Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imao je on i ranije tih ignore momenata... ako mu se nesto ne svidi ili uradis nesto sto on nije ocekivao ili zeleo... on te odmah na ignore... aagagaghahha...
Ako bude tako zaeban, ima da dobija po guzi redovno... samo da malo poraste... :)

I ja sam njemu ponekad tako vadila... sto ti kazes kad se uspava itd...
a ovo kao da je znao da hocu nesto da uradim ne bi li ga naucila da tako ne sme!

kada beba pocinje voljno da se smeje, tj kada moze da se ocekije taj prvi voljni osmeh?
do sada je on lravio one grimase, to nije bio oravi osmeh, ali od jutros se tripujem a sme osmehivao onako svevsno, nekako mu se videlo i po okicama, mozda se trioujem od silne zelje da se osmehne : )
on sada ima mesec dana, tj za 3 dana...

kada beba pocinje voljno da se smeje, tj kada moze da se ocekije taj prvi voljni osmeh?
do sada je on lravio one grimase, to nije bio oravi osmeh, ali od jutros se tripujem a sme osmehivao onako svevsno, nekako mu se videlo i po okicama, mozda se trioujem od silne zelje da se osmehne : )
on sada ima mesec dana, tj za 3 dana...

Oko mesec-mesec i po.. ja i mm se rasplakali kad smo dobili taj puni lepi svesni osmeh :)
Sad se smeje tako cesto, ali svaki put se odusevim, isto kao i na gugutanje

Moguce da je to to Tara, pa nisu deca po knjizi, svako ima svoj ritam <3

Ja samo da pohvalim jekoderm galenikin i ne znam zasto ga nisam odmah kupila, ali posle 3 mazanja ono malo ojeda sto je bilo je nestalo POTPUNO. Odusevila sam se..volim kad odmah vidim da nesto deluje...mazala sam i sudokrem i te neke sa cinkom razne, pavlovicevu, pantenol i konacno jekoderm pobednik..pa eto mozda nekom pomogne ova info

čujte i počujte čudo neviđeno! moje dete pije VODU.
pre neki dan mi se žali drugarica kako joj dete uopšte ne pije vodu ni bilo šta sem dve flajke mleka dnevno...i slučajno pomisli ona a da promenim vodu možda joj se ne sviđe. ona davala prolom do sad, pa prela na akva vivu. i dete stuklo 2 dl ko iz cuga....

i ajd ja da vidim. ja davala šugavu Rosu:bljak: . kupim Janu i čudo. PIJE BOGTE.

dva dana je treniramo da vrati ritam, promenila dan za noć. i ja danas sve use.rem. mm će me upucati, jer je on ustajao preko vikenda u 8 da je budi, i nije joj dao preko dana da spava više od sat u cugu. a ja zakunjala sa njom danas do 10....
ebi ga. ne smem da mu prizam :)

joj meni od rose samo onaj jazak odvratniji, ako ostaviš otvorenu flajku :) smrdi ko močvara sutradan. da prolom voda isto fuj, a nju pijem.
kažu rosa najbolja za bebe zbog suvog ostatka i valjda ima malo nitrata, nitrita hm nisam baš dobra sa hemijom. novka će me ispraviti :)

jela je danas malo hleba sa pavlakom :)
sama, sa prstima i baš je oduševljena.
od sutra ovodim polako doručak...jer još uvek nisam :rumenko::rumenko::rumenko:
mrizi me da ustajem i spremam, i kristina me istripovala kako neće dobijati dovoljno mleka ahahahhahah
imam više podoja nego u startu :)

e kristina. sutra počinjem sa dijetom. pa ti reče, da je bitno da ne gubim naglo kg. ja planirala 10 kg za 3 meseca, to je 3,3 kile mesečno. jel to naglo? to je manje od kile nedeljno...mislimda to nije strašno, valjda.
i smem da vežbam umereno?

inače zvanično dobila danas prvu pravu menstr.

još jedno za kris. koliko traje skok u 9.mes. i kako izgleda? tražim na superbebi, ali nešto ne nalazim....smotana.

E imam pitanje za mame "starijih" beba, jel ste primile drzavne vakcine ili pentaxim?
Mi idemo za 10 dana i nemam pojma sta da radim..citam po netu, vidim misljenja su podeljena mada vecina ipak hvale pentaxim, a opet mozda ta deca sto nisu reagovala na pentaxim ne bi reagovala ni ne ove redovne..

jekoderm je zakon
mi smo mazali podbradak i vratić, bljucka stalno, pa od vlažne portikle haos
ništa drugo nije pomagalo, sad mažemo čim da znake da će buknuti, poenta je samo održavati taj deo suvim (sad mu stavljam pamučne pelene jer su najpraktičnije i menjam čim bljucne, dr nam rek'o)
ne znam za šta ste vi jekoderm, mi za ovo :)

E imam pitanje za mame "starijih" beba, jel ste primile drzavne vakcine ili pentaxim?
Mi idemo za 10 dana i nemam pojma sta da radim..citam po netu, vidim misljenja su podeljena mada vecina ipak hvale pentaxim, a opet mozda ta deca sto nisu reagovala na pentaxim ne bi reagovala ni ne ove redovne..

obicnu drzavnu samo prvi put je imala malo temp i crvenilo...

Ivan je primio drzavne, i osim malo kenjkavosti, nije bilo drugih propratnih efekata...

mrizi me da ustajem i spremam, i kristina me istripovala kako neće dobijati dovoljno mleka ahahahhahah
imam više podoja nego u startu

još jedno za kris. koliko traje skok u 9.mes. i kako izgleda? tražim na superbebi, ali nešto ne nalazim....smotana.
Dorucak :roll:
Najvise me on smara... Ustani, oljusti, iseckaj, skuvaj, ohladi, izmiksaj...
Danas sam mu prvi put dala kasu jab+pir(milupina) sa mlekom(onim nasim alernova), ali tek u 12 nam bio dorucak. Uskoro planiram taj dorucak da uvedem u 9, a voce da mu bude uzina(prestacu da ga kuvam, samo sitno seckano sveze)
Rucak nam je redovan meso+povrce
uzina popodne podoj
vecera:neke pahuljice opet sa mlekom.
Podoj pre spavanja

nemam drugih ideja

PS.Mi bas imamo malo podoja zadnjih dana... i to jako kratko sisa... npr.jitos dva puta sisao... i tek ce uvece pred spavanje
a nisam jos dobila
pentaxim-nema reakcija

Jel zna neko koliko otprilike posisa beba u podoju?
Misim mozda je glupo pitanje ali bas me zanima.
Nama se svelo na ujutru i uvece podoji.. popodne ako uspem ali bude jadno(bar takav utisak imam da nista ne posisa) i nocu kad se budi samo jednu dojku mu dam i tu ne posisa puno.. bas malo
a pocela sam da mu spremam i kase na mleku.
Da nije zbog toga?

imam više podoja nego u startu :)

e kristina. sutra počinjem sa dijetom. pa ti reče, da je bitno da ne gubim naglo kg. ja planirala 10 kg za 3 meseca, to je 3,3 kile mesečno. jel to naglo? to je manje od kile nedeljno...mislimda to nije strašno, valjda.
i smem da vežbam umereno?

Ja planiram 3 kg vec 10 meseci, pa nikako! :rotf:
Moze, moze, nije naglo i ozes da vezbas. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back