Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
opstina savski venac, pre 15 meseci samo mm isao. nisu normalni sa tim pravilima "kako nam se cefne taj dan":roll:
inace, stomacni virus je sa velikog sina presao na malog, preskinoc je povracao celu noc, posle njega sam se ja prekjuce rastajala sa zivotom ceo dan i pola noci, a od jutros mm, dadilja i moja mama. zvali smo SOS svekrvu, dolazi u pomoc danas. srecom pa traje samo jedan dan, eventualno dan i po ako ima i temperature, kao sto je bio moj slucaj

[SUB][/SUB]ceo dan je juce bio budan, i nocas do 12 h, mucio ga je stomak, nije mogao da kaki, taman zadrema i samo napravi grimasu i vrisak... tek je jutros kakio i smirio se nocas... ja od jutros nemam mleka kao juce, tj onako vidno, on je jeo i ja pokusala na pumpicu da izvucem nesto, izaslo par kapi i ni makac vise : s
nadam se da ce biti ok kada se probudi, tj da ce biti mleka : (

bas je gadan trip, tj juce doknsam imala crno na belo da ima mleka super sam se osecala, danas kako vidim da ga nema tako se smorim jer pomislim da je gladan i tako u krug...

[SUB][/SUB]ceo dan je juce bio budan, i nocas do 12 h, mucio ga je stomak, nije mogao da kaki, taman zadrema i samo napravi grimasu i vrisak... tek je jutros kakio i smirio se nocas... ja od jutros nemam mleka kao juce, tj onako vidno, on je jeo i ja pokusala na pumpicu da izvucem nesto, izaslo par kapi i ni makac vise : s

bas je gadan trip, tj juce doknsam imala crno na belo da ima mleka super sam se osecala, danas kako vidim da ga nema tako se smorim jer pomislim da je gladan i tako u krug...

Ne moze mleko da nestane preko noci.
To sto pumpicom nisi uspela da izvuces, ne znaci ama bas nista.
Potrebno je da se opustis, stres i umor deluju na to da mleko teze izlazi iz dojke, ima ga, isto kao i juce, samo malo teze izlazi kad pumpas.
Beba ga izvlaci, za to ne brini, kad ga stavis da sisa, luci se oksitocin koji je zaduzen za pokretanje refleksa istiskivanja mleka.
Ako se stresiras misleci da je gladan i da mleka nema, adrenalin blokira dejstvo oksitocina.
Samo se opusti, sve je OK!

Tara to sa pumpicom stvarno ne mora da znaci da nemas mleka. Ja pumpicu nisam mogla uopste koristiti.. bolelo me u pm...
Mleko nece nestati preko noci...

Ono sto ti moze napraviti muku je da on popije svu dohranu pa ti mislis treba mu jos... a oni mudrice hoce flasicu... lakse im... tako sam ja suze lila dok sam iumuzala jednu a on sve popije... da sam bure od 200litar izmuzla on bi popio... :mrgreen:
A uopste nije bio gladan nego skontao da ce posle sike dobiti flajku pa sto da se covek muci... uzas!!!

Ako mozes samo prikljuci na sisu... jesce guza kad ogladni... ;)

U svakom slucaju, samo bez stresa i nervoze... ti si najbitnija... :zag:

joj, mukica mala
jel mu dajete neke kapi?
mi dajemo BioGaiu, onaj prirodni probiotik za sazrevanje crevca
i nama pomaze da ga stavuim kod mene na grudi i stomak, da lezi tako na svom stomacicu, i da ga grejem
smiri se posle nekog vremena, par noci smo tako i spavali, jer cim bi ga odvojila od sebe, plakao bi, a stvarno enmam srca da ga slusam takvog :/

i da jos nesto kod nas pomaze kada place
sisa :D
ja je zovem svemoguca sisa, jer ko sta radi ja mu samo sisu trpam u usta

tata je inace kuipo dudu, jer on sisu nema, a ja sam par puta odlazila iz stana na sat, dva da obavim sta moram....
a koristimo je i dok ga presvlacimo pre i posle kupanja jer je u stanju da place i place
ne znam zasto ne voli da se skida i oblaci, to mu je ko nokte da mu cupas na zivo :D
pa nam duda kupi mir i tisinu dok ga ne sredim, jer ja ne znam, ja sam toliko postala slaba na njegov plac, ne mogu da podnesem ni kme kad kaze, srce mi se stisne
hvala bogu pa bar sise imamo :) to ga uvek smiri....

inace, jel; i vasi muski tako
ja sam primetila da je nasem tati krivo sto nas dvoje imamo samo nase trenutke tokom sisanja, sto se mazimo, sto me on onako gleda, uhvati rucicom, uziva
msm, ne krivo u losem smislu, nego evo npr
juce ga on drzi onako na ruci, prislonjenog na grudi, kao ona poza za dojenje
i kaze mi kako mu je zao sto i on nema sise i ne moze da ga doji
:lol: mukica
kao i meni bi tada pomogao da ne ustajem u toku noci stalno :)
mukica, pa zar nije zlatan :)

i da jos nesto kod nas pomaze kada place
sisa :D
ja je zovem svemoguca sisa, jer ko sta radi ja mu samo sisu trpam u usta

tata je inace kuipo dudu, jer on sisu nema, a ja sam par puta odlazila iz stana na sat, dva da obavim sta moram....
a koristimo je i dok ga presvlacimo pre i posle kupanja jer je u stanju da place i place
ne znam zasto ne voli da se skida i oblaci, to mu je ko nokte da mu cupas na zivo :D
pa nam duda kupi mir i tisinu dok ga ne sredim, jer ja ne znam, ja sam toliko postala slaba na njegov plac, ne mogu da podnesem ni kme kad kaze, srce mi se stisne
hvala bogu pa bar sise imamo :) to ga uvek smiri....

inace, jel; i vasi muski tako
ja sam primetila da je nasem tati krivo sto nas dvoje imamo samo nase trenutke tokom sisanja, sto se mazimo, sto me on onako gleda, uhvati rucicom, uziva
msm, ne krivo u losem smislu, nego evo npr
juce ga on drzi onako na ruci, prislonjenog na grudi, kao ona poza za dojenje
i kaze mi kako mu je zao sto i on nema sise i ne moze da ga doji
:lol: mukica
kao i meni bi tada pomogao da ne ustajem u toku noci stalno :)
mukica, pa zar nije zlatan :)
Pravi muž, pun ljubavi za tebe i dete, tako se ponaša. Mm je čak i u mojoj trudnoći imao tripove da mu je muka povremeno :) , mislim da je toliko silno želeo da mi pomogne da iznesem tu problematičnu trudnoću da je osećao mnogo više trudničkih simptoma nego što je hteo da prizna. Tako je to kada se naši muškarci sažive sa nama...

Boki bebe to uglavnom ne vole... presvlacenje i oblacenje... Pedja se derao kao magarac... ahahhahah... onda je jedan period utihnuo, sad se opet opire, nekad ga oblacim po pola sata, smori me ko da sam trcala aahhahaha...

Sto se tice muzeva, ja ovog mog ne smem da hvalim, da ne ureknem... ;)
On svako jutro malog cuva od 6-10 da ja odspavam... ja sam se vec na to navikla... :rumenko: pa kad preskocimo ne valja, a pitao me da li bi ja to nekad uradila(svega 2 puta sam), da on odspava? Ja rekoh Ne! Ahahahhahaha...
I isto ume ujutru da se mazi sa medom i kaze mu:"Dodji ti kod tate na sisu." ahahahah :mrgreen:
I obozava kad pedja spava sa nama...
I nece ni da cuje da ga prebacimo u njegovu sobu...
A medo mu radi sta hoce... zeza ga i voza pa to je strasno... ali sta cu mu ja... kad mu dozvoli ;)

Dudu ne koristimo... nikad nam nije uspevala pomoci kad se on razdere :)

Boki bebe to uglavnom ne vole... presvlacenje i oblacenje... Pedja se derao kao magarac... ahahhahah... onda je jedan period utihnuo, sad se opet opire, nekad ga oblacim po pola sata, smori me ko da sam trcala aahhahaha...

Sto se tice muzeva, ja ovog mog ne smem da hvalim, da ne ureknem... ;)
On svako jutro malog cuva od 6-10 da ja odspavam... ja sam se vec na to navikla... :rumenko: pa kad preskocimo ne valja, a pitao me da li bi ja to nekad uradila(svega 2 puta sam), da on odspava? Ja rekoh Ne! Ahahahhahaha...
I isto ume ujutru da se mazi sa medom i kaze mu:"Dodji ti kod tate na sisu." ahahahah :mrgreen:
I obozava kad pedja spava sa nama...
I nece ni da cuje da ga prebacimo u njegovu sobu...
A medo mu radi sta hoce... zeza ga i voza pa to je strasno... ali sta cu mu ja... kad mu dozvoli ;)

Dudu ne koristimo... nikad nam nije uspevala pomoci kad se on razdere :)
ja isla jedan dan do osptine i taman do akse po tupfere i reko aj taman kupim i za rucak sta mi treba....
dodjem kuci a on njemu stavio prst da sisa :lol:
nije znao sta ce s njim kad je vlade pustio glas :lol:
zato mu je i kupio jer sam htela u top da ga stavim sto detetu gura prste u usta
kako li mu je samo to palo na pamet :mrgreen:

Evo moje omiljene slike... :mrgreen:
Medo se dere a mm i ja padamo od smeha i slikamo ga :rumenko:
Posle se ucutao i gledao nas u fazonu:"Kakvi kreteni, ja se derem a oni se smeju." :)

Ps. Mm jos ujutru izvadi sudje, poslozi, opere ako je sta ostalo, sredi sve sto ima srediti, usisa i obrise prasinu, nahrani Boleta...
To mu je jutarnja rutina...
:)
a lepo rekoh da ga ne smem hvaliti.. pokvarice se

ja isla jedan dan do osptine i taman do akse po tupfere i reko aj taman kupim i za rucak sta mi treba....
zato mu je i kupio jer sam htela u top da ga stavim sto detetu gura prste u usta
Ahahhahahahhababbanabaahahahahha
zamisljam scenu Ti ulazis a vlado mu sisa prst ahahahhahahaha
Joj kakav kralj... ahahah

e nasmeja me... :)

A sto su svi protiv prsta... Ja kontam da to njima super ceska desni, bolje od dude... samo ga dopro oprati

Ahahhahahahhababbanabaahahahahha
zamisljam scenu Ti ulazis a vlado mu sisa prst ahahahhahahaha
Joj kakav kralj... ahahah

e nasmeja me... :)

A sto su svi protiv prsta... Ja kontam da to njima super ceska desni, bolje od dude... samo ga dopro oprati
ne znam, kolko god da se peru ruke, uvek se tripujem da tu nesto ostane :D
pogotovo kako muski znaju oprati ruke :D
inace tolko sam ga natripovala da pere ruke, da mi je sapun potrosio za 5 dana :D
malo je preterao :)

..i mm je to radio prvih nedelja.. :)
..pa i doktori to rade, kad treba da im poslushaju pluca npr, a oni se zajune da se deru... :)

..i mm je to radio prvih nedelja.. :)
..pa i doktori to rade, kad treba da im poslushaju pluca npr, a oni se zajune da se deru... :)

Sad cu ja opet da hvalim... recicete ova cicak laze... :)
Ali medo kod dr.sedi mirno, covek ga pregledao, poslusao pluca napred nazad, ovaj nije ni zucnuo... ma sve ko odrasli...
vise se ja uzjogunim na pregledu nego on od 8 meseci...

Jedino nece bas ista da otvori odmah :)

rekli su nam da je jos rano da koristimo bilo kakve kapi i cajice, ja pijem onaj caj od komoraca, josif pancic, on kao ulazava probleme... mada mi je jos mali za klasicne grcice, ovo je verovatno adaptiranje, ne znam..
i isto smo proveli pola noci u krevetu, jer se tako smiri a plac njegov me sludi totalno i odreagujem kako sam mislila da nikad necu... i tacno gledam sebe kako sam pricala da nikad necu da mi beba zaspi na sisi-to radim jer ga to smiruje, da necu da skacem cim pusti glasic- on jos ni ne pusti posteno glas, ja sam vec tu, da necu da spava sa nama u krevetu -pola noci je bio sa nama, priljubljen uz mene jer je tako jedino bio miran malo duzi period...
dakle za deset dana sam stigla da porusim pola svojih "ja to nikad necu" : )

rekli su nam da je jos rano da koristimo bilo kakve kapi i cajice, ja pijem onaj caj od komoraca, josif pancic, on kao ulazava probleme... mada mi je jos mali za klasicne grcice, ovo je verovatno adaptiranje, ne znam..
i isto smo proveli pola noci u krevetu, jer se tako smiri a plac njegov me sludi totalno i odreagujem kako sam mislila da nikad necu... i tacno gledam sebe kako sam pricala da nikad necu da mi beba zaspi na sisi-to radim jer ga to smiruje, da necu da skacem cim pusti glasic- on jos ni ne pusti posteno glas, ja sam vec tu, da necu da spava sa nama u krevetu -pola noci je bio sa nama, priljubljen uz mene jer je tako jedino bio miran malo duzi period...

:) :heart:
Sve smo :aha:

hehe
i ja i ja
:D a sta da radim kad je moj
:D

Ali medo kod dr.sedi mirno, covek ga pregledao, poslusao pluca napred nazad, ovaj nije ni zucnuo... ma sve ko odrasli...

..ma prvih nedelja, chichak.. :lol:
..sad da mu doktor tutne prst u usta, ili bi se zblanuo ili bi ga ujeo.. :lol:

..sva deca vole doktore i chachkanje i prevrtanje i sve dok su bebe,
najgore je na onom pregledu sa oko godinu ipo, za poslednji pentaksim,
tad su dovoljno veliki da se tripuju a dovoljno mali da ne mozesh da im objasnish.. :lol:

IMG_0848a.jpg

..evo tate i jakshe od 16 dana.. :)

Poslednja izmena:
novembar, mi sutra idemo na prvu kontrolu, u 2 posle podne
imace tacno 5 nedelja
nego jel ce on dobiti tada tu neku vakcinu]
msm, posto je mali il ce cekati da dodje do neke kilaze?
nije mi bas jasno

..jedino shto znam je da ne sme biti ni dan pre punih mesec dana, za ostale uslove nemam pojma..
..to je hepB, boli (peche) kad se daje, nema reakcija posle..
..videcete shta dr kaze.. :)

Moja Iva kako udjemo u ordinaciju plače. Čim vidi doktorku. Ova je ni ne pogleda ona već plače.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back