Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako da mm nagovorim da napravimo novi raspored u dnevnoj i da bebin prostor bide u sredistu sobe?
Nece covek i to ti je.

Jesam ja jedina ciji muz se pita kakav ce biti raspored namestaja ?
Ниси, и ја као твој муж не волим да мењам распоред намештаја.
Постоји један оптимални распоред и не мења се, а бебе ионако воле да се завлаче по ћошковима...уосталом уверићеш се.

Mi smo pomerali namestaj da bismo mu napravili vise prostora za igru, ali smo onda morali da vratimo
jer hoce da ide oko stola i oko stola, i oko stola ;)
i da se provlaci ispod stola i ispod stolica, preko svih onih precki koje postoje izmedju nogara...

Kod nas je kao u muzeju... sve na svom mestu... :roll:
I volim ja to ali dete je stiglo, treba mu se prilagoditi... pa ne bi to trajalo ne znam ja koliko... vraticemo posle... ali mm ne i ne...
Ja npr.rasprostrem jorgan i nabacam igracke dole pa se Pedja i ja igramo tu.. i odemo npr.u setnju... kad se vratim mm vec sve slozio i sklonio. pa ebote ne mogu ja svaki dan pet puta namestati i razmestati...
Bas me nervira...

joj ljudi, cepam se vec satima od smeha... moj tata stalno zaigrava naseg psa, i veceras ga on zamajava a bole se poasio trci levo desno kao lud i u jednom momentu se zakuca u mamu i obori je.. ahahhaha...nismo to videli ali kad nam je tata pricao smejala sam se do bola... a mama kaze tati:"Sta se smejes majmune jedan!?" ahahahhahahha...i naravno naljutila se na mene i tatu(mm uspeo da se iskontrolise)..
Ode u kupatilo da se opere... u decije... a tu nema umivaonika nego ruke peremo nad kadom... (mm juce prao dubak i ostavio na tus) .. mama se nagnula i pustila vodu onako besna... a tus je zalio celu... za vrat... ahahhahahah
pa to su bila padanja veceras.. ahahahah

Aaa Jexy,to radi i Dunja u trpezariji,a u nasoj dnevnoj sobi smo napravili razmestaj.Fotelju gurnuli u neki cosak,na njeno mesto stavili ogradicu a sa sredine pomerili klub stocic do dvoseda i super joj je za igranje.

Pa hvala Bogu..
Ja hocu samo sto u dnevnoj da pomerim da dobijemo mesta na tepihu da se igramo... al ovaj moj ne da...
A to bi tacno bilo na sred dnevne... meni super prakticno, mozemo i gledati tv, i druziti se sa ljudima kad dodju, kuhinja mi na dva koraka...
Bzvz mi da to pravim u nekoj sobi

Naš stan izgleda kao da su nas opljačkali :zcepanje: Imamo sobu u koju trpamo sve što je "ne, ne smes to" a može se prebaciti (na žalost i ovako je ostala gomila stvari koja se ne može prebaciti, a spada u tu kategoriju). Ostalo je još da kupim tepih za dečiju sobu (našla sam jedan što mi se sviđa, ali ovih dana nisam imala auto da ponesem kući) i gotovi smo sa kupovanjem nameštaja. Za sada.

Kod nas je kao u muzeju... sve na svom mestu... :roll:
I volim ja to ali dete je stiglo, treba mu se prilagoditi... pa ne bi to trajalo ne znam ja koliko... vraticemo posle... ali mm ne i ne...
Ja npr.rasprostrem jorgan i nabacam igracke dole pa se Pedja i ja igramo tu.. i odemo npr.u setnju... kad se vratim mm vec sve slozio i sklonio. pa ebote ne mogu ja svaki dan pet puta namestati i razmestati...
Bas me nervira...

joj ljudi, cepam se vec satima od smeha... moj tata stalno zaigrava naseg psa, i veceras ga on zamajava a bole se poasio trci levo desno kao lud i u jednom momentu se zakuca u mamu i obori je.. ahahhaha...nismo to videli ali kad nam je tata pricao smejala sam se do bola... a mama kaze tati:"Sta se smejes majmune jedan!?" ahahahhahahha...i naravno naljutila se na mene i tatu(mm uspeo da se iskontrolise)..
Ode u kupatilo da se opere... u decije... a tu nema umivaonika nego ruke peremo nad kadom... (mm juce prao dubak i ostavio na tus) .. mama se nagnula i pustila vodu onako besna... a tus je zalio celu... za vrat... ahahhahahah
pa to su bila padanja veceras.. ahahahah

He he moj muž bi preskakao preko toga,ne bi mu smetalo:)

ahahahah cickava, moj muz isto tako
sve mora odmah da se skloni...
mislim da bi najsrecniji bio da je svaka stvarcica zalepljena na svom mestu, da ne moze da se pomera
sto kazes, ko muzej, kao da niko ne zivi u toj kuci(sveki je takva isto,kad odes kod nje, deluje kao da je tako namesteno i da niko tu ne zivi, a prasina se brise svaki dan...alkoholom, tj. onim merom za prozore koji ima alkohol u sebi)

a mene to nervira uzasno
cesto se i posvadjamo oko toga, posto ja ne volim da kuca izgleda kao da nema nikog u njoj...ne volim ni krs...al da idem po ceo dan i da gledam sta nije na svom mestu, nema teorije
:)
doduse on je takav za ove sitne stvari...
sto sam pomerila bila kad je bila mala :lol:

Poslednja izmena:
e što bih ja volEla da je moj muž takiii :)
ja recimo stavim dasku za peglanje na sred sobe, kako bih videla tv, pa je ne sklopim kad završim, on je preskače i obilazi, dokja ne sklonim ahahhah
jednom sam je ostavila tri dana. mislite da je sklonio? kad sam na kjaru onako besna zafljačila dasku u ćoše, kaže šta pizdiš, pa otkud sam znao kakve planove imaš sa daskom ahahhahahah

ja sam ko podeljena ličnost. nekad sam aljkuša najgora, baš me briga za nered, džumbus. a onda me uhvati neki andrak i ribam sa alkoholom danima, ruke mi propadnu, izbacujem sve čega se dokopam, slažem majice po bojama ahahhahah strelac/devica šta da vam kažem.

meni ne smeta toliko nered, kao nečistoća. e to ne mogu dugo da tolerišem. kad vidim da je nešto prljavo, a ne riba mi se, stalno mi je to po galvi...

..ja imam baby-friendly kucu.. :lol: ..od rodjenja pa do nekih tri godinice, osvajaju polako - prvo dvosede i garniture za sedenje,
pa pod, pa sve shto je na dohvat puzachima, pa hodachima, pa trkachima i skakachima,
kad dorastu do kvake onda je ceo stan njihov.. :)
..ima dva NE - saksije sa cvecem (komada dva, na podu) i kucishte od kompjutera, koliko god uzivali u resetovanju.. :lol:
(..aleksej sad pruzi ruku na 2cm od dugmeta, onda skloni i posle dve sekunde savrsheno reprodukuje zvuk javljanja da je zapocheo podizanje sistema
d'izvinite na laichkom opisu onog "ping" koje se chuje :rotf: )
..bilo je i pojachalo, dok ga prvi put nisu sluchajno odvrnuli na najjache, od tada ga obilaze u shirokom luku.. :zper:
..sve donje police su njihove, donji elementu u kuhinji su njihovi, naravno da ne rade shta god im dune ali se igraju svim shto mogu fizichki da savladaju.. :)

..krsh sklanjamo kad krenu na popodnevno spavanje i kad krenu na vechernje spavanje, zajedno, dodjosmo polako do toga da oni skone bar pola, a ja drugu polovinu.. :)
..i ne prosipamo velike kutije (autice, kocke, alat, sudove, kucicu i nameshtaj) dok se ne pokupi ono veliko shto je pre toga prosuto,
ali je dozvoljeno da donesu neshto shto im treba iz drugog "paketa" za igru sa prvim..

..posle trece godine sve cheshce se igraju u svojim sobama, pa se nama konachno vraca nash prostor u ostalim delovima kuce.. :)
..pa opet provodimo najvishe vremena sa njima u njihovim sobama u njihovom krshu.. :lol:
..onda te oko pete ekspedituju napolje da ne smetash.. ;) ..dovoljno je da svratish da opomenesh da je vreme za sredjivanje.. :)

@Zsuki: Haha, Kao da citam sebe. Tri nedelje mi stojao ves na striku :dash: jbg na kraju sam poludela pa skinula. Mislite da je primetio. Nas dve bi se savrseno slagale, samo da ne omasimo fazu, onda smo ga :spam:

@November: Danas je Junior pritvorio vrata svoje sobe i igrao se sam unutra. :think: WTF? Inace je naucio pritvarati i otvarati vrata svoje sobe pre par dana i to je novi hit. Ja se sve plasim da ne pricepi prstic :sad2:

..prichepice 101% koji put, pazite na promaju (mada je sad to vreme proshlo :) )
i pazite da mu neko od vas, dok stoji pored vrata, ne zatvori prstice sa one druge strane, gde su sharke.. :sad2:
..ja od toga imam fobiju, i u uchionicu kad ulazim virnem iza sebe kad se uhvatim za kvaku.. :roll:

..prichepice 101% koji put, pazite na promaju (mada je sad to vreme proshlo :) )
i pazite da mu neko od vas, dok stoji pored vrata, ne zatvori prstice sa one druge strane, gde su sharke.. :sad2:
..ja od toga imam fobiju, i u uchionicu kad ulazim virnem iza sebe kad se uhvatim za kvaku.. :roll:

Pricepio je on vec prstic o frizider. Onaj unutrasnji deo, gde su sarke :sad2:

Kod nas nema promaje, jer od kako sam se porodila kao da mi nesto skljocnulo u glavi :think:

Kada ulazimo kod njega u sobu mi redovno kucamo, pa on kuca nazad, pa tako par puta dok ne izbrojimo da li obe ruke ucestvuju. Kada odem na WC mi se kucamo, ja sa unutrasnje strane on sa spoljasnje, pa tako znam gde je. Suprug se jos cudio kada je video sta radi dok sam ja unutra. Ispred kupatila ne moze ni da se popne na nesto, niti nesto da pokvari. Mada pupu, samo da nisam urekla.

"OTKUD SAM ZNAO KAKVE PLANOVE IMAS SA DASKOM" AHAHahahahahhahahahahha
pa to je legenda ziva ahahhaha
smejem se vec 15 minuta... mm me pita sta mi je... ahahhahaha

ps. ovaj moj odkad ne radi(samo po potrebi ide-par puta nedeljno), postao manijak... ja npr.legnem i gledam tv, donesem cebe... ustanem i odem u wc, vratim se a on slozio cebe, odneo u sobu i namestio krevet... Ahahaahah... tu smo se posvadjali.. sad to vise ne radi.. mislim stvarno... :roll:
Ima visak energije i ne zna kako da ga potrosi... ova susa ga ubila, inace bi on svaki drugi dan kosio i sredjivao dvoriste

Pricepio je on vec prstic o frizider. Onaj unutrasnji deo, gde su sarke :sad2:

Kod nas nema promaje, jer od kako sam se porodila kao da mi nesto skljocnulo u glavi :think:

Kada ulazimo kod njega u sobu mi redovno kucamo, pa on kuca nazad, pa tako par puta dok ne izbrojimo da li obe ruke ucestvuju. Kada odem na WC mi se kucamo, ja sa unutrasnje strane on sa spoljasnje, pa tako znam gde je. Suprug se jos cudio kada je video sta radi dok sam ja unutra. Ispred kupatila ne moze ni da se popne na nesto, niti nesto da pokvari. Mada pupu, samo da nisam urekla.

a mi se dovikujemo , on se dere maaaaammmmaaaaaaaaa ... a ja vichem evo sa' ce mama ... :rotf: ... mada sam ga danas ubacila u ogradicu, morala sam da trchim, da 'prostite :zcepanje: ... nisam imala vremena da razmishljam dal' ce da krene zamnom i da se dere, ili ce da nadje sebi tihu zanimaciju ( da kopa po saksiji, jede listove od japanskog drveta, povadi pola smeca i probire shta je za jelo ) :roll::lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back