Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ljudi moji, jutros sam isla sa muzem u petrovac da ostavi svoj auto na popravku, da ga vratim. Ne mogu vam opisati kako mi je prijalo. Pojacala muziku, pevam, vozim... sama... :zaljubljena: okrepili me tih sat vremena...

A skontala sam i da mi mm pravi vise muke nego sto mi pomaze kad je kuci...
On se kao trudi ds je sto vise kuci a meni samo muku stvara... ajde ujutru, kad se mali probudi, on mu promeni pelenu i zbavlja se s njim, ali toliko su glasni da ja ne mogu spavati od njih.... onda mi stalno nesto ceprka po kuci... npr.malopre, kaze meni da ce do grada da nesto obavi, medo nestto zastenja(dosadno mu) i mm odmah da ga uzme.Rekoh Ne uzimaj. On kao sto? Pa zato sto ga uzme na 5 minuta i ide cuvena:"Majka capi ga, ja moram ....do grada, u vocnjak, da ovo da ono" ebote nista ne mogu da pocnem da mi ga on ne donese i uvali....
Najbolje mi je kad je na poslu. :)

Nama izasla 3 zuba za 5 dana, raspala sam se...bio je sav kilav (cuj "bio", danas se drao u parkicu kao magare, jedva sam ga dovukla kuci), samo njace i drekenja se, a mislim da nije jos gotovo sa zubima :roll:
umorna sam za medalju
sad spava, a ja dovrsavam njemu rucak da ne dobije nesrvni slom kad ustane pa bude jako gladan
razmisljala sam da legnem i ja ali sam odustala, juce popodne smo zaspali zajedno, on spavao pola sata i zakmecao a ja ustala i ne znam gde sam, glava mi se raspala posle toga, bilo mi je jos gore
zato cu danas da ne spavam ;)
mastam o onom bivsem periodu kad legnem uvece kad mi se prispava i ustanem ujutru kad se naspavam ...eh...

..kikiki.. :) ..tokom prvog trimestra sa aleksejem, dok mi se spavalo za medalju,
imala sam srecu da jaksha josh nije puzao ali je sedeo stabilno i lepo se igrao sam..
..kad tata nije tu, a velika deca se razidju svojim poslom,
ako me uhvati neizdrz ja onda legnem na pod na bok sa polusavijenim kolenima,
sednem ga kod stomaka i dam mu korpu sa igrachkama ispred njega i - dzonjam.. :mrgreen:
..on guche, lupka, changrlja, a posle pola sata-sat ja kao nova.. :P

Nama izasla 3 zuba za 5 dana, raspala sam se...bio je sav kilav (cuj "bio", danas se drao u parkicu kao magare, jedva sam ga dovukla kuci), samo njace i drekenja se, a mislim da nije jos gotovo sa zubima :roll:
umorna sam za medalju
sad spava, a ja dovrsavam njemu rucak da ne dobije nesrvni slom kad ustane pa bude jako gladan
razmisljala sam da legnem i ja ali sam odustala, juce popodne smo zaspali zajedno, on spavao pola sata i zakmecao a ja ustala i ne znam gde sam, glava mi se raspala posle toga, bilo mi je jos gore
zato cu danas da ne spavam ;)
mastam o onom bivsem periodu kad legnem uvece kad mi se prispava i ustanem ujutru kad se naspavam ...eh...

:)
cvrc милојка.
nama će zubi kao junioru, rasti rasti pa izrasti sa 10 meseci :)
moje ćera se sinoć probudila u ponoć i nije spavala do pola 3....ja ugasila svetlo legla pored nje, a ona se igra sa plišanom životinjom...ja zaspala kraj nje....a onda priča, guguče...na kraju je prebacila u kolevku i ostavlia, legla u krevet. sama je zaspala, za divno čudo, to dosad nikad nije palilo...

E kad bi ja mogla zaspati tako... il bar spavati celu noc...
Medo se budi i dalje nocu da sisa... nocas npr.nisam imala snage da ga vratim, ostao sa nama, jutros zastenja pa pogleda levo i desno, kad nas je video ucutao... ahahahhaah... ali onda pocinje okretanje i prevrtanje i guranje, grebanje, udaranje... pa ako ga pogledamo cici i mlati rukama od srece... a mi komirani...
Sinoc opet zaspao u stolici za hranjenje... smejali smo se svi.. ahahah

joj. juče sam povredila svekra... uvredila.
kaže on sav srećan, izaberite hodalicu, koju god hoćete, JA ću joj kupiti...a ja sva onako pažljivo, a da bolje kupite bicikl kad bude vreme, ne bi da je stavljamo u hodalicu...dok sam mu obrazložila zašto...ebi ga dokaži sad, kad su oni oba sina sa 5-6 meseci u hodalicu...i ništa im ne fali, jel. i ja sam bila u hodalici...
ja krenula sa pričom kako se na raznim poljima stalno dolazi do novih otkića, pa i u medicini, bla bla truć...
preživeće valjda. :)

Cran, pisi nam kako ide ishrana? Sta mu dajes? Kolioo ima obroka? Kad si uvodila sta?
Koliko on sad ima?

Mi i dalje dva obroka, u 11h i 17h, sve ostalo sisanje.
otprilike ovako:
6-podoj
9-podoj
11-uzina voce
14-podoj
17-uzina tj.rucak povrce+meso(meso 2-3-4 puta nedeljno)
20-podoj
i u toku noci jos bar 1-2-3 podoja

ima 7 meseci, jel to ok?

..chichak, ti si naebala kad prestanesh da dojish.. :lol: ..a medonja ce s vama u kerevet do shkole ako tako nastavite.. :)

Bogme ce ako nastavi ovako spavati sa tatom... ima ponovo da se preselim u drugu sobu .. ahahah... taman smo navikli da ga vracamo u krevetac i ja da ne idem u dr.sobu i opet zaboravim da ga vratim... ebi ga...

Sto mislis da sam naebala? Zbog budjenja?

..pa shta cesh da mu turish u usta kad se probudi kad prestane da sisa..?
..deca vole rutinu i naviku, narochito oko jela i spavanja..

Ovaj moj bas i ne.
Nema rutinu u spavanju, slabo jako spava danju, nekad skoro nista.
A ima da dojim dok ne prespava noc... kad prestanem ide u svoju sobu...
tako ja planiram ali mm nece dati garant... on voli da je sa nama, kad spava kako hoces

..pa ne moze on sam sebi da napravi rutinu.. :)
..ali ok, menjamo temu.. :)
Napravila sam mu raspored u obrocima.
Ali u spavanju ne mogu zbog mm-a, on nam stalno mrsi konce... te je kuci, te radi, pa naidje pa ga uzbudi i ode...
Da smo mi sami ja bi njega lako. Ima on spavanje od 30min u 9 ujutru i uvece u 20h kupanje i spavanje. Sve ostalo u toku dana je haoticno.

Ovo bi moglo da bude dugo. Do 4 - 5 - 6 godina. :think:

Smisli plan B. :)
Aj daj neki dobar predlog?
Nije valjda da se deca budendo tih godina nocu?
Znam da znaju da se bude jos neki period nakon prestanka dojenja ali bas godinama nisam cula.

Moj mlađi nije spavao celu noć, a krenuo je u školu. :sad2: Budio se, plakao u snu, vikao, ustajao. Ja bih odlazila kod njega u sobu, pričala mu, mazila ga doke se ne smiri, i en zaspi ponovo, a umelo je da traje po sat, dva. Da nije prestao da sisa, tačno bi ga jedino to umirilo.

Nemam pametan predlog, jer kada je prestao da sisa (a sada, posle 15 godina ne umem ti reći kako i zašto, ali je prestao sa 7,5 meseci), jedno vreme je pio mleko na flašicu (noću), pa kada je i to prestao, onda sam se tako s njim ebavala, a bio je već velik. :(

Samo da znaš da to buđenje noću ume da potraje.

Posto se i moj sisavac budi nocu 2-3 puta, i ja sam u panici kako cemo kad prestanem da dojim (a planiram da to bude pre nego sto pocnem da radim u januaru)...

mislila sam da investiram 500 dindzi u knjigu "Naucite dete da spava", izdao Kreativni centar, ali ne znam koliko cu imati snage za takvo uvezbavanje spavanja
to je ona fora da ga pustas da place tacno odredjen broj minuta svaku noc, kazu da pali, ali ja probala sama 2 noci i izdrzala sam jednom 20 min, drugu noc 8 min, posle vise nisam mogla jer se na kraju ipak sve zavrsavalo sikom pa nije bilo efekta

Cicak, mi imamo 3 obroka sada, ici cemo za koji dan u savetovaliste pa cu videti kad je vreme da uvodim uzine izmedju.
Novka, sta ti kazes? Moze li sad da se uvede uzina izmedju glavnih obroka i sta bi to moglo da bude?
Jos uvek sisa, ali sve slabije preko dana. Zato nocu vuce kao lud :eek:
I naravno, uspavljujem ga iskljucivo na siki, ne ide nam drugacije. Nekad baba uspe da ga uspava ljuljanjem ali ja ne, valjda namirisi mlekce pa se pomami

To je jedna od velikih mana dojenja na zahtev. I ja sam kao i 90% mama koje doje, dojila kada god je trazio. Nekada i na sat vremena. Kada smo krenuli uvoditi cvrstu hranu bilo je u pocetku tesko, jer nismo imali nikakav raspored, dok kod beba koje su na dohrani, ipak ima neki raspored (nije ni kod njih u minut, ali su organizovaniji od sisavaca). Sada, sa 11.5 meseci imamo 3 cvrsta obroka i 3 mleka (od toga 2 kravlja i 1 Humanu pred spavanje, sto cu zadrzati do rodjendana). Preko dana sa nekada uspava mlekom, nekada dok setamo u kolicima (retko jer uglavnom idemo peske), u kolima tokom voznje ili kada sam preumorna legnem u njegovu sobu, pa ona u pocetku negoduje, place, ali ako je umoran relativno brzo zaspi. Nekada ja odspavam pola sata, a on se zaigra carapicama u krevecu i ni ne odspava. Kada je umoran onda brze zaspi, ali najlakse i dalje s flasicom. Taj nas "raspored" od 3+3 sam planirala promeniti tj umesto mleka preko dana da mu dam voce, ali tako nema sanse da zaspe, pa sam batalila.

Ovako imamo ranojutarnje mleko (4-6h), dorucak (8-9h), mleko (oko 12h), rucak (15h), vecera (17-19h) i Humanu pred spavanje (19-20h). Nekada mleko trazi ranije pa sa malo rastimamo, ali dobro. Samo ne znam kako to ide u jaslama?! Trebala bih ga polako navikavati na taj ritam :sad2:

Ako neko ima savet u vezi polaska u jasle, molim da podeli sa nama.

Ja bih trebala poceti raditi sredinom novembra, ali jos ne znam da li ima mesta za njega u drzavnom vrticu. Kod nas u NS je malo bezveze, jer ako 1.septembra nema jos godinu dana onda ga stave na listu cekanja. Iako i suprug i ja radimo, on nema zagarantovano mesto, vec samo ako se neko dete ispise, onda moze da se upise na to oslobodjano mesto :roll: Da je rodjen ranije (tj napunio godinu dana pre 1. septembra) sigurno bi imao mesto, jer komsinicin mali vec ide u jasle a ona ne radi (pa samim tim ni nemaju max bodova za vrtic). Ne znam kako je u drugim gradovima, ali je kod nas bas bezveze organizovano. Bas sam danas zvala Radosno detinjstvo, pa mi je zenica rekla da moze da se desi da bude mesta od 1. novembra, ali isto se tako moze desiti da bude tek od 1. marta ili 1. septembra sledece godine, pa ajd ti ija planiraj :dash:

I medo ce po svemu sudeci ici u vrtic.
Ja bi trebala poceti da radim u februaru, mama mi radi a sveki ne verujem da ce pristati, a ima ona i godina.

Za to budjenje se nadam da ce prestati. Ne znam do kad cu dojiti, sve zavisi od dr. Kad mu budem uvela mlecne proizvode, i kad bude smeo mleko, ako bude pre godine mozda ga i presaltam na flasicu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back