Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
izgubih se kod ove vruce i ladne vode sa slavine zivota mi :mrgreen::lol:
u prevodu na srpski, kad se cicojka prepuni ko meni na dva, dva i po sata, a malac sisa redovno
jel dobija on masno mleko il ne dobija, pusti slavinu sad :p :zcepanje:

Upropastila sam ga, a? A htela sam da uprostim tom slavinom, ebiga! :lol:
Ako isprazni dojku do kraja-da, dobija sigurno, ali posto mu je previse trenutno, nisam sigurna da dobija, bolje je da izdojis malo pre podoja, i zabog protoka i zbog masnijeg mleka.

Koliko sam ja shvatila, prednje mleko je mnogo sladje od zadnjeg koje je masnije. Kada beba sisa obe strane pri svakom podoju, ona izvuce iz obe prednje mleko i ne stigne da pojede dovoljno zadnjeg mleka. Prednje mleko brzo zasiti bebu (jer je slatko), ali i napravi previse gasova, pa se grcevi pojacavaju. Ako beba sisa samo jednu stranu ona popije prednje mleko i nastavi sa zadnjim, pa pojede vecu kolicinu zadnjeg mleka koje nije toliko slatko (nece imati tako jake grceve) a "trpece" duze jer ce duze ostati sita. Ako i posle podoja ostane gladna, moze se ponuditi druga strana, ali ce u vecini slucajeva posisati malo jer samo malo nedostaje da se zasiti.

Ja sam takodje imala jako puno mleka, i kada mi se grudi prepune one pocnu same curiti. Junior je stigao popiti svo to mleko iako je mlaz bio dosta jak, i nije imao grceve od toga. Samo sam par puta morala izmlazati malo mleka pre podoja jer nije uspeo sve posisati vec je pored mleka gutao i vazduh.

Ma meni sa tim frotirskim kupkom nezgodno bas, ona se previse migolji, klizi, a onako preko ruke je lepo mirna, pa uspem fino da okupam svaki deo.
A kad pricate o mleku, meni nikad ne ide tako jako u mlazu, i kad pritisnem, ono curi, ali ima ga dovoljno, sigurna sam..i ostane i posle sisanja i sve, a osetim i po tezini grudi

Sad se setih... umrecu od smeha... ahahhahah
ahahha
jednu noc mm stavio medu da sisa s moje leve strane... i sisa on sisa... Zavrsio... ja ga pokrivam, a on mahinalno se vrati i zgrabi desnu... ahahhahahahah... i sisa covek sve u sesnaJest... ahahahhaha
mm i ja smo smejali ko ludi...

Mislila sam da je to nemoguce jer ja imam jako male sise... bas jako male... kako je uspeo nemam pojma... ahahhah

ja sam definitivno postala aždaja od kad sam se porodila. :)
zovem sad konačno savetovalište da promenim lekara i takažem kod nove dr, kad ono neka iskompleksirana sestra me napi.čka.
a što bi vi da menjate lekara. kažem, kao prvo ne tiče vas se, ali ako baš vas zanima, nisam zadovoljna njime i svakako ide u penziju.
e pa nije to baš tako jednostavno, kao promeniti lekara, treba da sačekam da on ode u penziju, pa da vidimo ko će doći i da li će doći i to je cela procedura.
ja, slušajte SESTRO, nemojte vi meni o promeni lekara. znam ja kako je to jednostavno. menjala sam ih do sad bezbroj puta, samo se potpiše ugovor sa novim lekarem, navede razlog promene i doviđenja. ako dr neće da prime nove pacijente nek mi to da napismeno, a i svakako ja nisam sigurna da li ću ostati kod lekarke jer prvo moram da je upoznam, pa AKO JA budem zadovoljna onda ću potpisati ogovor sa njom.
ona, pa morate se dogovoriti sa dr da li će vas primiti. ona ima 145 beba od ove godfine.
nema problema, dajte mi je na vezu. mene ne zanima koliko ona ima pacijenata.
ne može sad ima pacijenta.
onda mi dajte termin, ili ću doći sutra nenajavljena.

pa p.vam materina. e kako me iznervirala.
još joj kažem kako je beba trebala da primi hep vakcinu još 20.okt, ali je stalno odlagano, što zbog ešerihije, što zbog virusa. i da nismo bili u savetovalištu više od 2 meseca, jer dr nam dr nije zakazao. kaže to zakazuje SESTRA. da sestro, ali valjda na doktorov nalog, a ne napamet.
i još kaže, nema veze što nemate lekara, vi ako ste bolesni samo dođete pa vas pregleda dr koji baš radi!!!! znate šta to ne funkcioniše tako. ako imam izabranog, NI JEDAN dr me neće primiti, znam, probala sam i to. i šta onada sa savetovalištem???? hoćete reći da beba od 6 meseci do sviojih godinu dana ne treba da ide na kontrolu, dajte vi meni lepo doktoricu. ili treba da zovem pravnika za zaštitu prava pacijenta?
i zakazala mi za 17.dec.

zovem sad konačno savetovalište da promenim lekara i takažem kod nove dr, kad ono neka iskompleksirana sestra me napi.čka.
a što bi vi da menjate lekara. kažem, kao prvo ne tiče vas se, ali ako baš vas zanima, nisam zadovoljna njime i svakako ide u penziju.
e pa nije to baš tako jednostavno, kao promeniti lekara, treba da sačekam da on ode u penziju, pa da vidimo ko će doći i da li će doći i to je cela procedura.
ja, slušajte SESTRO, nemojte vi meni o promeni lekara. znam ja kako je to jednostavno. menjala sam ih do sad bezbroj puta, samo se potpiše ugovor sa novim lekarem, navede razlog promene i doviđenja. ako dr neće da prime nove pacijente nek mi to da napismeno, a i svakako ja nisam sigurna da li ću ostati kod lekarke jer prvo moram da je upoznam, pa AKO JA budem zadovoljna onda ću potpisati ogovor sa njom.
ona, pa morate se dogovoriti sa dr da li će vas primiti. ona ima 145 beba od ove godfine.

još joj kažem kako je beba trebala da primi hep vakcinu još 20.okt, ali je stalno odlagano, što zbog ešerihije, što zbog virusa. i da nismo bili u savetovalištu više od 2 meseca, jer dr nam dr nije zakazao. kaže to zakazuje SESTRA. da sestro, ali valjda na doktorov nalog, a ne napamet.
i još kaže, nema veze što nemate lekara, vi ako ste bolesni samo dođete pa vas pregleda dr koji baš radi!!!! znate šta to ne funkcioniše tako. ako imam izabranog, NI JEDAN dr me neće primiti, znam, probala sam i to. i šta onada sa savetovalištem???? hoćete reći da beba od 6 meseci do sviojih godinu dana ne treba da ide na kontrolu, dajte vi meni lepo doktoricu. ili treba da zovem pravnika za zaštitu prava pacijenta?
i zakazala mi za 17.dec.

:super:

:cmok:

i zakazala mi za 17.dec.

Bravo za azdaju :super:
kad ne ide milom, mora silom, jbg

E to, Ija, srce si.
Ako mi jos kazes da si ovo sama pravila, pascu pod sto :D
Msm, ne izgleda mnogo komlikovano za napraviti, ali tako sam mislila za mnoge stvari dok nisam pocela sama da pravim...ko umetnicko klizanje - deluje tako lako dok ne probas :D

Hm...sad opet gledam sliku i vidim nalepnicu majstorice koja je pravila...a imam i naocare..nesto je i meni mozak na rezervi od kad sam se porodila, ko Bokici ;)

Mi smo pre otpadanja pupka kupali Saru ovako
ovo je inace i nasa patronazna, divna je bila, sve pohvale za nju :)
A i sad je kupamo manje vise isto samo ne pazimo na pupak i okrenemo je posle od napred da je okupamo i cao.

Jel moze neko da mi kaze kako se beba kupa jos, ako nije preko ruke? Nama ovako najlakse..ja ne kapiram ono da je ubacim u kadicu sa vodom, na kupko i to..to mozda kad bude mogla da sedi

mi smo malog stavljali u pelenu i tako spustali u vodu, em se oseca zasticeno jer je obavijen em ne klizi uopste....kupku smo stavljali samo par kapi na frotir krpicu i time prali kosicu, to je dovoljno i za telo....kad ispiras bebu zajedno sa pelenom je prebacis preko ruke i polijes, tada vec manje klizi, skines pelenu i polijes koliko treba.....

E to, Ija, srce si.
Ako mi jos kazes da si ovo sama pravila, pascu pod sto :D
Msm, ne izgleda mnogo komlikovano za napraviti, ali tako sam mislila za mnoge stvari dok nisam pocela sama da pravim...ko umetnicko klizanje - deluje tako lako dok ne probas :D

Nisam ja pravila, mi nemamo ni rernu :rumenko: Sve sto mi treba ja ili narucim kod moje mame (ponesem sastojke a ona napravi) ili kada je svecana prilika onda kod Kristine. Ima jos opcija kada moji odu na more ili na Divcibare pa ja odem kod njih da cuvam kucu (odem jednom dnevno na sat-dva, sto je super kada je leto jer namestim bazen :super:) pa onda napravim sve cega sam se zalelela i ja i mm, a da se pece u rerni.

Ja mislim da su oni napravili redovno okruglo testo, ispekli ga, pa kada je gotovo presekli na pola (i tako dobili polukruzno peceno testo). Ukus je bio, ako se dobro secam, banana, jer tada Junior jos nije jeo cokoladu. Napravili su fil od vanile i dodali banane. Tako je lakse i za ukrasavanje jer ne "probije" fil.

A sad, nesto sasvim drugacije:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back