..evo ovo znam gde je, pa sam iskopala..
http://forum.krstarica.com/showthre...-ručkamo-2?p=16231975&viewfull=1#post16231975
Čekaj, ladno ti je do 11h bio bez čvrstog obroka?
Mene bi Stefan pojeo!On se budi izmedju 6 i 7, obično oko 6:30, i do 8 mora već da je nahranjen, inače je to vriska kao da mu kožu derem. Popije on mleko ujutru ( nakon presvlačenja, jer se budi u 99% slučajeva mokar, a u 90% i ukakan ), ali svejedno mora da jede. Oko 11 nam je prva čvrsta užina, pa je oko 2 ručak i obavezno mleko posle toga, pa opet oko 4-5 užina ( a izmedju toga pojede bar 3-4 plazme ), pa večera i mleko. Plus se noću budi da pije mleko. Sokić uopšte ne računam u užinu, to mu je kao vodu da je pio. Napije se soka i onda pojede punu činiju ručka.
Za doručak ponekad jede kačamak, ili neki mix žitarica, ili poparu sa sirom ( pavlakom, kiselim mlekom, kad šta imam ), ali tada do ručka ima dve užine. Neretko jede kompletnu povrćnu kašicu, često i sa mesom, i tada ima jednu užinu. Za ručak, kako kad. Kad kuvam supu stavim mnogo povrća - krompir, šargarepu, belu šargarepu ( i peršun i paškanat ), celer koren, celer list, peršun list, brokoli, karfiol, kelerabu - nekad sve ovo, a nekad nešto preskočim. I naravno meso, kad juneće, kad pileće, kad ćureće. I od toga napravim kašice. Deo zamrznem, pa mu vadim za doručak, večeru ili čak užinu, a deo ruča. Ostavim neke bez mesa, za onaj dan kad je na redu žumance. Večera je slična doručku, ili je spanać, ili tako nešto, a opet neretko i kašica, sa ili bez mesa. Užine su voćne, kako kad šta imam - jabuka i banana, kruška i banana, kruška i jabuka, breskva sa nečim....
Ono što mu tutnu baba i ostatak svite i ne računam. Eh, da, dajem mu i supu ili čorbu, onako kašičicom, kao mi što jedemo. Naravno, odvadim pre dodatka vegete i ostalog, kao i povrće i meso. Jogurt pije ponekad, uz doručak ili večeru, kako kad šta spremim...
Raznovrsno jede, možda mu i mnogo dajem s obzirom da je tek napunio 8 meseci, ali šta ću bre kad je non-stop gladan. A metabolizam kao moj - mož' vola pečenog da pojede, drži ga maksimalno 3 sata i opet gladan. Nije ni debeo, što bi se moglo pomisliti s obzirom koliko jede. Takav mu metabolizam.
Ali da bude samo na mleku do 11 - nema teorije. Komšije bi zvale socijalnu službu koliko bi plakao

al neće jede sa njom. Retko nešto hoće.
) Pogledali su rezultat i rekli da je ok, ne trebamo mu posebno vaditi Fe. Sad, jel su nas zeznuli ili ne, ne znam. Nisam ni ja vise anemicna
sta radi godinu i po dana bez menstruacije