Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos jedno pitanjce: do sada nisam davala bebi nikakav zacin ni zacinsko bilje. Ima 9 meseci. Kad je vreme da pocnem?
Mislim na npr persun, mirodjiju, cimet...
mislila sam da kuvam jabuku i pirinac pa da malo "pocimetim" odgore?
Da stavljam persun u kuvanje?
...a kad smo kod kuvanja: pita mm "dokle ce on jadan da jede sve tako bareno i neslano?" a ja na sve odgovaram "pa do rodjendana"
to mi je sad glavno za sve, kad god ne znam za nesto, ja ostavim "do rodjendana" ;)

..cran, pa razbudi ga malo.. :) ..nek sisa sa full svetlom, nek tata ostane tu pa prichajte glasno,
mazi ga i gnjavi kao kaad je bio malac pa zaspivao pre nego shto se nasisa dovoljno..

..nije potrebno da on bude skroz budan, samo da ne bude u dubokom snu kad ga legnesh u krevet..
..da zna gde je zaspao i da mu se nishta strashno nije dogodilo u medjuvremenu, pa se od tople sike obreo u ladnom krevetu.. :lol:
..zato se on i razbudi nocu.. :) ..panika.. :) ..normalno je da se budimo svakih sat i kusur, na trenutak, tako nam radi mozak, chak i matorima..

..i ochekuj da ce se buniti, podigni ga opet, minut na siku, pa opet dok je bunovan u horizontalu.. :)
..nemoj da se obeshrabrish, bitan je bukvalno samo trenutak kad se ugasi i zaspi, a to mora da dodje kad-tad..

..ja bih i nocu radila isto, ogrni se, sedi na krevet, nek sisne dok se ne umiri pa u krevet..

Jos jedno pitanjce: do sada nisam davala bebi nikakav zacin ni zacinsko bilje. Ima 9 meseci. Kad je vreme da pocnem?
...a kad smo kod kuvanja: pita mm "dokle ce on jadan da jede sve tako bareno i neslano?" a ja na sve odgovaram "pa do rodjendana"
to mi je sad glavno za sve, kad god ne znam za nesto, ja ostavim "do rodjendana" ;)

..zachini mogu, mogla si i ranije,
a so i shecer izbegni shto duze, dok god hoce tako kako kuvash sad.. :)

I mi smo razmisljali o tome, ali mislim da bi on svakako zaspao na podoju, bio on pre kupanja ili posle, pa ce mi jos ostati neokupan uvece (sto i nije preporucljivo jer polovina svakog obroka zavrsi razmazana po glavi, peremo se u medjuvremenu, ali do uvece je strokav nedajboze)

nocu nece dudu, u stvari nije nikad ni hteo dudu, hoce iskljucivo da sisa i samo to ga uspava. Vuce par minuta i ponovo se zanesvesti. Ali zato place da se ori cela soba pre nego sto se zakaci za sisorojku. Ne pomaze ljuljanje, pevanje, nosanje, voda...nista

ne znam sta cu dalje i kako, ako se ovo nastavi kad krenem na posao u januaru ima da se obesim
Pa,gde si ti cran? Nije ti lako,koliko meseci ima sada bebac?... Moj malisan je sa 5 meseci poceo da spava malte,ne citavu noc... S pocetka sam pokusavala da ga probudim,da mu dam mleka,al`jk nema sanse,nije hteo ni da cuje.... Pitala doktora,on kazao da ne briem,cim ne place,znaci da mu nista ne hvali... :) Nadam se,da cete resiti problem do januara.. :cmok:

Cran, a da pokusas da mu das siku dok spava? Tj.da ga preduhitris, dopunis rezervoar(zeludac) i da vidis kako nastavlja i duze spava. ;)
Meni se par noci sike punile i bol me probudila oko 4, a medo spava. Ja ga samo prikljucim na siku, on posisa, vratim u krevetac i do pola 9 je spavao! Nikad nije tako dugo!

Probaj i taj sistem.

I mi smo razmisljali o tome, ali mislim da bi on svakako zaspao na podoju, bio on pre kupanja ili posle, pa ce mi jos ostati neokupan uvece (sto i nije preporucljivo jer polovina svakog obroka zavrsi razmazana po glavi, peremo se u medjuvremenu, ali do uvece je strokav nedajboze)

nocu nece dudu, u stvari nije nikad ni hteo dudu, hoce iskljucivo da sisa i samo to ga uspava. Vuce par minuta i ponovo se zanesvesti. Ali zato place da se ori cela soba pre nego sto se zakaci za sisorojku. Ne pomaze ljuljanje, pevanje, nosanje, voda...nista

ne znam sta cu dalje i kako, ako se ovo nastavi kad krenem na posao u januaru ima da se obesim

:mazi: pošto ništa pametnije ne znam da ti kažem...

ova moja se probudi, ali na kratko, dam joj dudu, ili malo čaja i opet zaspi. a ja posle još pola sata dok ne zaspim...još ako muž zahrče :roll::roll::roll:

evo sad je budna neće da spava a sanjiva je...muž leži kraj nje, ja popizdela :)

Ja sam pochela sa cimetom i vanilijom josh negde oko 5tog meseca, pa polako pershun, pa majchina dushica, pa ruzmarin, pa origano(sve to zeleno je iz moje bashte ) :D ... stavila sam recimo kad sam mu kuvala junetinu bukvalno 3 listica ruzmarina ... isto tako sam ostalo ... nikad nismo imali problema, a on je bash problematichan u vezi hrane :zag: ... ja kuvam veoma neslano , ali sa puno zelenih zachina, morala sam da ga nauchim, tako ce jesti pre ili kasnije :zper: ... pochela sam da malo solim oko 1ötog meseca , ali stvarno samo trunku, recimo u vodu za kuvanje krompira ili u njegovu supicu ... mozhda bih izdrzhala i duzhe , ali probila mi sveki mozak :roll:

ahhahhahhahahah kaže muž evo spremna je za spavanje ali ja ne znam da je uspavam. a ja, nafatjana od foruma i priče kako sami treba da se uspavaju, uletim u spavaću uzmem malu, smestim je u kolevku i kažem laku noć, spavamo.poljubim je i izađem. malo je negodovala,par minuta, pa se igrala sa igračkom, ali zaspala sama. :)

ja citala u knjizi "zasto deca ne spavaju" da je jako bitno da maltene od prvog dana beba zapsi tako, na svom mestu za spavane, da se tako navike najlakse ustale, tj naviknu pa je i njima posle lakse, da mi budemo sa njom u sobi, da je mazimo, pricamo joj , pevamo, itd, ali je ne uzimamo u ruke da se uspava..
cvrsto sam resila da probam tako od odmah, sad videcemo kako ce to ici u praksi : )

Meni Iva zaspe sama, i preko dana i uveče. Kad joj se prispava ja je stavim u krevet i ons uzme svoju igračku i to je to. Zaspi. A Ana je druga priča, tu sledi uspavljivanje od pola sata ako ne zaspe na fašici. I onda spava 15min, a ja je pola sata uspavljujem. Sama zaspala ne bi nikad, sem kad se šetemo pa u kolicima. Juče zapala pred kućom, i ja da je ne probudim strpam je onako natrontanu u cipelama i jakni u krevet.

ja citala u knjizi "zasto deca ne spavaju" da je jako bitno da maltene od prvog dana beba zapsi tako, na svom mestu za spavane, da se tako navike najlakse ustale, tj naviknu pa je i njima posle lakse, da mi budemo sa njom u sobi, da je mazimo, pricamo joj , pevamo, itd, ali je ne uzimamo u ruke da se uspava..
cvrsto sam resila da probam tako od odmah, sad videcemo kako ce to ici u praksi : )

paaaa ... videcesh kako ce ti ici ... mada ja mislim da je njima potrebno da osete svoju mamu, narochito kad su samo maleeene mrvice :heart: ... ja sam sa treningom krenula negde oko 6tog meseca ... onako kako je novka pisala ... nisam ga sasvim uspavala , samo je pocheo da se uspavljuje u mom naruchju, pa ga spustim u krevetic ... relativno brzo je shvatio ... meni je dodushe bilo lakshe, on je bio iskljuchivo na AD mleku, nikad se nije uspavljivao na sisorojki :lol:... ali je zato puno spavao na meni, na grudima dok je iamo grcheve ( oko 4,5 meseca) ... sad popije flajku mleka, dam mu dudu, spustim u krevetic, on se okrene i spava do jutra ... e sad svi koji su prochitali, da se pomere s'mesta :rtfm: i kazhu pupupu :rtfm: .. ponekad se probudi i on, ali to je uvek neko plakanje oko zuba :sad2: ... onda ga nosam, pa malo spustim, pa mu ukljuchim njegovu muziku za uspavljivanje ... neshto od toga upali ... iselila sam se iz njegove sobe kad je imao punih 7 meseci ... :bye:

paaaa ... videcesh kako ce ti ici ... mada ja mislim da je njima potrebno da osete svoju mamu, narochito kad su samo maleeene mrvice :heart: ... ja sam sa treningom krenula negde oko 6tog meseca ... onako kako je novka pisala ... nisam ga sasvim uspavala , samo je pocheo da se uspavljuje u mom naruchju, pa ga spustim u krevetic ... relativno brzo je shvatio ... meni je dodushe bilo lakshe, on je bio iskljuchivo na AD mleku, nikad se nije uspavljivao na sisorojki :lol:... ali je zato puno spavao na meni, na grudima dok je iamo grcheve ( oko 4,5 meseca) ... sad popije flajku mleka, dam mu dudu, spustim u krevetic, on se okrene i spava do jutra ... e sad svi koji su prochitali, da se pomere s'mesta :rtfm: i kazhu pupupu :rtfm: .. ponekad se probudi i on, ali to je uvek neko plakanje oko zuba :sad2: ... onda ga nosam, pa malo spustim, pa mu ukljuchim njegovu muziku za uspavljivanje ... neshto od toga upali ... iselila sam se iz njegove sobe kad je imao punih 7 meseci ... :bye:

da,da, slazem se da im treba mama i blizina , zato i planiram da kupim maramu sto pre i da od pocetka beba bude uz mene sto vise u tim prvim mesecima, ali probacu da to ne bude uspavljivanje.... naravno , pod uslovom da je sve ok, da ga nista ne boli itd... ne znam, videcemo, ja rekoh da imam plan a kako ce sprovodjenje izgledati-videcemo : )
p.s. samo da mi se ne izjalovi, pa da budem jedna od onih sto ga uspavljuju do srednje skole : ))))

Kad birica kaze iselila, setih se kako sam ja planirala da ga preselim u njegovu sobu... kad god mi pravi probleme nocu, ja mu u sebi obecavam 'E selicu ja tebe u svoju sobu, da me ne budis vise!' ahahahah...
A onda kad bude dobar kao nocas(samo se jednom probudio u pola 3), bude mi zao... :(
Jutros u 7, ja kazem mm dodaj mi ga, pune mi grudi, on ustane i pogleda u krevetac... a medo budan, cuti i igra se... srce moje, nece da nas budi... :) i onda mi srce slomi :heart:

mi spremamo sofijinu sobu vec 3-4meseca ali i dalje ije savrsena kako mama hoce tako da nista od seljenja :D
za sva budjenja nocu i negodovanja i ostale zaebancije samo joj kazem "videces ti kad budes imala svoje dete" a ona se samo nasmeje, mangup mali...sva mi je nekako fina i namazana, issto i kad joj kazem nemoj to i namrstim se ona odma se umiljava i smeska, bice namazanko pravi kad poraste :D
mi i dalje imamo 2 zubica, obe jedinice dole i toliko za ovih 11 meseci...
uspavljuje se kod mene u rukama, budi se jednom nocu dobije cuclu i nastavi do pola 8-8 , nije mi lose ovako mada bi bilo lepo da se uspavljuje sama ali nemam kad da probam tehniku (mozda kad mm dobije godisnji posto ovako leze pre nje :D pa mi zao da ga budi dok spava) , preko dana zna, nadje cuclu stavi je u usta dodje do mene ja je ljusnem 2-3puta i ona spava...i tako
nedostaje mi druzenje sa vama pa moram da se ubacujem po malo, ali ova moja gu-zica nema mira pa tako ni ja da sedim za kompom :)
odosmo kod prababe na kafu, ljubite malisane :cmok:

ja ne smem nista da pisem na temu spavanja. kao i sa prvim sinom, popustila sam od silnog umora i nespavanja i prebacila ga kod nas u krevet. krevetac je postao ukras u sobi, uskoro planiramo da ga izbacimo i napravimo mesta za igracke. kad malo poraste, prebacicemo ga u veliki krevet kod brata u sobi.
meni ne smeta zajednicko spavanje, cak stavise, uzivam jer mi mnogo nedostaje otkako sam pocela da radim. onda ga nocu cmacem i grlim dok spava:D

ja ne smem nista da pisem na temu spavanja. kao i sa prvim sinom, popustila sam od silnog umora i nespavanja i prebacila ga kod nas u krevet. krevetac je postao ukras u sobi, uskoro planiramo da ga izbacimo i napravimo mesta za igracke. kad malo poraste, prebacicemo ga u veliki krevet kod brata u sobi.
meni ne smeta zajednicko spavanje, cak stavise, uzivam jer mi mnogo nedostaje otkako sam pocela da radim. onda ga nocu cmacem i grlim dok spava:D

:heart:

Mi smo sinoc spavali zajedno. Krenuo je vec pre ponoci da kenjka, taman se uspava pa posle pola sata opet. Kada sam oko 1h najzad i ja legla, poceo da se budi na 15 minuta. Ja nisam vise mogla da ga dizem i spustam pa sam ga prebacila kod mene. S vremena na vreme je ispruzio nogu da proveri da li sam jos tu i nastavio da spava. Posle sat vremena probudila sam se skroz ukocena, pa sam ga vratila u krevetac. Spavao je do mleka u 5. Verovatno ga muce zubi pa zato kenjka i budi se svaki cas. Nadam se da nocas nece traziti da spava samnom jer onda nista od spavanja :sad2:

danas sve nešto naopako i kod nas. kao prvo probudila se u 8. a zaspala sinoć u pola 12. i neće da spava. otišle smo u šetnju, skoro celo vreme je kenjkala, plakala, neće u kolicima, hoće da je nosam. a baš danas nisam ponela maramu....bilo mi hladno da je vadim, pa sam je pustila nek kenjka. jedva stigosmo kući, od njenog zanovetanja.
jela je pa se sad onesvestila...

Pa,gde si ti cran? Nije ti lako,koliko meseci ima sada bebac?... Moj malisan je sa 5 meseci poceo da spava malte,ne citavu noc... S pocetka sam pokusavala da ga probudim,da mu dam mleka,al`jk nema sanse,nije hteo ni da cuje.... Pitala doktora,on kazao da ne briem,cim ne place,znaci da mu nista ne hvali... :) Nadam se,da cete resiti problem do januara.. :cmok:
Cao Skandia, drugarice stara :D
bebac ima sad 9 meseci, vidis kako se mucimo nocu, haos...
'ebote, taman sednem da otkucam koju rec, on zavristi

Da li necije dete mmm-ce i stenje kao moje?!
U stanju je pola sata da mmmmm-ce, nema suza, nema tuge, nista mu ne smeta... samo doziva da ga uzmem u ruke...
Uporan je strasno... :roll:

...neka ga neka mmm-ce, i moja mladja je mmm-cala sat i kusur, a spavala po 25 minuta, kad je po koji put odspavala
duze od toga znala sam da je bolesna....
...neka se deca tako uspavljuju, nemoj da ga uzimas dok bas ne pocne da place, zasto pravis sebi jos veci problem,
pa nekad neces moci da ga uzmes, i nece nikog biti u blizini da ga uzme, i sta ces onda da radis...?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back