Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Luca sada ima oko 9 meseci :think:?

Mi smo POLAKO uvodili mleko u 10. mesecu. Prvo samo u kasicama a posle i u flasici. Pitaj dr-a ;)

(Luca isto nema za sada nikakve alergije, zar ne?)

nema alergija. e ja još jaje nisam uvela, sad sam kod osmine :zstidljivko: sve nešto zaostajem. pa taj fuckin doručak mi ne ide ahahahahhah a i imam još dve kutije formule "panika sa početka" pa bih to da potrošim. ne bih ja nešto često griz, to mi tako hm obično, nenutritivno ali ajd ponekad da zasladi guzicu. mleko sam mislila od godine.

..kuvash na vodi, pa dodash prah mleka posle 2-3-4 minuta..
..formula se ne kuva, poshto pobijesh bioloshki vazne a termolabilne molekule..
..pisale smo chichku o tome, davno..

koliko dodaš? onu mericu ili dve ili odokativno? z:poz: mislila sam i voće da dodam u to. tojest mislila sam griz da dodajem u voće, ako me razumeš, umesto 7korna ponekad.

..ja sam dodavala prema vodi, koliko vode stavim da kuvam neshto (griz, palentu, poparu) toliko merica (tj prema kolichini vode, pa po kutiji, znash na shta mislim :) )

hehe kontam, kontam. ok. hvala sestro :)

evo jedna novija :)

Prilozi

• IMG_7304_resize.jpg
    IMG_7304_resize.jpg
    29,2 KB · Pregleda: 27
zsuki mala ti je medic mali :heart:
nego da vas pitam jer neciji beban imao tortikolis?kako se on ispoljava tj primeti?moj mali bas krivi glavicu na jednu stranu i rame nekako drzi podignuto kad mu stavim puder oko vrata nekako su mu tu uvek zategnuti misici..pitala sam pedijatra 3puta i on kaze da je na tu stranu drzao glavicu u uterusu,zabrinjava me pitala sam i fizijatra on kaze ako je tortikolis onda treba valjda neke vezbe da se opuste ti misici..e sad kako ja da znam kad mi treba uput za fizijatra a pedijatar mi neda kaze to majka mora da zna..samo da poludis..
i koliku gramazu bi trebao bebac da jede ako vec rucka 13dana sve sam zaboravila ...inace bebac ima 4 ipo mesaca jos nedelju dana pa 5.hvala svima

zsuki mala ti je medic mali :heart:
nego da vas pitam jer neciji beban imao tortikolis?kako se on ispoljava tj primeti?moj mali bas krivi glavicu na jednu stranu i rame nekako drzi podignuto kad mu stavim puder oko vrata nekako su mu tu uvek zategnuti misici..pitala sam pedijatra 3puta i on kaze da je na tu stranu drzao glavicu u uterusu,zabrinjava me pitala sam i fizijatra on kaze ako je tortikolis onda treba valjda neke vezbe da se opuste ti misici..e sad kako ja da znam kad mi treba uput za fizijatra a pedijatar mi neda kaze to majka mora da zna..samo da poludis..
i koliku gramazu bi trebao bebac da jede ako vec rucka 13dana sve sam zaboravila ...inace bebac ima 4 ipo mesaca jos nedelju dana pa 5.hvala svima

Jeste li bili na UZ kukova?
Tu kad odes mozes da pitas za tortikolis, mi kad smo isli ja pitala posto me dever istripovao da teze okrece glavu na levu stranu
pa su mi odmah pokazali vezbice
mislim nije bio tortikolis, al da pitala...

Bili smo pre 10dana super je...nismo u srbiji,ovde u parizu treba da ides kod doce da bi ti napisao za laboratoriju ili neko snimanje .znaci sve preko doce...zanima me jer recimo ako ima tortikolis okrece na tu stranu?moj beban kad spava vise drzi glavicu na desnu ali kad ga drzimo onda je glavica na levu i rame podignuto...logicno bi bilo da sve na tu stranu radi ako je tortikolis bar ja mislim..primetila sam kad ga pritisnem na rame to podignuti vrisne ili na stomacic nekako digne on glavicu al nemoze da lezi nikako mislim da ga boli jer place..inace on sa mes dana drzi glaviculepo i kicmu i pokusava da sedi,nekako je stabilan jak dok stariji je nekako bio mlitav tj glavicu tek kasnije je drzao .a da kad ga stavim na desnom boku nemoze da lezi mislim da mu smeta od levog ramena...

Sesti mesec.. 7 050g. Poceli sa uvodjenjem cvrste hrane. Prva tri dana integralni pirinac, pa druga tri krompir, sad sargarepa.. pa cemo brokoli, kukuruz, karfiol, bundevu (ako nadjem na pijaci), jabuku. Sta bih jos mogla posle ?
Jel spanac mogu tek posle 8 meseca.. a ne mora ono da se potapa u mleku.. sta li ?

Danas sam mu dala oko 20 g redje spremljene kasice.. 7. nam je dan.. mozda malo?
Al se plasim da mu ne preopteretim stomace i creva. Dajem da sisa posle obroka..
I tako.. rastemo :D

Zsuki.. to je andjelce jedno :zaljubljena:

Nama je receno prvi put 30gr tj dve velike kasike pa se povecava posle...mi za sad jedemo oko 70gr a 13 ti nam je dan sta mislite koliko bi sad trebali da ruckamo nekako i mene je strah da mu nepreopteretim stomacic a i nezurimo...polako..mi spanac vec ruckali ovde se daje na pocetku dok kod nas kasnije koliko vidim...

Mozes krusku,bananu,zelenu boraniju,tikvice...
moj stariji sin je kao beba bas dosta jeo,veliku kolicinu,nisam smela ni da spomenem pedijatru jer bi mi odrzao lekciju(setim se cicak je isto to pisala za njenog malog)razvaljivao se ne znam gde mu je to staloi nije uopste bio debeo manekenski je gradjen al jednostavno potrebno mu je vise (dok sad nejede nista )e a ovaj mali on sve voli sto smo do sad probali osim krompira,njemu malo smanjujem gramazu jer mi je malo pufnast dusica mala...

Poslednja izmena:
Sesti mesec.. 7 050g. Poceli sa uvodjenjem cvrste hrane. Prva tri dana integralni pirinac, pa druga tri krompir, sad sargarepa.. pa cemo brokoli, kukuruz, karfiol, bundevu (ako nadjem na pijaci), jabuku. Sta bih jos mogla posle ?
Jel spanac mogu tek posle 8 meseca.. a ne mora ono da se potapa u mleku.. sta li ?

Danas sam mu dala oko 20 g redje spremljene kasice.. 7. nam je dan.. mozda malo?
Al se plasim da mu ne preopteretim stomace i creva. Dajem da sisa posle obroka..
I tako.. rastemo :D

Zsuki.. to je andjelce jedno :zaljubljena:

hvalaaa,

možeš tikvicu, kod nas je još uvek ima. pa paškanat. pa cveklu. ja bih sa karfiolom malo sačekala, ili probaj pa ako ne smeta, krkaj. on zna da nadima....
možeš krušku, breskvu, kajsiju (ova zadnja dva u gorovim kašicama, ako nisi stavljala zimnicu :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back