga : )

mi zaspimo u toku setnje
bas se sad spremam da ga podojim, onda dreci dok ga obucem, to mrzi
i cim izadjemo napolje za pet minuta zasovi....
sto truckaviji asfalt, to lepse spava :D
a inace se stalno budi s prvim suncem
i tada obozava da toroce i da se smeje
tako valjda sva deca, jedva docekaju i tad su najraspolozeniji

mi zaspimo u toku setnje
bas se sad spremam da ga podojim, onda dreci dok ga obucem, to mrzi
i cim izadjemo napolje za pet minuta zasovi....
sto truckaviji asfalt, to lepse spava :D
a inace se stalno budi s prvim suncem
i tada obozava da toroce i da se smeje
tako valjda sva deca, jedva docekaju i tad su najraspolozeniji
e isto ovako i kod nas, kada ga oblacim place, kontam da mu je vruce dok ga ususkam u sve i cim kzadjemo iz zgrdae i kseti asfalt zaspi i ne budi se po povratku kuci jos sat vremena
ali juce prvi put zaspao pre nego smo krenuli i prvi put se probudio pa smo se i on i ja nasli u cudu : ))

to je od kad hvata to prvo sunce pa ne moze da izdrzi da ne zaspi tek mada krenemo : )))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back