Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sad da vam ispricam kako nas je medo rasturio nocas:

Od kako se docepao nogu i usavrsio ustajanje uz ogradicu u krevetcu, em nece da zaspe na vreme, pa se budi svaki sat-dva, ustane i kuka, ja ga podojim, vratim, a on opet ustane i kuka, pa na sve ti dodajte ustajanje u 6 ujutru.
E a nocas je u 4 sata, kad je po milioniti put dobio siku i vratili ga u krevetac, covek ustao i poceo da place tj.dere se bez suza, ja sam siznula jer nije prestajao, odem gore, mm ga je morao nosati, i cim ga spusti ovaj kuka, pa sidjem, podojim ga, on opet kuka... sve smo probali, posvadjali se, izvikali, siznuli svi.... on je od 4 do 8 stenjao i kukao... kad ga je mm nekako uspavao u kolicima... onda je toliko hrkao da sam opet morala da predjem u drugu sobu!

Nepodnosljivo postaje! :sad2:
Ja treba da pocnem da radim, umesto da bude bolji, on je sve gori, nemirniji, uzas... ja stvarno ne mogu celu noc da ga dojim, nosam, zabavljam i najgore od svega slusam njegovo kukanje, i da u 7 odem odmorna na posao.

.. :lol:
..pa mislim da necesh ici odmorna na posao, to je jedino realno reshenje.. :lol:

..proci ce i to, samo polako.. :)

...eee pa Cicak draga samo se potvrdjuje ona stara, da je bebu najlakse odgajati dok lezi u krevetcu, i da je
malo dete mala briga, kako raste zahtevi su veci i to ce tako da traje i traje....sto bi rekli...dobro dosla u klub:lol:
Hvala! Bolje Vas nasla! :mrgreen:
.. :lol:
..pa mislim da necesh ici odmorna na posao, to je jedino realno reshenje.. :lol:

..proci ce i to, samo polako.. :)
Ovakva cu biti na poslu. :zblesav:
Pa, nemoj ga vracati u krevetac.
Spavajte zajedno, bices odmornija i on ce biti mirniji.

Probala sam, nema sanse. On se ustaje, prelazi preko nas. Pasce na glavu!

Meni je kuma govorila da kako prozali vreme sve je lakse sa bebom jer je razumnija. Mislim da je najteze bilo kada je postao mobilan. Ni sada nije puno lakse ali dosta stvari razume. Najlakse su mi bila prva tri meseca. Podojis, presvuces, okupas, mazis i tako u krug. Jedino da nije bilo grceva i mojih tripova, bilo bi sjajno :super: Ono sto sam jos primetila da je jako tesko kada savlada neku novu prepreku, ali se jos nije izvestio u tome (npr penjanje na stolicu, hodanje bez drzanja za ruku i sl). I prosto mi je neverovatno kako faze kratko traju i kako vreme leti :trlja:

Sto bi rekla moja dr "Dok lezi, ne bezi"

Moja se od starta rotirala dok spava (posle par sati eto je popreko spava), a sada od kako je postala mobilna, dok se namesti stampedo joj nije ravan.

Ovo moje malo cudo je krenulo da se podize uz krevet, nase noge, uz zid. Meni se sve cini da je mogla to i malo kasnije da pocne da radi (sada je sedam i po meseci).

@Ata sretan ti sinu rodjendan.

Mi tih muka još nemamo :mrgreen:

Elem, ona baba dragog mi supruga, što je rekla da sam trudna..
Ispostavilo se da sam "dobila podočnjake i usne mi punije" od nespavanja noćima, prvo se ja razbolela pa bebac, u oba slučaja nisam mogla da spavam :lol:
Tako da, trudna nisam, srećom, em smo finansijski malo sjeb.ani em ja psihički nisam spremna.
Jedna crtica malopre me je obradovala, koliko god ja htela puno dece, nije sad vreme.

Moja se od starta rotirala dok spava (posle par sati eto je popreko spava), a sada od kako je postala mobilna, dok se namesti stampedo joj nije ravan.

Ovo moje malo cudo je krenulo da se podize uz krevet, nase noge, uz zid. Meni se sve cini da je mogla to i malo kasnije da pocne da radi (sada je sedam i po meseci).

@Ata sretan ti sinu rodjendan.

..moja seka ima jednu shmizlu koja samo shto nije prohodala, a ima osam i po meseci.. :lol:
..sve po redu, puzala, ustajala, hodala uz nameshtaj, samo sve pomereno napred nekoliko meseci.. :)
..mrva tetkina.. :heart:

mi danas bili u gostima prvi put, kod kumova i bebac je bio dobrica skoro pa skroz : )
nego mm se razboleo, ima temperaturu izgleda da je grip i sada sam u frci da jakov ne dobije temp tj da ga ne zakaci virus a nista ne mogu da utadim da ga zastitim :s

Moram i ovde da je postavim. :rumenko: Zatrpala sam forum slikama torte :rumenko:

Juče je mom mišu bebišu bio prvi rodjendančić ( selimo se na temu od 1 do 3 ), a sutra je krštenje i proslava oba dogadjaja. A torta je lopta u korneru:

Pogledajte prilog 268120

Donja torta je reforma i pravila je moja svekrva, gornja je plazma i nju sam ja pravila, Mm i ja smo dekorisali noćas do 2 sata.
Sutra će Stef da duva svećicu... ili bar da pokuša. U svakom slučaju, tu je seka da pripomogne :lol:

..srecan rodjendanko stefketu, ata.. :heart:
..torta je divna.. :aha:

Tara, ne mozes ga zastiti od tate nikako. Ipak je to ljubav! <3 Mm je bio bas prehladjen ali medo nije pokupio a zajedno su non stop. Samo nek siki! :) ;)

Novka, hvala. :) Mi vec duze vreme na 9 kg, a danas ga moji uzeli meriti u duzinu, tek 75 cm :(

...cuj tek:eek:koliko bi ti, ne diraj dete taman je kako treba da bude, porasce i onako visi od tebe, samo cekaj brzo ce to biti,
pa ce onda da te pita ko je koliko tek porastao:P

čičak, valjda je to genetski, mada ni mm ni ja nismo nešto visoki, a bebac sa 7 meseci preko 10 kg (11 ili 12, ne znam) i oko 77 cm :eek:
zato mi je ćale bio visok i cela familija sa njegove strane pa će možda na njih ispasti :)

tara, mi preživesmo prvu temperaturu
kod nas isto tata zakačio virus pa kad je njega prošlo, ja i taman kad je mene počelo da prolazi, bebac :(
taman sam se ponadala preskočiće ga, ali stalno neko kašlje u kući pa više ga nije moglo zaobići
po našem iskustvu i iskustvu prijatelja i ćerkice njegove, temperatura je bila 3 dana, u međuvremenu upaljeno grlo, nosić
grlo je bolje od sirupa, za nosić i dalje kapi i pumpica, desilo se par puta da nije mogao da sisa jer se skroz zapušio :(
ali proći će i to

tako da, ako pokupi, ne brini, ne paniči, pedijatar će ti sve reći :zag:

čičak, valjda je to genetski, mada ni mm ni ja nismo nešto visoki, a bebac sa 7 meseci preko 10 kg (11 ili 12, ne znam) i oko 77 cm :eek:
zato mi je ćale bio visok i cela familija sa njegove strane pa će možda na njih ispasti :)

tara, mi preživesmo prvu temperaturu
kod nas isto tata zakačio virus pa kad je njega prošlo, ja i taman kad je mene počelo da prolazi, bebac :(
taman sam se ponadala preskočiće ga, ali stalno neko kašlje u kući pa više ga nije moglo zaobići
po našem iskustvu i iskustvu prijatelja i ćerkice njegove, temperatura je bila 3 dana, u međuvremenu upaljeno grlo, nosić
grlo je bolje od sirupa, za nosić i dalje kapi i pumpica, desilo se par puta da nije mogao da sisa jer se skroz zapušio :(
ali proći će i to

tako da, ako pokupi, ne brini, ne paniči, pedijatar će ti sve reći :zag:

super da vam je proslo konacno
mm ima temperaturu 38 i kasalj, i iskreno se nadam da ce bebca zaobici i da ce nas prva prehlada sacekati kada jos malo porastemo
za svaki slicaj imam eferalgan sirup, ali necu nista ako ne skoci preko 38,5, samo tusiranje i sisanje.. nego, da li davati bebi vode kada ima temperaturu?

ipak, ima nade da ga ne strefi, videcemo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back