Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:D da pisem kako se prebrise koza :D
hehehe
pa uzmes tetru, malo vode i brises :)
za dermatitise ne znam, al mi od starta imamo divnu kozu svuda :)
od pocetka samo sapun koristimo nivein bebi
a od pre par kupanja nivein senzitiv losion za kupanje, beli, onaj s pumpicom i isto ok, sapun za guzu i dalje....
al definitivno ga ne bi kupala s kupkom svako vece, ne treba to njihovoj kozi uopste

..penushave kupke i dechaci - smatra se da pospeshuju nastanak fimoze..
..ja sam sa malo bebi sapuna prala ispod vrata (koliko mleka tu zavrshi, qq :lol:) i prevoje i guzu, ostalo samo voda..

Mada sam.ja manijak po tom pitanju(mozda je zbog mog sterilisanja i zapatio ekcem).
Ja bi ga kupala svako vece ali pedijatri alergolozi ne preporucuju, plus je kod nas uzasno tvrda voda(dodje mi da ga kupam.u rosi majke mi), plus je on postao nestasan do bola dok se kupa(mm, soba i ja budemo mokri skroz, jedva ga obucemo, ma smori nas za medalju)... pa sam zbog svega navedenog pristala.
Ali do proleca, onda ce godina, vec ce biti i veci i znojenje, i nadam se da cemo onda moci u kadi ili kupatilu

..penushave kupke i dechaci - smatra se da pospeshuju nastanak fimoze..
..ja sam sa malo bebi sapuna prala ispod vrata (koliko mleka tu zavrshi, qq :lol:) i prevoje i guzu, ostalo samo voda..

ma ja sam kupku koristila minimalno i nikad direktno na kozu nego u vodu....mazala povremeno i hidratantnim kremicama....nisam ribala dete :mrgreen:....al kad se setim da smo se borili 6 god sa dermatitisom koji je spontano prosao u pubertetu, muka me hvata.....:roll:

mi ga kupamo svako vece, izmedju osam i devet, to se ustalilo, samo vodom i sapunom, sapun samo za pregibe i guzu i on uziva, dobili smo neki kao dusek za vodu , bas za kupanje bebica i to je fantasticno, stavi se u kadicu, on lezi i brcka se, taman se i umori a ja ga lepo operem za to vreme

..:lol: pa naravno da nisi..

..nemam pojma, moje vidjenje te teme je koristiti shta god da koristite u shto manjoj kolichini i samo onda kada je neophodno,
ne menjati prechesto kozmetiku bez potrebe
i koristiti regularne proizvode za bebe da bi u sluchaju neke reakcije imali prostora za manevrisanje super-giga-mega senzitive varijantama..

..postoji 1001 krema (za vetar, sunce, kishu, hladnocu, vrucinu, za levi lakat, za desnu petu :roll:)
a realno mali broj dece ima realno potrebe za bilo chim vishe od masne kreme za pelenski region i nechega sa spf>30 za prve dane kratkih rukava i nogavica i za letovanje..

..odlutah od kupanja.. :) ..po obichaju.. :lol:

Mi se uglavnom svaki drugi dan kupamo..nekad bude i dva dana za redom, ali najcesce svaki drugi..sad dok je zima. Koza joj je kao svila, necu da koristim gomilu kozmetike za nju, samo kupkicu i pavlovicevu ili jekoderm i to je to.
E, da, u pocetku sam kapnula malo nivea bebi ulja u ruke pa utrljala u telo i kosicu (u kosu da ne dobije temenjacu) ali kako nije imala ni t od temenjace u principu sad ovo retko kad uradim...

Inace u poslednje vreme joj je ovo jako zanimljivo..meni zvuci kao vodu da grgoce u grlu :D

mi smo u pocetku morali svakog dana kupkanje jer se rodio krajem juna, pa malo da se osvezi u onom paklu :(
inace nisam htela SVAKOG dana, po toj novoj praksi :lol:
kasnije sam pocela svaki drugi, pa svaki treci dan
pa sam jednom tako cetvrti dan, ali to kod njega nije moglo, bljuckao je kao blesav, a ako lezi, ode pod bradu, kod usiju.. usi su mu nekad mirisale na sir jer je umeo da bljucne i nakon kupanja, a tu nam je samo sapun pomagao
znaci moralo je bar svaki treci dan, ako ne drugi
sad je hladnije pa se kupkamo na par dana, kako stignemo
bar 2 puta nedeljno
virus nas je malo poremetio oko svega sad
menjali smo kozmetiku, za sad samo pavloviceva, jekoderm po potrebi, za kupkanje deciji sapun i sampon ili kupka i sampon u jednom, neutralna neka
sampon uzmem ponekad jer lepo mirise, a nema problema
nisam praktikovala guzu da mu plaknem bar kad kaki jer je kupatilo hladno (s vremena na vreme pelenom vlaznom, to da, ali nije isto to i plaknuti) pa me je puklo sad od cepica, merenja temperature, proliva, pocrvenelo, sad uzmem lepo korito pa nad koritom u sobi, samo vodom
to i nastavljam, juce smo 2 puta i jekoderm kad se presvlaci, vec mu je bolje :)
kad izlazimo, bekutan kremicu koju i ja stavljam, ta mi je nekako najbolja
bebe su filozofija :)

ja mislim da bumbara nismo kupali samo kad smo isli na put, pa kasno stigli. kad je bio mala beba, obavezno svako vece zbog kolicine mleka i kiselkast mirisa koji se nakupi ispod brade, odnosno po vratu i sad ga kupamo svako vece, malo niveine kupke u vodu, napravimo penu i pustimo ga da napravi poplavu :D

samo da malo prodje nosic i grlo pa cemo drugaciju praksu
tj. sta da prodje, ja se kupam i kad sam najbolesnija, moze samo da pomogne
veceras vala kupanje jer nismo od ponedeljka kosicu prali, u utorak se pljusnuo ceo, bez sapuna i posle toga samo mu je guza videla vodu :(
kupanje, sa kupkicama, samponom - dva puta nedeljno
svakog dana minimum jednom da se plakne guza
a lice, rucice, to se podrazumeva, obavezno ujutru kao neka vrsta umivanja i nakon jela - vlaznom pamucnom pelenom
ovih dana i cesce jer je slinav
mislim da je to sasvim dovoljno sad dok je hladno
kad bude toplije, cesce
kad krene da trckara i sl., tusiranje obavezno pred spavanje i/ili ujutru
za to mora da stekne naviku jer ja ne znam kako ljudi mogu da se ne kupaju ili tusiraju duze od 3 dana

mi smo i dalje u skoku
bar bih tako ja rekla
jer siki, ja imam osecaj, non-stop
ok evo stignem ovako na deset minta mozak da proluftiram
i niej mi tesko ovo preko dana
ali ovaj skok me nocOM ubi :D
sinoc sam htela da se teleportujem negde na pusto ostrvo :D
reko aman vise, znam ja scve, skok, bla bla bla
al sto bre je takav dusmanin u ponoc, u dva, u tri, u pet u sest,ma oka nisam sklopila, ako nije sisao onda je nesto stenjao, kenjkao....
sad sam kao krpa, takav mi osecaj, da me nesto pregazilo :D
a pregazilo me dete od cetir kile :D
e zivote... :D samo da se zavrsi ovaj skok, ovaj nam najgorio do sada....

:zcepanje: been there, done that
moj vampir od 3 do 6 ujutru se igra
nego bolestan pa mu se oprasta
jedva zaspi pa i kad zaspi, jedva spava jer smo u dnevnoj dok je hladno
:(

nego
bebina prababa (sa tatine strane) rece pre par dana da idem kod ginekologa :roll:
tek tako
danas izvukoh razlog
ona misli, ne, ne misli, ona zna da sam trudna :eek:
bubica usla u uvo, ja kupila test pa cemo videti
a baba je takva da, kad kaze nesto, ili je tako ili nikako

:zcepanje: been there, done that
moj vampir od 3 do 6 ujutru se igra
nego bolestan pa mu se oprasta
jedva zaspi pa i kad zaspi, jedva spava jer smo u dnevnoj dok je hladno
:(

nego
bebina prababa (sa tatine strane) rece pre par dana da idem kod ginekologa :roll:
tek tako
danas izvukoh razlog
ona misli, ne, ne misli, ona zna da sam trudna :eek:
bubica usla u uvo, ja kupila test pa cemo videti
a baba je takva da, kad kaze nesto, ili je tako ili nikako

:zper:

ja mislim da bumbara nismo kupali samo kad smo isli na put, pa kasno stigli. kad je bio mala beba, obavezno svako vece zbog kolicine mleka i kiselkast mirisa koji se nakupi ispod brade, odnosno po vratu i sad ga kupamo svako vece, malo niveine kupke u vodu, napravimo penu i pustimo ga da napravi poplavu :D

Isto, samo mi koristimo Sebamed :D
obozava da se kupa
probala da proredim, da ga samo umijem i operem guzu pred spavanje, ili samo tusnem, dere se kao magarac
ovako lepo u kadu izbrcka se i zaspi kao beba :zblesav:

Mi se kupamo svako vece,ne mogu da zamislim da legne tako,nekako je i on navikao,izbrcka se,izmori,rucka i krevet...pa bebe ili odrasli isto se znoje...inace sampon je mustelin,kao i mleko za telo,i krema za lice,i vlazne maramice za guzu jedino za lice su dr proizvodjaca...nekako i sad kad ima boginje pa ga svako vece okupam tj i nije kupanje na dva min ga bucnem jer nesme dugo u vodu...cak i kad je vakcinu primao ujutru kupanje i predvece bockanje...

Moram i ovde da je postavim. :rumenko: Zatrpala sam forum slikama torte :rumenko:

Juče je mom mišu bebišu bio prvi rodjendančić ( selimo se na temu od 1 do 3 ), a sutra je krštenje i proslava oba dogadjaja. A torta je lopta u korneru:

Pogledajte prilog 268120

Donja torta je reforma i pravila je moja svekrva, gornja je plazma i nju sam ja pravila, Mm i ja smo dekorisali noćas do 2 sata.
Sutra će Stef da duva svećicu... ili bar da pokuša. U svakom slučaju, tu je seka da pripomogne :lol:

Nek mu je srecan rodjus ata! :)
Lepa vam je torta! Svaka cast! :)

Ljudi, ja nesto ceprkam po kuci, sredjujem fioke i papire i nigde ne mogu da nadjem racun i garanciju za blender! Siznula sam!!!! Nisam bacila, jer ja nista ne bacam. Garant sam ostavila na 'sigurno' mesto i sad nema sanse da nadjem. Bukvalno sam celu kucu pretrazila! :besna:

A sad da vam ispricam kako nas je medo rasturio nocas:

Od kako se docepao nogu i usavrsio ustajanje uz ogradicu u krevetcu, em nece da zaspe na vreme, pa se budi svaki sat-dva, ustane i kuka, ja ga podojim, vratim, a on opet ustane i kuka, pa na sve ti dodajte ustajanje u 6 ujutru.
E a nocas je u 4 sata, kad je po milioniti put dobio siku i vratili ga u krevetac, covek ustao i poceo da place tj.dere se bez suza, ja sam siznula jer nije prestajao, odem gore, mm ga je morao nosati, i cim ga spusti ovaj kuka, pa sidjem, podojim ga, on opet kuka... sve smo probali, posvadjali se, izvikali, siznuli svi.... on je od 4 do 8 stenjao i kukao... kad ga je mm nekako uspavao u kolicima... onda je toliko hrkao da sam opet morala da predjem u drugu sobu!

Nepodnosljivo postaje! :sad2:
Ja treba da pocnem da radim, umesto da bude bolji, on je sve gori, nemirniji, uzas... ja stvarno ne mogu celu noc da ga dojim, nosam, zabavljam i najgore od svega slusam njegovo kukanje, i da u 7 odem odmorna na posao.

Moram i ovde da je postavim. :rumenko: Zatrpala sam forum slikama torte :rumenko:

Juče je mom mišu bebišu bio prvi rodjendančić ( selimo se na temu od 1 do 3 ), a sutra je krštenje i proslava oba dogadjaja. A torta je lopta u korneru:

Pogledajte prilog 268120

Donja torta je reforma i pravila je moja svekrva, gornja je plazma i nju sam ja pravila, Mm i ja smo dekorisali noćas do 2 sata.
Sutra će Stef da duva svećicu... ili bar da pokuša. U svakom slučaju, tu je seka da pripomogne :lol:

bravo majstiri :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back