Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam u januaru ovako,peta kesica zalepljena po redu je uspela uhvatiti mislim 2 ml urina,pa sam sterilnim spricem pokupila i prebacila u sterilnu casicu.
Bilo nekoliko bakterija samo.:D ili tako nesto.

Muske mame nemate pojma kako ste srecne u vezi pise,kada mora da se vata urin.:zper:
Ne znam ni kako bih cekala sa casicom,da stoji mirna nema sanse...

Bogte, al je hladno:zima2:

mali je danas ostao kod kuce, nece ga voditi u vrtic, nek malo odmori
izgleda da ga i zubic neki muci, celu noc je cvileo..
...odustali su juce od lekara, al je deda ipak otisao u DZ ovde na Padinu po savet
ima tu neki fenomenalan doktor, sve mame iz parkica ga hvale
nejverovatnije cemo i mi prebaciti karton
elem rekao mu dr malo vise tecnosti, da odmara, ako se poveca temperatura, obaranje
a ako hoce neka ga dovede sutra, tj.danas da ga prekontrolise...tako da je i to ok
on mali je ok, jede lepo, al se vidi da je malo kenjkav i neraspolozen.....
...sve mu se skupilo, i vakcina i zubic, i izgleda blaga prehladica
jos i stres zbog vrtica...:sad2::sad2: srce moje maleno

e zene, drzite mi pesnice
danas mi izlaze rezultati ispita,
ako prodjem, ostaje mi jos da se pojavim na usmenom pa da stavim uz ime ono 'diplomirani' ....

Imam pitanje za mame sa većom decom. Kad ste kupovale cipele za prohodavanje? Moja Ana se sama podiže na noge u krevtu i ogradici, tj uz sve gde ima oslonac i stoji,. Htela sam da im kupim nehodajuće cipele za napolje zbog hladnoće, i gde god udjem svi mi mi pričaju da njima sa 8.meseci trebaju cipele za prohodavanje.Iva je još daleko od stajanja tek je krenula da se vojnički puzi. Ja sad nisam pametna šta da radim. Ana mi sklizne u ogradici, kako se podigne i naravno nema mira klizu joj se nogice i pada.

Bogte, al je hladno
th_smrzavamSe.gif

ako prodjem, ostaje mi jos da se pojavim na usmenom pa da stavim uz ime ono 'diplomirani' ....

Bas razmisljam da li da ukljucim klimu. Nekako mi je hladnjikavo u stanu, a pod je bas hladan.

Drzim pesnice za ispit. Znam kakav je osecaj. :cmok:

Btw ne dozvoljavaju mi da ti dam reputaciju grrrrr

Imam pitanje za mame sa većom decom. Kad ste kupovale cipele za prohodavanje? Moja Ana se sama podiže na noge u krevtu i ogradici, tj uz sve gde ima oslonac i stoji,. Htela sam da im kupim nehodajuće cipele za napolje zbog hladnoće, i gde god udjem svi mi mi pričaju da njima sa 8.meseci trebaju cipele za prohodavanje.Iva je još daleko od stajanja tek je krenula da se vojnički puzi. Ja sad nisam pametna šta da radim. Ana mi sklizne u ogradici, kako se podigne i naravno nema mira klizu joj se nogice i pada.

Ja sam htela kupiti po ps-u tek kada prohoda toliko da idemo s njim u setnju. To je kao po pravilu, ALI... Dok smo u basti on je non-stop bio na nogama i hvatao se za stolice, drvece sve sto mu padne pod ruku i tako je stao u neku dzidzabidzu. Elem, kada sma videla da ima nesto ispod koze na tabanima, mislila sam da cu odlepiti. Na svu srecu izaslo je posle dva dana (nije bila prljavstina vec kao neka malena bodlja), ali sam ja odlucila da mu kupim prve cipelice. Nasla sam lepe u Poliinu i izasle su me oko 3200 jer je bio neki popust+neki dodatni popust valjda tog dana. Te cipelice su vise letnje i imaju otvore sa strane, sto je bilo super do sada, a od sada cu morati malo ozbiljnije carapice da mu obucem da mu ne bude hladno. U stanu je bez cipelica samo u ABS carapicama koje naravno skida. Mislila sam da mu uzmem neke unutrasnje cipelice kao za vrtic sto nse dece, ali ondaK bi maltene ceo dan bio u cipelama sto je meni glupo. Do sada nije bilo problema sto je skidao carapice, jer je bilo toplo, ali je danas vec dosta hladno u stanu i sto je najgore parket je hladan. Ja sam mu obukla deblje carape i preko njih zeku sa stopicama, pa ajd da vidim kako ce ih sada skinuti :cepanje: I onakoi smo sami po ceo dan, moze biti u "pidzami". Bolje to nego da se prehladi.

ja cu da kupim patofnice za po kuci. mislila sam da cemo proci samo sa carapama, ali nekako mi hladno deluje onaj parket.
moj bumbar malo malo ima ojed po guzi. juce poslepodne se pojavio niotkuda, guza se zacrvenila najstrasnije, ko ofurena, a on vristi dok ga perem. natrackala pantenol i jutros je ok. pre toga, pre dve nedelje je imao cesce stolice (kod njega je normalno 4, a tad ih je imao 7-8) i crvenilo oko 3, 4 dana, ali samo prvi dan je plakao dok sam ga prala, posle ga nije bolelo.
nista novo od hrane mu nije uvedeno, ne mogu da provlaim da li su zubi, ali njega zubi konstantno muce.

ja cu da kupim patofnice za po kuci. mislila sam da cemo proci samo sa carapama, ali nekako mi hladno deluje onaj parket.
moj bumbar malo malo ima ojed po guzi. juce poslepodne se pojavio niotkuda, guza se zacrvenila najstrasnije, ko ofurena, a on vristi dok ga perem. natrackala pantenol i jutros je ok. pre toga, pre dve nedelje je imao cesce stolice (kod njega je normalno 4, a tad ih je imao 7-8) i crvenilo oko 3, 4 dana, ali samo prvi dan je plakao dok sam ga prala, posle ga nije bolelo.
nista novo od hrane mu nije uvedeno, ne mogu da provlaim da li su zubi, ali njega zubi konstantno muce.

Sad ja off-topic, ali on ima 4 stolica dnevno? Pitam jer Junior ima 2-4 dnevno (kako kad) svih boja i oblika, pa sam se brinula da nije precesto?! Nema proliv vec samo cesce ima stolicu. Jos me svi zezaju (pocevsi od supruga) da sigurno jede koliko mu treba kada ima "materijala" da toliko kaki :zblesav:

jexy, vala, red je vise:p
ja sam poslednji ispit vukla 7, i slovima SEDAM godina. nisam izlazila i polagala tokom tog vremena, nego lepo pocela da radim, udala se, rodila dete, dete poraslo do 3 godine i ajd kao da to napokon zavrsim. sela, videla kako je jaaaako tesko uciti u poznim godinama:lol:, mucila se skoro godinu dana i polozila ga iz prve. :D

jos nesto da vas pitam, posto sam vec zaredjala kao jagodica:mrgreen:

kako vezujete decu u kolicima? full, ili parcijlano, odnosno da li i preko ramena, pa spojite sa onim sto ide oko struka? ja ne, mislim, ne vezujem ga preko ramena, samo oko struka jer mnogo voli da se ne naslanja, i stalno se okrece na sve strane da mu nesto ne bi promaklo i gleda tockove i odvezuje patike, itd. nekako mi izgledaju mnogo zarobljeni kad su totalno vezani

jos nesto da vas pitam, posto sam vec zaredjala kao jagodica:mrgreen:

kako vezujete decu u kolicima? full, ili parcijlano, odnosno da li i preko ramena, pa spojite sa onim sto ide oko struka? ja ne, mislim, ne vezujem ga preko ramena, samo oko struka jer mnogo voli da se ne naslanja, i stalno se okrece na sve strane da mu nesto ne bi promaklo i gleda tockove i odvezuje patike, itd. nekako mi izgledaju mnogo zarobljeni kad su totalno vezani

..ja sam jakshu vezivala samo oko pojasa, i na stolici za hranjenje i u malim kolicima
(velika, stara i imaju samo te kaisheve, valjda su nekad majke sporije vozile :lol:
meni bilo mnogo smeshno kad sam na hranilici prvi put videla te u 5 tachaka,
kao forumulu da vozi, a ne da jede.. :lol: )
..ali jaksha je bio od onih opreznih i medvedastih, sa aleksejem glistom i osicom nervozno-migoljavom
sam ukapirala zashta to sluzi.. :roll: ..u velikim kolicima ima ona prechaga ispred, pa se ne brinem da ce da ispadne naglavachke,
ali iz hranilice i malih kolica bi opushteno izleteo.. :roll:

Bravo Jexy!!!! :klap::klap::klap: Svaka čast!!!!! :klap::klap::klap:

Jel znate šta je malopre uradio Stefke? Otišla sam, s oproštenjem, u wc, i morala sam da ga stavim u dubak, mada to izbegavam. Dovezao se do moje tašne, koja je ostala na dvosedu otvorena, povukao na dubak ( stari neki dubak, ima ploču napred, kao mali pult, stočić, kako god ) i izvadio većinu stvari. Kako malo dete ne zna, jel, metodom slučajnog uzorka izabrao je novčanik, povadio i pobacao dokumenta, račune i većinu tih papira, i zatekla sam ga kako mota po rukicama novčanicu od 200 dinara. :mrgreen: Nije iscepao, igrao se.
Mislim se nešto da ga sledeći put stavim u kolica i vežem sve moguće spomenute kaiševe, a kolica da vežem za vrata, da ne uspe nekako da napravi opet neko čudo :zcepanje:

@Jexy :vatromet: jos sutra da razbijes usmeni i onda castis :cmok:

Ja Juniora vezujem u 5 tacaka svuda. Iz hranilice se popeo preko posluzavnika na trpezarijski sto :roll:, samo sto nisam premrla i onda smo odlucili da vise ne odgovara nasledjena hranilica kojoj su se pogubili kajsevi, pa sam kupila novi sa 5 tacaka vezivanja. Isto tako i u kolicima. Od pocetka ga vezujem, tako da je navikao. Isto je slucaj i u auto sedistu. Moj tata je rekao da ce Junior biti kosmonaut jer se navikao na to da je non stop vezan :cepanje:

Bas se mislim da je sva sreca sto smo juce iskoristili lep suncan dan. Danas izgleda ceo dan kisa :sad2:

Izashla i gornja leva dvojka :super: ... bash se oseti, ispipala sam uveche, dok sam mu mazala Calgel za laku noc :zcepanje: .. za divno chudo nije pokushao da mi odgrize pola ruke :think: ...

a shto se vezivanja tiche ... e tu imam velik problem :dash:... kada smo kupili hranilicu, ja sam insistirala da se mali vezuje, bili smo skinuli tacnu ispred, jer je bio bash mali, onako je samo izvirivao iznad :heart: ... ali moja sveki reche: pa ne mora, nece on nigde, blabla truc :evil:... e sad kad joj zamalo nije ispao, stavili smo nazad tacnu .. i moje dete se naviklo bez kajsheva ... sada je vec veliki i vrishti u PM kad samo pokusham da ga vezhem :roll: ... a u ponedeljak je pao iz hranilice, gurao je tacnu( valjda nije bila dobro fixirana) izgurao je i pao za njom ... propisno se razbio, ja zamalo da dobijem infarkt, ali da je bio vezan, do ovog ne bi doshlo ... naravno celoj familiji sam ja kriva :dash: ... u kolicima isto ne voli da se vezuje, to prolazi kod sveki, koja ga vezhe mozhda oko stomaka, ali ja ga vezhem propisno, i polako je nauchi da se ne buni :rtfm:

moj je u setnji ovako vezan
nekako mi greota da ga celog upasem kaisevima, onda jedva moze da se pomera.
u hranilici ga ne vezem, dovoljno je duboka,a i tacna je ispred nejga uvek, nikad je ne skidamo. nema prostora da se iskobelja iz nje

Prilozi

• 2012-07-15 10.28.05.jpg
    2012-07-15 10.28.05.jpg
    33,7 KB · Pregleda: 45
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back