Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nasa mala porodica danas uzivala u Novom Sadu... proveli smo predivan dan nas troje u setnji.... :)
Seli da rucamo u kineski u Dunavskoj i medo nakon nekog vremena doziva da ga uzmem, ja ga stavim u krilo a on sve hoce da gleda prolaznike. Okrenem se ja da ih vidi a on ljudi poceo na ljude: av av av... ba ba ba... aaaa ggggggeeee... ljudi su se okretali, mm i ja smejali... ahahhaha... medo laje na prolaznike... ahahah... jednoj zeni rekao ba-ba!ahahahaha

A moram vam reci da je sinoc prvi put jasno i glasno rekao: MAM-MA! srce mi se rastopilo :heart: (on odavno brblja amamamamam ali ovo je bas bilo jasno i glasno)

Ja sam kuvala Junioru grickavu brusnicu pre oko 2 nedelje i nije bila previse slatka. Jedino je to pio pored vode, mleka, Humane i jogurta. Kutija je roze boje, na gornjem delu ima zlatni ili zeleni deo i pise BRUSNICA. U sadrzaju ijma jos i sipak i mislim hibiskus, ali je veci deo brusnica. Ako zelis mozes i rukom poceprkati i povaditi brusnicu, mada po mom misljenju nema potrebe,

:cmok: Arminu, da sto pre ozdravi.

šta ti je to grickava?
našla sam i ja neki čaj, ali kažem nije čista brusniica, ajd još jabuka, ali za hibiskus baš i nisam sigurna. pa još kao dodane neke arome...

biće pre da kupim brusnice kako kaže poznavalac. mada ja nisam videla sušene nigde, samo kandirane, a to mi nešto mnogo slatko. bilo jednom u tempu i sveže zamrznute brusnice... pa mogu od toga kašicu onda. valjda.

i da. jel može imati neke reakcije na antibiotik? ja pametna dala u 6 uveče...ali htela sam što pre da počnem, pa zato.
davaću joj i probiotik, biogaiu, kao prevenciju...mada je dr rekao ne treba. bojim se kandidijaze.

i još nešto. dok pije ab, da joj ne uvodim ništa novo od kolpe, jel?
danas prvi put dala šljivu, pa bi trebala da nastavim još 2 dana...

e hebem ti život.

šta ti je to grickava?
našla sam i ja neki čaj, ali kažem nije čista brusniica, ajd još jabuka, ali za hibiskus baš i nisam sigurna. pa još kao dodane neke arome...

biće pre da kupim brusnice kako kaže poznavalac. mada ja nisam videla sušene nigde, samo kandirane, a to mi nešto mnogo slatko. bilo jednom u tempu i sveže zamrznute brusnice... pa mogu od toga kašicu onda. valjda.

i da. jel može imati neke reakcije na antibiotik? ja pametna dala u 6 uveče...ali htela sam što pre da počnem, pa zato.
davaću joj i probiotik, biogaiu, kao prevenciju...mada je dr rekao ne treba. bojim se kandidijaze.
i još nešto. dok pije ab, da joj ne uvodim ništa novo od kolpe, jel?
danas prvi put dala šljivu, pa bi trebala da nastavim još 2 dana...

e hebem ti život.
Има на Футошкој, као што рекох, али и у продавницама здраве хране.
Мсм ако у Бечеју, или Србобрану има, у тим продавницама, у НС сигурно мора бити још вероватније.

..shto se alergije tiche, shljivu bi mogla opushteno (mislim da je 1715. godine dokumentovan jedan sluchaj alergije na shljivu :cmok2: )
ali AB hoce da izazove ludilo sa stolicom, a i shljiva takodje, pa chisto da te ne tripuje..preskochi dok ne vidish kako ce da reaguje na AB..

..bice to sve ok, nemoj mnogo da lupash glavu..
..a oko brusnice, ja bih kupila sushene na meru, prokuvala kratko (10-15sekundi) pa bacila vodu, a onda kuvala josh minut dva u novoj vodi i davala vodu kao sok tj chaj,
a kuvane brusnice ispasirala sa drugim voce (ili povrcem, josh je to njima sve isto.. :roll: )

Posle ab daj joj vode, da spere usta. a i ab su slatkasti, zbog karijesa
Чичак деца која пију мајчино млеко(ем је пресно, ем се калцијум због одговарајућег састава млека, тј протеина и витамина савршено апсорбује у зубе и кости) имају такав квалитет зуба да каријес отресу ко циганче слинац.

Чичак деца која пију мајчино млеко(ем је пресно, ем се калцијум због одговарајућег састава млека, тј протеина и витамина савршено апсорбује у зубе и кости) имају такав квалитет зуба да каријес отресу ко циганче слинац.

Daj Boze da bude tako. Da moj mis ne povuce na tatu, tata mu vec ima par komada 'sredjenih', ne znam kako se to naziva, kad se stave one navlake.

Ja imam sve svoje zube i vrlo kvalitetne(na tatu, on ima 56 god i sve svoje zube, nikad kod zubara bio nije a pusi vec 40god i jeee, pije... itd), genetika valjda...

A mama me dojila samo 3 meseca. ;)

Daj Boze da bude tako. Da moj mis ne povuce na tatu, tata mu vec ima par komada 'sredjenih', ne znam kako se to naziva, kad se stave one navlake.

Ja imam sve svoje zube i vrlo kvalitetne(na tatu, on ima 56 god i sve svoje zube, nikad kod zubara bio nije a pusi vec 40god i jeee, pije... itd), genetika valjda...

A mama me dojila samo 3 meseca. ;)
А па за касније...мораш га ненаучити(ал сам срочио!) на слатко.
Као и остале жгебиће(брат брата и сестре, сестра сестру и браћу).

..shto se alergije tiche, shljivu bi mogla opushteno (mislim da je 1715. godine dokumentovan jedan sluchaj alergije na shljivu :cmok2: )
ali AB hoce da izazove ludilo sa stolicom, a i shljiva takodje, pa chisto da te ne tripuje..preskochi dok ne vidish kako ce da reaguje na AB..

..bice to sve ok, nemoj mnogo da lupash glavu..
..a oko brusnice, ja bih kupila sushene na meru, prokuvala kratko (10-15sekundi) pa bacila vodu, a onda kuvala josh minut dva u novoj vodi i davala vodu kao sok tj chaj,
a kuvane brusnice ispasirala sa drugim voce (ili povrcem, josh je to njima sve isto.. :roll: )

:worth::worth::worth:
tako će i biti.
samo za tebe - razumem druže kapetane ahahahahhah

..ako ima zube, naravno.. :)

ahahahahahahhhahaa ima zube, kako ne bi imala. samo još nisu izbili. al su svi tamo negde u dubini :)

podseti me...razgovaram onomad sa mamom i tatom, nešto bilo oko zuba, kako njemu ispadaju zbog paradentoze a kako mama još relativno dobro stoji. kaže tajoo šta se zališ, ti imaš skoro sve zube. svih 46 ahahahhahahhahahahha
pobrko matori sa hromozomima ili čega već ima 46 ahahhha
a ja zamišljam majku kao ajkulu sa zubima u više redova.
to nam posltala porodična anegdota, uvek kad je reč o zubima, setimo se provale. :)

Drzim fige, Sukice, da ti Luca sto pre ozdravi, a takodje i Armin :heart: da proslavi rodjus zdrav i veseo.

Evo jednog pitanjca opet: kad sme da se uvede divljac, tacnije jelensko meso? Nas kum je lovac, doneo nam krte jelenske snicle, a ja nesto ne znam da li da mu dajem i kad? A nemam pojma ni sta bih sa njima kombinovala? Mi nesto ne jedemo divljac, jela sam samo neki srneci paprikas par puta, mesan sa nekim drugim mesom, pa sad ne znam sta da cinim?
Uzdam se u Novku da ce da zna :cmok:

Citala sam u onoj knjizi "Sta da ocekujete u prvoj godini" da kad se ovako "matore" bebe kao moja bude cesto nocu da sisaju da nisu gladne nego se samo maze iz navike, a to nam je rekao i pedijatar.
Pa kazu da ostavis bebu malo da odplace i da nauci da se sama ponovo uspava, bez pomoci sike.
Probali mi nocas to kod prvog budjenja, plakao je kao lud, mi izdrzali jedno 20 min i onda odustali i ja ga prikljucila na siku, vukao 8 min i zaspao. Nije bio gladan, samo je cokao da se malo smiri.
Propalo nam treniranje deteta, nismo mogli izdrzati ni mm ni ja koliko se drao, orila se spavaca soba. Pa malo zacuti, mi mislimo evo odustao je, a on samo skuplja snagu za dranje. Nema suza, samo arlauce.
Ebiga, nisam jaka.
Jel ima neko slicno iskustvo ili da zabatalim ceo proces?

Cran, kazu da treba izdrzati dve tri noci i nauce se. Ja sam koma nocu i nemam zivaca pa mi najlakse staviti ga na sisu a ne bi trebala ali nemam snage.
Pre neki dan mi frizerka kaze da su nju pedijatri nagrdili u decijoj bolnici, kad su videli da joj mala jos sisa nocu. Kao sto to? bla bla, mora je odvici, kao nije dobro za dete.

U sustini i nije, treba da spavaju celu noc, to je i za njih i nas, samo sto sam ja lenja,

Suki, evo ti jedan linak oko hrane i uvodjenja. Mislim da ssm ga vec kacila. Koristan je
http://www.drstevanovic.co.rs/Prikaz.aspx?id=1

Jos jedan linak. ;)
http://www.dzns.rs/medijacentar.php?page=5-medija-centar&more=13-saveti-lekara&txt=547

Jeste merile koliko vam deca pojedu?
Ja medi dajem dok hoce. kad pocne da pisti(on pisti ko cajnik ahaahh majke mi), gotovo je.
Nekad pojede vise nekad manje.
Par puta sam merila po onoj teglici od 128g, jel to mera za obrok? I kad se prelazi? Uglavnom pojede vise(u zadnje vreme), evo juce je pojeo celu tu teglicu jabuka+sargarepa posto smo bili u gradu pa nisam kuvala.

Poslednja izmena:
Samo da mahnem dovidjenja na ovoj temi, odosmo kod "velikih" :lol: ... ali navracacemo josh

125qafb.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back