Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bar dan svima

Nas dve smo bile same u Ns :) I nije se budila uopste tokom puta, ona se ukomira 5 min nakon sto kola krenu..sto je odlicno, da je plakala, ne znam sta bih..morala bih valjda da stanem u zaustavnu traku i da je smirim..pojma nemam.

i onda sisa malo, ne najede se lepo i opet tako za sat ipo -dva...
a taman je usao u super ritam hranjenja

plus kako pokusam da ga spustim u krevetac tako se budi i place pa onda opet sika na 3 min pa zaspi...

dobro je ako je samo faza i ako je praktikuju i druge bebe : )

I Sara tako..sad kod nje moze biti da je skok u razvoju, ako gledamo po uzrastu..mada ja sam prvo nju krenula da forsiram da cesce siki jer sam kao i svaka mama u nekom momentu, jel, pomislila da mozda ne rucka dovoljno. Pa sam je stavljala cesto, da bi navukla sebi vise mlekca. Sad i ona sama hoce cesce..
I jedini put kad bas dobro rucka jeste ono ujutru kad se probudi prvi put..oko 6 sati..tad vuce kao luda, posisa sve i onda spava jos 3 sata..

Dok je bila manja, tada je sikila na 3 sata..nije ni trazila ranije, a ja je nisam forsirala jer je ok napredovala..al eto sad cesce siki, a nekad nece, vec samo 5 minuta pa zaspi i onda ustane za pola sata pa je ja opet nutkam..i tako

pa da, tako i kod nas bude u tim danima.... jede, kmeci, ne spava....
sinoc prvi put, zaspo posle kupanja i spavao 6 sati !
znaciiii, deset puta sam ustala iz kreveta da ga obilazim, umesto da sam zaspala, sta cu, nisam navikla, odma se istripovala da je gladan....

a jel vam se desava da van skokova u razvoju traze da sisaju na sat ipo do dva? umesto na 3 -4 sata

Ko kaze da nije u skoku?
Skok umesto sa 3 moze da bude sa 2 i po, pa ponovo sa 4.
Sve bebe su razlicite.
I ne postoji nista sto se zove ritam. Ne zavaravaj se.
Sto pre sebi izbacis iz glave sat, razmake, ritam, to ce ti biti lakse u zivotu.
Ritam je da nema ritma ni rezima.
Ne navikavaj se ni na sta, normalno je da se sve preko noci promeni. :)
Raste dete.
:) Opusti se, sve je OK!

super, taman sam bila na ivici da napravim dohranu, grrrr
a mozda mu je poranio skok pa ga ima sa va ipo meseca mada pre ce biti da je samo faza

e i jakov se najbolje najede to ujutru oko pet, sest i tada ga drzi 3 sata
i vec petu noc sam zaspi u sobi, kako ga ne muci stomak, ide kupanje, klopa, alo ga drzim da podrigne, spustim u krevetac izadjem iz sobe i za 15 min on spava
tacno mu prija da bude sam u sobi, smorim ga preko dana : )
nadam se da to nije samo faza : ))

sali, svaka cast na samostalnom putovanju do novog sada sa sarom : )

Ko kaze da nije u skoku?
Skok umesto sa 3 moze da bude sa 2 i po, pa ponovo sa 4.
Sve bebe su razlicite.
I ne postoji nista sto se zove ritam. Ne zavaravaj se.
Sto pre sebi izbacis iz glave sat, razmake, ritam, to ce ti biti lakse u zivotu.
Ritam je da nema ritma ni rezima.
Ne navikavaj se ni na sta, normalno je da se sve preko noci promeni. :)
Raste dete.
:) Opusti se, sve je OK!

to mi kazi : )

al gora je sto on pet dana udje u ritam, taman da se ja primim i onda me zezne sesti dan pa sve jobo nanovo : )
digla sam ruke od tempiranka satnice za klopu

a jel vam se desava da van skokova u razvoju traze da sisaju na sat ipo do dva? umesto na 3 -4 sata

Ma cim se naviknes na jedan tempo, oni menjaju... i kad pomislis kako vise ne mpzes on ce te iznenaditi... pa postati ultramiran... Itd itd...

Nama je pedja sam zaspivao do pre nedelju dana... tako od rodjenja... a onda je naucio da se podigne i stoji, i od kad to radi nema sanse... nit lepo spava, nit zna sam da zaspe, preko dana spava dvaput po 15 min... uzas... ali procice... ;)

Poslednja izmena:
tara, kakvo hranjenje na 3-4 sata ako ga dojiš?
to sam čula samo mame koje imaju stariju decu "ja sam njega dojila na svaka 3 sata" :lol:
možda i ti tako sutra nekom budeš rekla :P

slična situacija je bila kod nas, pa otud ono gladna beba, daj mu da jede nešto, a raste kao lud
jok, na buldoga treba da liči kad ga skinem :roll:
ja nisam ni znala kad su skokovi jrer je on stalno tako radio

samo polako i uživaj :zag:

mi se ne kupamo svaki dan
ok guzu peremo kad menjamo pelenu, vodom, sapunom kad kaki, a kaki jednom, dva puta na dan mozda....
osmezim ga, umijem i to
ali se ne kupa svaki dan
i ne zbopg toga sto ja sad nesto en zelim bla bla bla
nego nemamo ritam, tako da se cesto desi da oko 8-9 spava, ili je tada totalno neraspolozen, il siki , i tako preskocimo to kupanje....

..nope..
..mislim da nema tak'ih ovde.. :)

ima ;)
jednostavno ne znam kako da izvedem da ga kupam oko 8-9
ok kad je bebac nekako ustimovan pa jede, spava, budi se u priblizno vreme
ali nama je svaki dan drugaciji
i nasa dr nam je rekla da ga ne kupamo svaki dan
nemamo za sada nikakvih problema
cim on bude malo veci i bude jeo u neko priblizno vreme i imao neko priblizno vreme da ja znam da ce on tada ici u krevet, onda ce biti to rituelno kupanje pred dzonjanje, ovako nikada nez nam kakav ce biti kad ovi otvori

ima ;)
cim on bude malo veci i bude jeo u neko priblizno vreme i imao neko priblizno vreme da ja znam da ce on tada ici u krevet, onda ce biti to rituelno kupanje pred dzonjanje, ovako nikada nez nam kakav ce biti kad ovi otvori

.. :)
..omakao se i nama po koji dan da smo preskochili,
ali ja nemam ni jedno jesenje/zimsko dete, pa je od prvog dana kupanje bilo i potrebno..
..mislim da je neizreciva mislila na nova mishljenja po kojima je kupanje na 5-7 dana norma..

ima ;)

a taj dan kad se ne kupa jel se prebrisavaju lice prevoji i rucicce, kako se to radi?....moj sin je sa 7 god dobio atopicni dermatitis pa nesto mislim da ga nisam kupala svako vece sa bebi kupkom mozda bi mu koza bila manje osetljiva kasnije.....

.. :)
..omakao se i nama po koji dan da smo preskochili,
ali ja nemam ni jedno jesenje/zimsko dete, pa je od prvog dana kupanje bilo i potrebno..
..mislim da je neizreciva mislila na nova mishljenja po kojima je kupanje na 5-7 dana norma..

a ne , nemamo normu.... to ne...
nego jednostavno nismo svako vece zbog njega u mogucnosti, jer je nepredvidiv :)
nije tolko ni zbog zime, nego eto....

a taj dan kad se ne kupa jel se prebrisavaju lice prevoji i rucicce, kako se to radi?....moj sin je sa 7 god dobio atopicni dermatitis pa nesto mislim da ga nisam kupala svako vece sa bebi kupkom mozda bi mu koza bila manje osetljiva kasnije.....
:D da pisem kako se prebrise koza :D
hehehe
pa uzmes tetru, malo vode i brises :)
za dermatitise ne znam, al mi od starta imamo divnu kozu svuda :)
od pocetka samo sapun koristimo nivein bebi
a od pre par kupanja nivein senzitiv losion za kupanje, beli, onaj s pumpicom i isto ok, sapun za guzu i dalje....
al definitivno ga ne bi kupala s kupiom svako vece, ne treba to njihovoj kozi uopste

Mi bas zbog svega toga.. ipak koza ima apsorbujuca svojstva; nista kupke, samo malo bademovog ulja u kadicu.. jos uvek i divno mirise.
A guzu posle svakog menjanja pelena pod cesmom samo cistom vodom, nista vlazne maramice.. sapun smo uveli tek od skora i to jedino kad kaki..

Poslednja izmena:
:D da pisem kako se prebrise koza :D
hehehe
pa uzmes tetru, malo vode i brises :)
za dermatitise ne znam, al mi od starta imamo divnu kozu svuda :)
od pocetka samo sapun koristimo nivein bebi
a od pre par kupanja nivein senzitiv losion za kupanje, beli, onaj s pumpicom i isto ok, sapun za guzu i dalje....
al definitivno ga ne bi kupala s kupiom svako vece, ne treba to njihovoj kozi uopste

:zcepanje: joj vidi sta napisah.....to mi je trebalo, znaci celo telo cistom vodom prebrisati, i to je to....joj, probacu da ne kupam svaki dan, mada mi je sin bas uzivao u kupanju od prvog dana.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back